mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Voľný pokec - 

Putinova hybridná vojna

neznámy
neznámy | 11.10.2019 15:27
Buď naozaj nevidíš, že žijeme v novej totoalite, alebo to vidíš sakra dobre. Ani neviem ktorá možnosť je horšia
hrabeti
hrabeti | 11.10.2019 16:43
No, na východ od nich asi chodia, napríklad aj k nám.
Ale snáď nechodia na tie lekárske zákroky do Ruska.
neznámy
neznámy | 11.10.2019 17:30
Po revolúcii sme nastúpili smer najprv taký pronárodnejší (na SR), až v novom tisícročí sa riešilo gro vecí v súvislosti so vstupom do EU. Nie je veľmi správne označovať to ako dobrovoľný výber byť prozápadný. Vstup do EU sa predovšetkým označoval za ekonomicky výhodný a nie ako výber medzi východom a západom. To by bolo vidno dnes keby sa referendum o vstúpení opakovalo. Či by bolo úspešné, a ešte viac by to bolo vidno, keby sa otázka v referende jednoznačne formulovala, či si vyberáte prozápadné smerovanie. :-) Nehovoriac o vstupe do Nato, na to sa nikto nikoho nepýtal, čiže to pomenúvaš podľa mňa nesprávne.
Princíp rovnováhy je dôležitý stále, bez ohľadu na obdobie, okolnosti a náladu.
Švajčiari by tiež mohli vravieť, že nedokážu obrániť svoj štát sami, Rakúšania tiež. Áno musíš brať ohľady na prostredie, v ktorom žiješ, na okolité krajiny, ale nemusíš automaticky všetko riešiť ako nesvojprávny :-) - teda byť vo všetkých čertových spolkoch lebo inak sa nedá :-). Pôsobí to potom ako výhovorka.
Demokracia je vláda ľudu, ak by ľud vládol neprešli by v EU činy, ktoré sú podľa prieskumov proti záujmom občanov ako migrácia, menšinové záležitosti a podobne.
Problém je v tom, že možno je tých smerov viac ako dva :-) a rozhodovať sa medzi dvomi a nevšímať si tie ostatné, nie je veľmi múdre. Aké výhody stredoeurópskeho sektoru sme stratili?
neznámy
neznámy | 11.10.2019 17:45
Nie nie, Kiska vraví, že uprednostniť kúpu stíhačky je nutné, z dôvodu obrany. V tomto prípade obhajuje kúpu stíhačiek rovnako starých ako už máme, len od našich prozápadných kolegov :-). Je to vyše jeden a pol miliardy eur, ktoré sa dali minúť inak :-).
Ten Donbas tu nemáme, lebo sme nezačali zabíjať ruskú menšinu na Slovensku. A ešte preto, lebo prevrat nevyšiel. Ale jedno vlastne súvisí s druhým.
astonm
astonm | 11.10.2019 23:23
Pozri, ten článok bol len ukážka toho, ako niektoré autority, a teraz nevravím, že sú to pre mňa autority nad autoritami, vyjadrujú svoju obavu nad zisteniami, ktoré pre nich vypátrali ich tými. A keďže história o politike Ruska, či už stará alebo tá najnovšia, napísala nejednu zlú skúsenosť, možno považovať ten článok za varovný. Ja nevravím, že ten článok nieje tendenčný, ale je k veci. Lebo faktom zostáva, že keď píšeš o zahraničnej politike Ruska, tak veľa toho pozitívneho sa napísať nedá. A opakujem, píšeme o Rusku a nie o USA, EU alebo niekom inom. Neviem, či sleduješ celú diskusiu, ale obhajobu Ruska od Levanta možno obrazne zhrnúť do vety: "Lebo Amerika..." A to je viac než smutné. Ak totiž niekto stavia svoju obhajobu na kritické vyjadrenia o zlej politike len poukazovaním na nedostatky druhého, svedčí to o jednej veci. Nič pozitívne o tej kritizovanej strane nevie napísať. A prečo? Buď neexistuje nič pozitívne, alebo o tom pozitívnom nevie. Otázkou zostáva, prečo vie tak veľa negatív na druhých ale žiadne pozitíva o tých, ktorých obhajuje. Keby som bol konšpirátor napíšem, že je to pešiak v hybridnej vojne. A ver, že ako analytik by som vedel poukázať na dosť indícií, ktoré tomu nasvedčujú.
neznámy
neznámy | 12.10.2019 09:39
Vidim jen to ze nemas ani paru o tom co totalita znamena.
Kdybychom zili v totalite jak tvrdis pak by jsi na nejakem webu nemohla napsat ani to co jsi napsala a ti co tady pisou podobne veci proti vlade rezimu ve kterem zijeme atd.
Skoncili byste druhy den v pracovnim tabore v nejakych uranovych dolech, prisli byste o praci a s vami nejspise i vasi rodice by byli perzekuovani. Nikdy by vas uz nepustili mimo republiku predvolavali by vas na vysetrovnu kde by vas sikanovali bili a veznili.
A to jen za sireni myslenek ktere si tady muzete beztrestne v klidu vyhratych izieb a v materialnim zabezpeceni sirit a sdilet.
Kdybychom zili v diktature.
Ovsem v diktature nezijeme. Zijeme v demokraticke zemi. Takze si muzeme psat a rikat co chceme. V ramci slusneho chovani. V ramci svych schopnosti se muzes realizovat v jakemkoli oboru. Treba vstoupit do politiky za svoji stranu, kandidovat vyhrat a ridit stat.
neznámy
neznámy | 12.10.2019 12:06
tak si len slepý, to je vlastne tá lepšia možnosť :)
neznámy
neznámy » astonm | 12.10.2019 15:06
Nemá vôbec zmysel používať slovo autority, keď sa nehlásiš k tomu, že sú to pre teba autority. Ono celkovo nemá zmysel argumentovať autoritou a tímami niekoho. Ma zmysel len argument, ktorý sa dá aspoň nejako overiť a nie tvrdenie autority. :-)
Článok nie je veľmi k veci, pretože sleduje istú propagandu a z úrovne autority sa nehanbí používať deformovanú pravdu, ktorá je už potom zavádzaním.
Je to presne naopak :-). Cely ten výtváraný obraz okolo ruskej hrozby je dnes na úrovni "lebo Putin". Je to celkom zaujímavé zrkadlenie.
Píšeš že nehovoríme o USA ale spomínaš akéhosi neznámeho ideologického a hodnotového súpera. :-)
Na základe histórie teda máš pocit, že je tu hybridná vojna vedená Putinom? Alebo ako vlastne do toho máš tu históriu začlenenú?
Takže ak by ti Levanta dokázala povedať niečo pozitívne o druhej strane, znamenalo by to, že údajná hybridná vojna nie je? Zatiaľ mi to pripadá ako také omáčky, ktoré nie sú dôvodom ale len takým zahmlievanim. Tak sem s tými indiciami teda. :-)
neznámy
neznámy | 12.10.2019 15:11
Bol to veľmi zlý príklad, porovnal si hodnotové povedomie ľudí s migráciou jeleňov. Nehovoriac o tom, že ešte ani len nepoznáš dôvod prečo tie jelene ostávajú doma a namiesto toho predpokladáš že je ten dôvod taký aký sa ti hodí do diskusie. :-)
neznámy
neznámy | 12.10.2019 15:14
Takže ak prezident štátu nevedie hybridní vojnu tak je to zlý prezident? :-) Tak ktorý prezident na svete teda ešte spĺňa tvoje požiadavky na správneho štátnika? Či sú všetci ostatní trotlovia? :-)

