mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ezoterika a záhady - 

Katastrofa v roku 2012?

smilan
smilan | 17.11.2011 18:42
V súvislosti s mayským kalendárom a rokom 2012 možno pozorovať postupné vznikanie určitej davovej psychózy. S približovaním sa začiatku tohto roku sa totiž ako huby po daždi začínajú množiť rôzne katastrofické a apokalyptické scenáre, ktoré zasiahnu našu Zem. Sú však pravdepodobné? Bude naozaj rok 2012 takým prelomovým? Odpoveď na túto otázku sa snáď bude zdať mnohým trochu zvláštna a rozporuplná, pretože táto odpoveď znie áno, ale zároveň aj nie.

Prečo áno?

Pretože vnútorný, čiže citový a myšlienkový život väčšiny ľudstva, ale i jeho slovný prejav i viditeľné vonkajšie jednanie sú zamerané k nízkemu. Sú zamerané iba na hmotu a niet v nich úsilia po vyššom, ušľachtilejšom, čistejšom, vznešenejšom a hodnotnejšom, čo hmotu presahuje. Pretože ľudský vnútorný, to znamená citový a myšlienkový život je plný nečistoty, nízkosti, skazenosti a zvrátenosti.

V železnom Zákone spätného účinku, ktorý každému nakoniec vráti presne to, čo si svojim vnútorným chcením a vonkajším jednaním zasieval si ľudstvo samo pre seba formuje katastrofu. Z katastrofálneho stavu vnútorného života väčšiny ľudstva formuje Zákon spätného účinku katastrofálne dianie, ktoré nakoniec, vo svojej zhmotnenej podobe udrie na pôvodcov.

Zlo totiž nemôže plodiť nič iného, ako zlo, ktoré napokon, v zákonitom kolobehu diania tohto univerza zasiahne svojho sploditeľa. Takto nekompromisne funguje Spravodlivosť, ktorá každému prinesie a nechá ho na vlastnej koži prežiť presne to, čo on sám chcel a čo svojim myslením a cítením vytváral.

Bujnejúca nečistota a prázdnota ľudského vnútorného života formuje okolo našej Zeme obrovské zhluky negatívnej energie, podobajúce sa čiernym, ťažkým a zlovestným búrkovým mračnám. Kto to dokáže vnímať a aspoň trochu vyciťovať, ten tuší a cíti, že chvíľa, kedy dusivú temnotu pretne žiara prvého blesku, že táto chvíľa je už blízko. Veľmi blízko!

Smrtonosná búrka dôsledkov všetkého doterajšieho nesprávneho myslenia, cítenia a jednania ľudí teda hrozivo visí nad nami všetkými. Až ku nej napokon vinou ľudí, ktorí sa až do poslednej chvíle nechceli zmeniť dôjde, až sa spustí ťažký, jedovatý, olovený dážď a hrozivé blesky začnú bičovať Zem, s ochranou, pomocou a podporou v tejto nevídanej búrke môžu počítať iba tí, ktorí svojim cítením a myslením sami pre seba formovali niečo iné. Ktorí v ošiali všeobecnej nízkosti, povrchnosti, nečistoty, chamtivosti a hmotárstva dokázali v sebe, vo svojom vnútri, vo svojom cítení a myslení uchovať túžbu po dobre, spravodlivosti, čistote a ušľachtilosti. Túžbu po blízkosti Božej! Jedine v tomto bude spočívať všetka pomoc a ochrana, ktorú si títo ľudia dokázali sami pre seba včas sformovať v spravodlivom Zákone spätného účinku.

A tak ten istý Zákon, čo bude svetu prinášať katastrofu, prinesie zároveň ochranu, pomoc a podporu tým, čo toho budú vnútorne hodní. Kiež by týchto ľudí bolo čo najviac! To však majú v rukách iba oni samotní. Jedine ľudia samotní budú rozhodovať o svojom vlastnom osude a to prostredníctvom kvality, alebo nekvality vlastného vnútorného – citového a myšlienkového života.

Prečo nie?

Pretože už Kristus kedysi povedal, že o tom dni a tej hodine nevie ani on sám. Že o nej vie iba Otec.

