mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ezoterika a záhady - 

O Vianociach inak. Pravdivo, prísne a spravodlivo!

neznámy
neznámy | 25.12.2010 18:25
Ďakujem za Tvoju odpoveď, Zuzana. Popravde...čakala som práve takúto, možno som si ju iba chcela potvrdiť.
Nevadí Ti dúfam, že som bola zvedavá na Tvoju cestu. A som Ti povďačná za to, že si ju tak otvorene opísala.
Mne sa veľmi páči Tvoja veta: "Raz sa aj tak každý dostane do bodu, v ktorom pochopí, že môže byť v súlade s tvorivou energiou vesmíru, ktorou je Boh = Láska."

Pochopila som, prečo Ťa príspevok od Vevušky zarmútil.
Ďakujem.
neznámy
neznámy | 25.12.2010 20:13
Ahoj.
Dúfam, že nebude vadiť, keď doplním slová Ježišove ......Kráľovstvo Božie je v Tebe, nie v stavbách z dreva a kameňa. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.12.2010 20:15
já bych s dovolením doplnila -Tam kde je láska, neni třeba odpuštění.
neznámy
neznámy » smilan | 26.12.2010 08:04
Silný muž, silné slová.... no pomýlil si si fórum, tu sú ľudia mierni , inteligentní , rozdávajúci a hľadajúci porozumenie, pokoru, lásku...chrám, do ktorého možno vstúpiť. Nechaj žiť, súdiť budú iní:-)
Požehnané Vianoce Zuzana
neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 21:02
Dielo Lásky znamená, že vo svojich činoch a rozhodnutiach si schopna prekročiť tužbu po vlastnom potešení a jednať tak, aby všetci okolo mali na potešení účasť, nie iba ty. Aj tým ludom, ktorí ti doteraz ubližovali. Napravaš seba a všetkých okolo zároven.

Ludí, ktorí nevedia nájsť Lasku bude okolo stále, kým pre nich bude podstatnejšie potešenie vlastné a nie spoločné, azda nechceš volať Stvoriteľa na zodpovednosť za to :-)

citujem vevuska: "Boh nehrá žiadnu úlohu v našich životoch, je to len blud v našich hlavách, aby sme v niekoho verili.... Inak je to celé len o tom, kto si ako zariadi svoj život."

Keby to tak bolo, všetci mame perfektne zariadené životy ( ako ja napríklad :-) a nepoznáme utrpenie....poznáš utrpenie a rozumieš jeho zmyslu?

citujem vevuska :" Ja neverím v nič... verím v jednotu vesmíru, ale nie je to kresťanská cesta... "

S čím si konkrétne v jednote, ked si v jednote s Vesmírom....vraj ich je viac tých vesmírov tvrdia vedci, s ktorým konkretne si v jednote a ako sa prejavuje jednota s vesmirom?
neznámy
neznámy | 26.12.2010 21:10
aj k sebe treba citit lasku.nie je vobec menej dolezita ako laska k inym a nie je to ani take jednoduche citit lasku sam k sebe.aj potesenie na ktorom mas ucast len ty a neublizuje inemu pomaha.a nie len tebe,ale aj vsetkym okolo zaroven.
neznámy
neznámy | 26.12.2010 21:16
na "Lasku" stale potrebuješ dvoch.....ked sa niekde medzi ludmi objavím, ten druhý tam stále je....ked som osamote, hmmm:-) tiež tam je....k čomu by som sa miloval sám....aká by to bola láska....načo by som sa tešil sam pre seba...zažil už niekto milovanie so sebou samým??? .....UUUUUUUPPPPSSSS?????!!!!!
neznámy
neznámy | 26.12.2010 21:29
nemyslela som tym sex.k comu by si sa miloval sam?no a k comu milujes druheho?myslis tym aky je z toho osoh?podla mna ten isty.
neznámy
neznámy | 26.12.2010 21:46
myslíš, že ten istý? keby som si zabezpečil potešenie sam pre seba a mam na to všetky prostriedky sveta ( už vyskušané), nikdy sa to nebude rovnať potešenie spoločnému viacerých ludí..NA BE TO...NNNNN :-) skusenosť....

a to najkrajšie matrioška....ked dáš vedieť ostatným, že potešenie vie byť aj bez podmienok...všetkým, nie len sebe....