Asi je to trošku inak.
neznámy
neznámy | 12.10.2019 15:19
To je otazka na ci strane je slepota. Treba bys mohla vinit z diktatury i svojeho otce ze te mozna nutil delat domaci ukoly. Nebo pani ucitelku ze si dovolila te zkouset?
Jde o to ze ti co na to maji.. tak na to maji a vyuziji moznosti a sve schopnosti. A ti ostatni..si budou stezovat. Tak tomu ale je a bylo vzdycky.
Tak by mne zajimalo co by tak asi melo jeste nastat abys byla ty spokojena.
Zatim ses o sve myslenky nepodelila krom toho ze jen provolavas jako najaka aktivistka s heslem diktatura! diktatura! Mame parlament mame volby a vse ostatni si delame my lide. Tak potom jsi i ty ta diktatorka. Volis to co zijes a na co si stezujes.
neznámy
neznámy | 12.10.2019 15:25
Parlament a voľby boli aj pred rokom 89. :-) Je to teda jednoznačný prvok nediktatury? :-)
neznámy
neznámy | 12.10.2019 15:34
Prezident sam je vrchnim velitelem ozbrojenych sil. Sam osobne zadnou vojnu nevede ale je o vsem dobre informovan. Tvoje predstavy o tom jak by prezident mel vypadat jsou naivni. Pohadkove. Putin ani trump nejsou plysovi medvidci na hrani. A soucasna rovnovaha ve svete je udrzovana pouze mnozstvim a ucinnosti zbrani, coz je duvod permanentniho zbrojeni.
Predpokladat hru na ty dobre a zle je dalsi naivita.
Kazdy haji sam sebe a svuj vlastni prostor, svoji zivotni uroven ze ktere nechce samozrejme nikdo slevit.
Vsudypritomna ideologie je myslim si dostatecnym dukazem toho co se deje.

