mesiac
Štvrtok, 2.5.2024
Meniny má Žigmund

Zdravie a výživa - 

Pránická výživa

neznámy
neznámy | 6.4.2014 00:22
Videa som nevidela. Ak je monitor /pc vlastne/ v plnej prevadzke je dost pochopitelne, ze svieti. Elektricka energia je jeden z druhov energii....a co napr ludia v koncentracnych taboroch? Miliony zomreli hladom, dehydrataciou....aby cela prana zas nebola nejaka finta....
neznámy
neznámy | 6.4.2014 07:44
dychové cvičenia sa nazývajú pránajáma. tieto dychové cvičenia sa nemusia v ničom odlišovať od bežného dýchania. ale v čom je ten obrovský rozdiel? akonáhle začneme dýchať vedome, prijímame pránu a udávame jej smer. vedomí dych je základ pránajámy a je to jedna z najdôležitejších vecí v joge. všetko v duchovnom rozvoji sa točí okolo vedomia. v astrológii/v joge vedomie predstavuje Slnko. je to zdroj energie a svetla a aj okolo neho sa všetko točí. kruh s bodkou je symbol slnka, v iných filozofiách je to monáda a predstavuje dokonalú uzavretú jednotu, boha. z kruhu vychádza celá astrológia skrz jeho delenie. najprv na polovicu, vznikne polkruh, symbol Luny, potom kríž, symbol hmoty a zároveň základných osí horoskopu - horizontálnej scedent-descendent a vertikálnej MC-IC (immum coeli-medium coeli). z týchto troch symbolov sú potom vyskladané všetky ostatné symboli planét (symbol marsu bol pôvodne opak venuše - kríž nad kruhom). astrológia je symbolický jazyk procesu návratu do tohto univerzálneho vedomia - jednoty, ktoré sa rozbilo a planéty v aspektoch (vzájomných postaveniach medzi sebou keď na seba "pôsobia") predstavujú postupnú vzájomnú integráciu.

to čo robí živú bytosť živou je vedomie. toto vedomie môže byť na rôznom stupni vývoja - uvedomenia. dalo by sa povedať, že prána je kontakt s nekonečným univerzálnym vedomím a pokiaľ chceme prijať túto pránu - energiu, musíme aktivovať aj vedomie (ale aj rozpúšťať tmu - nevedomie - hranice - oddelenosť - ego).

z toho čo som sa dozvedel o tomto procese:
pri prechode na pránickú výživu sa nepodarí každému hneď absolvovať tento proces aj pod vedením správneho "lektora". v jednoduchosti, ak je človek mysľou príliš pripútaný k hmote, nemusí sa mu to podariť na prvý raz a musí zase začať normálne jesť. počas tohto procesu sa robia meditácie a pracuje sa s mysľou.
milan08
milan08 | 6.4.2014 08:37
suhlasim s BIMBULKOU,TREBA POSTUPOVAT UVAZENE abu sme nenarobili na svojom tele viac skody ako uzitku.
neznámy
neznámy
neznámy
neznámy | 9.4.2014 10:30
tuto sú zážitky 21 dňového pôstu ľudí zo Slovenska:

https://www.youtube.com/watch?v=WGATdjtW3mU
granko
granko | 9.4.2014 11:02
prikláňal by som sa k tomu, že ona "prána" by teoreticky mohlo byť CO2.. ktoré dokážu za istých podmienok, napríklad pri dlhých sťahovavých letoch metabolizovať vtáky.. -PUH-
neznámy
neznámy | 9.4.2014 11:46
Pri tomto pôste ma napadla jedna z ťažších foriem dehydratácie. Symptómami sú závraty, pocity mdloby, svalové kŕče, slabosť a tmavý moč. A následok toho všetkého môže viesť k zlyhaniu srdca, zlyhaniu obličiek, NCMP alebo smrti. Samozrejme, že záleží aj od jednotlivca. Každý máme inak stavaný organizmus. Sme silnejší, slabší a tiež sa poškodenie nemusí prejaviť hneď, ale môže byť spúšťacom , atď...
neznámy
neznámy | 9.4.2014 13:59
sám by som to asi ťažko skúšal na sebe, pretože pár ľudí na svete už umrelo. preto je tam dôležitý človek čo to vedie a už má rozvinuté do určitej miery jemnohmotné vnímanie a je schopný kontrolovať stav ľudí svojim vedomím a schopnosťami ako zdravotnícky prístroj. bolo by treba pozrieť si viac dostupných záznamov o pránickej výžive aby človek mohol zobrať do úvahy veci o ktorých nemáme tušenia že sa dejú. počas siedmych dní bez vody človek musí naskočiť na pránickú výživu. ak sa mu to nepodarí, musí hneď začať piť. toľko čo som sa o tom zatiaľ dozvedel, ale ešte som to nevyskúšal
neznámy
neznámy | 9.4.2014 16:07
Napadá ma ešte jedna otázka. Je to dokonalá očista či hazard so zdravím? Niekedy mi to tak pripadá, že človek si začne vážiť zdravie až vtedy, keď o neho príde, keď ho postihnú zdravotné problémy. K zlyhávaniu funkcií obličiek nedochádza okamžite, ale postupne. Konkrétne aj takýmto štýlom pôstu. Často za vzniknuté stavy môže aj nedodržiavanie pitného režimu a nesprávne stravovanie a nádej na vyliečenie je často NULOVÁ. Je potrebné piť veľa vody, aby sa vyplavili toxíny. Ideálne je piť malé množstvá, ale počas celého dňa. Ako si napísal "preto je tam dôležitý človek čo to vedie a už má rozvinuté do určitej miery jemnohmotné vnímanie a je schopný kontrolovať stav ľudí svojim vedomím a schopnosťami ako zdravotnícky prístroj". Ako môže nejaký človek byť schopný kontrolovať stav ľudí svojim vedomím a schopnosťami? Ako môžem vedieť, že mi určí tú správnu hranicu a či mi povie v ten správny čas, že "teraz už konči, lebo si vážne poškodíš nejaký orgán, či ešte niečo horšie". Toto by si žiadny doktor ani za pomoci prístrojov nezobral na vlastné triko.
Garantujem ti, že nikto nikdy nevie, že ako sa zachová naše telo a veľakrát to nevieme ani my sami. Preto sa často stáva, že ľudia odpadávajú v práci, na ulici... Taký človek by ti pomohol akurát tak, že by ti rýchlo privolal odbornú pomoc. Ale nikdy nedokáže svojimi schopnosťami určiť, kedy dochádza v tele človeka k nejakému poškodeniu.
neznámy
neznámy | 9.4.2014 17:53
paralelne prispievam s info o volnej energii. nájdeš tam paralelu aj s bojom názorov, ktorá musí byť bežná na takej stránke ako zverokruh. je to balansovanie racionalneho uvažovania a viery, medzi čím je ďaleko tenšia hranica než si myslíme. uvažujeme na základe toho čo už poznáme a čomu sme uverili, ALEBO ASPOŇ nezavrhli a dali teoretickú možnosť reálnosti. a ten "stavebný" základ ktorému sme niekde uverili, alebo dali možnosť reálnosti, sme uverili zase na základe toho čo sme sa niekde naučili a prijali za reálne, teda uverili. v podstate v našom vnímaní reality je hmatateľných dôkazov minimum. celé to stojí na vyhodnocovaní nášho rozumu čomu sa rozhodol uveriť a prijať za svoje. väčšina našich "hmatateľných" dôkazov je len viera odvodená od prejavov, ako by sa mala určitá pravda údajne prejavovať, alebo čo by malo byť jej následkom.

uvediem príklad: "tomuto verím, lebo to povedal odborník/človek, ktorý v živote niečo dokázal a to čo vraví znie logicky".

otázka znie, je toto uvažovanie racionálne, alebo je to slepá viera?

ak by navonok vyšlo, že sa úspešný človek mýlil, za sprostého/naivného by bol považovaný ten, kto tomu uveril na základe svojej dôvery. ale v opačnom prípade by všetko bolo naopak a nemôže nikto svojimi fyzickými zmyslami zaručiť ako vyzerá pravda. ak by sme niekomu neverili že má pre nás účinný liek na našu napríklad "nevyliečiteľnú" chorobu, bude nás to stáť život. ak by sme naopak uverili a liek by nebol účinný, boli by sme považovaní za naivných.

každý máme svoj základ/podhubie, ktoré sme niekde nabrali na základe ktorého uvažujeme. preto je hlúposť hádať sa čo je pravda, pretože si často myslíme, že je to výmena názorov, ale naše názory sú skôr "racionalizovanou" vierou a s tým nie je jednoduché pracovať. vyžaduje si to často dávku tolerancie, pretože ak nie je k dispozícii holý fakt "overiteľný" zmyslami, je to len boj viery v snahe zmeniť celé podhubie uvažovania toho druhého
neznámy
neznámy | 10.4.2014 14:35
ODPOVEDAM JEDNYM PRISPEVKOM. Pana Duska sledujem pravidelne, jeho debaty a najma 4 dohody. Tiez som videla rozhovor s pani Jasmuheen.
Trvam vsak na tom, ze to nie je pre kazdeho, I svetoznami jogini trenuju roky.

