mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ľudská duša - 

6 mesiacov do konca života, ako s nimi naložiť?

simetra
simetra » Glossfin | 20.8.2019 18:36
Skopírujem odstavec, ktorý mi nie je jasný:

"A zaujímalo by ma, čo rozumieš pod tým úplným poznaním, keďže život je v podstate neustála jazda vpred. Zastavíš a "padáš" dole a môže sa stať, že si to ty sám ani neuvedomíš - aspoň nie hneď."

Vnímam tam rozpor, tak sa pýtam, ako si to myslel? Ak je život neustála jazda vpred, čo znamená to "zastavíš a padáš dole" ? Čo to je, to niečo mimo života, keďže pád dole nie je jazda vpred..
Glossfin
Glossfin » simetra | 21.8.2019 22:07
Je to tak trochu obeť rýchleho písania na mobile.

Aby si duchovne rástla, musíš na sebe stále pracovať a teda ideš vpred - rýchlejšie, pomalšie - vpred.
Ak začneš stáť, stagnovať, alebo sa vedome obrátiš k " temnote " tak začneš pomaly, ale isto do nej padať - naozajstný život je v ceste ku Svetlu...
Glossfin
Glossfin » hrabeti | 21.8.2019 22:20
Ďakujem ti za tvoju reakciu. Možno mi neuveríš, ale vlastne si mi pomohol tak trochu posunúť sa vpred a ver - či nie , nejde tu o moje, či niečie iné výšiny, ale od začiatku mám vnútorný rozpor, či takáto prezentácia - keď nejdem do väčších detailov ( mám na to viacero dôvodov, ale to je vlastne jedno ) má nejaký zmysel a došiel som k záveru, že ani nie - takže už nebudem obťažovať.
simetra
simetra » Glossfin | 22.8.2019 06:22
Pád do tmy, tak teraz už rozumiem, ďakujem :)
hrabeti
hrabeti » Glossfin | 22.8.2019 06:45
Za málo, bol to zámer.
A som rád, že to padlo na úrodnú pôdu :)
simetra
simetra » hrabeti | 22.8.2019 18:46
Glossfin Ťa obťažoval?
hrabeti
hrabeti » simetra | 22.8.2019 19:11
To nie, božeuchovaj.
simetra
simetra » Glossfin | 22.8.2019 19:18
Ty máš pocit, že tu niekoho obťažuješ?
Glossfin
Glossfin » simetra | 23.8.2019 14:30
Nuž v poslednom období to mám dosť hektické ( kto nie - veď cca 1000 rokov sa musí vtesnať do cca 17 - tich) a pravdou je i to, že od začiatku som mal ( mám ?! ) taký rozpor v sebe, na ktorý " hrabeti " vlastne upriamil moju pozornosť - nie je to jeho problém, ale môj.
On sa skladá z viacerých - nuž ja nie som učiteľ a ani nemám takú ambíciu a keď sa snažím niekomu v rýchlosti niečo vysvetliť ( v mantineloch, ktoré som si dal) pôsobím na ľudí, ktorí ma nepoznajú dosť povýšene - nie som z toho práve nadšený, ale je to niečo, čím sa budem musieť viac zaoberať a jednoducho som došiel k záveru, že je možno lepšie sa "vrátiť z kratšej cesty". Sú veci, ktoré slovami ani vysvetliť celkom nemožno - bolo by treba prijímať obrazy - " jeden obraz - viac ako tisíc slov". Niekto by to nazval komunikáciou podvedomia ale nie je to celkom tak.
A áno, tento môj spôsob písania by naozaj mohol aj obťažovať a ak predsa ešte pridám nejaké príspevky, uvidím aké, lebo vlastne iba pár ľuďom je tu umožnené prispievať, ale čítať môže veľké množstvo a ver, či nie - mám svoje dôvody, prečo nikoho nechcem uviesť do zmätku a podobne a zvlášť ak veľmi veľa je toho inak, ako nás doteraz vlastne učili.
Glossfin
Glossfin » hrabeti | 23.8.2019 15:05
Predsa len skúsim ešte jednu odpoveď - ak nechceš, jednoducho preskoč.
Neviem odkiaľ máš, že kde neexistuje čas, nie je možný vývoj.
Čas ako taký je viazaný na gravitáciu ( to nemám len zo svojej hlavy ) a teda v podstate ho nájdeš len v tretej dimenzii v lineárnej podobe, ako ho bežne poznáš. Podľa " Šambalistov", ako som si ich ja familiárne nazval ( nechcem ich tým nijak dehonestovať ), má vesmír - či svet 72 dimenzií. Je možný aj iný pohľad na vec, lebo to ako to vidím, tak sa tie dimenzie veľmi rozvetvujú do šírky a preto radšej používam " poschodia ". Aj preto Duši, ktorá je tak to BEZČASOVÁ tvrdiť, že sa teda nevyvíja a už v štvrtom rozmere - dimenzii s touto logikou vôbec nepochodíš, nehovoriac o vyšších a vyšších a to ešte sme ani nespomenuli, že Duša môže ísť aj do minulosti a podobne pre ňu čas nie je lineárny. Ber ma ako chceš, naozaj ti to neviem lepšie vysvetliť. Aj preto, ak sa stane, že ti príde informácia, že sa niečo stane od Entity, ktorá nemá skúsenosť s pobytom na Zemi, či inom 3D, môže sa to stať za hodinu, mesiac, rok, sedem rokov - či sedemtisíc rokov - ISTÉ je iba to, že sa to STANE. Tá Entita iba nevie posúdiť lineárny čas - tiež sa vyvíja. pre iné dimenzie platia iné zákony a nie je nič podivné, ak bytosť, ktorá z nášho pohľadu už dávno Zem opustila - je pre ňu pracné rozpomínať sa na život na Zemi, lebo tam ďalej sa toho toľko deje a rýchlosťou, ktorú si my teraz ani nevieme predstaviť. Malým vodítkom by mohli byť sny, kde sa za našu minútu vedia udiať celé veky. A pokojne im môžeš vysvetľovať ( teda tým rôznym Entitám, Dušiam, či komu chceš ), že nie sú logickí.
nikav
nikav » Glossfin | 23.8.2019 15:25
"hrabeti" je ONA.
hrabeti
hrabeti » Glossfin | 23.8.2019 15:49
Zbytočne to komplikuješ.
Vývoj - význam tohto slova je pohyb od niečoho k niečomu, od jedného stavu, k inému stavu.
Pohyb je možný len v čase. Vývoj je, keď vieš posúdiť, že PREDTÝM si bol v nejakom stave a z toho stavu si sa vyvinul do iného stavu TERAZ. To sú časové pojmy, predtým, potom, teraz. Keby si nemal čas, nemôžeš tieto pojmy používať, lebo bez času nedávajú zmysel a tým pádom nedáva zmysel ani vývoj, pretože na nich závisí.