Primer s jeleny byl naopak velmi presny a vypovidajici o soucasnem deni.
I kdybychom neznali mechanismus chovani techto jelenu, jsou vzorce socialniho chovani jelenu shodne s temi lidskymi. Co funguje u lidi funguje i u zvirat a naopak.
Z evolucniho hlediska nejsme od sebe daleko.
Primer poprve pouzil josef klima v poradu zahady josefa klimy. Popisoval situaci v ceskem pohranici, ale myslim si ze ten primer ma mnohem sirsi obecny vyznam. Stale je to o tom "my a oni" a vzajemnem uplnem nepoznani.

Ps. Ano volby jsou dnes svobodne v cemz je ten hacek..takze si uz nemas nac stezovat. Tenkrat to byly volby-nevolby. Dneska volis svuj program nebo lidi. Neni to dokonale ale vic udelat nemuzes.
neznámy
neznámy | 12.10.2019 17:00
informačná vojna nepochybne prebieha, lokalizovať ju však na USA verzus Rusko, alebo východ-západ je už dnes zjednodušenie, ktoré prestáva fungovať, keďže vrámci toho tu máme aj opozíciu USA -Trump
skôr by sa dalo, samozrejme zjednodušene hovoriť o vojne liberalizmus-konzervativizmus, čo však tiež nefunguje lebo oba termíny sú už významovo prekrútené... možno najpríhodnejšou dvojicou by bolo globalistické centralistické smerovanie verzus zachovanie rôznorodosti a spolupráca

pojem "putinova hybridná vojna" vidím ako jeden z nástrojov informačnej vojny, je to prosto propaganda, podobne ako lgbti, či migrácia

myslím si, že otvorená kritika Ruska je rovnako potrebná ako kritika západu, je to súčasť dialogu, súčasť hľadania pravdy, súčasť demokracie

skutočná diskusia však veľmi chýba, tzv politická korektnosť funguje ako cenzúra, a politické mimovládky a média fungujú ako policajné psy a pribúdajú zákony, ktoré reálne stavajú niektoré nežiadúce názory mimo zákon

ja som šťastná, že žijem na Slovensku, lebo situácia nie je v mnohom taká zlá ako v niektorých západných krajinách, hlavne ohľadom lgbti, migrácie a islamu, no nateraz to vyzerá že sa urputne snažíme sa západu vyrovnať práve v tomto skázonosnom smere

na Slovensku narýchlo mi napadajú dva prípady, protiteroristická jednotka mierila zbranami na otca, pred očami jeho detí, dôvodom bolo že v v časopise citoval ľudovíta Štúra, na tomto prípade je najstrašidelnejšie, že o ňom všetky médiá mlčali. druhým je nedávne odsúdenie poslanca Mazureka

a o tom, že u nás za "nesprávny" názor ľudia prichádzajú o prácu stále častejšie sa tiež samozrejme nepíše, ale realita to už je, ono totiž tí novinári mainstreamoví tiež nechcú prísť o prácu , vedia, že majú udržiavať správny obraz, aj aký to je, keď chcú mať na splátku hypotéky

