mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

Putinova hybridná vojna

neznámy
neznámy | 7.10.2019 15:19
Často sa stretávam s týmto pojmom, tak skúsim dať otázku.
Čo to teda je? Čo tým ten sviniar Putin sleduje a aký je jeho cieľ?
emanuel
emanuel | 7.10.2019 22:00
ja by som to brala ako pokračovanie studenej vojny,hoci teraz sa to tak nenazýva
neznámy
neznámy » emanuel | 7.10.2019 22:16
Studenej vojny proti komu? Za akým účelom?
neznámy
neznámy | 8.10.2019 01:18
Můj skromný názor je asi tento:
Rusko určitě ztratilo mnohé ze své moci po rozpadu CCCP. Dnešní uspořádání více připomíná rozdělení světa které popisuje román 1984 George Orwella než kdy dříve. Ten román popisuje princip fungování společenství na této planetě. A bylo by naivní se domnívat že mocnosti žádné instrumenty na posilování moci nemají.
Přímé důkazy asi jako občan mít nebudeš. Můžeš však sledovat symptomy. Je to jako choroba. Nikdy nevidíš chorobu jako takovou, vidíš jen její příznaky. To podstatné je očím neviditelné. To říkal již Antoine de Saint-Exupéry v geniálním románu o malém princi. Ovšem tento román pro děti je samozřejmě přizpůsoben cílové skupině. Nebudeme přece děti strašit, že? I když základní principy hříchu i tento román obsahuje.
astonm
astonm | 8.10.2019 02:07
Putin má problém. A je si ho plne vedomý. Rusko je totiž bezmocná veľmoc. Krajina, ktorá má nevyčísliteľné prírodné bohatstvo, ale beznádejný ľudský potenciál, ktorí je živený len propagandou minulých vojenských úspechov, nedokáže v reáli zabezpečiť ani len dôstojný život absolútnej väčšine obyvateľstva. HDP Ruska je menšie ako Talianska alebo Španielska (údaje za r. 2018) a len 4,3 x väčšie ako Izraela, ktorý má v podstate len kamene a piesok a je v permanentnej vojne. No a slabý hráč môže hrať len so slabým spoluhráčom. A silnejšieho môžeš oslabiť len tak, že že ho nejako "rozladíš", rozdelíš, rozhádaš, zneistíš. A na takýto účel je najlepšia a najúčinnejšia nejaká, kríza alebo nejaký aj lokálny či globálny problém. Ak sa nejaký dá vyprodukovať, tak sa o to pokúsiš. Ak nie, počkáš si na taký. Lebo krízy a problémy boli sú a vždy budú. No a potom ho len stačí živiť vhodnou propagandou. V tom boli komunisti vždy dobrí. A v čase internetu to môže byť priam zábava, vytvárať v krízovej oblasti virtuálneho "priateľa", znalca miestnych pomerov, ktorý "vie presne", kto je za tú krízu zodpovedný a ako sa má správne riešiť. A "každé správne" riešenie je predsa riešenie radikálne. Čím radikálnejšie, tým lepšie. A podpora takýchto radikálnych riešení je smiešne nízka, oproti efektu, ktorý spôsobí. Napr. brexit. Odchod VB z EU spôsobí celkom slušné náklady a teda škody. A sanovanie škôd oslabuje. A slabý hráč je je oveľa lepší ako silný. No a v krajinách, ako sme my, sa propagandisticky podporujú strany, ktoré sú na strane Ruska. SNS na čele s kremlofilom Dankom alebo ĽSNS. Príklad za všetky, ako to dobre funguje je odmietnutie prostriedkov na modernizáciu letiska Sliač.
milan08
milan08 | 8.10.2019 07:15
nedrazdite rukeho medveda,lebonebudes stacit ani utekat.
neznámy
neznámy » astonm | 8.10.2019 08:50
Takže aj podľa teba a vlastne podľa všetkých veriacich v Brusel a USA, je Putin pokračovateľom komunistického režimu a jediné o čo mu ide, je vlastne oslabiť a poškodiť našu prekrásnu a skvele fungujúcu demokraciu.
Pre mňa je neuveritelné a naozaj nepochopitelné utiekať sa k takýmto vysvetleniam.

To letisko Sliač je dobrý príklad. Keď zistiš, že agresor, ktorý neustále vyvoláva konflikty po celom svete, ktorý provokatívne robí vojenské cvičenia na hraniciach Ruska a buduje vojenské základne kde sa len dá, tak tento agresor ti podhodí nejaké many, akože na obnovu letiska, len tak z dobrého srdca :-D, pričom je úplne jasné a zrejmé, že je to jeho vlastný záujem, spraviť si z malej strategicky vhodne umiestnenej krajiny svoju základňu, to tebe príde samozrejme však v poriadku, lebo s USA na večné časy a nikdy inak.
Náš ľaliovočistý strážca demokracie, ku ktorému sa utiekame a ktorý nás zachráni pred zlým Ruskom.

No nič, myslela som, že sem niekto dá niečo, na čo bude možné racionálne nadviazať, nejaký naozaj dôvod na zamyslenie. Tak budem čakať ďalej...
nikav
nikav | 8.10.2019 09:25
Levanta, astonm, krásne ste mi rozšírili rozľad, lebo politiku momentálne príliš nesledujem.

