mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

milan08
milan08 » simetra | 24.11.2020 08:02
ved prebieha ani sa nepytaju ci chces a uz mas spajdlu v nose....
Magnician
Magnician » milan08 | 24.11.2020 20:06
našťastie to tak nemám:)
neznámy
neznámy » simetra | 24.11.2020 20:37
Otázka vyplývajúca z článku nižšie znie: Aantigénové testy nič nezachytili? Alebo sa priamo pri testovaní tí ľudia nakazili?

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/569377-testy-ukazali-po-dvoch-kolach-nulu-o-par-dni-mali-v-tovarnom-158-nakazenych/?fbclid=IwAR3-Ba9_jgNU7OHDFC8ko8wmwFq6cYO62WCy80kau73sLxWcVXWOL2QxnS0
simetra
simetra | 24.11.2020 21:33
K tomuto som dnes čítala toto: "V tom DSS Ametyst to bude tak, ze tam bol superspreader, pravdepodobne zamestnanec, prve symptomy zachytili v polovici tyzdna po druhom testovani, takze k tomu nakazeniu doslo pravdepodobne stvrtok, piatok pred 2 testovanim, a to by neodhalili v sobotu zrejme ani PCR testy. Nic zvlastne na tom pripade nevidim."
neznámy
neznámy » simetra | 24.11.2020 21:46
Joj, toto sa mi zdá ako varenie z vody. Jednak nemáme ako dojsť k tomu že sa nakazili v tej dobe čo tam píšu a jednak ten superšíriteľ v zariadení ako DSS nie je veľmi reálny, ak sa tam robia pravidelne testy aj na PCR.
simetra
simetra | 24.11.2020 21:55
To je blbosť. Určite nie v každej DSS-ke robia PCR testy. V našej napríklad nie.

A superšíriteľ u zamestnanca je dosť pravdepodobný, tí nie sú stále v DSS, pohybujú sa mimo, čo som písala už minule, že práve z toho je najväčšie riziko. A aké Ag testy tam používajú....no, mám skúsenosť, že v našej tie najmenej spoľahlivejšie.
neznámy
neznámy » simetra | 24.11.2020 22:07
Vo vašej DSS nerobia testy? Z kade to máš? Skôr si myslím, že je to blbosť, že nerobia. Asi sa to len k tebe nedostalo.

Superšíriteľ je podľa mňa málo pravdepodobný, najmä pri tých počtoch v okrese Vranov nad Topľou, keď bol ako jediný čierny. Je skôr pravdepodobné, že to tie testy nezachytili a choroba prišla postupne.
simetra
simetra | 25.11.2020 06:31
Nečítaš ma poriadne?
Píšem, že nerobia PCR.
Ďalej píšem, že robia najmenej spoľahlivé Ag.
neznámy
neznámy » simetra | 25.11.2020 11:57
Ale čítam, a zároveň sa pýtam, z kadiaľ to máš a pochybujem že to tak je.
simetra
simetra | 25.11.2020 13:00
Akože z kadiaľ??? Však viem ako testujú moju vlastnú dcéru tam! A iných klientov a zamestnancov! S Tebou sa fakt nedá komunikovať. Ja končím.
simetra
simetra | 25.11.2020 13:32
Ty nehľadáš argumenty, Ty hľadáš hrušky na jabloni.
hrabeti
hrabeti | 25.11.2020 14:22
Mišo, šak čo sa ti porobilo, s tebou sa fakt už nedá....napísala ti čierne na bielom, že nepoužívajú PCR testy, potom ťa ešte upozorní, že antigénové testy používajú ale NIE TIE PCR a ty jej na to odpovieš toto?
To potom ako chceš pochopiť niečo zložitejšie?
neznámy
neznámy » simetra | 25.11.2020 20:50
Nechápem prečo sa so mnou nedá komunikovať, normálne sa pýtam a ty mi až na druhýkrát odpovedáš tak aby som z toho niečo mal. Ako z chlpatej deky. :-)

Sestre robia PCR testy v DSS, preto som bol skeptický k tomu, že by sa na nejaké iné DSS vykašľali a nechali ich na nepresných testoch. Nezdá sa mi to fér. Aj keď PCR tiež asi nie je výhra, ale čo už, keď sme sa dali na cestu testovania namiesto riešenia imunity.

