mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

BRAMBORÁKY

neznámy
neznámy | 11.5.2018 09:14
ja som tento rok skúsila dať do mixéra vlašské orechy a medvedí cesnak a himalajskú soľ ... naplnila malé sklíčka a dala do chladničky ... je to súper, také praktické ,či do omáčky či na pečené mäso :)
nikav
nikav » milan08 | 11.5.2018 13:42
Odjakživa??:)-NOSMILE-
nikav
nikav | 11.5.2018 13:45
Skončila som s diétou, konečne si ich spravím. -YUMMIE- Ružovú soľ mám tiež, medvedí cesnak v mrazničke, pridám aj otruby a vysajem ich z tuku, nech sú zdravé. ;)
lak
lak | 11.5.2018 17:22
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » milan08 | 20.5.2018 11:53
-LOL-:)
milan08
milan08 | 24.3.2020 05:22
prave ze bramboraky nemusim nechutia mi!
nikav
nikav » milan08 | 24.3.2020 12:12
Možno by ti lepšie chutili so slaninkou, také robil môj otec.
emanuel
emanuel | 24.3.2020 19:53
čo sú to vlastne bramboráky?
Adriana 72
Adriana 72 » Magnician | 24.3.2020 21:29
:)
nikav
nikav » emanuel | 25.3.2020 09:51
České bramboráky sú slovenské zemiakové placky. -YUMMIE-
nikav
nikav » nikav | 25.3.2020 10:01
Pridám recept na chutné placky s použitím zemiakov, robila som ich svojím vlastným spôsobom, postrúhané zemiaky som neopláchla vodou, len som ich posolené po chvíli vyžmýkala z vody. Pridala som podľa vlastnej fantázie aj iné druhy zeleniny, otruby, ovsené vločky aj strúčik cesnaku. Pred vyprážaním som to nechala trochu postáť.

https://www.youtube.com/watch?v=e1sA6iO7rF8
emanuel
emanuel » nikav | 25.3.2020 10:31
vďaka tak to môžem aj každý deň
milan08
milan08 | 26.3.2020 06:03
ha viem ale nepoviem!
nikav
nikav » milan08 | 26.3.2020 07:30
Haha, už si sa priznal


milan08
milan08 » LILKA | 24.3.2020 05:22
prave ze bramboraky nemusim nechutia mi!
simetra
simetra » nikav | 27.3.2020 08:36
Ahoj vodnárka nikav :) Skús aj túto moju variantu placiek :)

Zemiaky postrúhať nahrubo, nechať postáť, medzitým opražiť nakrájanú slaninku, škvarky vybrať, zo zemiakov zliať vodu (ako píšeš Ty), na masť dať opiecť tak centrimetrovú vrstvu zemiakov, pečieš pod pokrievkou do zlata, otočíš, poleješ rozšľahaným vajíčkom, pridáš slaninku, rajčiny, papriku, syr navrch (nie hrubo), pod pokrievkou dopečieš, aby bol aj spodok do zlata.
Hotovo.

Dobrú chuť :)
nikav
nikav » simetra | 27.3.2020 09:47
Ahoj, Levica simetra s rekordným množstvom trigónov. Slaninku rada používam, ale v malom množstve, pre vôňu. Strúhaním zemiakov nahrubo uchránime naše hánky od postrúhania.
simetra
simetra » nikav | 27.3.2020 12:24
A koľko mám tých trigónov? :)
nikav
nikav » simetra | 27.3.2020 13:23
Asi pätnásť, je to už dávno, čo si nám tu ukázala svoje "kolečko", aby sme uverili. ;)
emanuel
emanuel » nikav | 27.3.2020 21:12
by som menila za moje kvadráty
neznámy
neznámy | 28.3.2020 21:46
Tak ja dám taký liptovský :)

Surové zemiaky (asi 2 ks pre 1 človeka) nakrájať na drobné kúsky, rovnako aj 20-30 dg hlávkovej kapusty; zemiaky opražiť na troche masti do ružova, pridať 1 cibuľu nakrájanú na hrubšie kúsky, chvíľu restovať, prihodiť kapustu, osoliť, okoreniť a prikryté dusiť kým sa zemiaky takmer uvaria.

Do vychladnutej zmesi dať 2PL zemiakového škrobu, 1-2 vajcia, cesnak podľa chuti, majoránku .. na panvicu dať lyžicu oleja (masti) a ukladať kôpky, ktoré sa roztlačia na malú placku, opiecť z oboch strán do ružova. My sme kedysi robili tak, že na každú kôpku sme dali nastrúhaný údený ovčí syr a naň znovu trochu zemiakovej zmesi. Syr sa počas pečenia roztopil a bolo to veľmi chutné a veľmi sýte jedlo.
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...