mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

ZLO NEEXISTUJE

neznámy
neznámy | 4.12.2010 10:25
Profesor na univerzite položil svojim študentom otázku:

Je všetko čo existuje stvorené Bohom ? Jeden zo študentov nesmelo odpovedal : Áno je to stvorené Bohom. Stvoril Boh vsetko? spýtal sa profesor Áno, pane! - odpovedal študent.

Profesor sa teda spýtal: Ak Boh stvoril všetko, to znamená že Boh stvoril aj zlo, ktoré existuje. A vďaka tomuto princípu, naša činnosť určuje nás samotných , Boh je zlo. Akonáhle to počul študent tak stíchol. Profesor bol sám so sebou spokojný. Zrazu zdvihol ruku iný študent : Pán profesor môžem Vám poloziť otázku ? Samozrejme, povedal profesor. Študent sa postavil a spýtal : Existuje chlad ?

Čo je to za otázku, samozrejme že áno, tebe nikdy nebolo chladno ? Študenti sa zasmiali otázke spolužiaka, ale ten pokračoval : V skutočnosti pane chlad neexistuje , v súlade so zákonmi fyziky

je v skutočnosti chlad iba neprítomnosť tepla. Človeka a predmety môžeme popísať a určiť ich energiu na základe prítomnosti, alebo vytvorenia tepla , ale nikdy nie na základe prítomnosti či

vytvorenia chladu. Chlad nemá svoju jednotku v ktorej ho môžeme merať. Slovo chlad sme si vytvorili my ľudia , aby sme popísali to čo cítime v neprítomnosti tepla. Študent pokračoval : Pán profesor, existuje tma ? Samozrejme že existuje - odpovedal profesor. Znovu nemáte pravdu , tma tak isto neexistuje. V skutočnosti je tma vďaka tomu že je neprítomnosť svetla. Môžeme skúmať svetlo , ale

nie tmu. Svetlo sa dá rozložiť, skúmať lúč za lúčom , ale tma sa zmerať nedá. Tma nemá svoju jednotku v ktorej ju môžeme merať. Tma je iba pojem ktorý si vytvorili ľudia aby pomenovali neprítomnosť svetla. Následne po tom sa mladík spýtal : Pane existuje zlo ? Tentokrát profesor neiste odpovedal : Samozrejme, vidíme to každý deň, brutalita vo vzťahoch , medzi ľudmi , trestné činy , násilie , všetko toto nie je nič iné ako prejav zla . Na to študent odpovedal : Zlo neexistuje , pane. Zlo je iba neprítomnosť dobra , teda Boha. Zlo je výsledok neprítomnosti božskej lásky v srdci človeka . Zlo prichádza vtedy ako keď prichádza tma, alebo chlad - teda v neprítomnosti svetla a tepla a lásky. Profesor si sadol . Ten študent bol mladý Albert Einstein.

