mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ezoterika a záhady - 

Katastrofa v roku 2012?

neznámy
neznámy | 6.1.2012 19:28
k temnote to je taka hra so slovickami mozno to prekladatel inak prelozil povodny text nepozname ale asi ti nerozumiem- je to rozpravka pre ludi ktori sa boja temnoty. ja si myslim ze to myslel tak ze je pre ludi je prijatelnejsi zivot ak veria uz v cokolvek, lebo predstava nicoty a nebytia vyvolava velmi zle pocity-to myslel tou temnotou pripustit si ze sme obycajny smrtelnici ,ktory tu nieco zanechaju alebo vytvoria a je pre nich neprijatelne vedomie definitivneho konca. jana

zasadne nepouzivam diakritiku lebo ma to zdrzuje lebo aj tak radsej hovorim ako pisem. nie je nad rozhovor kde odpovede mozu byt okamzite.tak sorry. diakritika.
neznámy
neznámy | 6.1.2012 19:34
priznám sa, že zázrak ma ani nenapadol. a už vôbec nie zásluha lekárov ( tí majú zásluhu na inom, nie na tom, čo som sa pýtala )
no a odpoveď na druhú otázku?:)
neznámy
neznámy | 6.1.2012 19:40
ano s tym mozem suhlasit aj s tym ze vericim sa lahsie zije lebo maju nadej zialbohu ako pises dospela som k tomuto nazoru cez svoj zivot ktory bol jeden odporny gulas a pritom by som bola stastna keby som sa mohla o nieco opriet a myslet si ze ocina este uvidim ale zialbohu nemozem klamat sama seba.jana.

z mojich slo ale nevyplynulo ze sa z mozgom stotoznujem ja sa ho snazim pouzivat tak ako ty tto by bol omyl toto len rozdiel moze byt v tom ci ho nemam svrknuty ako hrasok ako povedala Alžbeta svojej neveste Diane. chi chi.
neznámy
neznámy | 6.1.2012 19:44
nie, chcela som vedieť, či súhlasíš, že ak neexistuje temnota, tak potom ani nebo nemôže existovať, lebo obidve sú duchovnej podstaty. odhliadli od pôvodného anglického pomenovanie. lebo ak s tým súhlasíš, tak potom prečo sa bojíme tej temnoty?

diakritika - nevadí. ja zas neznášam stláčať shift. :D
neznámy
neznámy | 6.1.2012 19:47
v mozogu je podla mna miesto kde su emocie city pocity a vlastne cele nase ja.jana.

Kvôli tomuto som si myslela, že sa s ním stotožňuješ.

Čo sa týka veľkosti mozgu, tak najmenší má asi Homer Simpson.
http://obrazky.4ever.sk/pozadie-na-mobil/najlepsie/kreslene/homer-simpson-130105
Alebo výrok z jednej rozprávky, kde tetka hodnotila Dorkynu hlúposť a povedala:
"Keby jej mozog sliepke do hlavy vložil, tuším by ešte hrkal." :D
neznámy
neznámy | 6.1.2012 19:50
hm, môj život je tiež guláš, ale fajnový. lebo som sa tak rozhodla napriek okolnostiam. to počítače nedokážu, ani mozog. -HEART-
neznámy
neznámy | 6.1.2012 20:12
temnota a nebo filozoficke temy, no tak takto nebo a peklo asi tak neexistuju a konkretne teda ja asi to duchovno nemam ked som ti neodpovedala spravne lepsie povedane pre mna sa slovo duchovno nespaja s temnotou ja si pod pojmom duchovny predstavujem ine veci.
a pekla temnoty sa ja nebojim .to co som si prezila so svojou chorobou bola temnota jak vysita a potvrdia to vsetci co ju maju staci sa len pozret na nasu stranku.neviem ake vacsie dusevne utrpenie by som este mohla zazit to je temnota lebo musis zit ,lebo na dobrovolny odchod nemas silu a odvahu.tak odo mna asi tolko ale velmi rada sa s tebou porozpravam ak bude zaujem z tvojej strany na stretnuti lebo otazky sa stale vynaraju. mozno mi povies nieco co priniesie svetlo do mojej hlavy a pochopim dosial nepochopitelne. jana.


