mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

Gitus
Gitus | 8.11.2020 17:28
Misko.....aj tvoja vizitka, aj tvoja :D
neznámy
neznámy » Gitus | 9.11.2020 09:08
Dobré vedieť, že tvoj život ovplyvňujem natoľko, že môžem za voľbu tvojich slov a správania sa v správach :D.
simetra
Gitus
Gitus | 9.11.2020 11:05
Vidis, ty si uplne domyslas, aky si dolezity... .
:)
Napisala som ze ako moja vizitka je to, co pisem ja, tak aj tvoja vizitka je to, co pises ty.
Nevadiii :D
Gitus
Gitus » simetra | 9.11.2020 11:10
Hadam to bude len nedorozumenie... Ja dufam.
hrabeti
hrabeti | 9.11.2020 11:11
Ona dotyčná osoba, na ktorú som reagoval, nie na teba, vie, o akej invázii je reč, kámo :)
hrabeti
hrabeti | 9.11.2020 11:18
1. Logicky by to horšie bolo. Ak tisíce nakazených ľudí sedia doma, miesto toho aby behali po vonku, tak sa to musí prejaviť na spomalení šírenia nákazy. Pozri si Česko.

Spomínaš tu hmlu, nejasnosti, ale hmlu mám skôr z teba a tvojich názorov.
Na jednej strane píšeš, že zákaz vychádzania pomáha proti šíreniu nákazy, na druhej strane si proti opatreniam....
Nie je mi jasné, o čo ti vlastne ide.
Si proti testovaniu, ale si za to, aby bol zákaz vychádzania?
Či žiadne opatrenia a nech sa to šíri živelne?
Alebo zákaz vychádzania iba pre pozitívnych?
A ako ich identifikuješ bez testovania?
Teraz vážne, napíš stručne, čo podľa teba a ako by sa malo robiť, zaujíma ma to.
neznámy
neznámy » Gitus | 9.11.2020 11:30
Nie je to tak napísané :-).
neznámy
neznámy » hrabeti | 9.11.2020 11:31
Áno, o tej invázii, o ktorej si písal len ty :-D.
hrabeti
hrabeti | 9.11.2020 11:33
Ešte raz, ona vie, o akej invázii a kde písala a asi aj preto ten príspevok vymazala, alebo skryla.
Zrejme sa predsa len trošku uvedomila.
neznámy
neznámy » hrabeti | 9.11.2020 11:44
Písal si o nej len ty ;-). Preto sa dá povedať, že klameš.
neznámy
neznámy » hrabeti | 9.11.2020 11:46
Písal som o celoplošnom testovaní :-). V ČR ho nerobili a čísla im padajú tiež.

Svoje názory vysvetľujem a nezahmlievam. A o zákaze vychádzania som nevravel, že nemôže pomôcť. Robil by som to ale aj tak inak, ako som už uviedol v odpovedi na Zdenkinu otázku na strane 8 a môžeš si to prečítať, keď ťa to zaujíma. Nie je to o pozitívnych, ale o chorých a diagnózu ti dokáže spraviť lekár aj bez testu, tak ako pri chrípke. A chorý má byť doma.
simetra
simetra | 9.11.2020 11:56
Ja som tiež kedysi ešte v apríli tu písala, že ako prvých by mali nejakým spôsobom chrániť rizikových.

Ale uvedomila som si jednu vec teraz. A to na základe toho, koľko pozitívnych sa zrazu objavilo v našom zariadení DSS, pričom viem, že tam naozaj dbajú od začiatku na bezpečnosť, väčšinu času boli klienti denného pobytu doma, od jari sa tam používa každý deň germicídny žiarič, nejakým spôsobom sa im podarilo už vtedy získať pár testov a ak mali podozrenie, tak hneď testovali.
A aj napriek ich prísnym podmienkam, aby zabezpečili ochranu klientov, tam je teraz stav, kde majú plné izolačky, v ktorých sú zamestnanci aj klienti.

Uvedomila som si, že by sme museli tých ľudí jednoducho zobrať a odviezť na ostrov, aby boli chránení. Napríklad aj tie FFP3 by museli mať 24 hodín denne, aby bol ozaj chránení, lebo vyžadujú starostlivosť aj v noci, chodia k nim zamestnanci, ktorí sa proste pohybujú mimo to zariadenie.

Jednoducho, premorením cesta podľa mňa nevedie, navyše imúnny po prekonaní choroby je niekto aj menej ako tri mesiace.

Ja si jednoznačne myslím, že cesta je predísť nákaze a počkať, kým budú títo rizikoví ozaj chránení asi vakcináciou, prípadne spoľahlivými liekmi, ktoré by im pomohli.


