mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ezoterika a záhady - 

Katastrofa v roku 2012?

neznámy
neznámy | 7.1.2012 18:38
Snažila som sa cez ten článok vysvetliť, že ľudská veda je len ľudská veda, robí chyby. Aj ľudská viera je len ľudská viera, nie je bez chyby. Ale existuje aj to medziľudské, čo potrebujeme celý život, aj vtedy, keď už sú všetky informácie zbytočné. To je to najcennejšie, čo cítime všetci a v čom si môžeme uvedomiť, aké bohatstvo sme od Boha dostali.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 19:29
nepomylili ste si rubryku nahodou,no toto co tu pisete je cista katastrofa
neznámy
neznámy | 7.1.2012 19:43
Neuveríš mi, ale presne tieto isté slová ma napadli dnes doobeda, keď som otvorila diskusiu a našla tam HARE KRSNA ...
Ako veľa máme my dvaja spoločné. :)
neznámy
neznámy | 7.1.2012 19:45
Ahoj Ebana,som rad ze sa dokazes pozerat na veci s oboch stran a nemas na tieto temy len feministicky nazor,ja nikomu nechcem ublizovat len im davam nahlad ze ekxistuju aj ine nazory na situaciu,a bolo mi az tazko ked som vydel ako bojuje o presadenie svojho nazoru,no a vydis otocilo sa to proti mne,tak ze za dobrotu na zobrotu?ale stejne preberame take detske zalezitosti ze kto co videl a kto co pozna,a v podstate nic nevieme ,nieco tvrdime co si myslime lenze nevieme ci to je tak lebo chcemeaby to tak bolo,no a kvoli tomu vznika stres,musim sa smiat ale je to zlate ako sa to vsetko vyvija,no a ked sa takto budeme natahovat dalej ,tak ani nespozorujeme kedy vlastne bol ten koniec sveta,(bol som ironicky?)
neznámy
neznámy | 7.1.2012 20:24
riziko pomahajucich profesii, a nielen profesii, vseobecne toho, kto je v pozicii pomahajuceho je v tom, co som uz spominala. Pomahajuci poskytne pomahanemu falosnu nadej stability a oberie ho o moznost vlastneho objavenia svojich schopnosti. To, co spominas, ludia nam mozu pomahat na ceste, ale my sme vykonavatelmi svojho osudu a nesieme si plnu zodpovednost. Ak v tejto pozicii pomahajuceho zlyhame, nasim odrazom je nesamostatny, nestastny jedinec, odkazany na nasu pomoc, rozvijajuci sa vo svojej zavislostnej pozicii. V podstate nasa pomoc jemu je nulova az kontraproduktivna.Nepochopena pozicia pomahajuceho sa moze prejavit az nenavistou niekoho, kto pomoc potrebuje, ale sam odmieta urobit pre to nieco. Vseobecne sa jedna o potrebu vyspiet, duchovne, ked clovek zo svojich neuspechov prestane obvinovat ostatnych, ale zacne na sebe pracovat. To za neho ziadny odbornik, ani blizky clovek neurobi a aj ked nam na takych ludoch zalezi, je otazne, ci utvrdzovanie takychto ludi v nespravnych zivotnych a myslienkovych navykoch je spravne:)
neznámy
neznámy | 7.1.2012 21:14
no a este k Woodymu Allenovi, je znamy tym, ze niekolko destaroci chodi k roznym psychoanalytikom( predpokladam, ze najdrahsim) a s roznymi potiazami prevazne psychickeho razu(pochopitelne) je dlhodobo nevyliecitelny...no neviem, myslim, ze prijmy Woodyho su celkom prijatelnym prijmom do pokladnicky poprednych odbornikov. Myslim, ze to je aj skutocny dovod jeho dlhodobych potiazi, mimo toho, ze asi dlhodobo veri, ze mu moze pomoct niekto, kto je mimo neho, az dospieva k tomu, co si citovala: Skutočnosť, to je staroba, choroba, bieda, osamelosť a smrť - aj keď si niekto pyšne vykračuje v značkových džínsoch." Spojenie depresívne vnímanie je tu však chápané ako pravdivé, neprikrášlené vnímanie čistej reality. Dotyčný režisér a herec ju vníma takto: "Viac než kedykoľvek predtým v dejinách stojí dnes ľudstvo na križovatke. Jedna cesta vedie k úplnému zúfalstvu a hlbokej beznádeji, druhá k vyhynutiu. Dúfajme, že budeme dosť múdri a vyberieme si správne."
