Zdravie a výživa -
BRAMBORÁKY
https://www.youtube.com/watch?v=e1sA6iO7rF8
Zemiaky postrúhať nahrubo, nechať postáť, medzitým opražiť nakrájanú slaninku, škvarky vybrať, zo zemiakov zliať vodu (ako píšeš Ty), na masť dať opiecť tak centrimetrovú vrstvu zemiakov, pečieš pod pokrievkou do zlata, otočíš, poleješ rozšľahaným vajíčkom, pridáš slaninku, rajčiny, papriku, syr navrch (nie hrubo), pod pokrievkou dopečieš, aby bol aj spodok do zlata.
Hotovo.
Dobrú chuť :)
Surové zemiaky (asi 2 ks pre 1 človeka) nakrájať na drobné kúsky, rovnako aj 20-30 dg hlávkovej kapusty; zemiaky opražiť na troche masti do ružova, pridať 1 cibuľu nakrájanú na hrubšie kúsky, chvíľu restovať, prihodiť kapustu, osoliť, okoreniť a prikryté dusiť kým sa zemiaky takmer uvaria.
Do vychladnutej zmesi dať 2PL zemiakového škrobu, 1-2 vajcia, cesnak podľa chuti, majoránku .. na panvicu dať lyžicu oleja (masti) a ukladať kôpky, ktoré sa roztlačia na malú placku, opiecť z oboch strán do ružova. My sme kedysi robili tak, že na každú kôpku sme dali nastrúhaný údený ovčí syr a naň znovu trochu zemiakovej zmesi. Syr sa počas pečenia roztopil a bolo to veľmi chutné a veľmi sýte jedlo.