Ešte by ma zaujímalo či teda robia iba AG a nikomu v DSS nerobia PCR. Či máš takú informáciu, lebo z toho čo píšeš sa zdá, že áno. Tak by som si chcel toto potvrdiť, lebo som čosi už videl aj v BBSK že chcú prejsť na AG ale neviem nič o tom či už PCR nebudú. A nie že to zase zoberieš osobne, normálne sa pýtam.

A ešte by ma zaujímalo čo povieš na to, že údajne Čekan pre HN povedal v rozhovore, že je za to aby sa zriadil fond na odškodnenie tých, u ktorých sa prejaví vedľajší účinok vakcíny. Lebo že to pomôže k lepšiemu vnímaniu očkovania. Keď ukážu, že sú pripravení odškodniť dôsledky. Ak niekto môžete (a máte predplatné) potvrďte mi to. Nevidím celý článok, takže to musím brať s rezervou.

https://focus.hnonline.sk/politika-s-spolocnost/clanok/2237647-biochemik-cekan-pre-hn-odmietanie-ockovania-je-v-sucasnosti-absolutnym-hazardom
neznámy
simetra
simetra | 26.11.2020 06:27
Zatiaľ si to pozri celé tu, aby si si mohol utvoriť vlastný názor. https://slovensko.hnonline.sk/2251070-vedec-cekan-o-vymene-nazorov-s-matovicom-pochopil-som-ze-je-pod-obrovskym-tlakom?fbclid=IwAR3DcI1Uar22DgTqvZ9qRDcBXyB-1cFxId7v011EkIjLywUvtYwIGQbGrOs

A pre tých hruškárov, ktorí stále hľadajú hrušky na jabloni, ešte vyjadrenie Čekana k pasáži o očkovaní, ktoré vytrhnuté z rozhovoru koluje netoM:


"...ak myslite ten zostrihany rozhovor viralne kolujuci FB, tak Vam poviem, ze nechapem, ze takyto ludia existuju a take zle veci robia druhym. Ak chcete, pozrite si cely original rozhovor a potom skuste posudit. Viete, ono je lahke sudit a dokonca aj v momente, ked neviete, ci nie je niekto nahodou obetou podvodu. Na to sme zaviedli v spolocnosti prezumpciu neviny. Dufam, ze Vam tento priklad ukaze, ake lahke je odsudit a ake tazke je potom povedat prepacte."
neznámy
neznámy » simetra | 26.11.2020 13:05
Zdenka, sama si hruškár :-).

Nechám si teda vysvetliť ako to bolo vytrhnuté z kontextu a ako inak sa to dá vysvetliť. Myslím si, že Čekan ani sám nechápe čo povedal a čo to znamená.
simetra
simetra | 26.11.2020 14:10
Tak po prvé....nemám dôvod si brať osobne Tvoj nejaký problém.

Po druhé....k tomu Čekanovi. Hovoril, prečo on verí vakcíne: "Verím jej, lebo vidím, že vo fáze 3, kde sa hodnotí práve tá krátkodobá bezpečnosť, tak sa berú veľmi vážne aj vedľajšie účinky vakcíny. A zatiaľ pri tých prvých dvoch, troch vidieť, že vedľajšie účinky nie sú a ak boli, tak sa celý proces zastavil a riešilo sa, prečo to tak je. Samozrejme, že je to zrýchlený proces a my NEVIEME o dlhodobejších možných vedľajších účinkoch, kde práve by mohol zabrať štát v tom, že vytvoriť kompenzačný fond pre ľudí, ak by NÁHODOU takéto dlhodobé vedľajšie účinky boli."
Hovorí ešte, že pri vakcínach tie dlhodobejšie vedľajšie účinky sú také, že sa to stane pri jednom, dvoch jedincoch na jeden milión zaočkovaných.