Ak teda niekto tvrdí, že to bude rok 2012 a nech by to už bol ktokoľvek, dovoľuje si tým stavať sa nad Krista a na úroveň samotného Stvoriteľa, ktorý predsa ako jediný vie o tomto dni. Takéto niečo nemožno nazvať inak, ako pýchou a opovážlivosťou! Opovážlivosťou, ľudskému tvoru neprípustnou!

Ten čas, kedy prepukne oná spomínaná búrka, ktorá zasiahne spätnými účinkami všetkého doterajšieho nesprávneho jednania pozemské ľudstvo, ten čas je naozaj blízko. To vnútorne rozpoznávajú všetci vnímaví a citliví ľudia. Avšak hovoriť o akýchkoľvek konkrétnych termínoch je veľkou opovážlivosťou, nezakladajúcou sa na pravde.

To, čo je v dnešnej dobe ľuďom skutočne potrebné hovoriť, čo je dnes pre nich cennejším ako soľ i zlato dohromady je potreba nevyhnutnej vnútornej premeny seba samého, ktorá im ako jediná môže zabezpečiť ochranu v nadchádzajúcich dňoch. Premena, ktorá snáď ešte môže zmierniť tvrdosť dopadu toho, čo ku nám prichádza vinou nás samotných.

Podstata tejto tak prepotrebnej vnútornej zmeny je skrytá v jednoduchých a prostých slovách: Vzbuďte v sebe pevné chcenie k dobru a snažte sa udržiavať krb svojich myšlienok čistý!

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.
neznámy
neznámy » smilan | 3.1.2012 09:03
Článek byl, je hezky napsaný, ale autor článku je podle mého velký idealista, a měl by se rychle vrátit do tvrdé reality, a necestovat po nebesích. Podle mého názoru konec světa v roce 2012 v tom pravém slova smyslu nenastane. A proč? To se dozvíte v mé knize "Konec světa bude v roce 3006, (nebude v roce 2012)". V knize jsou i předpovědi na 100 let dopředu, a píšu v ní, že lidstvo do budoucna nic dobrého nečeká. Bohužel.

V roce 2012, nám může připravit, pravděpodobně připraví kruté chvíle naše Země. Předpokládám, že se probudí maxi sopka a její dva souputníci v oblastech činných sopek jako Aljaška, Island atp. i v návaznosti na tektonickou činnost země, díky konjunkci Slunce a Venuše, o které se už léta píše. Tomuto tvrzení nahrává i malá hra čísel. 21.12. 11:11 hod. 2012 = 15. Toto číslo patří v Tarotu Ďáblu, a jeho dvěma posluhům. Když číslo 15 zjednodušíme, dostaneme šestku. Šestka přísluší Venuši, tedy i planetě Venuši. Šestka nemá jen pozitivní vlastnosti, ale i vlastnosti negativní stejně, jako planeta Venuše. Venuše je sopečně činná planeta, vlastně hotové peklo v porovnání se Zemí. Takže, vzájemné působení planet na sebe v rámci vesmíru může rozpoutat spoustu neštěstí na zemi, kterému, jak se píše v článku autora, přispívají i lidé. Nelítejme však v oblacích, a nemontujme do neštěstí Boha, Krista a podobné historické postavy, ke kterým chovám hlubokou úctu.

Neštěstím pro Zemi, jsme i My. Naše chamtivost, oslabování zemské přitažlivosti vlivem těžby nerostných surovin, a podobně. A takové typy lidí, co mrzačí naši planetu, je třeba potrestat. Bohužel to odnesou i nevinní lidé.

Žádný boží trest nepřijde, protože neexistuje. Potrestáme se sami, ve spolupráci s koloběhem vesmíru. Nebojte se, konec světa nebude! Přežije spousta lidí, aby posléze, v budoucnu pochopili, že na Zemi nemají co dělat. Potom nastane konec světa, a život bude pokračovat od píky, od prvoků, od rostlin a různých zmutovaných zvířat.

Zdraví vás všechny autor knihy, Rajsigl Oldřich :)
neznámy
neznámy » smilan | 3.1.2012 09:30
datum 21.12.2012 ve spojení s koncem mayského kalendáře je omyl. Od doby zveřejnění Drářďanského kodexu na konci 19. století vzniklo 52 korelací (srovnání mayského a našeho kalendáře), které určují toto datum v rozmezí let 1500 - 2500, tedy během 1000 let. Datum 21.12.2012 je korelace GMT, která vznikla v roce 1950 a udržuje se jen díky magii čísel, jinak je ta korelace děravá jak řešeto.