český príklad mi napadá len jeden, Český ústavný súd dal za pravdu ostravskému hotelu, ktorý ubytovával Rusov iba pod podmienkou, že odsúdia pripojenie Krymu k RF

je mnoho ďalších príkladov zo života, ktoré sú pre ľudí so "správnym" názorom zrejme ešte skryté, prípadne ich neberú na zreteľ, lebo predsa oni majú ten správny názor

z západných krajín by sa dalo písať do rána, koľko absurdných rozsudkov už súdy vydávajú, koľko ľudí a z akých absurdných dôvodov už bolo vypočúvaných políciou, ako sa žije s migrantami a ako sa o tom dá slobodne otvorene hovoriť á tak, toto su len také sprosti vlastne dôležité je vedieť, že ten zlý Putin nás chce obsadiť a zničiť a mali by sme rýchlo začať niečo robiť alebo ja neviem teda čo vlastne plánuje ten hnusák s nami
neznámy
neznámy
neznámy | 12.10.2019 19:15
človek by v slobodnej demokratickej zemi čakal, že toho budú plné médiá všakže :)

s touto správou sa súčasne objavuje správa ako sa Česká Republika ohradila proti prerozdeľovaniu, ale tí istí politici asi nekričia, že tak toto nie, tí pokorne pripravia zákon, ktorým si znemožnia akéhokoľvek migranta vyhostiť, pričom každý, kto už je v Európe sa dostane kamkoľvek. Niekomu stačí debilný argument že do našich krajín nechcú...
neznámy
neznámy | 12.10.2019 22:41
Asi si treba ujasniť, či teda vedú prezidenti sveta hybridné vojny alebo nie. :-) Uviedol som nejaké naivné predstavy o tom ako má vyzerať prezident? Nevšimol som si. Skôr to bude tak, že vidíš naivitu, lebo tak trochu sám naivne veríš v spomínanú ruskú hybridní vojnu. A chce to trochu naivity, veriť tomu obrazu čo šíri západ. Podobne sa dá povedať, že je naivné myslieť si, že západ je modla alebo kolíska demokracie a šíriteľ slobody. Toľko k naivite a jej zrkadleniu.
Nie nie. Ak napíšeš ze nepoznáš dôvod ich správania, tak nevieš posúdiť ani to či to bude vztiahnuteľné na ľudí. Nehovoriac o tom, že nie je pravda, že čo platí u ľudí platí aj u jeleňov. Je obdobie ruje, môžeš ísť sledovať do prírody, či nájdeš nejakého ruciaceho človeka :-). Asi nie. To by sme potom mohli psychiku človeka začať zjednodušovať natoľko, že úplne zabudneme že tam bol akýsi vývoj a môžeme ju pripodobniť aj ku hocijakému inému zvieraťu.

P. S. Aj dnes máš voľby-nevolby. Vyberať môžeš ale stále je to akosi rovnaké. Proste to že sú voľby nie je automaticky dôkaz že máš demokraciu. To bol odkaz môjho komentára.
neznámy
neznámy | 12.10.2019 23:33
Keď už toľko píšeš o naivite iných, tak ja za vrchol naivity považujem práve toto tvoje tvrdenie.

Ps. Ano volby jsou dnes svobodne v cemz je ten hacek..takze si uz nemas nac stezovat. Tenkrat to byly volby-nevolby. Dneska volis svuj program nebo lidi. Neni to dokonale ale vic udelat nemuzes.

K tomu, čo sa dnes nazýva demokracia, v preklade vláda ľudu sa hodí omnoho výstižnejšie pomenovanie a to oligarchia.
To, kto je dnes pri moci neurčuje slobodný výber ľudu a jeho vôľa, dosahuje sa cez to, kto si dokáže koho kúpiť a ako dokáže zmanipulovať masy, cez médiá a cez reklamu. A tak sa môže stať hoci aj prezidentom akákoľvek vhodná nastrčená bábka, o ktorej predtým nikto nič nevedel a nepoznal ju.