Po tretie....ja osobne nie som zástanca očkovania, proti chrípke som sa nikdy očkovať nedala, ovšem ja som taký zdravý nezmar, fakt neviem, čo je to byť chorý. Viem však veľmi dobre, že moja dcéra toto šťastie nemá a viem, aký veľký problém jej robí už len "obyčajná" nádcha, kedy sa vyslovene dusí.
Ale ju som zatiaľ tiež nedávala očkovať, no keďže vekom sa jej celkový zdravotný stav horší a to, čo sme kedysi zvládali doma prírodnou liečbou, už nezvládame a bežím po lieky, lebo pozerať na jej utrpenie pri chorobe je fakt strašné.

Čím chcem povedať, že keďže bude to očkovanie dobrovoľné, tak neviem prečo ľudia proti Čekanovi vyskakujú kvôli tomu, čo povedal, keď on ich chcel naopak ukľudniť a ubezpečiť, že riziko je veľmi nízke a ak by nastalo, bude o nich postarané dobre.

Tak sa nedajte zaočkovať, je to na každom z vás, ja sa tiež nedám a uvidím ešte, ako to bude ohľadom mojej dcéry, zatiaľ nie som rozhodnutá. Musím zvážiť všetky za a proti, podľa toho, čo je pre ňu lepšie a tých faktorov je tam veľa, ktoré musím brať do úvahy.

Pýtam sa starších ľudí, ktorí sú mentálne na tom dobre ešte, pýtam sa rodičov postihnutých detí, čiže pýtam sa ľudí, ktorí sú tí rizikoví najviac v tejto pandémii a dostáva sa mi odpoveď, že sa zaočkovať dajú, či dajú zaočkovať svoje deti....opakujem tých faktorov je viac, ktoré musia brať do úvahy, rozhodovať sa nielen za seba a poviem Ti, je to sakra ťažká úloha, mať zodpovednosť v plnej miere za druhého.

A opakujem, že riešiť pandémiu imunitou pri starých ľuďoch, chorých, pri postihnutých ľuďoch, ktorí majú pridružené všelijaké rôzne iné choroby, ktorí sú často odkázaní na hospitalizácie....to sa tu nedá všetko vypísať.....sa proste nedá. Dá sa to riešiť pri zdravej populácii, to áno, určite.

A celkovo ja nechápem stále, o čo Tebe Michal ide. Či si vidíš len na koniec svojho dvora po plot a za ním nevidíš ostatných, či čo. Však keď Ti tu napíšem, že sa naši vedci zhodli v tom, že účinnosť vitamínu D pri pandémii nie je dokázaná nikde žiadnou štúdiou natoľko, aby sa to dalo naordinovať ako úspešná forma boja proti pandémii, tak oponuješ. Ak napíšem, že naši vedci sa zhodli v tom, že smrtnosť na covid je viac ako desaťnásobná oproti chrípke, tak oponuješ. Takže zrejme neveríš našim vedcom.

Ok, tak poďme na vieru. Kňaz Čajka, predpokladám, že veril, že mal svoju vieru, ktorej sa držal. Popritom ale veril aj Bukovskému, horlivo zdieľal jeho videá, písal o tom, že veď covid je len chripôčka a že je to len taký bežný vírus, ako hovorí pán Bukovský. Netreba sa toho báť, vysmieval sa z tých, ktorí covid brali vážne. A keď dostal covid, tak prosil všetkých, nech sa za neho modlia. Mal vieru, ktorá mu ale nepomohla. Zomrel.

