mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Nebezpečný lepek

neznámy
neznámy | 16.1.2017 16:26
:D kostičku cukříku -ROLL-(nejsem kůň....)... ale ano, přiznávám, že jsem závislák na určitých věcech.....-LOL-
marcie
marcie | 16.1.2017 18:33
do istej miery súhlasím, ale že by to bol pre mňa príjemný dlhodobý stav, to sa nedá povedať ... i keď ako váta potrebujem občas niečo ťažšie, aby som " neuletela ":) -PUH-
neznámy
neznámy » marcie | 16.1.2017 23:52
Lipolýza je spojená s příjemnými pocity. Vniká při ní do krve glukóza a to je vždy něco jako extáze.
Navíc velmi zvláštního druhu. Uvolňují se při ní ty plnohodnotné směsi hormonů štěstí což se jen při pojídání sacharidů neděje. Ty shoří příliš rychle na to aby spustily hlubší hormonální reakce v těle.
A tyto hormonální reakce jsou pro otimální fungování zdraví podstatné.
neznámy
neznámy | 17.1.2017 07:22
Pro mě je těžko přijatelná myšlenka živočišných tuků. I když se jich nezříkám -YUMMIE-
marcie
marcie | 17.1.2017 07:47
takže si prešiel na paleo? -PUH-
milan08
milan08 | 17.1.2017 08:35
ako pre koho nebezpecny....
neznámy
neznámy » marcie | 17.1.2017 11:17
Skoro.
neznámy
neznámy | 17.1.2017 11:23
Však je to jen molekula spojená z atomů. Je úplně jedno odkud pochází. Myslíš si že rostlina netrpí? Trpí úplně stejně jako každý jiný organismus úplně stejnými strachy.
Rostliny se brání chemicky. Lidé mechanicky, ale v důsledku i zvířata i lidé v ohrožení vypouštějí stresory které činí jejich maso pro ostatní potencionální konzumenty nechutné. Každý organismus se brání nejen živočišný. Vegetariáni jsou z toho důvodu pokrytci a nevědomci bez soucitu pokud si toto neuvědomují.
neznámy
neznámy | 17.1.2017 12:13
Vlastně by se o tom dalo hovořit pořád dokola. Zkoušet, hledat, věřit.
Označovat nějakou skupinu pokryteckou, to bych si nedovolila. Může to být jejich (ne)vědomost. Ale pořád je to jejich volba, právo. Jako je mým, co si vyberu. (Netahat iluzi volby! :D )
A to píšu jako někdo, kdo se s vegetariánem pravidelně hádá ohledně svého jídelníčku. Pak můžu připravený pokrm rovnou vyhodit, protože jídlo vytvářené v takové atmosféře je toxické. Alespoň na to tedy tak reaguji.
Jako argument, proč nejíst maso, se nejčastěji objevuje "agresivita vyvolaná živočišnou stravou".
Dostala jsem se k tomu, že mi pocitově nevadí jíst některé maso. Zdravotně je to jiná věc. Ale nesmím myslet na to, že to byl také život. A stejně tak to mám se zeleninou: nemysli na to, nebo se nenajíš. Omlouvám se bazalce, když jí jdu utrhnout list. Děkuju jabloni, když po mě hodí jablkem. Akorát v případě hrozna neznám bratra :D
Možná jsem měla štěstí na prostředí, kde jsem vyrůstala. Nikdo z mých předků nezabíjí rád, berou to jako nutnost. Ale jsou naučení poděkovat za dary. Někdy je dojemné sledovat dědu, když jde porazit zvíře. Povídá si s ním hodiny, vysvětluje mu, že musí, poděkuje. S lidmi soucit nemá. Mamka zase pro změnu mluví se zahradou. A rostliny reagují. Takže vidím, že to funguje. Člověk tak rád vnímá vnější prostředí a činitele jako něco cizího. Ale ono to tak není. Všechno je interakce.

Video jsem zatím neviděla, i když je stáhnuté. Pro mě je lepek prostě něco nepřirozeného. Něco, aby člověk pokojně přijal porážku. Jenže podobně modulují mozek i jiné látky. Bez nich prý tělo nefunguje, onemocní. S nimi přijme realitu snáz. A přece...