A navyše, tie masky títo ľudia veľmi, veľmi zle znášajú. Najhoršie myslím zo všetkých ľudí. Viem veľmi dobre o čom píšem, Michal.
neznámy
neznámy » simetra | 9.11.2020 12:00
Takže imunita je podľa teba len na tri mesiace? Ale ako chceš potom ale zabezpečiť imunitu očkovaním?
simetra
simetra | 9.11.2020 12:02
Čím chcel vysvetliť, prečo je tá osoba nedôveryhodná pre racionálne objasnenie diania.
simetra
simetra | 9.11.2020 12:07
Píšem u niektorých ľudí, u ktorých sa to už preukázalo. U zdravej populácie pracuje imunita inak. Myslíš, že tí starí a chorí ľudia s oslabenou imunitou by to zvládli s premorením?



A dodávam, že ja som nikdy nebola za očkovanie, sama sa očkovať nedám, ak by som k tomu mala možnosť, no ako hovorí Krčméry, toho sa ani nebojte, že by bola povinná vakcinácia, lebo ich nebude aj tak dostatok. Ja opakovane, stále a dookola tu píšem, že mi ide o tých ľudí, ktorí proste potrebujú iných ľudí, aby mohli vôbec nejako dôstojne žiť.
simetra
simetra | 9.11.2020 13:25
Úplne náhodou som teraz klikla na jeden článok, kde lekár hovorí presne to, čo som tu písala dnes:


Redaktorka - "K častým úvahám v souvislosti s covid-19 patří i to, že stačí rizikové skupiny někde izolovat a ostatní můžou vést „normální život“. Jak se Vám to poslouchá?"

Přednosta Kliniky nefrologie 1. LF UK a VFN profesor Vladimír Tesař - "Je na místě přemýšlet nad tím, jak co nejlépe ochránit ty, kteří žijí v různých zařízeních sociální péče. Myslím, že v tomto ohledu se ukázaly nemalé rezervy. Ale na druhou stranu představa úplné izolace všech nyní rizikových osob je neuskutečnitelná. Jen v České republice bychom mluvili řádově o stovkách tisíc či spíše několika milionech osob. To jsou lidé, kteří běžně žijí v rodinách, řada z nich pracuje, potkávají se se svými blízkými… Pokud bychom je opravdu chtěli „v zájmu ostatních“ zcela izolovat, museli bychom je označit, sebrat a odvézt někam do koncentračních táborů. To je naprosto nepřijatelné.

Zpočátku mohou znít podobné myšlenky hezky, ale jakmile se nad podobnými nápady hlouběji zamyslíte, uvědomíte si, jak jsou zhoubné. Tato epidemie mě tak bohužel utvrzuje v tom, jak je v době sociálních sítí snadné šířit a eskalovat nejrůznějších nálady a emoce. Myslím, že se musíme naučit kriticky přemýšlet o informacích, které se k nám dostávají. Nevytvářet si rychle názory a následně si selektivně vybírat to, co se nám hodí, bez ohledu na pochybnou kvalitu informačního zdroje."



https://www.zdravotnickydenik.cz/2020/11/predstavy-ze-se-umira-covid-19-jsou-nesmyslne-nebezpecne-upozornuje-profesor-tesar/?fbclid=IwAR3P6u0oSSt5YdtDY8kqaArDpTcruN8jmr5PqTlgTBqKrjtzUARqusDS110
hrabeti
hrabeti | 9.11.2020 16:57
No jasné, schováme, zmažeme príspevok a nestalo sa, to ty klameš :)
Nabudúce budem múdrejší, budem si robiť screenshoty.
marcie
marcie » simetra | 10.11.2020 08:02
ja mám tiež dobrú skúsenosť ešte z minulého týždňa, stála som v rade, ale už ma nechceli zobrať, že majú prestávku na obed, tak som si povedala, že počkám, za mnou prišli ešte dve mladé pani s pánom na vozíku, keď znovu vyšla policajtka, tak som ju poprosila, či by mohli zobrať ešte aspoň ich, nech tam nemusia 3/4 hodiny čakať ... potom vyšiel zdravotník v skafandri, zisťoval, či je tam bezbariérový vstup, slečny mu vravia, že ich testovať teraz nemusí, že ony prídu poobede, len toho pána na vozíku, no ošetrovateľ ich zobral všetkých, potom sa pozrel na mňa a vraví mi, poďte, veď tu nebudete sama čakať :D keď sme boli tento víkend, tak som ich znovu zbadala v rade za nami, vyšla policajtka, zbadala ich a hneď vraví, že aby išli ... takže áno, napriek tomu, že názory sú rôzne, tak ľudia dokážu byť stále ľuďmi a to je najpodstatnejšie :D
neznámy
neznámy » simetra | 10.11.2020 12:11
Nie, len som ťa zle pochopil. Však preto si myslím, že je tých citlivejších dobre osamostatniť.

Vakcinácia si myslím, že ani nemá šancu byť povinná. A ani nie tak kvôli počtom, lebo dostupnosť bude časom iná, ako z pohľadu práv zase.
Stránka:
< 21 22 23 24 25 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...