Ok, treba veriť asi v seba. Ak sa cítiš ako fundovaný virológ, epidemiológ, vedec, lekár, ktorý vie ako zatočiť s covidom, ako tu žiť bez blbých opatrení, slobodne a bez covidu, tak si pán. A zasadni namiesto Matoviča, kým je ešte čas, lebo každému už natoľko tečú nervy, že to tu čoskoro vybuchne.

No a po štvrté....nestačí Ti dvakrát napísať to isté, stále hľadáš hrušky na jabloni, prípadne mi neveríš. S tým ja nič nenarobím. Ak neveríš čo Ti píšem, tak sa obráť na VÚC jednotlivých miest alebo rovno na Matoviča. Ak veríš informáciam typu vpádu rakúskych vojsk na naše územie ako nepriateľa, pričom ide o 33 vojakov, ktorí nám prišli pomôcť pri testovaní, tak ja Ti nepomôžem, na to sú iní odborníci.

Ale ok, napíšem to ešte raz. Robia len Ag testy, klientom aj zamestnancom. Majú na to nariadenia, že iné testy robiť nemajú. Prečo? Netuším, spýtaj sa Matoviča. Môžeme si domýšľať rôzne hoaxy len. Jedine ak by hygienik určil, že treba u niekoho preveriť aj PCR, len v takom prípade by sa urobil PCR test. Zatiaľ k tomu nedošlo.
PCR testy a protilátkové testy používali pri prvej vlne. Pri druhej len Ag.
Mám to overené z vedenia.
simetra
simetra | 26.11.2020 17:02
A ešte som zabudla napísať, že ich testujú dvakrát do týždňa. Čo je na jednej strane super, ale na druhej je to pre nich strašné, zober si, že normálne ľuďom vadilo pchať tú tyčinku do nosa raz, dvakrát pri celoplošnom testovaní. A títo ľudia to musia absolvovať dvakrát do týždňa. Nie je to vôbec príjemné pre nikoho, ale málokto vie, ako to znášajú klienti, hlavne tí mentálne postihnutí, fakt je to strašné :(
Problém vidím napríklad pri niektorých, vrátane mojej dcéry, aj pri testoch zo slín či kloktaním, to ona nedokáže vôbec a mnohí iní tam tiež.

Problém za problémom.

Tí ľudia si to všetko najviac odserú, práve tí, čo sú najviac rizikoví. Detto rúška pre nich. Ja keď vidím starčekov s rúškami, ktorí sa ledva hýbu, srdce mi krváca :(
neznámy
neznámy » simetra | 27.11.2020 15:20
1. zbytočný útok, ktorý len dokazuje, že to berieš osobne

2. Vysvetlila si ten istý kontext, ktorý pochopili aj ľudia, takže si dokázala, že to bolo pochopené dobre. Ty len nejdeš k podstate veci.

3. Pripomínajú mu, že sa tam v jeho reči prejavili priority -> presviedčať namiesto snahy riešiť situáciu inak ako odškodňovaním "pokusných zvierat", Lebo tým povedal, nebudeme riešiť dôsledky vakcíny tak, že by sme si počkali na lepšiu, radšej odškodníme tých čo dôsledkami budú trpieť. Jeho odhad pár trpiacich na 1 milión nie je ničím podložený, iba dúfa, že to bude tak ako pri dlhotestovaných vakcínach, čo je zavádzanie, lebo tieto vakcíny tak testované neboli.

Ohľadom detí, väčšina má takú imunitu, že rozhodovanie nie je ťažké, je to pre nich chrípka.