dakujem, ze nemam taketo realisticke vnimanie reality-LOL-, po jeho skusenostiach sa mu vsak ani necudujem, mozno vsak hlada na nespravnom mieste:)
neznámy
neznámy | 7.1.2012 22:07
že pravda je v srdci a jej odraz sa môže dostať najďalej do mojej hlavy.

velice krásne formulované. absolutelly súhlasím. aj so všetkým čo píšeš. keď vravím svoj názor tak ani neočakávam, že niekomu s tým vstúpim do srdca. len poskytujem informáciu a to či si ju niekto vpustí do srdca je už len jeho vec.
tiež tebe som nedávno poskytovala radu. nenútila som ťa to urobiť. len som sa snažila ti poskytnúť svoj uhol pohľadu. to ako si sa rozhodla, bolo tvoje rozhodnutie, aspoň teda dúfam....-KISS-
neznámy
neznámy | 7.1.2012 22:14
milá janka,
mne pripadalo, že si tú radu pýtaš, aj keď nepriamo. to som ale asi nepochopila. vôbec si nemyslím, ani som to nenapísala, že si chudera. i keď u druhého môže chudera znamenať niečo iné ako tá čo nemôže. u mňa chudera znamená presne to, čo u teba a nikdy by som ťa tak nenazvala. a už vôbec som nenapísala, že sa mi páči ako ťa jantschi nazval.
a ďakujem za povolenie komunikovať s pánom j.
dúfam, že teraz sa už chápeme a v mojich príspevkoch budeš ďalej vidieť moju snahu porozumieť.
myslím,že kvôli tomu tu sme, aby sme si navzájom hovorili o svojich uhloch pohľadu a mohli sa na svoje problémy dívať inými uhlami pohľadu prepožičanými cez oči priateľov z tohto webu.
mier?
neznámy
neznámy | 7.1.2012 22:22
nie, nebol. chápem, čo chceš povedať, len to trochu nevyšlo. možno to bude tou nemčinou. ja sa tiež teraz bojím, či to vyšlo mne mojimi predošlými príspevkami. dúfam, že áno, lebo veľmi si to tu cením. nechcem upadnúť do nemilosti :D
ps: niečo dĺžíš skodovaj :)
neznámy
neznámy | 7.1.2012 22:40
No priznám sa, že občas som dala aj na rady druhých a väčšinou som to aj oľutovala. Teraz si už na to dávam väčší pozor. A ak sa aj opýtam na názor druhých, urobím si zväčša podľa svojho. To ale nič nemení na tom, že názory dobrých priateľov si vážim, medzi nimi aj tvoje:)
Ale keď už sa o konečné rozhodnutie má jednať, v poslednom momente vždy doleziem za mojou najlepšou priateľkou, pokiaľ je možnosť. Páčia sa mi tie jej analytické otázky. Niekedy ma nimi dovedie k tomu, nad čím by som nikdy neuvažovala.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 22:59
S tým, že nesieme za seba a svoje šťastie najväčšiu zodpovednosť, s tým sa úplne stotožňujem.
Čo sa W. A. týka, je to podľa mňa typ génia s jedinečným chápaním. Asi v živote nestretol nikoho, kto je tak zložitý a zároveň jednoduchý ako on. Preto asi v nikom nenašiel pochopenie, takže sa nečudujem, že sa cíti sám. Mám kamaráta - tiež exceluje takmer vo všetkom - ale svojho parťáka nachádza jedine v alkohole.
Asi to netreba vzdať a treba hľadať ďalej...