nemam este silu na to aby som si uvarila lepsi gulas lebo stale musim pridavat len nestastne ingrediencie nic dobre ma nestreta.:)
neznámy
neznámy | 6.1.2012 20:52
janka, už sa teším ako si to vykecáme. to bude asi najlepšie.-HEART-
neznámy
neznámy | 6.1.2012 21:24
len aby sme v hanbe neostali:):D
neznámy
neznámy | 6.1.2012 22:47
mám odpoveď, ale to až medzi 4 očami
neznámy
neznámy | 7.1.2012 10:00
HARE KRSNA
HARE KRSNA
KRSNA KRSNA
HARE HARE
HARE RAMA
HARE RAMA
RAMA RAMA
HARE HARE
skus si opakovat tuto formulku pred tym ako pojdes spat,potom po case my povies ako to na teba vplyvalo,toto by ti mohlo pomoct otvorit kanal ku stastiu
neznámy
neznámy | 7.1.2012 10:57
Mila Janka,so vsetkym respektom a s uctou ku starsim by som rad podotkol ze zijeme v dualnej kauzalite(co das,to dostanes) a tym padom mame slobodu si vybrat v co verime,kazdy clovek ma pravo verit v to co citi a chce. a potom nasilu niekoho obracat na svoju vieru,to je fanatizmus a to v slovniku psychologov znamena extremne spravanie podmienene nejakym nepochopenym faktorom,ktory bol potlacany dlhsiu dobu a teraz vyvrcholil v urcitu formu ktora moze byt sprevadzana skrytou agresiou,najvhodnejsie riesenie ako sa zbavit tejto nespravnej volby je poradit sa s odbornikom,resp poziadat o profesionalnu pomoc, tak ze moja reakcia na tvoj appel je taka ako vidis,mozno by si mohla niekoho so srdcom , laskou a urcitou davkou pokory poprosit o pomoc,samozrejme iba ak chces, ale ak nie,tak aj tak ti dakujeme ze nam umoznujes ucit sa s tvojich chyb, aby sme boli lepsi a lepsi,este raz ti dakujem,boh a rozum ti pomahaj
neznámy
neznámy | 7.1.2012 11:29
Kanál ku šťastiu nikto neotvorí suchou frázovitosťou a ak aj áno, tak tie frázy musia byť túžbou človeka, nie diktátom zvonka. Kánal šťastia je obyčajne záležitosť čisto osobná a nachádza sa vnútri každého z nás. Tí najschopnejší psychológovia preto nikdy neradia, iba sprevádzajú človeka pri hľadaní tejto brány.