Ako malá ukážka, výdavky prezidentských kandidátov na kampaň, kde ešte treba sčítať hlasy Mistríka a Čaputovej pretože viedli zdvojenú kampaň veľmi šikovným obchádzaním určených pravidiel.
https://www.facebook.com/hrot.info/photos/a.851033608404343/1163889653785402/?type=3&theater
neznámy
neznámy | 13.10.2019 00:26
cit. "K tomu, čo sa dnes nazýva demokracia, v preklade vláda ľudu sa hodí omnoho výstižnejšie pomenovanie a to oligarchia." (citát preto aby sa dodatočne nemazalo, neprepisovalo)

Faktická poznámka: De-mo-kra-cia je forma politického zriadenia a o-li-gar-chia je sociálna skupina. Takže logicky: demokracia nemôže byť nahradená oligarchiou. Môže byť nahradená napr.diktatúrou.

Subjektívne hodnotenie: Takéto ne-zmy-sel-né vyjadrenia vznikajú z nevedomosti, napr.keď niekto, kto vyhlasuje, že sa o politiku nezaujíma, sa o politiku odrazu začne zaujímať a bez hlbšieho poznania nekriticky preberá a opakuje názory z pofidérnych, neverifikovaných zdrojov.

Nabudúce si preberieme vla-sti-zra-du. Vlastizrada je trestný čin, páchaný proti vlastnému štátu, v spojení s cudzou mocou. Môže byť vedomá alebo nevedomá, úmyselná alebo neúmyselná.

Som slniečko a prišlo som vám posvietiť na cestu! Svietim, na reakcie nereagujem!

EDIT: 1. wikipédia nie je seriózny zdroj, tak ako väčšina internetových zdrojov. internet je mejnstrím :))))
2. oligarchia je vládnuca sociálna skupina, v gréčtine znamená doslova: vládnuca menšina
EDIT II: cit. "Stačilo pár sekúnd svietenia na internete a dozvedel by si sa to sám. :-)" Takéto tvrdenie je nepravdivé. Internet je veľmi nespoľahlivý, preceňovaný zdroj. V tejto chvíli tam môžem napísať: Káva je Čaj. Napr. na Wikipédiu, na Wikipédii sa aj z Kávy môže stať Čaj.
Edit III: Koniec editovania. Idem svietiť inam.
neznámy
neznámy | 13.10.2019 00:40
Slniečko, skús si nabudúce posvietiť radšej na wikipédiu :-). Tam sa k oligarchiii dozvieš toto:

Oligarchia je vláda úzkej skupiny (najbohatších) osôb v štáte.

Nebudeš tak potom písať o vlastnej nevedomosti :-).

Obidve slová (demokracia aj oligarchia) pochádzajú zo starého grécka a obidve sú vyjadrením rôznych foriem vládnutia :-).
Potom možno aj o tej vlastizrade ;-). Tú máš už aspoň načítanú.

EDIT: Správu si zeditoval a napísal si, že wikipédia nie je seriózny zdroj :-) takže takto. Dal som to googliť a našiel som asi 10 stránok kde sa vysvetľuje význam slova oligarchia, všetky píšu to isté - Oligarchia je vláda úzkej skupiny (najbohatších) osôb v štáte. Tieto stránky by si ale nazval neserióznymi, takže nech sa páči, oxfordský slovník:

"Oligarchy - A small group of people having control of a country or organization."

https://www.lexico.com/en/definition/oligarchy

Stačilo pár sekúnd svietenia na internete a dozvedel by si sa to sám. :-)

Ešte aby si pochopil kde si spravil chybu. Sústredil si sa na oligarchov a stotoznil si ich s oligarchiou. Jedno je sociálna skupina a druhe je druh vládnutia. Je to to iste ako keby si stotoznil ľud s demokraciou. Preto si sa mýlil. Levanta to teda napísala správne. :-)
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...