A možno aj niektorým iným. Srdečná vďaka obom. :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 8.10.2019 10:48
Píšeš mocnosti, v množnom čísle. Takže nie iba Putinova hybridná vojna, ale keď už pripúšťaš ruskú hybridnú vojnu, potom zrejme pripúšťaš aj americkú, alebo európsku hybridnú vojnu. Tak?
Ja sa stotožňujem s tým, čo hovorí pán Bašta vo videu od 11:30 minúty.

https://www.youtube.com/watch?v=kn31coCaRVg&t=667s
simetra
simetra | 8.10.2019 11:28
Včera mal narodeniny, tak nech mu pomáhajú všetky svetelné bytosti, ešte dlho :)
neznámy
neznámy » simetra | 8.10.2019 11:44
Daj si pozor, aby po tebe nejaké slniečko nemrsklo palicou, podpora Putina sa neodpúšťa. -NOOO-
neznámy
neznámy » simetra | 8.10.2019 12:07
nedalo mi a kukla som jeho horoskop, to je riadne plutónske kolečko :) Pluto vládca asc stojí na levom(teda slnečnom) MC spolu s Lilith
astonm
astonm | 8.10.2019 12:46
Levanta, nepoznám ťa, ale keby si bola ruský internetový troll, nereagovala by si inak. Pýtala si sa na hybridnú vojnu z Ruska, tak som ti odpovedal. Nepýtala si sa ani na stav našej demokracie, a ani na politiku USA. Ale môžme aj o tom ak chceš. Takže, keby si trochu študovala históriu, možno by si sa aj dozvedela, že Rusko, ak nerátame historicky Veľkú Britániu, je najimperialistickejšia krajina sveta. Celé jej územie je výsledok vojenskej agresie a vydierania a nikdy nebojovali a nepodporovali nijakým spôsobom demokraciu. Vždy a všade ju potláčali a dusili. A osobne neviem o žiadnej krajine, ktorú USA vojensky, priamo alebo nepriamo, či ekonomicky podporovali, aby to nebolo na podporu demokracie. A demokracia je naozaj, na rozdiel od Ruska, v záujme USA. Lebo tá pomáha rozvoju a obchodu a ten je tiež v záujme aj nás aj USA. No a základne Rusko nebuduje vo svete len a len preto, lebo na také niečo nemá prostriedky. Ešte aj ten Krym si prisvojili v podstate len kvôli tomu, aby nemuseli za prenájom základne platiť Ukrajine. Ako som napísal v prvom príspevku. Rusko je bezmocná veľmoc, ktorá by chcela získať aspoň časť predchádzajúceho vplyvu. Ale beznádejne ho stratila a nemá nato, aby ho získala späť. Stále totiž verí tej starej doktríne, že moc môžeš získať len vojenskou silou. Pričom tá ozajstná sa získava silnou ekonomikou. A armáda slúži len na jej ochranu.
neznámy
neznámy » astonm | 8.10.2019 12:57
Áno, som ruský internetový troll. To je predsa jasné...

S takouto strašnou demagógiou som sa už stretla, ale to bolo dávno, takých tridsať rokov dozadu a viac, vtedy bola namierená proti západu, ale inak žiaden rozdiel.
Ja z toho ostávam v úžase, nekonečnom úžase. Veď už sme si to odžili, mali by sme to dokázať rozpoznávať. To že mladí ľudia nemajú priamy zážitok a podľa toho mnohí reagujú, to chápem.
Ale starších ľudí nie.

Dnes som ruský troll, predtým protištátny, alebo buržoázny živel. Strany sa otáčajú, ľudia ostávajú rovnakí.
https://www.youtube.com/watch?v=o1eHKf-dMwo
Magnician
Magnician » nikav | 8.10.2019 14:03
pridávam sa aj ja a premýšľam
simetra
simetra | 8.10.2019 14:24
Ale to ja prajem každému, každý potrebuje pomoc svetelných bytostí, niekto viac a niekto menej...

Skôr mi napadlo, že si založila tému v deň jeho narodenín, preto ten príspevok :)
neznámy
neznámy » simetra | 8.10.2019 14:31
To som ani nevedela, že zakladám tému v deň jeho narodenín. Asi tak chceli svetelné bytosti. :-P
neznámy
neznámy » simetra | 8.10.2019 15:08
prosím ťa pekne, čo sú to ti svetelné bytosti?
neznámy
neznámy » astonm | 8.10.2019 15:54
Po přečtení tvého příspěvku jsem silně pocítila potřebu pomoci světlených bytostí, ať je to, kdo je to.

Velmi by mne zajímalo, kde ty studuješ či kde jsi studoval, nebo kde se studuje historie tak, jak ji vykládáš a doporučuješ.
Pokud jde o tvůj pohled na politiku USA, to se neslyší ani v nejstrašnějším patolízalském pořadu tv24. Nezlob se, ale vážně mne zajímají tvé informační zdroje.
astonm
astonm | 8.10.2019 16:39
Rozumiem, ak ma označíš za demagóga, keď iné, vecné argumenty nemáš. A to je škoda. Ak dokážeš byť aspoň trochu vecná, tak by bolo o čom diskutovať. Ale v emocionálnej rovine sa baviť nebudem.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...