mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ezoterika a záhady - 

Katastrofa v roku 2012?

neznámy
neznámy | 11.1.2012 21:09
Podľa hodnotenia kresťana, je môj názor takýto. Nesúď, aby si nebol súdený.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 21:13
moj nazor krestana je takyto: ak hadzete semienka do neurodnej pody, piesciny a samej skaly, co sa cudujete, ze vam nic nevyklicilo? nehadzte perly tym, ktori nevedia a nechcu vediet o com hovorite.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 21:16
ucenie lasky, cesta Krista nie je tovar, s ktorym mozeme kupliarcit, ktorym zapredavame cistu vieru za falosne priatelstva, zdanie napravy cloveka. Viera v Krista je cistou vodou, ktora ma viest k vecnemu zivotu a ti, ktori nou opovrhuju a sliapu po nej, budu vedeni k vecnemu zatrateniu. Tak to poznam. Ako krestan. neviem co by na toto povedal zastanca ineho nabozenstva, ale myslim, ze krestan chape, o com tocim.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 22:42
vandi, bibliu si každý vykladá podľa obrazu svojho. ja tam nevidím to, čo ty,,,
prosím ťa, nezabudni, že boh je viera, nádej a láska. že on miluje teba, jantschiho, skodovaj, mňa, kačice primrznuté ku kryhe na severnom póle a smeje sa našim malichernostiam. som zrnko v piesku, kvapka v mori.
príliv či odliv spôsobíme, iba ak sa spojíme. v LÁSKE je to spojenectvo!
neodsudzujme sa navzájom len preto, že nestúpame po tom istom schode smerom nahor,,,. toto vidím v tvojich príspevkoch, nie v jantschiho!
neznámy
neznámy | 11.1.2012 22:50
Pááánečku,,, asi moje big EGO mi nedá už nereagovať na túto 6 stranovú diskusiu plnú "vášní" i keď som len tichým pozorovateľom zverokruhu,,, nájde sa tu mnoho krásnych myšlienok - u mňa jednoznačne vedie Jantschi, aj keď je tu mnohými zatracovaný,,,to mi pripomína trochu príhodu s alias Andreou - jasné, Aďka, tá bola z iného cesta :D, ale energia, ktorá vládne chvíľami v tejto diskusii je velice podobná,,,ale nie o tom som vlastne chcela: stojím si za názorom, že vážení - len polemizujeme! Naše dušičky v tomto obmedzenom ľudskom tele nemajú ani páru čo je, čo bude a prečo to bude. A pred očami mám stále obraz Boha, ktorí sa len usmieva nad našimi dohadmi a vraví si: Keby ste vy len vedeli,,, /aj keď energia či svetlo sa usmievať asi nevie :o)) /.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:08
ano ebana chapem, no neberiem, lebo nie si krestan, ty veci vnimas z pozicie Boha. Krestania veci vnimaju z pozicie Krista a to je velky rozdiel, ak niekto uraza tvoje nabozenstvo, neviem ake spojenectvo s nim mozes nadviazat. Nijake, to je podstata sporov vo svete, netolerancia plodi len dalsiu netoleranciu. Ako mozem tolerovat niekoho, kto netoleruje mna. Povysenectvo nevychadza z mojej strany, ako sa to vari zda. Ja sa nepovysujem. Povysuje sa tu niekto iny. To je problem.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:13
ale to je v podstate jedno. Je to jedno, lebo kazdy ma svoju vlastnu jednotu. Svoju pravdu. A v akom svetle ju kto nasvieti, tak ju bude vidiet.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:13
Vanda,,, ja sa už neradím ku kresťanom či k nejakej cirkvi, ale som veľký fan Ježiša. A On toleroval tých, ktorí netolerovali jeho!! Keď ťa niekto udrie po líci, nastav mu aj druhé. Pre toto len osvietení chápu jeho učenie,,,lásku a všetko o čom hlásajú v kostole,,,lebo nie sme proste schopní tej dokonalej, bezhraničnej lásky. Ale On to vie.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:20
no to znie naozaj mudro, tusim by kazdy iba bicoval krestanov, ano hlasanie lasky je podstatou ucenia Jezisa, no zatracovanie a urazanie Jezisa podla mna k osvieteniu nevedie. Preco vychadzate z mojho stredu? Pretoze ukazujem svetlo tam, kde by nedopatrenim nemalo byt? Preco sa nikto nepozastavi nad vetou: posliapanie Jezisovej cesty vedie k zatrateniu? Aj o to sa jedna. O moje nastavene lica sa ty neboj eviko, ja dokazem znasat bolest, dokazem aj trpiet. Takze nemusime sa tu tvarit na to, kto je vacsi spasitel, lebo ten krestansky uz prisiel.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:23
tusim ste sa tu zhrkli na mna ako muchy na zdochlinu, lebo ste zacitili, ze tato stranka je vo vasich rukach, ano je, tak si ju vychutnajte s dobrou chutou. Nebudem sa tvarit na niekoho, kym nie som a nebudem sirit duchovne jedy, ktorym sama neverim. Zaujimave, ze vy dve ste sa vynorili az teraz, zahadne sa cely cas tvariace, ze ste zaneprazdnene a mate guraz len vtedy, ked mate pocit presily. Zelam vam, aby ste si ho plnymi ustami vychutnali.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:26
veru, veru a na tú ďalšiu intoleranciu bude zas len intolerantná odpoveď. - mi z tvojej poučky vyplýva....ktože nám len tento kruh zastaví????
vieš, asi ťa to prekvapí, ale ja ťa tolerujem. kľudne si svoj názor nechaj, ak ti prináša to, čo chceš,,, len nemchápem, prečo máš problém s tým, že ja nie som podľa teba kresťanka, i keď ja sa za ňu považujem. asi si bibliu ináč vykladáme....?
mám ešte otázku v túto u nás nočnú hodinu: prečo má tvoj boh problemos s toleranciou? keby mal, tak sme už dávno vyhynutí
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:28
pvedala som, ze tvoj nazor k teme neberiem, lebo nie si krestan a vychadzas z ineho stredu, a nie ze ta netolerujem preto, ze nie si krestan. Uz ma toto motkanie fakt nebavi.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:37
vandi, to bude septilmi medzi našimi dvoma horoskopmi (myslím seba a eviko),,, onô: a ty sa ako cítiš? porozprávaj jantschimu, budete mať spoločnú tému .
a teraz naozaj: vanda, viem, že tvoje ostré netolerantné slová nie sú len tak bez príčiny!
vieš, boh miluje mňa takisto ako teba
-HEART-
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:41
Ja predsa nevychádzam z ničieho stredu,,len som reagovala. Myslím, že kresťania sú presne tak bičovaní, ako oni bičujú iné náboženstvá. Ale presne o to ide, že každý si bije do pŕs, do akej komunity patrí a mám pocit, že toto Kristus isto nechcel. On zomrel na kríži aj za jehovistu, aj budhistu, aj komunistu. :D Prečo si si vztiahla to nastavenie líca na seba? Veď ja som to myslela všeobecne na to čo kázal Ježiš - ak sú to skutočne jeho slová a boli dobre zachované po 2000 rokov. A kresťanský spasiteľ už prišiel?? On je len "váš"?? :) Vanda, prepáč, fakt nechcem, aby to vyzeralo, že ťa chcem chytať za slovíčka, len mi to nedá. Sama som chodila 12 rokov úpenlivo do katolíckeho kostola,,ale našťastie môj obzor sa rozšíril. Sme len v jasličkách, čo sa týka viery, lásky a poznania a pokladám za duchovnú pýchu, ak si niekto o sebe myslí, že je niečím viac, lebo toto alebo hento. Vynímajúc pár svetlých osvietených bytostí, ktoré sa reinkarnovali na Matku Zem nevynímajúc Ježiša.
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:52
neodpoviem vande, ale tebe:
šak septily!!! načo si hubu drať?