A prečo si pre ňu vybral práve slová HARE KRSNA? Prečo nie AUM či ÓM? Prečo jej napríklad neodporučíš odriekať Šému alebo rovno dať si talit a tefilin a zájsť si do nejakej progresívnej synagógy? A prečo by nemohol prísť do úvahy aj rímskokatolícky alebo gréckokatolícky kostol?
Ako si dospel k tomu, čo je pre ňu správne? To ju tak dobre poznáš?
neznámy
neznámy | 7.1.2012 12:23
ako priklad fantazie Ved Janka ma pravdu tam vo vesmire ja nicota tmava studena a preto sa stretvaju nase duse tu na zemi v tomto tele v tychto zvieratach v tychto stromoch a vo vsetkom okolo nas aby zazily nieco ine ako zimu prazdnotu a chlad a ja som jej dal typ a ked ty mas pre nu tiez nejaky tak jej ho ponukni,taky som mal pocit ze by jej ta filozofia mohla pomoct ,nevidis ze sa trapy,a ma toho dost,uz nevie chudera co si ma s tych tazkych tem vybrat,tak preto.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 12:42
No podľa toho čo som si prečítala, Janka síce píše, že sa trápi,ale vôbec by som ju nenazývala chuderou. Ak unesie kadžodennú realitu bez akojkoľvek nadstavby, bez potreby transcendencie, tak je silnejšia než ty, ja či hocikto iný na tomto nete. A jediné, čo jej možno chýba, je zdravý a pravidelný ľudský kontakt, rozhovory s ľuďmi, ktorí bez ohŕňania nosom prijmú aj iný názor. Neviem či dobre vidím, možno aj nie, ale zo skúseností viem, že typy a rady, ktoré nie sú šité na mieru, môžu často viac uškodiť, ako pomôcť, alebo v najlepšom prípade sú úplne bezpredmetné.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 13:59
ahoj lu,
myslím, že rady sa majú dávať tým, čo sa pýtajú. nemusia byť prijaté, ale mali by byť akceptované v zmysle názoru. janka nemusí jantschiho názor prijať, kľudne s ním môže aj nesúhlasiť. ak sa podľa zlej rady zariadi, je to jej voľba, že sa tak chcela zariadiť, nie jantschiho. a vydať sa zlou cestou nie je až tak nesprávne, pretože min. zistíme, že nie je správna a aj to je viac, ako zostať stáť.
myslím, že sme tu preto, aby sme si tie rady dávali. podstatná je informácia. či? (možno je môj názor nesprávny a teraz sa dozviem niečo nové,,,)
-HEART-
neznámy
neznámy | 7.1.2012 14:30
iba jedna veta nenazyvaj ma chuderou chudera je ta co nemože.......j.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 14:43
Ahoj -HEART-
Pravdu povediac, neviem, aký názor je správny, tiež hovorím iba na základe svojej skúsenosti. Ale v podstate môže byť, keď si niekto radu pýta, prečo by ju nemal dostať. Ale Janka si ju nepýtala. No a ak nám na niekom vážne záleží, neviem, či je také jednoduché poskytnúť dobrú a rozvážnu radu, ako to bolo v tomto prípade. Niekto má proste toľko zlých skúseností s ľuďmi, že ďalšie nepochopenie je preň záťažou, že potrebuje už iba pochopenie, alebo radšej nič. Stretla som veľa takýchto ľudí..
Moja najlepšia priateľka - povolaním psychologička - a zhodou okolností narodená v ten istý deň a mesiac ako ty a moon_sun_stars (do tretice všetko dobre:)) - mi rady odmieta dávať s tým, že pravda je v srdci a jej odraz sa môže dostať najďalej do mojej hlavy. Jej analytické sondy - otázky, ktoré sa ma zvyčajne pýta, sú nasmerované tak, aby som si sama odpovedala a našla niekoľko alternatív a mohla sa rozhdonúť podľa seba... Ešte aj keď som bola v strese a žobrala som o jej radu, aj tak ma odbila slovami, že psychológ rady nedáva, že dobrý psychológ iba sprevádza. Niekedy som ju preto síce mala chuť nakopať do zadku, ale keď sa hlbšie zamyslím, malo to svoj význam. Proste sa mi to osvedčilo...
Naučila som sa, že ani psychológ ani priateľky ani nikto nevidí do mňa lepšie, ako ja sama, a to ešte aj tak bývam občas dobre slepá. Ak človek nie je aktívny, ak sa nepýta sám seba, ak prestáva v sebe hľadať, k čomu pasívne príjímanie rád často zvádza, môže jeho vnútorný život upadnúť do pasivity, čoho výsledkom môžu byť depresie. To je asi najlešia cesta k sebapodceňovaniu, k pestovaniu nedôvery vo vlastné sily. Ak sa ponúknuté rady neosvečia, môže to viesť tiež k pocitom vlastnej neschopnosti a ja proste verím, že každý dokáže pomôcť sebe a druhému vtedy, keď sa-ho pochopíme..
Neviem to inak vysvetliť, takto to pociťujem ja, možno moja priateľka by to vysvetlila lepšie, ale, žiaľ, ona neobľubuje tento typ komunikácie...
neznámy
neznámy | 7.1.2012 14:55
ahoj slova od jantiho ma mozu tak maximalne urazit lebo to co pise ukazuje ze vobec nepochopil o com tocim a radu som si ozaj nepytala to ma atena pravdu a nazvat nieho chuderou to je silna kava, ale ked sa ti to paci mozes tymto stylom s panom j komunikovat dalej. jana.
neznámy
neznámy | 7.1.2012 16:51
Ešte by som sa chcela vyjadriť k základnej téme "viera verzus racionalizmus". Skúsim tie dva krajné póly pravdy, o ktorých som sa raz rozpísala v istej téme v siahodlhom príspevku, usúvsťažniť do jedného celku, reprezentovaného v živote dvoma extrémnymi názormi.

