mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Nebezpečný lepek

neznámy
neznámy | 5.1.2017 18:31
Pokud jste sami zkoušeli vysadit na nějakou dobu lepek asi znáte rozdíl v pocitu vitality a není zapotřebí vysvětlovat "jak".
V následujícím videu jsou velmi zásadní informace týkající se problematiky trávení lepku.
Lepek je nestravitelný pro všechny lidi a je příčinou mnoha závažných onemocnění.
Netýká se jen celiaků ale i jinak zcela zdravé populace, lepek může přecházet do krevního oběhu s ostatními živinami a způsobuje imunitní reakce vedoucí k poškození imunity. Stojí za celou řadou chorob u kterých se předpokládá že jsou způsobeny poruchou autoimunitního systému.
Lepek spouští ve střevech zánětlivou reakci kvůli zonulinu což je látka která proděravuje střevo. A to úplně každému. Spouští imunitní onemocnění, RS, RA, alzeheimer... Je jen otázkou odolnosti a míry konzumace lepku kdy problém nastane.
Lepek je spojený s narušením funkcí mozku, ničí nervovou soustavu.

Každému prospívá nejíst lepek. Lepek je anti-živina a jeho konzum přináší jen negativa. Je toxický.

Chápu že se jedná o radikální informace a v dnešním světě s "croissants and baguetts pizza nations and hamburger a chléb vezdejší dej nám..." si neumíme život bez lepku představit.
Ale uvedené informace můžu ze své zkušenosti potvrdit v plném rozsahu.
Přechod na bezlepkovou stravu mi trval asi 2 roky. Síla zvyku to neumožní ze dne na den. Obzvláště psychologická atmosféra společnosti nepřipouští takové myšlenky na radikální změny, považte ty zisky kde všude se zpeněžuje pšenice..na každém rohu pekárna. Ale ledy se pomalu dávají do pohybu. Problém lepku je celosvětový. Největší postižení se týkají rozvojových zemí kde je pšenice základní potravinou a náhrada není v dohlednu.
Dávám k zamyšlení.:)
https://www.youtube.com/watch?v=V058G1Nwyxo
neznámy
neznámy | 5.1.2017 19:46
Ja som si nedávno robila test na potravinové intolerancie, taký čo sa dá volne kúpiť, konkrétne Food detective.
Potvrdilo sa mi, čo som tušila a to kešu. Moje milované kešu mi robí zle. -NOSMILE-
Tak som sa vyliečila so závislosti na kešu.
Okrem toho mi vyšli so strednou reakciou ešte mlieko, pšenica a kukurica a so slabou reakciou gluten, čiže lepok.
Už dlhodobo vylučujem práve tie potraviny, ktoré mi vyšli, teda pšenicu a mlieko, pretože sa veľa hovorí o nevhodnosti týchto potravín pre výživu.
U pšenice ide aj o to, že za posledné desaťročia sa pšeničné osivo upravuje pre potravinársky priemysel, aby boli dosahované veľké výnosy a výživné látky v pšenici klesajú, takže je viac škodlivá pre výživu ako užitočná.
Lekár vo videu, ktoré si dal hovorí ale iba o pšenici ako zdroji lepku, pritom ale napríklad ovos obsahuje lepku viac a i tak pre iné priaznivé účinky sa odporúča pre ľudí s celiakiou, alebo intoleranciou.
Myslím, že v súčasnosti je stav niektorých potravín taký, že intolerancia by vyšla zrejme každému minimálne na tú pšenicu.
Ešte dodám, že intolerancia na pšenicu nie je intolerancia na lepok.
neznámy
neznámy | 5.1.2017 22:14
Ano ta dnešní pšenice není pšenice co byla před 30 nebo 40 lety. Dneska je šlechtěná na vysoký obsah lepku.
Přijatelnější je špalda anebo kamut. To jsou původní druhy pšenice.
U špaldy se připouští kolem 5 procent genetického upravování.
Kamut je zajímavý má zvláštní chuť je to něco úplně jiného než známá pšenice.
Celkem dobře se toleruje i u lidí co jsou jinak na lepek alergičtí. Né u všech.
Oves má lepku více ale není to ten samý lepek co v pšenici celiaci jej obyčejné dobře snášejí. Není tak agresivní. U některýh jedinců je ale lepek z ovsa ještě agresivnější než z pšenice. Vše to dodrbala genetika a nevhodné šlechtění motivovaná honbou za ziskem.
Pšenice se vykupuje podle obsahu lepku, čím více tím větší cena.
Co je to ten food detective?
neznámy
neznámy | 5.1.2017 22:17
Lepek prostě chutná...-ROLL-
neznámy
neznámy | 5.1.2017 22:27
Je to test na domácu diagnostiku z krvi, dosť drahý, ale pre mňa bol užitočný.
Ja som si robila ten základný na 59 potravín, intolerancia na nejakú potravinu sa ukáže intenzitou sfarbenia do svetlomodrej až po tmavomodrú.
To kešu mi vyšlo ako tmavomodré, takže som ho vylúčila úplne. Ostatné potraviny nemusím striktne obmedziť, iba sa im vyhýbať pokiaľ to je možné.
Pozri tu.