ale aj tak vande: som unavená!!! a som kresťanka!!! prečo si myslíš, že len tvoj výklad je správny? a s tou netolerantnosťou? si si istá?
neznámy
neznámy | 11.1.2012 23:57
Ty si kresťanka??? :D Toto mi je novinka!! A ja som čo Evi ?? Jaj vieš čo, radšej ma nikde neraď. Stačí, že patrím k jednej komunite zvanej MMSK :) Dobrú sééégro. -ZZZZ-
neznámy
neznámy | 12.1.2012 00:58
v tom orgasmistickom vytrzeni a splyvani s velkym univerzom si asi uz velmi vysoko, dokonca vyssie ako Kristus, ked ti nevadi jeho potupa. Apropo dokonca aj v uvereni v prevtelovanie by ma zaujimalo, ako beries smrt napriklad takeho babatka. Asi tak, ze v minulom zivote to bol darebak a tak mu treba, ni? a lutovat ani netreba, ni? ano emocna sirka a obzory. Rozsirene. Viem si predstavit tu sirku a ten sucit za nou.
neznámy
neznámy | 12.1.2012 02:53
ebanka o moje spolocne temy sa ty neboj, vidis ze skodoradost najvacsia radost vsak? jantchimu kludne mozes posepkat do uska nejaku svoju zalezitost, urcite sa potesi. ale predtym by si si mala urobit prinajmensom horoskop okamihu, aby to boli tie spravne slova. Ach, dievcata, tym vasim drakom v profilovkach neviem prist na meno. Jednoducho vase toto tuna mozeme nazvat aj velka epicka basen s baladickym podfarbenim, alebo zeby Balada o dvoch sestrach? Nie lepsie by bolo asi humoreska, ci groteska, alebo tragikomedia?
neznámy
neznámy | 12.1.2012 07:14
to by som chcela vedieť aj ja, len ty mi to asi nepovieš.
končím z mojej strany túto debatu, želám ti len to najlepšie -FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.1.2012 10:43
Ahoj Vandi:)
Zle sa pletie do niečoho, čomu celkom nerozumiem, ale chcela by som vyjadriť aspoň to, ako celú vec chápem, pretože som si vždy vážila tvoje názory a mám ťa rada ako priateľa. Aj preto ma zaujímalo, ako sa vlastne stalo, že priateľstvo bolo zvrhnuté na faloš, z priateľských diskusií sa stali nepriateľské atď...Hľadala som teda jednu debatu, zabudla som už, kde sa odohrala, ale mám pocit, že tam to začalo. Tak nakoniec som našla - "Horkýže slíže sa nezapreli".


