mesiac
Nedeľa, 5.7.2020
Meniny má Cyril a Metod

Zdravie a výživa - 

BRAMBORÁKY

Johanna
Johanna » Magnician | 20.3.2018 20:14
Cesnak je samozrejmosť ale majoranka to ešte dochuti -PUH-
neznámy
neznámy » Johanna | 20.3.2018 20:25
Napadlo ma, že by sa dal pridať aj nasekaný medvedí cesnak.-BIGEYE-
LILKA
LILKA | 21.3.2018 18:21
Jj taky dělám kompromisy, ale musím přiznat, že ty mastnější jsou ohodně lepší;)
Ten medvědí česnek je taky super, já přidávám i tymián.:)
neznámy
neznámy » LILKA | 21.3.2018 18:36
Najchutnejšie, chrumkavé placky... zemiaky postrúhané na tomto strúhadle, žiadnom inom



treba vodu zlievať, ktorá sa tvorí počas strúhania, do toho iba jedno vajíčko, iba jednu lyžicu hladkej múky a soľ podľa chuti, zamiešam v takomto vandlíku, čo je tak 4 litre treniny



Vyprážať na cere, ak sa vypráža na oleji, sú moc mastné a mäkké, na cere sú chrumkavé.

Kto vyskúšal, iné nechce!
lak
lak | 21.3.2018 19:23
vyskusam -THUMBSUP-
LILKA
LILKA | 22.3.2018 14:12
Moje babička je právě na takovém struhadle strouhavala a měla přesně i takovou nádobu-THUMBSUP-:), nechápala jsem jak mohla na takovém struhadélku nastrouhat tolik brambor, měla těsta až po povrch. Většinou je pekla na sádle a nebo na sucho na kachlovém pecku, byli úžasné k něm často udělala pečené maso, pokrájené na kostičky na cibulce, většinou libový bůček nebo plecko-YUMMIE-
nikav
nikav » elenalaukova | 22.3.2018 20:09
Na strednom Slovensku je to haruľa a pri Trenčíne zemiaková baba.
neznámy
neznámy » LILKA | 25.3.2018 10:43
Dělám často a rodina je miluje....:-)
LILKA
LILKA | 25.3.2018 11:00
;):)
elenalaukova
elenalaukova » nikav | 25.3.2018 20:05
-COOL--COOL-:)haruľa je na tuku a na sporaku na palacinkarni,točňa na tuku v rurena velkom plechu:) a nálesníky na platni nasucho a potom omastene maslom alebo mastou.....
lak
lak » elenalaukova | 25.3.2018 20:25
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » nikav | 25.3.2018 20:34
Na severe Slovenska plackám hovoria podlesníky, na Orave vraj nálesníky.
neznámy
neznámy » LILKA | 25.3.2018 20:42
Diskusia ma inšpirovala. Dnes boli na obed placky, klasika, s jemnou tymiánovou vňaťou.

A kedže som mala v chladničke zvyšok bryndze, na niektoré placky som dala kôpky bryndze. Hned po obrátení na druhú stranu, ešte na panvici. Tanier s plackami som na chvíľu prikryla pokrievkou, aby sa bryndza mierne roztiekla.

Mňam. Všetky už zmizli.
lak
lak | 25.3.2018 20:50
aj mna, bola vazecka :)
elenalaukova
elenalaukova » lak | 26.3.2018 21:45
:)-HEART--FLOWER-
elenalaukova
elenalaukova | 26.3.2018 21:46
:)-YES--YES--YES--HEART-
milan08
milan08 » Magnician | 30.3.2018 07:51
a hotovy zlcnikovy zachvat....
LILKA
LILKA | 31.3.2018 10:19
Byli jsme na Slovensku a dovezli jsme si brynzu, vyzkouším s plackami:)
neznámy
neznámy » LILKA | 31.3.2018 11:02
Dúfam, že vám bude chutiť.:)

....A ja som bola v Rakúsku a priviezla som si medvedí cesnak (u nás na trhu ešte nemali), takže u nás bola zelená polievka z medvedieho cesnaku.
milan08
milan08 » LILKA | 11.5.2018 07:19
nemam rad branboraky!
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...