mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

ZLO NEEXISTUJE

neznámy
neznámy | 7.12.2010 20:16
Mysli srdcom :)
neznámy
neznámy | 7.12.2010 20:19
Ale existuje laska.
neznámy
neznámy | 7.12.2010 20:40
mhm a niekde som este citala ze najvyssou formou lasky je sucit.
neznámy
neznámy | 8.12.2010 18:21
:-) Myslieť srdcom bude zrejme to najlepšie riešenie, ako sa dostať k dobru, lebo srdce nosí v hrudi každý. V ňom je pravda, pretože aj názorový relativizmus môže byť škodný len vtedy, ak zabúda na lásku k iným. Ak si to takto myslel, tak klobúk dole....:-)
neznámy
neznámy | 8.12.2010 19:42
Ano takto som to citil. V kazdom cloveku je dobro a v kazdom cloveku je laska. Preto neverim v zlo v ludoch. Laska je prvotny pocit a ten je najslilnejsi zo vsetkych. V kazdom z nas je svetlo, len ho treba ocistit.
neznámy
neznámy | 8.12.2010 19:55
predovsetkym by mala byt laska nezistna :) ked nieco dam uprimne a od srdca neocakavam za to nic.
neznámy
neznámy | 8.12.2010 20:24
Plne súhlasím :-) iba láska má tú silu tvoriť, pretvárať a meniť človeka...pretože je od Boha
neznámy
neznámy | 8.12.2010 20:24
Dávnejšie som pozerala dokument o Yelowstone a bolo tam spomenuté, že na jeho území území rastú sekvoje, ktorých šišky sa otvoria len vtedy, keď na ne pôsobí oheň. Podľa rangerov tam raz za 150-300 rokov celý les zhorí, aby mohol narásť nový.
To sa ma napadlo, keď som uvažovala o tom, ako určiť, čo je dobro, a čo je zlo, keď niekedy z krátkozrakého pohľadu to vyzerá presne naopak.
Niekedy sa nám dejú veci, ktoré až časom dokážeme posúdiť, či boli dobré, alebo zlé. Takých príkladov je veľa.
A keď sa niekomu do úmoru darí až tak, že už prestane uvažovať a spohodlnie natoľko, že sa cíti ako majster sveta, pravda môže byť taká, že jeho život sa zastavil a deje sa skôr niečo, čo možno nazvať zlom.
Niekto zase trpí a už nevie ako ďalej a práve vtedy dokáže v sebe naštartovať skutočný vývoj a pohnúť sa k dobru.
Čo si myslíte o tom, že dobro niekedy prichádza zamaskované v oblečení strašiaka a zlo sa tvári ako sladký zákusok? :)
neznámy
neznámy | 8.12.2010 21:02
Veľmi výstižné...
Často sa mi stáva, že niečo zdanlivo zlé mi otvorí nový obzor v sebe samej- -nové vedomie, že viem byť aj taká, aká som si myslela, že byť neviem...To býva väčšinou vtedy, keď mi je zo seba veľmi smutno. U mňa najčastejšie ide o problém s pokorou. Lebo kto má problém s pokorou, má ho aj s pýchou. Vtedy si pripadám ako strašiak, ktorému ego napuchne až tak, že ide prasknúť. Úžasné je na tom to, že keby ten strašiak neprišiel v tak vyhrotenej podobe, zrejme by som si ho vôbec nevšimla.
V jednej knihe som čítala niečo približne v tomto znení: "Ak niečo urobíš alebo neurobíš z pýchy, cítiš sa zle, previnilo, pochybuješ. Ak ťa však k tomu vedie dôstojnosť, môžeš cítiť len ľútosť alebo smútok..."
Pýcha sa u mňa tvárila navonok vždy víťazne, ale po nej vždy prišli pochybnosti o správnosti môjho správania, a tak aj o miere dobra v ňom. Možno práve to zamaskovanie dobra nie maskou, ale skutočnou cestou k dobru, k poznaniu jeho cesty, ktorá nesmie byť iba jednostranným uspokojením.
Aj majster sveta nakoniec príde na to, že sa život zastavil a že jeho majstrovstvo sa s dobrom minulo kdesi na polceste. Myslím si, že dobro je zákusok zla vtedy, keď je svojbytné a zamerané len na seba.
neznámy
neznámy | 9.12.2010 13:38
alebo v tom filme,teraz uz neviem co to bol za film ako vsetci v jednom japonskom meste nadavali what a fucking weather,lebo v tom meste bolo neustale neprijemne pocasie a furt tam prsalo.no a potom bol zaber do lietadla a priklaz z vysielacky:pre nepriaznive pocasie zmente kurz a lette na Hirosimu.
neznámy
neznámy | 9.12.2010 20:09
Ked nieco robis z dobrym umyslom tak nemozes chybit. Aj ked to mozno neskor nedopadne podla ocakavani. Kazdy skutok nas posuva len vpred. Zo vsetkeho si berieme ponaucenie.
neznámy
neznámy | 9.12.2010 21:55
To áno...ak sa veci robia s prílišnou horlivosťou, ktorá je častou maskou nečestných úmyslov, alebo ak sa robia len tak bez záujmu a lásky, je to naprd..."Robme malé veci s veľkou láskou", ako povedala Matka Tereza a šťastie nás neminie...
neznámy
neznámy | 10.12.2010 00:35
...ak si vezmeme take ego, mozno ho prirovnat ku kozusku...ak je prilis tazky a tesny, tazko sa nam bude v nom kracat...ak vsak bude deravy, nafuci don zima zimuca len taky fukot...kozusok by mal byt tak akurat, na mieru sity, niektore su male, ine obrovske, niektore hunate, ci vysivane, alebo vonave, vybijane, zvoncami ovesane, kazdemu podla jeho gusta...avsak bez kozuska by bola zima, brrrrr, juuuj...darmo budeme zbogarat po ostatnych kozuskoch, ten nas je najlepsi-LOL-
neznámy
neznámy | 30.6.2012 16:30
Ci to napisal Einstein albo nie, je v podstate jedno.
Pribeh sluzi na zamyslenie, a uvedomenie si co nam v zivote obcas chyba, absentuje....hlavne laska.
Nezda sa mi, ze zlo je je nepritomnost Boha ak zoberieme v uvahu, ze my sme Boh, a sme v Bohu. Vsetko je teda Boh, rozdelujeme si vsetko na poly, ktore su opacne no tvoria celok.
Dobro-zlo, svetlo-tma, plus-minus, yin-yang...zarucuju konstantnu, dynamicku rovnovahu vsetkych veci.;)
neznámy
neznámy | 30.6.2012 22:23
" ..ak zoberieme v uvahu, ze my sme Boh, a sme v Bohu. Vsetko je teda Boh .."