http://food-detective.sk/intolerancia-potravin/
neznámy
neznámy | 6.1.2017 00:14
ok dík ten test si objednám. už jsem o něm vlastně slyšel ale cena..tak jsem to tenkrát zamítl.
neznámy
neznámy | 6.1.2017 08:00
Len taká zaujímavosť.... Rastliny prirodzene žijú v spoločentve, spolu komunikujú a v rámci druhu si vedia vymienať informácie a pomáhať si..... Komunikácia prebieha rôzne, u tráv zrejme hlavne cez koreňový systém, komunikujú zvukom (vedci zaznamenali praskot frekvenciu a otacanie sa korienkov , čosi ako rozhovor) túto schopnosť však naše vyšľachtené obilniny už nemajú, šľachtenim sme z nich spravili individualistov, ktorý sú vlastne veľmi slabí, neschopní sa o seba postarať...
neznámy
neznámy | 6.1.2017 08:08
si vnímavá ....
:)
neznámy
neznámy | 6.1.2017 10:44
Videla som dokumentárny film o priemyselnom pestovaní potravín, hlavne pšenice a kukurice, ktoré sa pestujú na obrovských plochách a výnosoch.
Hovorilo sa tam o tom, že zem na tých obrovských poliach nemá ornicu, je zdevastovaná, až do hĺbky 80 cm tam nie je žiaden pôdny život. Všetko, čo v tej zemine je, sú umelé hnojivá. Koment k tomu bol taký, že takto pestované potraviny sú hluché a prázdne a produkujú len hmotu, dokážu vyživiť len tučné larvy.
Keď som si čítala nejaké diskusie k intoleranciám na potraviny, dočítala som sa, že najčastejšie intolerancie sú na pšenicu, vajcia, mlieko, lepok a orechy.
Keď sa nad tým zamyslím, intolerancia, teda stav, keď organizmus v nejakej miere odmieta konkrétne potraviny, znamená asi to, že na nevedomej úrovni ak sa to deje vo veľkom, je to kolektívne nevedomie, kto odmieta.
Pšenica je zdegenerovaná, vyrastá na hluchej pôde odtrhnutá od prirodzeného života. Kukurica tiež. Mlieko už nie je mlieko, vajcia od utrápených sliepok tak isto nie sú nosičom zdravej energie.
Možno je to tak, že začíname tento stav hromadne odmietať cez nevedomé pokyny vlastného tela. Preto sa množia intolerancie, alebo alergie na potraviny, či celiakia.
neznámy
neznámy | 6.1.2017 10:51
Aj ja som kvôli cene váhala, ale napokon som rada, že som si ho urobila.
Intolerancia na rozdiel od alergie sa neprejaví hneď po konzumácii, trvá niekedy aj pár dní a to už netušíš, čo všetko si v tom medzičase zjedol a mohlo byť zdrojom problému.
Napríklad ja mám okamžitú reakciu, keď zjem priveľa citrusových plodov, objaví sa mi do pár hodín koprivka, teda je to prejav alergie. Ale intoleranciu na citrusy mi ten test tuším nezaznamenal.
Takže intoleranciu a jej priamu súvislosť s niečim bez testu nemáš šancu poznať pozorovaním.
neznámy
neznámy | 6.1.2017 11:36
v podstate žijeme vo vlastných odpadoch... oceány sú plné plastov, ktoré sa rozkladajú a mikročastice sa stávajú potravou a teda stavebným materiálom pre ryby, ktoré jeme, rybie mäso obsahuje plast! zaznamenala som nadšený objav baktéríí kdesi na sibíri, z ktorých vyrábame ďalšie antibiotiká -ROLL- tie čo máme už totiž nefungujú. ako by mohli, keď ich denne jeme v mäse, lebo nimi preventívne našľahávame zvieratá chované na mäso, všetky tie sajrajty, čo do seba pcháme, každý druhý človek denne sprace za hrsť liečiv (preháňam, ale naozaj sme stále viac chorí