Cituji:

Jednomu takovému testu se podrobila Jasmuheen (*1957), rodným jménem Ellen Greve, australská autorka knih o využívání prány, které se staly příkladem právě pro Henriho Monforta. V roce 1999 se zúčastnila několikadenního natáčení pro australskou televizi v rámci pořadu "60 minut".

Čtyři dny nepřijímala žádnou tekutinu ani potravu. Sledoval ji přitom nejen filmový štáb, ale i lékařský dozor, který dohlížel na její zdravotní stav. Po 48 hodinách doktorka Beres Wencková prohlásila, že trpí příznaky akutní dehydratace.

Po čtyřech dnech Jasmuheen uznala, že ztratila na váze, při kontrole byl potvrzen úbytek šesti kilogramů. Její zdravotní stav zhoršoval, puls se jí zdvojnásobil a měla problémy s verbální komunikací. Přesto tvrdila, že se cítí dobře. Autoři dokumentu na doporučení lékařky experiment přerušili, aby nedošlo k ohrožení života. Jasmuheen však na svoji obhajobu tvrdí, že podmínky při natáčení nebyly vyhovující.
neznámy
neznámy | 10.4.2014 16:25
môže to byť dôkaz toho, že Jasmuheen nie je úplne na práne, čo je málokto, ale treba si uvedomiť aj možnosť manipulácie "oficiálnych" autorít, lekárov, farmacetiky, zdravotných poisťovní, ministerstiev, ktoré majú zvrchovanú "pravdu" a sú merítkom čistoty, spravodlivosti a dobrých úmyslov pre všeobecné blaho. nemyslím si že jasmuheen je človek čo by niečo potreboval zatĺkať. ona sama priznala, že z času na čas niečo zje a je a tuším je aj na tekutiách. ona tvrdila, že podmienky neboli vyhovujúce pri natáčaní. jej výpoveď sa neberie do úvahy? prečo? boli spomenuté aj detaily podmienok? ona nie je tá "autorita" čo má právo hovoriť. odpovedať by sa dalo aj mojim predchádzajúcim príspevkom.

myslím, že je dôležitejšie zamerať sa na výsledok procesu ako na symptómy počas neho. o tom sú asi všetky príspevky a videozáznamy na túto tému. Béla mi spomínal, že počas nepitia sa zvyšuje oheň v tele a s tým možno súvisia niektoré telesné prejavy, ale práve tento oheň je dôležitý a pokiaľ v nás nespáli život, pretaví nás ako rudu na čistý kov (princip škorpiona a pluta - kukly a motýľa) oheň má skvelé vlastnosti čistiť, páliť a dezinfikovať. môžeš napríklad nájsť článok s nápisom "dotoxikácia vám pokazí pleť!". ale nenapíšu ti, že toxíny sa prirodzene vyplavujú cez povrch kože. dnešný lekári robia opak, problémy zatláčajú hlbšie, aby ich náhodou neodstránili...
neznámy
neznámy | 11.4.2014 19:26
Iste mala vhodne a dobre podmienky, detajly neviem. Ma bezny pracujuci clovek dobre podmienky? NEBUDE PRANA NAKONIEC LEN POTRAVOU A ENERGIOU PRE DUSU?

Inak ste mi neodpovedal na dve otazky.
neznámy
neznámy | 11.4.2014 20:49
neviem ktoré otázky to už boli, možno som odpovedal inou formou a nenaladili ste sa na nejak. čo sa teda týka pránickej výživy, aby to nebolo slovo proti slovu, ja sám to vyskúšam a 100%ne sa podelím o svoje zážitky a výsledky. uvidím ako to dopadne. najbližší kurz pránickej výživy, alebo stravy zo svetla je 1. novembra ako mi bolo dnes povedané. zatiaľ robím intenzívne prípravy.
neznámy
neznámy | 11.4.2014 22:59
Chcem a dosiahnem to,mam priatelku,ta pije uz roky rokuce-len kavu a vodu.
Krasny film-Nadherny zelena.
neznámy
neznámy | 12.4.2014 10:24
stretneme sa na kurze pránickej výživy? ;)-LOL-
neznámy
neznámy | 12.4.2014 22:01
Hej,len neviem,ci by si zniesol moju malickost pri tych divokych tranzitoch-BLUSH-
neznámy
neznámy | 13.4.2014 10:03
divoké tranzity sú ideálne na radikálne zmeny ;)
neznámy
neznámy | 13.4.2014 12:38
Ach tak, potom je to pochopiteľné:) telo sa určitý čas správa ako keby sa bránilo voči neznámemu režimu:) pokiaľ pochopí ...
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...