Je-li všecko Bůh a já udělám vůči někomu (něčemu) něco, o čem vím, že je zlé (z jakéhokoliv důvodu), dělám tedy zlo vůči Bohu a jsem-li podle všeho Bůh i já (neboť jsem jeho stvořením k obrazu jeho), v samém důsledku konám zlo zároveň vůči sobě. Vskutku .. nikam se neschováme :)
neznámy
neznámy | 30.6.2012 22:39
také ocituji:
Ovoce našich skutků určuje naše motivace. Šantidéva řekl:
Všechna radost, která je na tomto světě,
pochází z toho,když toužíme, aby byli šťastni jiní,
a všechen žal, který je na tomto světě,
pochází z toho, když toužím, abych byl šťasten sám.

Důležité je podle to "sám"..
je spojeno s pocitem úzkosti, že na mne dost "nezbyde". Že pokud se někomu dobře daří, je úspěšný, znamená to menší možnosti pro mne...

Pokud toužím, aby byli "šťastny všechny bytosti", ale opravdu, tak to znamená, že jsem se uvolnila, že mám důvěru v potenciál bytí, v jeho v zásadě "dobré nastavení." A nestačí jen myšlenka, ale skutečná důvěra. A tu asi nezískáme ihned. Pozoruji emoce a nerozvíjím ty, které se vztahují k pocitu nedostatku. A to by měl přispívat k přeladění...
neznámy
neznámy | 1.7.2012 11:58
Všechna radost, která je na tomto světě,
pochází z toho,když toužíme, aby byli šťastni jiní,
a všechen žal, který je na tomto světě,
pochází z toho, když toužím, abych byl šťasten sám.

Tento citát sa mi veľmi páči, pretože keď nad tým tak premýšľam, nič nie je horšie ako bezmoc, vidieť niekoho kto je blízko ako prežíva smútok alebo sa trápi a nie je možné mu pomôcť. Pretože buď ešte nepochopil a nevidí riešenie, alebo ak áno, nemá silu to zmeniť.
Naopak šťastný, spokojný človek dáva pocit moci a veľkosti, pretože cez neho sa zrkadí božské.
A vlastná túžba po šťastí... Slovo túžba je úzko spojené zo slovíčkom chcem, nie zo slovíčkom prijímam.
To je ten hlavný rozdiel podľa mňa. Nie chcenie, ale zmierenie.
Takže túžba po šťastí je vlastne hlúposť, keďže ono je stále prítomné.
neznámy
neznámy | 1.7.2012 17:06
-THUMBSUP- Touha je přiznání, že nejsme spokojeni, přičemž se zabýváme myšlenkou, jak změnit svoji přítomnost s výhledem do budoucna .. Úryvek od yoitis má svoji výpovědní hodnotu co se týká nesobeckosti, ale myslím spíš na filozofické úrovni. V prožívání přítomného okamžiku je to již dáno tím, že vše je jak má být, jak píšeš - přijetí:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 1.7.2012 17:31
zlo neexistuje,v podstate je to dobro na nespravnom mieste,nespravnom case a nespravnej forme
neznámy
neznámy | 1.7.2012 22:51
Pro každého je zlo něco jiného. Jsme tady na tyhle krásne zemi abychom se učily. Jak již psala tady AVE1 máme dva břehy tady, jeden negativní energie, druhy je opačny. Dá se to jinak pojmenovat dobro cesta světla k Bohu, druhy břeh zlo cesta temna a negativních energijí. Každy z nás má svobodnou volbu, kterym směrem jeho duše i on jako člověk zvolí. Tím , že si řeknem že vybírane dobro, není nic vyhráno. Je potřeba si uvědomit, pokud budeme se rozčilovat, závidět, JSME SMUTNY, MÁME V SOBĚ BOLEST, NEBO JENOM PŘEMYŠLÍME NESPRÁVNYM SPŮSOBEM JÁ NECHCI TO A TO, TAK PŘEMYŠLÍME O ŠPATNYCH VĚCECH,máme vztek, nemáme v sobě v lásku,jednoduše jsme v negativních emocích. TÍM VŠÍM VYTVÁŘÍME NEGATIVNÍ ENERGIE ne jenom pro sebe , ale také naší planěte Zemi a tím ji nepomáháme k přechodu do vyšších vybrací. Jsem hodně citlivá na energie a těch negativních je tady na zemi moc, a moc. Nevím jak se to projeví při vzestupu nás všech, ale myslím že země se bude bránit.
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...