- sa mi to páčilo, tak som vám to sem skopírovala-YES-
neznámy
neznámy | 4.12.2010 10:39
Nádhera. -THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP-
Ešte k tomu dodám, aj keď to nesúvisí, že Albert Einstein patrí medzi zástancov Astrológie a zároveň bol silne veriacim človekom.
Niektorí dnešní vedci, hlavne tí, ktorí sú združení v organizáciách skeptikov, napr. v Čechách Sisyfos ,tvrdia, že astrológia je primitívna a vzdelaný človek to musí prehliadnuť. :)
neznámy
neznámy | 4.12.2010 10:51
Ešte musím napísať, že je to veľmi dobrý argument pre tých, čo Boha vinia a hovoria, ako môže dopustiť zlo, keď je dobrý. Veľa veriacich ľudí tak uvažuje.
Vtedy nemám dobrý pocit. Boh je dobro a láska.
neznámy
neznámy | 4.12.2010 17:46
a tiez inym organizmom prekaza teplo ci svetlo. dokonca na nom zahynu :( chudatka :).
to, ze niekto dokaze prezit len so zlom v sebe je geneticky dane. ale v dnesnej dobe to nejde len tak lahko separovat a tak su nezhody a vecny boj.
co poviete na tuto myslienku? -PUH-
neznámy
neznámy | 4.12.2010 18:01
a paradoxne jeho teoria relativity bola tiez zneuzita zlom, no nekor v prospech ludstva..uvidime co bude dalej:)....
neznámy
neznámy | 4.12.2010 18:14
marek, k chúďatkám organizmom, ktorým prekaza teplo či svetlo - pre nich je niečo iné svetlo a niečo iné tma ako pre iné organizmy...
aj zlo je silné, ale určite nie silnejšie ako dobro.
ktorá emócia je silnejšia? hnev, či láska?-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 4.12.2010 18:55
nepochopeny :)...
k tej tme je to pekne prirovnanie. niekto bez nej nemoze zit. vyrastal v tme a aj jeho predkovia tak vyrastali. z pohladu tvora, ktory nevie zit bez svetla je to nepochopitelne. a tak isto aj zla sila ma za nepriatela lasku. je to prirodzene. a pritom stale chce niekto nanutim druhym svoje potreby a predstavy. nepripustime si rozdielnost. niekoho tesi vrazdenie a niekoho sport :). a ked sa dve skupinky nezhodnu tak netreba nic ine len to respektovat a definitivne to rozdelit. alebo jednoducho raz a navzdy sa zjednotit a to len za cenu presadenia svojho. tak a toto je podobne Hitlerovmu zmyslaniu.. zeby sa inspiroval istym vedcom?
neznámy
neznámy | 4.12.2010 19:10
Hitler mal svoju skupinu. Modrookých, svetlovlasých tzv. árijské typy.
On nemal potrebu niečo zjednocovať. Mal v tom jasno.
Zabrať územia a vypestovať na nich ideálnu rasu nadčloveka.
Vychádzal z veľkých duchovných ideí a potom ich vo svojom chorom mozgu dokonale deformoval.
neznámy
neznámy | 4.12.2010 19:33
chcel svet zjednotit. pointu pochopil. nieco zmiesat a tvrdit, ze to krasne funguje to nejde. vid teplo a chladnomilne organizmy. pochopil to tak, ze spravime si chlad a vsetko teplomilne dame bokom. a mame jednotu :).
a druha cesta ta "dobra, plna lasky" z nasho pohladu spravna :) je cesta porozumenia a tolerancie, lasky a tak dalej.
neznámy
neznámy | 4.12.2010 19:58
Celý hmotný svet stojí na protikladoch. Ľudské duše pred vekmi boli stvorené z lásky a svetla, preto nás to prirodzene ťahá práve tam, odkiaľ sme prišli.
Kde to svetlo a láska existujú v najdokonalejšej forme. Preto sa snažíme napĺňať to vo svojich životoch, tak ako sme len schopní, aby sme to mohli znovu naplno precítiť. Preto sa odvraciame od toho, čo nás vzďaľuje.
Ale sú aj takí, čo odišli príliš ďaleko a nevedia sa rozpamätať. Tí nevedia, kam majú uprieť svoju pozornosť a sú zmätení.
neznámy
neznámy | 4.12.2010 20:05
a nejake konkretne riesenie pre tych co odisli a su zmateni? :) mozno si toto precitaju a pomoze im to na ich ceste ;)
neznámy
neznámy | 4.12.2010 21:07
Ahoj, už som to dávnejšie niekde čítala, už to patrilo medzi zabudnuté prečítané, ale Ty si mi to teraz pripomenula. Moc Ti ďakujem, sú to krásne slová a teraz mám také obdobie, že po prečítaní mi to prišlo ako tabletka od bolesti. -FLOWER-pa -BYE-
neznámy
neznámy | 5.12.2010 02:04
hnev mi pripomina v niecom skor ohen, najvystiznejsie je prirovnanie ohen je dobrym sluhom ale zlym panom, kdezto laska ma dvere otvorene ci je sluha alebo pan...:)
neznámy
neznámy | 5.12.2010 17:21
teším sa-YES-
neznámy
neznámy | 5.12.2010 17:22
pekné prirovnanie-YES-
neznámy
neznámy | 5.12.2010 18:18
je rozdiel ak zivocich zijuci v tme potrebuje tmu ako sucast svojej existencie a ak clovek, vyssia bytost svojim predurcenim, toto predurcenie posliape, a rozhodne sa zit v tme...rozdiel je v potenciale sebauvedomovania a v moznosti duchovnej prace na sebe, dalsieho rastu...
neznámy
neznámy | 5.12.2010 18:31
inac ako dopadla skuska?:)
neznámy
neznámy | 5.12.2010 19:42
s týmto sa stotožňujem (marekov názor ma vyviedol z miery), len to neviem tak pekne vyjadriť... dík, že si to urobila za mňa-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 5.12.2010 19:46
ano Marek sa obcas snazi mudratorsky manipulovat s principmi, s ktorymi manipulovat nejde
neznámy
neznámy | 5.12.2010 19:55
k tomu hnevu som este chcela, ze je to vyzva pracovat s hnevom, ale najprv je asi potrebne dosiahnut tu cistotu spominanu pri splne, a potom bude mozne zvladnut aj hnev, cesta umeleho potlacania a transformacie vedie len obrateniu hnevu do svojho vnutra, cesta tudy nevede..vede ale inokadial:)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...