mesiac
Piatok, 3.5.2024
Meniny má Galina

Zdravie a výživa - 

Nebezpečný lepek

neznámy
neznámy | 7.1.2017 02:37
zamyslela som sa a skonzultovala to s človekom,s ktorým sa stravujem a nakupujem potraviny,máme tu pani ktorá má ťažkosti s lepkom poradím sa aj s ňou kde a ako nakupuje ako drží dietu ,,,,a ja,aby som to mohla zhodnotiť vylúčim lepok a uvidím ako sa budem cítiť verím,že lepšie;)
Putes
Putes | 7.1.2017 15:45
Já už jsem od včerejška dokonce doma. Nemůžu si to vynachválit. Myslím tím hlavně svou pohodlnou postýlku. Když se musím pohybovat, tak se belhám o berlích, jinak jen sedím, nohu nahoře, koukám se na filmy, občas něco vytáhnu z mražáku a najím se. Jde to, prostě to musí jít, každý večer si píchnu injekci do břicha a jdu spát. Vůbec jsem netušila, že někdy budu něčeho takového schopná, ale když člověk musí, dokáže i neskutečné věci, které si nikdy předtím nedokázal ani představit.
Zaplať pánbů, že dnes se ti operatéři s ničím neštvou,jeden den tě rozřežou, vysekají přebytečné kosti, -BLUSH-zašijí a druhý den hned domů. Občas si vezmu pilulku proti bolesti, ale stejně si myslím, že to bude už jen den ode dne lepší a lepší. Ani nevíš, jak já se těším na jaro. Letos prostě jen si nepůjdu skočit na ples. Jak je to všechno prosté.-BLUSH-
neznámy
neznámy | 7.1.2017 21:19
To uz aby clovek nic nejedol.
lak
lak | 7.1.2017 21:42
takze hak berem, aj ked neberem.. recept na hak by po novom mohol vyzerat: 2 litre vody z vodovodu denne -LOL-
neznámy
neznámy » lak | 8.1.2017 14:32
No to dúfam nijéé, ale čudesné ryby s ťażko identifikovateľným pohlavím lovia rybári stále častejšie vraj.......
Inak v rámci predvolebnej kampane usa som zahliadla v spravach report z americkeho mesta, kde im tiekla vo vodovode celé mesiace kontaminovaná voda (nejaka fabrika bola dôvodom) štát vediac o probléme i to, že ohrozuje zdravie a životy najmä nenarodených a malých detí, problém neriešil a dokonca dlho ani nevaroval obyvateľov, i potom pokojne posielal účty za jedovatú vodu vo vodovode, możno im tam tečie ešte teraz..... My povedz, čo to je to s ľuďmi, keď amerika udajne nemá peniaze na vyriešenie takejto situacie tisícov vlastných ľudí-NOOO-
Sledujem správy len občas náhodne a rozum sa mi zastavuje, akým ľahostajným spôsobom informuje o podobných udalostiach, ako pokojne sa podobné veci neriešia, ako by ani nešlo o ľudí
neznámy
neznámy | 8.1.2017 14:42
To máš fuk, ani to co dýchame nie je nič moc :)
Ja sa tým však radšej moc nezaoberám, lebo prepadam depke potom a to na zdravý tiež nepridá :)
Mnoho (p)otravín som obmedzila a vylúčila, neberiem žiadne lieky (našťastie nemávam vážne problémy, ktoré by som nedokazala riesiť bez liekov) určite má zmysel premýšľať čo jeme a mrkva bude stále lepšia voľba pre telo ako činska sáčková polievka :)
neznámy
neznámy | 8.1.2017 14:47
A aby som bola i k téme, v rámci snahy obmedziť lepok som toť upiekla bohovské sušienky, na ktoré si ľudia pýtali recept....
Bezlepkove koláče chutia vážne skvelo a žalúdok ich má rád, nezabíjajú človeka tak do gauča aby sa mali kedy stráviť :)
neznámy
neznámy » Putes | 8.1.2017 16:35
hoj ahoj znieš pohodovo bezva!
vonku praští vichry dujú tož Severín mrazí bacile aby jar rozkvitla -FLOWER-
deň odo dňa lepšie a lepšie a lepšie ..........
nejaké máš červené líčka nehul na balkóne kométa ťa počká
:)
lak
lak | 8.1.2017 17:12
:) cudesne ryby su hlavne specialita chovnych stanic.. skoda, velmi mi chutili..
ale ta vec s vodou z vodovodu je zarazajuca - tym padom je verejna vec, kto co konzumuje doma.. to je celkom desne.. :)
