Zdravie a výživa -
Nebezpečný lepek
Navíc velmi zvláštního druhu. Uvolňují se při ní ty plnohodnotné směsi hormonů štěstí což se jen při pojídání sacharidů neděje. Ty shoří příliš rychle na to aby spustily hlubší hormonální reakce v těle.
A tyto hormonální reakce jsou pro otimální fungování zdraví podstatné.
Rostliny se brání chemicky. Lidé mechanicky, ale v důsledku i zvířata i lidé v ohrožení vypouštějí stresory které činí jejich maso pro ostatní potencionální konzumenty nechutné. Každý organismus se brání nejen živočišný. Vegetariáni jsou z toho důvodu pokrytci a nevědomci bez soucitu pokud si toto neuvědomují.
Označovat nějakou skupinu pokryteckou, to bych si nedovolila. Může to být jejich (ne)vědomost. Ale pořád je to jejich volba, právo. Jako je mým, co si vyberu. (Netahat iluzi volby! :D )
A to píšu jako někdo, kdo se s vegetariánem pravidelně hádá ohledně svého jídelníčku. Pak můžu připravený pokrm rovnou vyhodit, protože jídlo vytvářené v takové atmosféře je toxické. Alespoň na to tedy tak reaguji.
Jako argument, proč nejíst maso, se nejčastěji objevuje "agresivita vyvolaná živočišnou stravou".
Dostala jsem se k tomu, že mi pocitově nevadí jíst některé maso. Zdravotně je to jiná věc. Ale nesmím myslet na to, že to byl také život. A stejně tak to mám se zeleninou: nemysli na to, nebo se nenajíš. Omlouvám se bazalce, když jí jdu utrhnout list. Děkuju jabloni, když po mě hodí jablkem. Akorát v případě hrozna neznám bratra :D
Možná jsem měla štěstí na prostředí, kde jsem vyrůstala. Nikdo z mých předků nezabíjí rád, berou to jako nutnost. Ale jsou naučení poděkovat za dary. Někdy je dojemné sledovat dědu, když jde porazit zvíře. Povídá si s ním hodiny, vysvětluje mu, že musí, poděkuje. S lidmi soucit nemá. Mamka zase pro změnu mluví se zahradou. A rostliny reagují. Takže vidím, že to funguje. Člověk tak rád vnímá vnější prostředí a činitele jako něco cizího. Ale ono to tak není. Všechno je interakce.
Video jsem zatím neviděla, i když je stáhnuté. Pro mě je lepek prostě něco nepřirozeného. Něco, aby člověk pokojně přijal porážku. Jenže podobně modulují mozek i jiné látky. Bez nich prý tělo nefunguje, onemocní. S nimi přijme realitu snáz. A přece...
Donekonečna -CONFUSED-
vyzerá to tak, že zdravotné problémy mám spôsobené práve nedostatkom tukov -PUH- (čo len potvrdzuje môj typ váta)
Prešla liečbou liekmi, prešla liečbou TČM, držala diétu, vyberala si potraviny čo najzdravšie, ľahšie stráviteľné...
Nič jej nepomohlo, navyše jej už predtým nízka váha išla logicky zas dole, takže k tomu sa pridružili aj iné problémy.
Až zašla za výživovým poradcom, ale nie typu Bosch, žiadna ajurvéda, klasický vypasený doktor, ktorý jej povedal, že má deň začať masťou, slaninou, chlieb. Proste sa poriadne najesť. Zvýšiť celkovo príjem tukov.
A pomohlo, cíti sa veľmi dobre teraz :)
Myslím si že to ale nejspíše nebude vše co je zapotřebí upravit.
Pokud zvýšíš podíl tuků je to ok, jak píšeš tuky ořechy semínka atd.
Ale současně je dobré ubírat adekvátně sacharidy.
O tom to celé je. Buď krmíš v sobě parazity - právě těmito sachridy kam patří i obilniny ať jsou třebasi i celozrnné, anebo přejdeš na tukový způsob získávání energie a pak se budeš cítit v pohodě. Necháš parazita vyhladovět. V nás žije obrovská spousta různých druhů mikroorganismu.
Jde o to které z nich živíme kterým dáváme potravu přednost ty pak se rozmnožují. Cukr je sviňa všechny patogenní žerou cukr.
https://youtu.be/NUF0hUoHqO0
Calábek tohle učí.. Je to normální léčebná dieta nic šamanského.
Tuhle dietu doporučuje z léčebného hlediska řada lékařů. Nejen dietologů.
Užívá se i ve sportu.
Při ketogenní dietě zahynou nemocné buňky v našem těle.
http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/1470328
Je tam i něco o těch tucích co brát atd.
...můžeme rozdělit lidi na ty s pomalým spalováním, to jsou potomci neolitických zemědělců, kteří mohou mít trochu více glukózy a uhlovodanů a na lidi s rychlým spalováním, kteří potřebují protein, nebo nějakou bílkovinu a pokud možno těžkou bílkovinu, aby zpomalili ten strašně rychlý způsob spalování.
Pokud máš konstituci váta je to spalování rychlé ale s možností snadného přehlcení těžkým. Nestabilní. Proto je dobré tuky přidávat jen pozvolna tito lidé totiž tuk snáší málo kvůli slinivce a žlučníku prostě špatně tuky tráví.
Pokud máš spalování oheň můžeš tuk jíst ráno oběd i večer a v pohodě.
Každý jsme jiný, někomu se po sádle dělá špatně. Každý musí najít svoji pravou a správnou kombinaci tuk bílkovina sacharid.
Paušální tvrzení pupíka od stolu jezte to a to a je to v poho je celkem ošemetné pokud nevíš na čem on to své tvrzení zakládá. Pak se zase po týdnech nebo měsících octneš v nějakých sračkách jelikož doporučovaná strava ti může časem totálně rozhodit metabolismus a hledáš zase další a další řešení.