V současnosti nejlepší korelaci vypočítali Češi bratři Bóhmové v roce 1991 a ti určili přechod mezi dvěma dlouhými cykly mayskými na 14.12.2116

rok 2012 je důležitý ze dvou hledisek:

Regulus přechází ze Lva do Panny začíná nové 2170 období

Začíná nabíhat rozběžná kvadratura mezi Uranem a Plutonem, která potrvá do roku 2015 a naznačuje krizi hedonistického způsobu života nastoleného za konjunkce Uran - Pluton v letech 1965/6. Platí zde gottwaldovské heslo Po staru se žít nedá (náš dovětek: nejsou na to peníze) Pluton si vynucuje uranské změny, kdo na to nepřistoupí - padne pod kola procesu.

Konec světa přepovědět nelze. Např. bibli se praví, že se přikrade jako zloděj v noci, nečekán a nepozorován. Lidé bohužel mají rádi spektakulární vyústění a proto si vymýšlejí konce světa. V křesťanském světě se to periodicky opakuje protože judaismus, křesťanství a islám vytěsnili vědomí cykličnosti času a počítají s jedním proudem času, s jedním začátkem a jedním koncem, což je redukce non plus ultra. Je to zakořeněný vzorec myšlení, s nímž těžko hnout. Ve stejném okamžiku řada časů probíhá, jiné časy začínají a další končí, např. časy buněk našeho těla. Čas má, jak myslí fyzik a filosof Gaston Bacheard, rozmanitou hustotu.
neznámy
neznámy | 4.1.2012 16:32
Koniec mayského kalendára určený na presný dátum 21.12.2012,keď možné rozmedzie je 1000 rokov, mi veľmi pripomína Járu Cimrmana a jeho príchod do Liptákova. Uhlíková metóda určila tento dátum na rok 1914 plus-mínus tuším 200 rokov. :D
No mali sme tu už rôzne zaručené scenáre konca sveta, rôzne dátumy. Niekedy začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia boli populárne Nostradamove proroctvá. Vtedy ktosi vyhlásil, že podľa Nostradama prvé verejné vystúpenie mimozemšťana v TV bude v roku 1998. No neviem, možno aj bolo, ale nie v STV.
Alebo takí Jehovisti, koľko tí už mali overených a istých dátumov konca sveta a furt nič. A pri tom sa chvália dokonalým poznaním biblie, kde sa píše, že dátum konca pozná iba Boh.
Ja by som sa chcela opýtať na tzv. generačné planéty. Píšete, že konjunkcia Pluta a Uránu bola v v r.1965/66. Ja som narodená v 1967 a ešte ju vo svojom horoskope mám. Preto má zaujíma, aký majú vplyv takéto generačné aspekty na jednotlivca, ktorý ich má vo svojom horoskope.
neznámy
neznámy | 4.1.2012 17:05
dobrá otázka. Jaký význam má ve Vašem osobním horoskopu konjunkce Urana s Plutonem ve své separační a rozběžné fázi závisí na tom, jak je silná a jaký vztah má k tzv. osobním planetám nebo osám horoskopu. Obecně pak lze říci, že to, že se vyskytujete tady na tom webu je jedním z významů této konjunkce ve Vašem horoskopu a životě. Obecně se dá říci, že přinesla radikální rozvoj nebo rozšíření rozmanitých psychotechik, ať už standardních (rozšíření používání LSD a Morenova psychodramatu, které se zvrhlo do rodinných konstelací), nebo inspirovaných jinými civilizacemi a kulturami. Např. zen-buddhismus, joga, tantra byly do té doby předmětem zájmu několika málo podivínských intelektuálů, buddhismus, hinduismus atd. To co se později začalo nazývat New Age má počátek v této konjunkci také díky tomu, že se takové myšlenky začaly objevovat v pop-musiv (Beatles a jejich film Help a pozdější zájem o Maharishiho Mahéš Jogiho atd) a další rockové kapely zejména ty psychodelické je následovaly. Světová popularita Tolkienových knih po jejich 2. paperbackovém vydání v USA v té době začal růst jejího vlivu na popkulturu. Jitro kouzelníků, nové vydání Tajemství katedrál, alchymický, okultní a hermetický revival rozvoj keltomanie viz Tolkien, Däniken, Castaneda apod, zvýšený zájem o moderní formy astrologie, teorie věku Vodnáře se dostává do širokého povědomí díky písni Aquarius z muzikálu Hair - autor textu měl jakési chabé povědomí o astrologii - sám to přiznal kdysi v rozhovoru - a to předznamenalo další vývoj: takovou muziku, která se hraje v Hair jsme neposlouchali to byl běžný pop - poslouchal se underground a psychdelie.