V tejto debate do teba Janka vyštartovala a okrem Artemis ťa nikto nezastal.
Ospravedlňujem sa, že som si ťa vtedy nezastala, ale vôbec som nevedela, o čo beží. Riešila som si vtedy problémy so synom, takže všetko ostatné išlo bokom. Asi to bolo odo mňa egoistické, ale mala som pocit, že Artemis odpovedala aj za mňa.
Mohla som už vtedy napísať, že je to podľa mňa nedorozumenie, ktoré by stačilo si vysvetliť, ale vtedy som sa o to dosť nezaujímala, lebo som sa starala o pre mňa dôležité veci. Ale toľko času som si mohla nájsť, lebo inokedy som sa zastarala aj do vecí,, do ktorých som sa nemusela.
Takže ja - nie ako hinduista, budhista alebo kresťan, ani ako stúpenec zoroastrizmu, taoizmu, sikhizmu či konfucionizmu - ale ako ČLOVEK, sa ti verejne ospravedlňujem, že som si vtedy nenašla dosť času na priateľku, ktorú niekto urazil a zrejme sa ťa to dotklo. Teraz viem, že celé toto nedorozumenie medzi vami, baby, bolo spôsobené tým, že Janka si negatívne vysvetlila tvoj komentár, povedaný zo žartu: Trafená hus zagágala. Stačilo si to vtedy vysvetliť.

Nejdem sa skrývať pod pojmy - priateľstvo, kresťanstvo, láska - to je blbosť, lebo z celej tejto debaty bude prekorenená fašírka, ktorá nikoho nenakŕmi. Radšej si ako človek priznám, že som zrejme sebec a keď som si mala niečo všimnúť, tak som si to v pravý čas nevšimla. Takže ak máme začať od stredu, ešte som ničo dlžná Jantchimu.

Jantchimu!!!
Ešte sa ospravedlňujem tebe - Jantchi- ja som mala dojem, že tá tvoja rada Janke (HARE KRSNA) bola uštipačná, lebo keď som si ju čítala, mala som proste nedobrú náladu - (otec môjho syna, ktorému som dala syna na celé sviatky, nedodržal dohodu a nedoniesol ho vtedy, keď mal, ale keď som bola v práci). No a potom sa mi v tejto zlej nálade zdalo uštipačné všetko, takže ma to ovplyvnilo aj pri čítaní tvojho príspevku. Aj keď za odpoveďou si stojím, rady podľa mňa netreba dávať, ak človek o ne nežiada. Ak má Janka iný názor, možno ju stačí pochopiť.
Aj keď ty si to tou radou myslel asi naozaj úprimne. A potom si nesprávne použil slovo chudera, a zrejme si chcel povedať, že Janka sa trápi, a to sa zrejme stalo len preto, že žiješ v cudzine a nevieš dobre po slovensky - čo sme si my najskôr neuvedomili. Prepáč.

A čo sa Janky týka, ten výrok nesprávne pochopila, pretože je negatívne naladená, tak ako som si ja nevšimla, že teba sa, Vandi, niečo dotklo, pretože som bola "zaneprázdnená". A tiež takisto, ako som ja jantchiho zle pochopila, lebo som nemala dobrú náladu. Presne tu sa ukazuje, koľko človečiny máme v sebe, koľko emócii - hnev, ľahostajnosť, precitlivelosť.
Tak ako som sa ospravedlnila ja, mala by sa ospravedlniť Janka, Vanda aj ďalší, ktorí veria, že treba začať od vlastného stredu. A tiež všetci, čo sa starali a nevideli do toho, lebo teraz tu každý iba BOHAPUSTO presadzuje SVOJE POSUDKY a viete kde sme všetci? V kuríne a ja som teraz len pridala svoje kotkodák.
S týmto Ježiš nemá nič spoločné, tým jediným som si istá, verte mi!
Stránka:
< 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...