mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

neznámy
neznámy | 7.11.2020 23:48
Toto sú tri náhodné vety, ktoré ste práve napísali:

1.Lebo zatiaľ je to hmla, ktorá je niečo ako tvrdenie bez niečoho konkrétneho.

2.Preto som očakával argument proti, ale vidím, že je to v rovine nekonkrétnych argumentov.

3.Myslíte si to preto, lebo to tak proste môže byť.


Sú nezmyselné, nelogické, nedá sa na nich postaviť diskusia. Hlavne tá tretia veta je absurdná.

Mmch, vaše príspevky sa vyznačujú veľkými štylistickými odchylkami. Akoby ich nepísala tá istá osoba. Vzniká dojem, že buď opisujete cudzie texty alebo pod vašim nickom píše viac osôb.

Naozaj už stačilo...
Porúčam sa. Arivederči.
Ailin
Ailin » Ailin | 8.11.2020 07:56
Odpoviem radšej sama sebe, aby si to tu niekto nevzal príliš k srdcu.
1. Myslím, že plošné testovanie, prinieslo svoje výsledky. Počty nakazených zostali na svojej úrovni a pravdepodobne o to išlo, aby sa to rapídne zo dňa na deň nezdvojnásobovalo. V tejto podobe 2000 - 3000 za deň to snáď naše nemocnice ustoja. Nebola som síce spokojná s výberom testov, ale považovala som to za znak zodpovednosti, aby som sa dala otestovať, nakoľko sa čiastočne starám o staršieho človeka a stýkam sa s ľuďmi ktorí sú tiež v styku so staršími ľuďmi aj s ľuďmi s nízkou imunitou.
2. Starí ľudia ísť skutočne nemuseli a normálny lekár to chápe a toho starého človeka vezme aj bez testu. Ja som napríklad bola v nemocnici, nikde to odo mňa nechceli. Boli radi, že som prišla. Bola som na polícii ani tam to odo mňa nepýtali, jednoducho nikde. Chápem ale, ak je to napríklad lekár z rizikovej skupiny, že sa jednoducho bojí, a test požaduje. Na druhej strane taký starý človek ak má koronavírus, tak je to na ňom zväčša vidieť. Takže ak by som išla niekde s niekým kto nemá test asi by som si dopredu zavolala či ho zoberú aj bez testu. Aj tak sa myslím, má sa má vždy volať teraz a objednať sa na presnú hodinu.
3. Tá rodička bola vystresovaná, vtedy jednoducho reagujeme inak ako je to bežné. Ja napríklad by som s testom nemala problém, (dokonca by som bola rada, ak by mi ho urobili, aby som vedela, či sa môžem približovať napríklad k svojim starým rodičom), ale pri predstave pôrodu v rúšku, by som problém mala. Neviem, či sa tak teraz rodí. Ak áno, ďakujem pekne. Čo tak dať personálu respirátory FFP3, ktoré ich ochránia na 100 % a rodičky nechať bez rúška?
4.K tým rúškam vonku, viem že to nikoho nebaví nosiť a vôbec to nemá ani zmysel. Idem po ulici 50 metrov odo mňa nikto ale na nose rúško musím mať. Stupidita. Čerstvý vzduch je to čo potrebujeme všetci a nie sa dusiť v rúšku. Ak by to ešte bolo odstupňované, že povinnosť len pri odstupe do 2 metrov ako to bolo na jar, a vtedy sa počet prípadov stále znižoval. Takže objektívne pozorovanie je: ak sa zavedú rúška vonku, počet prípadov stúpa, ak sa zrušia rúška vonku, počet prípadov klesá. Nosiť rúško všade, ak nie je široko ďaleko nikto, to je jednoducho hlúposť.
simetra
simetra » Ailin | 8.11.2020 09:11
Ďakujem za Tvoje vyjadrenia :)
simetra
simetra » simetra | 8.11.2020 09:12
Počúvam debatu na TA3, hosťami sú S. Pastoreková a V. Krčméry, ak máte záujem...


https://www.ta3.com/clanok/1196277/studio-ta3-s-pastorekova-a-v-krcmery-o-koronaviruse-i-testovani.html?fbclid=IwAR3xSE0qTyuSgVBNRLtH0xtDU5rS5lyrD-hyUn-Mi2vKaw1zA5EfVztriec