Kde nie je čas, nie je vývoj, to je skrátka axiom, ak tomuto nerozumieš. tak ti to ťažko vysvetlím.
Zrejme ťa pletie to, že čas je RELATÍVNY.
Ak chceš, skús mi načrtnúť nejaký jednoduchý príklad vývoja a môžeme si to rozobrať.
neznámy
neznámy » nikav | 23.8.2019 16:13
podľa mňa je transgender
neznámy
neznámy | 23.8.2019 16:27
Hermafrodit je to a basta!
neznámy
neznámy » hrabeti | 23.8.2019 16:29
čo si, prosím ťa? :)
hrabeti
hrabeti | 23.8.2019 16:55
Rasista!
neznámy
neznámy » hrabeti | 23.8.2019 17:02
bóžinku! neviem či odpovedáš, alebo som sa ťa tou otázkou dotkla :D
simetra
simetra » nikav | 23.8.2019 19:39
hrabeti bola ona aj on, pod tým nickom sme kedysi prispievali dvaja, ja ona a on, keď sa mi podarilo sa tu zas zaregistrovať pod nickom simetra, pod nickom hrabeti prispieva už len on, takže momentálne platí, že hrabeti je on, aj keď prístup pod ten nick mám aj ja, ako ona, no nevyužívam ho už, využíva ho už len on.
Takže "hrabeti" je ON.
simetra
simetra | 23.8.2019 19:44
Presne tak :) Treba sa prispôsobiť novej dobe.
hrabeti
hrabeti | 23.8.2019 19:46
Áno.
Stránka:
< 4 5 6 7 8 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...