V jednom článku, uvedenom v periodiku Neuro (IV. ročník), bola spomenutá istá psychologická štúdia (autorom článku je Ján Zach), výsledky ktorej dokazujú, že ľudia, ktorí pravidelne navštevujú kostoly, mešity či synagógy sú optimistickejší, menej depresívni a žijú v priemere dlhšie ako ich rovesníci bez vyznania. Všeobecne však článok hovorí o tom, že nejde ani tak o samotnú vieru, ako o to, že sa ľudia pravidelne stýkajú s inými ľuďmi a majú tak skorej možnosť nájsť si prijateľné priateľstvá. V tomto článku sa však písalo tiež to, že byť "nedepresívnym optimistom nie je vždy výhodou, preto by sme to ani s tým optimizmom nemali preháňať. Ako sa ukazuje, optimizmus je v samotnej podstate neurologickou poruchou."
Optimizmus je v uvedenom článku lekármi definovaný ako "neurologická porucha, alebo miernejšie povedané anomália, ktorá nám bráni zapamätať si nežiaduce informácie...A práve preto ľudia zabúdajú dôležité informácie, ktoré by ich prinútili vzdať sa nereálnych optimistických odhadov. Ide o nesmierne stabilný mechanizmus vnímania, ktorý ji mimoriadne odolný voči zmenám. Existuje však jedna pozoruhodná výnimka - ľudia s klinickou depresiou nevykazujú žiadne príznaky tejto kognitívnej poruchy, ako jediní vnímajú veci presne".Lekári tým chceli vlastne povedať, že pesimisticky vnímajúci ľudia vnímajú iba fakty, prijaté a dešifrovateľné zmyslami a ráciom.
Ako príklad tekéhoto pesimistického, ale vzhľadom k súčasnej svetovej situácii presného chápania je tu uvedený "depresívny" výrok Woodyho Allena: "Skutočnosť, to je staroba, choroba, bieda, osamelosť a smrť - aj keď si niekto pyšne vykračuje v značkových džínsoch." Spojenie depresívne vnímanie je tu však chápané ako pravdivé, neprikrášlené vnímanie čistej reality. Dotyčný režisér a herec ju vníma takto: "Viac než kedykoľvek predtým v dejinách stojí dnes ľudstvo na križovatke. Jedna cesta vedie k úplnému zúfalstvu a hlbokej beznádeji, druhá k vyhynutiu. Dúfajme, že budeme dosť múdri a vyberieme si správne."

Hoci W. Allen je z môjho pohľadu fimový génius, jeho názor nezdieľam podobne, ako nezdieľam odkaz autora čánku, ktorý sa v závere vlastne prikláňa k pochmúrnej realite bez ďalšieho pokračovania, a ktorá je redukovaná na zmyslové vnímanie a racionálne uvažovanie, považované za holú skutočnosť. Pre mňa je to stále len viditeľná časť pravdy.
Mozog síce obsahuje emocionálne centrá - amygdalá, ktoré v oblasti spánkového laloka spĺňajú funkciu uchovávania emocionálnej pamäti, ale tieto sa dajú monitorovať z oblasti vedomia.
Čo je vlastne to, čo nám pomáha k syntéze myšlienkových a emocionálnych pochodov, alebo k selekcii na hodnotné, užitočné atď..? Do vedomia sa dostávajú aj nevedomé energie, ktoré sa v priebehu života učíme rozpoznať a využiť pre svoj spoločenský rozvoj. Veriť iba tomu, čo vidíme a čo chápeme, to je redukcia skutočnosti na aktuálny stav našej spoločnosti a nášho vedomia. V podstate je to taká istá lož, ako žiť v ilúzii, lebo každá interpretácia môže byť chybná a každá informácia o človeku, o jeho emóciách aj raciu, je vždy len subjektívna (ľudská) a môže byť prenášaním deformovaná.
Viera versus rácio stoja vlastne na rovnakom princípe, na potrebe združovania, potrebe vzájomnosti, potrebe medziľudského citu, ktorý nie je len v nás, ale aj mimo nás. Rácio citovú potrebu vypĺňa trebars aj náklonnosťou k iným ľudským informáciám, viera to robí bezprostrednejším spôsobom - spája ľudí priamo prostredníctvom jednotného presvedčenia. Aj tak je to vždy len medziľudský cit, ktorý potrebujeme a ten nevytvorí žiaden mozog, nie je to v moci tela človeka, ale v moci ľudských duší.
Optimum medicamentum hominy homo est. (Najlepším liekom pre človeka je človek) Toto je jednotný základ.
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...