mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

BRAMBORÁKY

nikav
nikav » nikav | 12.6.2020 15:03
Niekedy ich ešte na panvici pred dopečením posypem strúhaným syrom, keď sa roztopí, vyberiem

ich, na tanieri pridám trochu kečupu. Na spôsob pizze.
.
emanuel
emanuel » nikav | 12.6.2020 15:25
vyskúšam to ma nikdy nenapadlo
neznámy
neznámy » marcie | 13.6.2020 13:37
CMUNDA

hrubě nastrouhané syrové brambory, trochu mouky, česnek utřený s majoránkou

další přísady dělají z lidové cmundy cmundu panskou
marcie
marcie | 15.6.2020 07:28
to je pravda, toto je absolútny základ, to ďalšie sú už vylepšenia, netušila som, že aj u vás sa to volá "cmunda" :D
neznámy
neznámy » marcie | 15.6.2020 09:59
jasně, že cmunda

bramborák je ta hatlapatla placka z jemně strouhaných brambor, taková ta břečka
emanuel
emanuel » marcie | 15.6.2020 11:01
Každopádne základ je tak ale tak dobrý že čokoľvek sa k nemu hodí a chutí božsky
marcie
marcie » emanuel | 16.6.2020 07:19
to áno, musíme spraviť keď sú už nové zemiaky :D
emanuel
emanuel » marcie | 16.6.2020 10:42
Práveže si pamätám že moja babka v takomto období ich robila ešte so starých,vravela že s mladých zemiakov nie sú také dobré
marcie
marcie » emanuel | 17.6.2020 07:20
možno preto, lebo nové pustia veľa vody, tak potom treba viac zahustiť ...
nikav
nikav » marcie | 17.6.2020 09:05
Alebo vodu zliať. Nové zemiaky je škoda strúhať, sú dobrou pochúťkou maslové ako príloha. Na večeru sme si radi na nich pochutili s kyslým mliekom. Dokonca aj s tvarohom na slano.
emanuel
emanuel » marcie | 17.6.2020 09:46
môže byť ja zahusťujem minimálne mám rada ak sú skoro celkom len so zemiakov a dobre ich pripečiem
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...