mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Ak by sa niekomu hodili takéto informácie

nikav
nikav | 22.2.2015 13:47
Proti zlosti ponúka Hildegarda dobrý prostriedok, možno pomôže aj zažehnať hroziaci infarkt - "postrašené víno": 1 dl bieleho vína priviesť tesne pod bod varu /len bublinky/ a vtedy ho "postrašíme" zaliatím rovnakého množstva studenej vody. Zamiešať a vypiť. Podľa vlastnej úvahy je možnosť použiť aj pri obtiažnom zaspávaní.
neznámy
neznámy » nikav | 22.2.2015 14:26
Ale to sa asi nehodí každému.
Predstav si človeka, ktorý trpí nízkym tlakom a ešte si pred spaním dá trochu hoci zriedeného vína - odhadom môže mať i takto pripravené cca 1,2 percenta alkoholu na 1 dl. To má skoro istotu, že ráno sa zobudí s migrénou. Skôr je dobré vyčistiť si pred spaním hlavu:) a keď zaľahneme, tak radšej sa pár minút sústrediť na dýchanie celým telom, čo odstraší všetky myšlienkové pochody, ktoré bránia spať, alebo preberajú zo spánku.:)
neznámy
neznámy | 23.3.2015 21:30
Každému, kto si chce na jar vylepšiť zdravíčko sa oznamuje, že už rastie medvedí cesnak (aj kliešte :D ) a má veľmi silnú koncentráciu účinných látok, lebo je relatívne sucho.
neznámy
neznámy | 25.3.2015 21:45
Veľmi užitočný oznam. Cez víkend idem na chatu, tak musím niečo nazbierať. Ďakujem.
neznámy
neznámy | 26.3.2015 21:03
Nieco na nadmerne potenie sa a studene nohy? :)
neznámy
neznámy | 26.3.2015 23:12
Může jít o hormonální změny provázející období přechodu. Bylinky (přírodní estrogen) i doplňky stravy existují, ale každá žena si vybere něco jiného
neznámy
neznámy | 27.3.2015 07:40
dám ti to do pošty:)
neznámy
neznámy | 27.3.2015 07:58
No, nadmerné potenie podľa mňa treba riešiť hneď, pretože veľmi zaťažuje srdce.
neznámy
neznámy | 27.3.2015 18:15
Ano, nadměrné pocení, kdy i plosky nohou a dlaně rukou jsou velmi vlhké, jsou signálem pro řešení závažné choroby. Já odpovídala na chladné končetiny a nadměrné pocení .. chlad v končetinách může být známkou nižšího tlaku a hormonální změna k tomu zase ono pocení. Ale nejsem lékař ani diagnostik, takže jen vlastní zkušenost (proto slovíčko "může") ;)
neznámy
neznámy | 28.3.2015 11:31
Veď ti neprotirečím:), len mám pocit, že kočka myslela že sa viac potí celé telo. Pár rokov sa učím diagnostiku podľa homeopatov, skúmam seba a dosť mi pomáhajú skúsenosti z čias tréningov, keď sa mi aktívne spúšťali meridiány a tak ...:)
neznámy
neznámy | 28.3.2015 18:25
:)
neznámy
neznámy | 19.4.2015 09:51
Milí, zlatí:) kto ešte nestihol jarnú očistu, prikladám pár návodov, ktoré pomôžu prečistiť krv, pečeň, žlčník, obličky a slezinu.
Lastovičník väčší:
30 g dobre umytého Iastovičníka s koreňmi naložiť na 1 až 2 hodiny do 1/2 litra bieleho vína.
Možno ho odporučiť pri detoxikácii krvi, pečene, obličiek, aj pri liečbe žltačky, hemoroidov spojených s pálením konečníka, pri rezavom močení, ako aj pri hučaní v ušiach. V týchto prípadoch sa po dúškoch denne pijú dve až tri šálky. Vňať sa nevarí, 1 zarovnaná PL byliny sa zaleje 1/4 litrom vriacej vody a nechá lúhovať 10-15 min. Tento typ výluhu možno použiť i ako klystýr (iba ľudia s nadváhou).