Veľmi sa mi páči, že Krčméry odporúča prijať do pandemickej komisie vedcov či aspoň zástupcu našich skvelých vedcov. A som rada, že sa prihovára priamo aj za nášho skvelého matematika Kollára :) Čiže iní kompetentní ľudia si myslia, že práve tento človek je odborník....to píšem pre smajlíka tu, ktorý ho spochybňoval ako odborníka.
marcie
marcie » Ailin | 8.11.2020 09:15
vonku mám rúško na jednom uchu, keď vidím oproti človeka, automaticky si ho nasadím, chodím do práce cca 2,5 km peši a cestou stretnem tak 2-3 ľudí, tak sa nebudem dusiť v rúšku, ktoré je už za pomerne krátky čas vlhké najmä keď je vonku už zima
emanuel
emanuel » marcie | 8.11.2020 09:29
správne je hlúposť mať na vzduchu rúško ak nie je nikto okolo,ale s úžasom pozrám na autá kde šoféri sedia sami a majú rúška asi už načisto zmagorili a škodí im čerstvý vzduch
simetra
simetra » simetra | 8.11.2020 09:30
Jeden postreh chcem ešte napísať.

Na tých odberných miestach som postrehla veľmi príjemnú atmosféru, bolo cítiť, že sa ľudia zomkli a boli na testovaní v dobrej viere, že niečo robia pre seba aj iných. Že tým pomáhajú všetkým.
Bolo cítiť takú nádej, že bude ozaj lepšie, len potrebujeme reálne pre to aj niečo každý urobiť. Nielen čakať pri televízoroch a počítačoch na výsledky, ktoré nám predložia.

Celkovo boli tie odberné miesta ozaj zabezpečené pre ochranu ľudí veľmi dobre, všade príjemní ľudia, láskaví, milí....naozaj som z toho mala nakoniec veľmi dobrý pocit.
neznámy
neznámy » Gitus | 8.11.2020 09:39
Ďakujem za informáciu, ale asi to nefunguje práve ideálne. Môj svokor je okrem toho, že je diabetik, je aj onkologický pacient, aktuálne v remisii. Dostať sa na onkologické vyšetrenie by zrejme nemal problém. Na diabetologii pred ním zatvorili dvere bez inštrukcií, čo má ďalej robiť. Nehovorím, že takto sa to deje všade, ale vzhľadom na nastavené podmienky bude podobných prípadov veľa.
neznámy
neznámy » simetra | 8.11.2020 09:54
Ešte odpoviem tebe. O čo nám dvom ide...
Ja som túto diskusiu iba sledovala a iba preto, že tu začal písať Michal. Mám skúsenosti s vami, tak som od toho odrádzala, že to nie je dobrý nápad, snažiť sa dostať do týchto uzavretých myšlienkových kruhov. Napokon som sa bohužiaľ nechala vtiahnuť sama sebou ja, čo bola moja chyba.
Myslela som si, že keď tu napíšem pár úplne jednoduchých zrozumitelných argumentov, nebude dôvod aby ma niekto napádal, aj keď som zo skúsenosti nečakala, že o nich bude tu niekto aj premýšľať.
Dočkala som sa reakcií, na aké som tu bola navyknutá aj v mibulosti. Výsmech, nevraživosť a prekrúcanie sú tu odpoveďou mnohých. Nechcem sa dotknúť tých pár ľudí, na ktorých tento môj popis neplatí.
Celý tento tvoj príspevok, na ktorý odpovedám je znôškou prekrúcania, podsúvania, frustrácie a zlosti.
Ja sa teda tiež porúčam.
Ešte k tomu obrázku, čo si pripla do odpovede Michalovi, to s tým fašizmom.
Nič asi viac nevystihuje hĺbku a zúfalosť vášho nepochopenia.
hrabeti
hrabeti » emanuel | 8.11.2020 10:42
Ja si, po pravde, tiež niekedy, najmä ráno, v aute rúško nechávam.
Je pod ním príjemne teplo, kým sa auto vykúri :)
hrabeti
hrabeti | 8.11.2020 10:47
No to sa nečuduj, že sa dočkáš výsmechu, pokiaľ biješ na poplach pri invázii cudzích vojsk, pričom v skutočnosti ide o 33, slovom tridsaťtri, vojenských lekárov.
Ako ťa možno brať vážne?
Ovláda ťa paranoja, trošku odstupu a ochoty spolupracovať, hoci aj ak nesúhlasíš s opatreniami, by ti nezaškodilo.
Ja tiež nesúhlasím so všetkými opatreniami, ale spolupracujem, lebo som zodpovedný spoluobčan.
simetra
simetra | 8.11.2020 11:02
Ako vnímaš moje príspevky je Tvoja vnútorná interpretácia, pre mňa je nulitná (teraz moderné slovo).