a už deti často berú denne lieky na kadečo) celá tá zmes divného odpadu prejde cez kanalizáciu naspäť do obehu... na planéte už prirodzené a normálne nie je nič, tak začíname olizovať ľadovce, nedotknutý zdroj, čo na mňa osobne pôsobí dosť desivo, keďže ľuďom zrejme nedostatočne docvakáva v akých sme sračkách, aj to je zaujímavý odraz, planéta má v ľadovcoch rezervné zásoby, organizmy v kritických situáciach siahajú po takýchto rezervách, všetka voda v obehu je beznádejne ďalej znečisťovaná, obeh je blokovaný (tým že ďalej ničíme pralesy), globálne otepľovanie je ako logický autoimunitný proces Zeme, smutné je, že ľudstvo nerieši problém vedome, bolo by to pre nás menej bolestné, túto poznámku o komunikácii rastlín mám z knihy, ktorú čítam Tajný život stromov, je to fascinujúce ako stromy a rastliny komunikujú a fungujú v spoločenstvách, a my ľudia do toho nevhodne zasahujume a ničíme komunitné spolunažívanie, ktoré je potrebné pre prosperitu a zdravie https://www.artforum.sk/katalog/95245/tajny-zivot-stromov
neznámy
neznámy | 6.1.2017 14:58
No a zamoření našeho životního prostředí není jenom problém plastů a ATB, ale mně třeba vadí, že se např. do vodního oběhu dostává HAK a to si myslím, že je docela problém. Dneska každá druhá ženská do sebe cpe od patnácti let antikoncepci, která se posléze vylučuje do odpadních vod, kterou po "úpravě a vyčištění" zase dále používáme my všichni. Důsledkem je to, že klesá natalita, mladí mají problém počít a donosit dítě. Nemluvím o tom, že HAK používají i ženy, které mají akné, nebo chtějí, aby jim narostly větší prsa, tak se cpou tím svinstvem... důsledek je ten, že dneska rostou prsa i mladým klukům v pubertě, jelikož nepřímo dostávají do těla dávku HAK.
neznámy
neznámy | 6.1.2017 15:08
Sladkovodné ryby degenerujú..... Áno, to som mala namysli, ked so pisala o liekoch, mne je jasné, že tie hrste liekov, čo ľudia i deti denne berú, sú vo vätšine prípadov na škodu ich zdraviu, no nie je to len o osobnom rozhodnutí, ovplyvňuje to takto cez splachovací záchod všetkých....
neznámy
neznámy | 6.1.2017 15:44
Test koupíš i v Česku, cena je o maličko vyšší.
Já ho objednám pro vnuka.
Putes
Putes | 6.1.2017 16:09
Já mám intoleranci na mléko. Dnes ráno jsem v nemocnici dostala kakao, které jsem nepila už asi 10 let a teď odpoledne to ve mně už vaří a za chvíli všechno vyletí ven. Je zvláštní, jak si organismus pamatuje, co nesmí.-PUKEY-
neznámy
neznámy | 6.1.2017 18:26
neznámy
neznámy | 6.1.2017 18:27
To je ten problém že to člověk sám nevytipuje to se nedá.
Když jde o dva tři druhy potravin byla by to náhoda na to přijít eliminací.
neznámy
neznámy » Putes | 6.1.2017 18:56
čauko, tak už si tam ? napíš ako sa máš ako to šlo, do sz prípadne ...
neznámy
neznámy | 6.1.2017 19:06
Mně to trvalo roky. Postupné dlouhodobé vylučování složek potravy, metoda pokus-omyl. Nakonec se to ustálilo: mléko-lepek-maso. Spojovatel? Bílkoviny. Poznamka: no nazdar :-)

Ano, testy jsou rychlejší. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 6.1.2017 19:17
Jakže, máš alergii nebo intoleranci na bílkoviny?
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...