Donekonečna -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 17.1.2017 14:20
:) a možno je úplne jedno čo jeme, možno škodlivosť či prospešnosť závisí na našom vzťahu k svetu a k sebe viac ako tušíme :)
neznámy
neznámy | 17.1.2017 16:07
Nemůže to být jejich vědomost když je to jejich nevědomost.
neznámy
neznámy | 17.1.2017 16:34
hej dokolečka dokola donekonečna ..........
kolostrum chlapčiatku mužovi byť vzťah k zdroju nestratil nestačí a zdravá mŕtvola je furt mŕtvola, život jeden a toľko starostí s telom)))))
neznámy
neznámy | 17.1.2017 17:23
Dá sa to tak povedať, bol to ale trochu problém namlieť. Musel som improvizovať s mlynčekom na kávu. :-) Nemám kameňový mlynček, pozeral som sa a je to všetko drahé. Ale mal som pocit, že chuť mi to ovplyvnilo aj preto, lebo som to pomlel aj so šupkou :-). Skúsim tento rok trochu inak.
marcie
marcie | 18.1.2017 10:01
tak idem skúsiť doplniť zdravé tuky (našla som si, že treba jesť denne isté množstvá -podľa váhy - kokos.olej,sój.lecitín,oliv.olej,maslo,ľan,semienka,orechy a mandle) ...
vyzerá to tak, že zdravotné problémy mám spôsobené práve nedostatkom tukov -PUH- (čo len potvrdzuje môj typ váta)
neznámy
neznámy » marcie | 18.1.2017 12:45
Mám známu, ona je zrejme tiež typ váta (inak ja tiež), mala problémy s trávením, so žalúdkom, zápal žalúdka, neviem čo všetko ešte.
Prešla liečbou liekmi, prešla liečbou TČM, držala diétu, vyberala si potraviny čo najzdravšie, ľahšie stráviteľné...
Nič jej nepomohlo, navyše jej už predtým nízka váha išla logicky zas dole, takže k tomu sa pridružili aj iné problémy.

Až zašla za výživovým poradcom, ale nie typu Bosch, žiadna ajurvéda, klasický vypasený doktor, ktorý jej povedal, že má deň začať masťou, slaninou, chlieb. Proste sa poriadne najesť. Zvýšiť celkovo príjem tukov.

A pomohlo, cíti sa veľmi dobre teraz :)
marcie
marcie | 18.1.2017 13:40
áno, asi som tu už písala, že mne ajurvédsky poradca doporučil slaninu s čerstvým chlebíkom ako najlepšiu večeru ... a za obedom zákusok -YUMMIE-, skoro som odpadla od prekvapenia ... tiež sa lepšie cítim, keď sa poriadne "napráskam" niečoho tučného, inak som stále hladná ... tak som sa rozhodla pridať tuky a zeleninu ... sacharidy nebudem zatiaľ úplne vylučovať, uvidím, ako sa budem cítiť ... vyzerá to, že som si rozhádzala hormonálnu hladinu, tak sa pokúsim ju opraviť, inak základné výsledky z odberov mám všetky v poriadku ... ;)
marcie
marcie | 18.1.2017 13:44
inak ten ajurvédsky poradca bol tiež typ váta, takže vypasený nebol, bol tak akurát a vyzeral vitálne a zdravo napriek už vyššiemu veku ;)
neznámy
neznámy » marcie | 18.1.2017 15:31
Pokud ti samotné zvýšení tuku pomůže bude to fajn.
Myslím si že to ale nejspíše nebude vše co je zapotřebí upravit.
Pokud zvýšíš podíl tuků je to ok, jak píšeš tuky ořechy semínka atd.
Ale současně je dobré ubírat adekvátně sacharidy.
O tom to celé je. Buď krmíš v sobě parazity - právě těmito sachridy kam patří i obilniny ať jsou třebasi i celozrnné, anebo přejdeš na tukový způsob získávání energie a pak se budeš cítit v pohodě. Necháš parazita vyhladovět. V nás žije obrovská spousta různých druhů mikroorganismu.
Jde o to které z nich živíme kterým dáváme potravu přednost ty pak se rozmnožují. Cukr je sviňa všechny patogenní žerou cukr.
https://youtu.be/NUF0hUoHqO0
neznámy
neznámy » marcie | 18.1.2017 15:39
Už jsem o tomto měl dříve diskusi.
Calábek tohle učí.. Je to normální léčebná dieta nic šamanského.
Tuhle dietu doporučuje z léčebného hlediska řada lékařů. Nejen dietologů.
Užívá se i ve sportu.
Při ketogenní dietě zahynou nemocné buňky v našem těle.
http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/1470328

Je tam i něco o těch tucích co brát atd.
neznámy
neznámy | 18.1.2017 15:47
Tohle je taky docela důležitá informace..z toho Calábka.

...můžeme rozdělit lidi na ty s pomalým spalováním, to jsou potomci neolitických zemědělců, kteří mohou mít trochu více glukózy a uhlovodanů a na lidi s rychlým spalováním, kteří potřebují protein, nebo nějakou bílkovinu a pokud možno těžkou bílkovinu, aby zpomalili ten strašně rychlý způsob spalování.

Pokud máš konstituci váta je to spalování rychlé ale s možností snadného přehlcení těžkým. Nestabilní. Proto je dobré tuky přidávat jen pozvolna tito lidé totiž tuk snáší málo kvůli slinivce a žlučníku prostě špatně tuky tráví.
Pokud máš spalování oheň můžeš tuk jíst ráno oběd i večer a v pohodě.
Každý jsme jiný, někomu se po sádle dělá špatně. Každý musí najít svoji pravou a správnou kombinaci tuk bílkovina sacharid.

Paušální tvrzení pupíka od stolu jezte to a to a je to v poho je celkem ošemetné pokud nevíš na čem on to své tvrzení zakládá. Pak se zase po týdnech nebo měsících octneš v nějakých sračkách jelikož doporučovaná strava ti může časem totálně rozhodit metabolismus a hledáš zase další a další řešení.
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...