K tomu odcitujem ešte jednu výstižnú časť z uvedeného magazínu..."Hľadať šťastie v sebe je ale drina, a preto ľudia hľadajú pomoc najčastejšie u svojho psychoanalytika, ktorému potom zverujú svoje najskrytejšie tajomstvá a očakávajú následne nejaký zázrak. No ako hovorí Clint Eastwood '...barmani sa dozvedia viac ako spovedníci a takmer toľko ako psychoanalytici'. Je to tak preto, lebo nielen v chráme Pána, ale aj v bare zvyknú niektorí z nás hľadať životný optimizmus."
neznámy
neznámy | 7.1.2012 23:01
s tebou mier len som ti odpisala ale s clovekom ako jej. nemam spolocny slovnik je to clovek ktory ne vie zožrat ze nie som veriaca a pise hovadiny ze som si pomylila stranku. ja sa cudujem ze sa s nim bavis moj uhol pohladu.jana.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 23:10
no tak som to myslela ze je absolutne nevychovany hej doktor.... to je komunikacia je to jednoducho buran a preto som si myslela ze ta nevychovanost by ti mohla vadit.jana.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 23:31
a este by sme nemali zabudnut na taxikarov, autobusarov, pracovnikov restauracnych zariadeni, zdravotnicky personal,dorucovatelov posty, ludi v masokombinatoch ci pekarnach, cukrarov, zubarov, autoopravarov,a v podstate vsetkych co sa stretavaju s ludmi a to je vlastne hocikto, to je aj jantchiho stara mama, ktora svojimi slovami preukazala hlboku mudrost, co nemusi byt skryta iba za akademickym vzdelanim, ale vseobecne v kazdom cloveku ako nevycerpatelna studnica inspiracii:)
neznámy
neznámy | 7.1.2012 23:53
práve mi prvý krát v živote docvaklo, že ešte nikdy som nedala na nikoho radu. -BIGEYE-
Antonidas
Antonidas » smilan | 8.1.2012 09:34
Len dúfam že nebude koniec zdravého rozumu vo vládach a vedúcich osobnostiach našej planéty. Katastrofy sa v dnešnom svete globalizácie intenzívnejšie prežívajú a o to viac zasiahnu človeka. Ľudstvo žije aj na takých miestach,ktoré príroda zasiahne prírodnými živlami s obrovskými tragickými následkami. Aj pod tlakom toho,že ľudstvo je "ohľaduplné" k matičke Zemi. Svetová ekonomika stagnuje,vytvára to v spoločnostiach negatívne nálady čo má za následok nárast extrémov. Z histórie vieme ,že ekonomika sa hýbe ak je napr. vojna. Zničiť krajinu,zmeniť režim a nechať si zaplatiť za obnovenie krajiny. Vojna má ten paradox,že ničenie vytvára pokrok... vymýšľaním ako najlepšie ničiť vytvára modernejšie technológie ,ktoré uľahčujú život ľuďom. Krajiny,národy sú len šachové figúrky mocnejších tohoto sveta. Ako Gréci boli šachové figúrky Goldman Sachs (americká firma pod ochranou americkej vlády) a svojimi nerozvážnymi krokmi zasiahli euro, kým Sachs sa nabalili. Peniaze sú v dnešnej dobe nutné ,a ak ich človek nemá ,negatívne ho to ovplyvňuje, aj spoločnosť - čo má za následok extrémne rozhodnutia. Zmeny sú nutné... a čas ukáže... Quo vadis ľudstvo.
Antonidas
Antonidas | 8.1.2012 09:42
Ahoj, nazvať niekoho chuderou za svoj postoj nie je správny. Nesúď aby si nebol súdený !!! Ozaj, a komu si poslal 100eurovku ? ;) to som zvedavý či si chlap a dodržal si slovo :D
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.1.2012 11:15
dobre tak jednu radu ti dam porad si sam
Antonidas
Antonidas | 8.1.2012 11:31
no jo... tisíc slov (sľubov) nenahradí jeden čin ;)
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.1.2012 12:30
no jo a ten kto nevie citat sa nic nedozvie,nedodrzali ste pravidla hry,nevedel som koho mam hodnotit a koho brat ako divaka s poznamkou,takze,spytam sa ta kolko stromov v tvojom zivote si uz vysadil?
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...