amerika je ina vo vela veciach, nad tym sa nepozastavujem; vobec ma to neprekvapuje
neznámy
neznámy | 8.1.2017 20:42
Ako je na tom pohánka? Je niečím škodlivá?
neznámy
neznámy | 9.1.2017 18:31
Pohanka především neobsahuje lepek.
Je to původní plodina našich předků.
Jedna z nejlepších potravin. Ale je dobré dbát na nákup pohanky nepražené, loupané pouze v mlýně. Není hnědá přepálená.
Lidé kupují tu praženou kvůli chuti ale to je špatný důvod. Pražení sacharidů obecně nebrat. Karcinogeny. Pokud se to pražené jí občas nevadí.
neznámy
neznámy | 10.1.2017 12:52
Ja som sa nechala inšpirovať priateľkou, ktorá vynechala lepok na celý mesiac, po ňom sa však k jeho konzumácii už nevrátila. Skúšam to od nového roka, pravdupovediac, moja závislosť je na ňom veľká a ťažko sa mi odvyká, kedze s chlebom mám spojené raňajky a večere a tiež mám rada cestoviny na rôzne spôsoby.
Objednala som si teraz tieto cestoviny https://www.babickinazahrada.sk/cestoviny/bezlepkove-cestoviny-kolienka-4484.html
a chutia mi veľmi, skoro ako tie s lepkom.
Držte mi prsty, nech to zvládnem aspoň na mesiac :)
neznámy
neznámy | 10.1.2017 14:25
Je to jak tady píše elipsa záležitost chuti. Na lepku vzniká závislost.
Mně to trvalko dva roky než mi přestal chybět. Chleba pečivo těstoviny a to vše okolo.
Ty pasty D Oro jsou celkem dobré nevýhoda je jen že jsou z větší části z kukuřice. Je jí tam mnoho.
Používám rýžové těstoviny, jsou levnější a dobré, dneska jsou v každém šopu.
Pečivo Scher je lepší než D oro ale je drahé němci to mají hodné drahé.
Ale taky tam nedávají tolik té kukuřice.
Peču si placky z čiroku ten se nejvíce podobá chutí pšenici.
Obyč mouka uválíš s vodou troškou tapioky kvůli pojivu a pak pečeš přikryté nejlépe alobalem v troubě asi 12 min. Aby se to nevysušilo.
Je to takové pečivo jakoby skoro.. :-)
neznámy
neznámy | 10.1.2017 19:02
Ďakujem, nejakú pohánku som si pestoval tento rok. Spravil som si z nej asi kilo múky a doma bol z nej chlieb. Je to taká pre mňa nepríjemná chuť. Asi som dosť navyknutý na chuť bežnej múky. Uvidím, tiež asi skúsim jeden mesiac jesť toho čo najmenej lepkového. Som zvedavý aký je to pocit.
neznámy
neznámy | 10.1.2017 20:24
Mám zadělaný kvásek z bezlepkové mouky pokud vyjde chystám se taky na pohankový chleba.
https://www.youtube.com/watch?v=Fg89CWcbQL0
neznámy
neznámy | 10.1.2017 22:57
super,ja som si dnes kúpila tiež špeciálnu múku:D
marcie
marcie | 12.1.2017 08:32
ja si v poslednej dobe "ulietavam" na palacinkách z pohankovej múky - pohanková múka, voda, štipka soli, štipka sódy bikarbóny, upečiem palacinky, potriem domácim džemom, na to tvaroh s ľanovými semienkami - mňamka -YUMMIE-, inak jem pečiva už veľmi málo oproti tomu, čo som kedysi jedávala, dokonca už nemám vôbec rada cestoviny, dám si ich len v krajnom prípade, možno časom vylúčim úplne nenásilne ... -PUH- kvások som skúšala urobiť zo žitnej múky, ale asi som prešvihla čas, pokazil sa mi ...
neznámy
neznámy » marcie | 12.1.2017 08:37
Ja tiež a sú výborné, robím podľa klasického receptu, len múka je pohánková.
Používam ju aj na zahustenie polievok a omáčok.
neznámy
neznámy | 12.1.2017 08:39
S pohánkou sa nemá preháňať, teda nemá sa konzumovať každý deň, pretože zvyšuje krvný tlak. Takže hlavne ľudia s vyšším tlakom by mali byť opatrní.
neznámy
neznámy | 12.1.2017 08:42
Toto som objavila, odskúšané nemám, ale tá ponuka vypadá dobre. :)

http://www.pekarenharmonia.sk/bezlepkova-muka-zmesi/
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...