Ďalšie zbytočné útoky. Oponujem, lebo ty si vyberáš ktorí vedci :-), keď sa to hodí, tak sú zrazu aj vitamíny neúčinné, len aby bola páka. Mňa ani tak nezaujíma či to povedal vedec ale ako svoj argument podložil. Môžeš sa o tom rozpísať a dokázať, mi že sa mýlim, lebo vitamín D hento a tamto, to ma bude zaujímať viac. Bukovský napríklad svoje tvrdenia o vitamíne D postavil na dvoch štúdiách, jedna bola robená v 20-tich štátoch EU. A dávala do súvisu výskyt vitamínu D v populácii a vážnosť corony v nej. A ohľadom toho, že vedci sa zhodli - toto je klamstvo, vedecká komunita je rozdelená podobne ako celková populácia a nemajú spoločný názor, zjavne ani na vitamín D.

Zneužívanie smrti človeka a dolovanie z toho akýchsi pochybných bodov. To isté sa môže stať niekomu aj s pneumokokom alebo alebo chrípkou, že ju podcení. Nie je to argument do diskusie, je to len úbohá snaha parazitovať na jeho smrti. Lebo argument chýba, je tam len cynizmus.Teda ak mi nechceš povedať, že koronu podceňujem, čo asi nechceš.

Zbytočná irónia a výsmech. Aj ty máš na to svoj názor a nerobím z teba virológa a premiéra. Zase bez argumentu, len zúfalosť. Tie nervy tečú práve preto, lebo sa to robí zle, môžeš si urobiť prieskum na 100 ľuďoch :-).

4. Zase vytváranie argumentu z ničoho. A prinášanie falošného a klamlivého tvrdenia o rakúskych vojskách. Ak dobre viem, AG testy sú dostupné len od konca septembra, a dovtedy museli byť v DSS PCR alebo nejaké obdoby testov. Preto mi to pripadalo podozrivé, obzvlášť keď viem o inej DSS že to tak tam nie je. Ale mne sú všeobecne testy ukradnuté, takže mi je to vlastne aj jedno, len sa mi to nevidelo.

Som rád, že si zmenila trochu názor, predtým si chcela ublížiť ľuďom čo by bez rúška nakazili tvoju dcéru, teraz už vidíš ako niektorí s tými rúškami trpia.
simetra
simetra | 27.11.2020 17:36
Len veľmi stručne, v skratkách budem reagovať, keby som chcel podrobne k všetkému, píšem tu päť hodín vkuse a hľadám linky na vedecké štúdie :D


Nie, nezmenila som názor. Urobila by som to. O rizikových som tu písala od začiatku, že sa zastávam práve ich, nepodsúvaj mi tu Tvoje konšpirácie.

Načo sa ma opakovane vypytuješ na tie testy, keď Ťa to nezaujíma?


Samozrejme, že si už robím srandu, lebo tu vyznievaš, že vieš najlepšie, čo a ako robiť, aby si zachránil Slovensko.

Vitamín D - verím viac Celecovi, Klempovi, Čekanovi ako Bukovskému a Tebe.

Nezneužívam nikoho smrť a netuším na aké pochybné body (???).

Písala som o deťoch rodičov, ktoré majú aj 30 rokov, písala som o postihnutých deťoch rodičov.

Čekan....ten človek vie veľmi dobre čo a o čom hovorí, že ho chápete inak a vidíte tam to, čo tam vidíte, je vaša vec. Doteraz bolo porovnateľne toľko dobrovoľníkov na odskúšanie vakcíny, ako na iné vakcíny za viac rokov. Nevýhoda je, že to trvalo mesiace a nie roky, čiže sa nedalo zachytiť následky, ktoré by mohli nastať po rokoch, rovnako ako teraz nemôžeme vidieť následky, ktoré sa prejavia neskôr, po prekonaní covidu.
Lenže písať o vakcíne je to posledné, na čo ja mám chuť. Fakt to nechcem rozoberať, nie som zástanca vakcín, no aj napriek tomu verím Čekanovi aj v tomto. Nevidím ho ako človeka, ktorý by sa zapredal.


Nie, nebrala som to osobne, vôbec.
Stránka:
< 23 24 25 26 27 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...