Rozvoj Sci-fi literatury a filmů

V běžném životě můžeme mluvit o velké generační roztržce - mládež chtěla žít jinak než rodiše - hippies začínají v roce 1966. Svět se začal měnit v těchto letech, do té doby se žilo postaru, )pamatuji to dobře) jenže se to zvrhlo v konzum - a bulvár, zápalvu instatních příruček jak být šťastný, duchovní a hlavně v těchto oblastech úspěšný.

Pokud máte tu konjunkci ve vztahu k osobním planetám, máte v sobě zakořeněnou možnost změnit nebo i vymněnit vzorce chování vzniklé v naší společnosti, zejména při tranzitech Urana, Neptuna, Plutona vůči osobním planetám a osám
neznámy
neznámy | 4.1.2012 17:20
Mám Slnko v opozícii k Uránu a Mesiac v sextile s Uránom a Plutom.
A pokiaľ je Jupiter tiež osobná planéta, tak aj Jupiter sextil Urán.
neznámy
neznámy | 4.1.2012 18:09
Jupiter (+ Saturn) není osobní, ale generační, společenská planeta

Toho Jupitera máte ale taky v Trinu na Neptuna jako součást tehdy prominentního vodního draka se zemskou páteří. Myslí, že jste si dost užila nedavo při tranzitu Urana/Slunce a Pluton /Slunce a teď ohlídal ty tranzity Neptunské (Venuše, Merkur, Mars - z toho se dá dost vytěžit, pokud člověk neuletí...
neznámy
neznámy » smilan | 4.1.2012 18:32
K tejto téme pridávam jeden článok:), ktorý som našiel na http://finweb.hnonline.sk/c3-54314740-kP0000_d-pat-sokujucich-predpovedi-pre-rok-2012
Päť šokujúcich predpovedí pre rok 2012. Pozrite si niekoľko takmer utopistických scenárov na tento rok.

Možno sa tak počas nasledujúcich dvanástich mesiacov dozvieme, že:

1. Ľudia pochopili, že sú len jedným z ôsmich až deviatich miliónov živočíšnych druhov na planéte Zem (navyše "len" 1,2 milióna bolo zatiaľ popísaných). Z tohto uhla pohľadu je človek prírode ako komplexnému ekosystému väzieb a vzťahov pomerne ukradnutý a ak nebudeme ako druh existovať, nič tak závažné sa nestane. Sme totiž síce len jedna osemmilióntina celku, prostredie okolo seba však ničíme pomerne úspešne a vydáme tak za niekoľko (tisíc) ďalších druhov. A ako ukázalo japonské cunami z marca tohto roku, príroda má v rukáve nepochybne mnoho ďalších tromfov, ktoré ešte môže vytiahnuť a ukázať, kto je tu pánom.
2. Ľudia pochopili, že "bezplatné finančné poradenstvo" je logické protirečenie. Primárnym cieľom akéhokoľvek finančného poradcu totiž nie je poskytovať dlhodobé finančné poradenstvo, ale zarobiť si peniaze. Kvalitne poskytované poradenstvo a spokojná klientská báza sú len prostriedkom, nie cieľom. Pokiaľ sa vám teda niekto snaží nabulíkovať, že za jeho rady nič neplatíte, mali by ste zbystriť. Ako hovorí jedno okrídlené príslovie - "obedy zadarmo neexistujú" - a vy si môžete byť istí, že platba za radu takého poradcu je umne skrytá v cene produktu, ktorý vám predá. A v úhrne potom často mnohonásobne prevyšuje to, čo by ste za jeho rady zaplatili, ak by vám na konci stretnutí predložil faktúru a jeho poradenstvo bolo platené priamo.
3. Médiá pochopili, že slogan "If it bleeds, it Leads" (v preklade "Krv predáva") je už prežitkom a je vhodné ho nahradiť napríklad "A smile a day Keeps the doctor away" (vo voľnom preklade "Jeden úsmev denne robí zázraky "). Snáď sa teda raz dočkáme stavu, keď pomer desivých a optimistických správ nebude 9:1, ale napríklad 4:6. A nemyslím tým automaticky vyšší počet infantilných reportáží o psíkoch a mačičkách či hubároch, ktorí "skórovali" svojho životného kremenáča. Obranným argumentom médií často je, že "divák si to žiada". Neviem ako vám, ale mňa ladenie a tón správ v poslednej dobe skôr pripomína kapitoly z knihy "1000 ciest, ako si uhnať depresiu". Nič také ja od médií rozhodne nežiadam.
4. Ľudia pochopili, že jediným rokmi prevereným liekom na prechladnutie či chrípku je a) horúci čaj, b) teplá posteľ a c) čas. Prestali preto vyhadzovať kvantá peňazí za presladené tabletky na bolenie v krku, ktoré neobsahujú o nič viac, než nájdete v jednom citróne a polievkovej lyžici medu - len to celé stojí asi stokrát menej. Farmaceutické koncerny začnú panikáriť, niektoré to možno zabalia úplne.
5. Na začiatku decembra roku 2012 dôjde k prekvapivému archeologickému objavu. Zistí sa, že preslávený mayský kalendár neskončil vďaka prudkému vhľadu Mayov do budúcich udalostí, ale z vyčerpania ložísk bridlice, na ktorú bol tesaný. Svet sa točí ďalej a my s ním...
autor: Petr Žabža, analytik Patria Direct
neznámy
neznámy | 4.1.2012 18:47
tohle všechno přece dobře víme a stejně se to není nic platné.