Alkoholový výluh:
Kvitnúcu vňať dobre umyť pod tečúcou vodou a dôkladne osušiť. Listy, stonky (tie veľmi hrubé odstráňte) natrhať na cca 3 cm kusy, natlačiť do pohára na zaváranie a zaliať kvalitnou, najmenej 40% vodkou, pohár umiestniť na okno a denne pretrepať (možno pridať aj koreniny - hrebíček, aníz ..zmierni horkú chuť). Lúhovať 2 týždne, potom precediť cez utierku na riad, preliať do nádob z tmavého skla a skladovať v tme a chlade.
Dávkovanie: 1- 3x denne po 10 kvapiek do pohára vody 15 min pred jedlom (pozor, je mimoriadne horký!)
marcie
marcie | 19.4.2015 10:08
práve som si urobila pečeňovú očistu s olivovým olejom a grepovou šťavou, ale výsledok bol pri prvej lepší ... to víno sa potom pije?či sa v ňom len vylúhujú tie byliny?
neznámy
neznámy » marcie | 19.4.2015 10:21
Ďakujem za upozornenie:) - víno sa potom pije po dúškoch počas 1 týždňa. Potom treba pripraviť nový výluh. Ak je človek zdravý, tak užívať podľa toho, ako sa budeme cítiť - ako sa čistí pečeň a krv, začíname sa postupne cítiť lepšie, pribúda energia a celková vitalita. Takže dĺžka je individuálna, no nemala by prekročiť 1 mesiac. Potom už radšej odporúčam len alkoholový výluh s vodou.
neznámy
neznámy | 18.3.2018 20:57
Čaga - je drevokazná huba, ktorá napáda najmä brezu. Celé storočia sa používa na liečenie chorôb tráviaceho traktu. Experimentálna liečba preukázala aj silné protirakovinové účinky. Huba by mala byť stará aspoň 3 roky, inak je obsah účinných látok nízky.
V prípade, že by to niekoho zaujímalo, prikladám výrobu výluhu, ktorú som upravila na domáce podmienky. Dvojitý výluh je účinnejší kvôli tomu, že vodným lúhovaním získame polysacharidy (beta-glukány) a polyfenolické látky, liehovým lúhovaním získame triterpény, ktoré sú protirakovinové (veľmi zjednodušene povedané).

Čaga dvojitá tinktúra

Surovú (suchú) čagu rozdrviť na čo najmenšie kúsky, ešte by sa potom mala zomlieť na mlynčeku na kávu, aby extrakcia bola čím lepšia.

1. Nasypať namletú čagu do tak veľkého zaváracieho pohára aby siahala 5 cm pod okraj, zaliať alkoholom – čím koncentrovanejším, pre naše potreby bude dobre použiť 80% alkohol - až po hrdlo, aby bolo všetko ponorené, pohár zatvoriť a obsah pretrepať. Umiestniť najmenej na 2 mesiace do chladničky, každý deň to treba pretrepať.
2. Potom precediť a aj dobre vyžmýkať cez husté plátno do čistej sklenej nádoby a odložiť do chladu, odmerať, koľko výluhu máme.
3. Vylúhované ostatky dať najlepšie do keramického hrnca, zaliať takým istým objemom vody, ako máme objem liehového výluhu (výšku hladiny odmerať v hrnci napr. drevenou rúčkou varešky a urobiť si na nej značku ) a ešte raz naliať taký istý objem čistej vody a rýchlo priviesť na teplotu varu, ihneď znížiť teplotu sporáka a nechať všetko veľmi pomaly odparovať až na pôvodný objem – treba vždy odmerať tou označenou vareškou.
4. vypnúť sporák a nechať vychladnúť
5. na druhý deň znovu doliať 1x rovnaký objem vody a postup odparovania opakovať zasa do výšky značky na vareške
6. toto opakovať ešte aj na tretí deň
7. po treťom odparovaní nechať vychladnúť, dobre precediť (i vyžmýkať) a zmiešať s alkoholovým výluhom, čiže bude to 1:1, fľašu dobre uzavrieť a skladovať v chladničke

Riedenie:
1 čajová lyžička (nie kovová) sa zmieša s 2,3 dl prevarenej, vychladnutej vody, piť pravidelne pol hodiny pred jedlom.
V prípade užívania koncentrovaného extraktu z čagy je vhodné na prevenciu konzumovať 1 PL. Pri závažnejších ťažkostiach je vhodnejšie zdvojnásobiť preventívnu dávku a pri nádorových ochoreniach je vhodné až strojnásobenie dávky. Maximálna denná dávka pri oslabení organizmu je zhruba 5 g. Účinok čagy sa dostavuje po cca 3-6 mesiacoch, je však nevyhnutná pravidelná konzumácia s dodržiavaním riadneho intervalu. Stav organizmu by mal byť ideálny minimálne po 12 mesiacoch pravidelného užívania
neznámy
neznámy | 18.3.2018 21:22
ako vyzera?D.
neznámy
neznámy | 18.3.2018 23:11
No, vyzerá ako veľké čierne uhlie prilepené na kmeni brezy - obyčajne vo výške 2-5m, vyššie som zatiaľ nevidela.
napríklad:

http://fitoterapija.lv/plant/melna-spulgpiepe-caga/
neznámy
neznámy | 20.3.2018 20:07
zaujimave Ďakujem
Magnician
Magnician | 21.3.2018 15:50
vďaka a ten lastovičník nie je aj nebezpečný?alebo sa mi niečo marí
neznámy
neznámy » Magnician | 24.3.2018 21:19
Nemari sa ti, je jedovaty, tinktura sa uziva len po kvapkach, skoro v homeopatickom riedeni
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...