Sú ľudia, ktorí ak nemajú súhlas s ich názorom, dajú druhým najavo, že nevedia či nechcú premýšľať, že sa mýlia, že nechápu atď. Čím im nepriamo hovoria, že sú blbci.
A sú ľudia, ktorí sa postavia priamo a povedia....si blbec. Píšem všeobecne.
Gitus
Gitus | 8.11.2020 12:52
Zrozumitelne argumenty to neboli, ale bol to vymysel ako onkologicky pacienti nedostavaju liecbu.
A to je ten uzavrety myslienkovy kruh, za kazdu cenu, aj za cenu klamstva, ist proti tejto vlade. Akoby pan matovic vynasiel koronu aby si mohol zarobit. Bojujete tu proti nemu co je mega nezmysel.
A take zlo, ako je kotleba, ste tu velebili. Tak potom co cakate?
marcie
marcie » emanuel | 8.11.2020 12:58
presne tak, ľudia sú načisto zmagorení, nedokážu už používať zdravý rozum ...
neznámy
neznámy | 8.11.2020 15:06
Prepáčte, ale ide len o ďalšie tvrdenie a nakoľko nedostávam odpovede a spätnú väzbu, neviem na čom to tvrdenie je založené a podložené. Debata preto nemá zmysel. Neviem ako ste to mysleli, že vety sú náhodné no zároveň vytiahnuté aby sa poukázalo na nejaký princíp. Je to pre mňa hmla, v ktorej sa ťažko vyznať a pôvodca myšlienky nechce vysvetlovať.
neznámy
neznámy » Ailin | 8.11.2020 15:19
:-) keby takto uvádzal reakciu každý, bola by to iná diskusia.

1. Rozmýšľam, či vieme nejako dojsť k tomu, že čísla by boli horšie bez testovania. Porovnať to s nejakou krajinou, lebo inde sa nerobili testovania. Asi by to horšie nebolo. Ale len odhadujem na základe okolia. Zákaz vychádzania asi pomáha viac.

2. Áno, našťastie väčšina lekárov nepristúpila na tú oficiálnu hru a robí to po svojom. Myslím si, že by to bol problém aj kvôli hippokratovej prísahe, ak by ľudí odmietali kvôli bumážkam. Niektorí so svedomím ale problém nemajú :-/.

3. a 4. Súhlas.
neznámy
neznámy » hrabeti | 8.11.2020 15:33
Inváziu tu spomínaš len ty, a dosť arogantne tento vlastnými silami vytvorený argument používaš ako bič bez toho aby si prejavil základy citu a ľudského prístupu k diskusii.
Píšeš o paranoji ale zároveň nemáš problém sniť o nejakých robotoch a druhých ľudí pokladať za vystrašených psíkov. Ach jaj. Chlape chlape.
neznámy
neznámy » Gitus | 8.11.2020 15:42
Gituš, ukľudni sa, vymýšľala si si o spiknutiach a nevedela si následne odpovedať aké konkrétne píšem. Už si sa prejavila aj tak, že: "Presne to je najhorsie na tomto svete. Ze kazdy ma pravo nazor." . Dá sa ti vyčítať veľa a predsa sa ti nevysmievam, normálne a slušne komunikuj. Je to tvoja vizitka.
lak
lak » Gitus | 8.11.2020 15:51
-THUMBSUP-
lak
lak » simetra | 8.11.2020 15:52
-THUMBSUP- ľudia, obdivujem vašu svätú trpezlivosť
Stránka:
< 20 21 22 23 24 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...