Alice Baileyová chtěla na přelomu 20. a 30. let ydávat noviny, které by šířily jen optimistické konstruktivní zprávy. Nikdo to nekupoval a projekt zkrachoval. Hezké je, že pod záminkou duchovních aktivit dochází k běsnění deviantních pozitur, které kolem sebe šíří sadomasochismus, národnostní a rasovou politiku. Takové weby jako je např. český osud jsou nástroji těch nejzvrhlrjčích ničivých tendencí a připravují ůdu novému temnu - vítr vane z Kremlu
neznámy
neznámy | 4.1.2012 22:12
tak vam citujem ako moja babka raz povedala,dusa moja laska a smrt prichadzaju necakane ani sa nenazdas a si v tom,a co pride tak bude,vsetko je prepojene medzi sebou,stretneme sa zase medzi dvoma svetmi pred tym ako zaspis a kratko potom ako sa zobudis,treba si z uctou ku vsetkemu uzivat zivota,lebo sme tu ken velmi kratko na navsteve nasej zemi,a raz musime odtial odist,tento rok by sme mali zacat pozitivnejsie,bez vojen a bez nenavisti,lepsie urobime ked pomoteme slabsim a pomozeme nasej zemi tym ze ju budeme mat za nasu dobru mamku ku ktorej sa prihovarame z laskou a uctou,to je vsetko,a nech uz ludia neberu do svojich ust tie negativne vyrazy,my vedomi nechceme trpiet za druhych,skuste uz konecne otvorit oci a pozerat sa na svet ako na male dieta,ved uz sme dosiahly nirvany ,sme jediny predatory na tomto svete a nemame supera,vsteky zvierata sme uz pokorily,mohly by sme to aj pochopit tak ze sme dosiahly vrcholu na ktorom by sme sa mohli ustandardnit,ja verym ze kvoli tomu ta cela evolucia bola,aby sme mali vsetci hojnosti dosti,a ked si tak uvedomys,prave sa to deje(na par vynimiek)ale aj tym teraz mame moznost pomoct,ak ofsem tu pomoc potrebuju,niekto zbiera drahokamy,zlato,peniaze (burzuj) a druhy zase vnutorne poklady,intelekt fantazia,prepojenie do vesmiru(slachta) ked sa spoja tieto dve charaktery vznikne treti a to je to co nas caka v buducnosti vstup do tretej casti,spracovanie tychto dvochcasti a transformovanie do tretej,a to je pomahanie slabsim tym ktory nemaju ani jedno a ani druhe,takze boliet to nebude a ani ziadna kat.sa nebude konat,to by bolo prilis jednoduche,tu pride na radu laska ta najvecsia,laska k takzvanemu nepriatelovi,resp, k cudziemu neznamemu,ktory je vlastne s nami prepojeny takze je nas vzdialeny pribuzny,bratu chapes,a tak mi tych nasich pribuznych musime pripravit na dlhsiu put buducnostou aby ked oni preziju krutejsie podmienky,ktore tak ocakavame,mohli niest ten najlepsi odkaz pre ostatnych,ak chceme zachovat ludstvo ako take,dakujem za pochopenie.
neznámy
neznámy | 4.1.2012 22:15
já Vás chápu, ale ono to samo nepřijde. Je třeba pro to něco dělat.
neznámy
neznámy | 4.1.2012 22:18
ano.zacnime vysadzat na jar stromky a zahradu plnou zelaniny a dobrej stravy a zastavme na chvylu,industriu,kupme si kone a zacnime zit tento uponahlany svet uplne pomaly a jednoducho
neznámy
neznámy | 4.1.2012 22:30
este som chcel dodat ze keby vsetci zacali sami od seba tak by to bolo to,po com vsetci tak tuzime,ale ked sa stale iba caka na niekoho,tak to sa stale iba posuva,a posuva tak ako alkoholik ktory uteka pred svojimi zakladnymi povinnostami,slabost intelektu.myslim ze na to je liek,len aby naozaj nebolo neskoro,ty ktory to uz zacali ty sa priblizili ku sanci na prezitie ovela blizsie a ty co o tom vobec ani neuvazuju,su uplne mimo,takze ked to pride ich to bude boliet viac po tom ako tych ktory to uz vedome riesia,zaklad je dolezity
neznámy
neznámy | 4.1.2012 22:36
K tej vaše pripomienke o časoch, ktoré prúdia paralelne - ako píšete, že jedny začínajú a druhé končia - existuje celkom dobrá kniha z oblasti biogerontologie, tak ju dávam do povedomia: Leonard Hayflick. Jak a proč stárneme. Knižný klub :Praha, 1997.
Existenciu viacerých časov potvrdzuje aj to, že hodiny vo vesmíre tikajú oveľa rýchlejšie...
neznámy
neznámy | 4.1.2012 22:56
a co na to vyskum sovietskej stanice mir ze cas vo vesmire je uplne iny ako tu u nas
na zemi,ze vlastene v ciernompriestore ani ziaden cas ani vzduch nie je,je tam vaakum a cierna hmota
neznámy
neznámy | 4.1.2012 23:51
jenže i tam probíhají procesy změn, které jsou nevratné. On je čas vlastně takový konstrukt, podporovaný událostmi.
neznámy
neznámy » smilan | 5.1.2012 11:55
neznámy
neznámy | 5.1.2012 18:46
hej doktor preco nenapises svoj clanok,ale sa priklanas k nejakym cudzim jasne je napisane ze ide o nazor(subjektivny)preco tu pleties objektyvne veci ,co sa ti stalo,uz to nedokazes rozoznat?
neznámy
neznámy | 5.1.2012 18:56
Gratulujem k najdlhšej vete, ktorá bola na tomto fóre napísaná 4.1.2012 o 22:12. :)
Ešte by to chcelo trošku popracovať na gramatike. Ja teda nie som zrovna ten, čo by mal v tomto smere poúčať, ale aj tak mi to oči kole. :D
neznámy
neznámy | 5.1.2012 21:48
proč bych se nepřikláněl k cizím názorům? Vy jste přesvědčen o tom, že všechny názory, které zastáváte jsou výsledkem Vašeho intelektuálního atd snažení? Takové přesvěčení je zase jen společenským konstruktem, vzorcem myšlení stvrzeným vynálezem autorského práva v 19. století
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...