a čo je zaujímavé, aby som mal potešenie zo seba amiloval seba, to ma museli naučiť ostatní....got it ?
vevuska
vevuska | 26.12.2010 22:49
Som rada, že to takto berieš... :) Niet čo na to dodať... každý má svoju cestu... :) Ja som svoju cestu našla a ňou aj idem :)
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:01
Boh = Láska... dobre... pre teba je to sväté, ale pre mňa nie... každý má svoju vieru, každý má svoju cestu. Nemám rada falošných ľudí, ktorí sa schovávajú za svoju vieru v Boha, keď vyvedú dáku hlúposť... o to mi ide. Všeobecne.. nenavážam sa na Teba ebana. Neverím v Boha... to je už hádam každému jasné, kto číta tieto príspevky. A viera? Hm.... keby bolo lásky, tak nie sú slobodné, bezradné duše po svete... kde je láska? Hm... kto mi to povie? Keď už sa tak o tom bavíme... že Ježiš Kristus sa obetoval pre nás.... a kto to chápe? Skoro nik. Málo kto. Veriaci, čo sedia v kostoloch už sami nevedia ani to, ako sa volajú... bo farári im vymývajú mozgy slovíčkami sladkými, že o reálnom svete potom nemajú ani potuchy. Som praktik... aj keď som umelec. Ale tým, že sa zapodievam šamanizmom a inými vecami mi dáva iný prehľad, mimo kresťanského chápania, iný svet, ktorý kresťania aj v Biblii vyčiernili, aby o tom ľudstvo nevedelo, aby zabudli, že niečo také existuje. Preto nemusím kresťanov a kresťanských papalášov, bo vodu kážu a víno pijú. A o viere nemajú ani potuchy... väčšina z nich podľa mňa nechápe zmysel obety Ježiša Krista. Veď majetok cirkvi by nasýtil kopec hladných detí v Afrike.... O čom je to potom....
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:04
A ja som si myslela, že toto fórum je o ezoterike záhadách a nie o kresťanských veciach a ľuďoch, ktorí veria v Boha viac ako o svojich deťoch... ( prepáčte, ak som niekoho urazila za tento výraz..... niekedy som dosť drzá )
neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 23:07
jasne, že sa nenavážaš do mňa, chodím sem preto, že sa chcem niečo dozvedieť.
ale už som ti odpovedala. boh nás miluje, len mi jeho nie, inak by sme sa chovali. ja verím v boha- aspoň si to myslím, že je to viera. nie v cirkev, čiže veľkú časť tvojej odpovede chápem.
čo nechápem: odkiaľ potom berieš lásku?
neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 23:08
Kde je láska? Všade, kde pozrieš. Keď ešte nebola objavená elektrina, tiež bola všade okolo, len ju ľudia nemali ako poznať a mať z nej úžitok.
A s láskou je to také isté.
Niektorí už majú na ňu žiarovky a svietia, niektorí ešte nie. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 23:08
a tiež chápem, že je to tvoja Cesta. tiež mám svoju.:D
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:10
Lavondyss..... áno, správne si to povedal... láska znamená že vo svojich činoch obetuješ seba, aby boli šťastní druhí... ... To mi ale vôbec nerobí problém. Ja sa od malička zriekam svojho šťastia pre druhých a som šťastná, keď vidím druhého človeka šťastného. V tom nemám problém. :) A ako to myslíš, že citujem : - Ludí, ktorí nevedia nájsť Lasku bude okolo stále, kým pre nich bude podstatnejšie potešenie vlastné a nie spoločné, azda nechceš volať Stvoriteľa na zodpovednosť za to.... Neviním za to stvoriteľa, len hovorím, že potešenie vlastné si už musí ten samotný človek sám zabezpečiť a nie čakať, kým príde modré z neba... o to mi ide.
Poznám utrpenie... čo by nie....
A vesmír je všeobecný... pre všetkých... chcela som len ukázať, že proste neverím v boha a kresťanstvo ako také.
neznámy
neznámy | 26.12.2010 23:12
-THUMBSUP--FLOWER-:)
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:14
No vidíš... hlásaš lásku... ale nie každý našiel tú svoju polovičku ako je to normálne dané... naordinované.... že dieťa vyrastie, vyjde školu, ide na vysokú, nájde si svojho partnera životného, zoberú sa a majú spolu deti a podobne.
Nie každý má také šťastie ako to ty hlásaš... láska.... áno... na lásku treba dvoch.... a keď ten druhý nie je, tak lásku rozdávaš ( samozrejme iným spôsobom ) tým ľuďom, ktorých máš rád. Ale nie je tak naplnená, aby ten dotyčný bol spokojný. A nie milovanie so sebou... ale milovanie seba samého .... Treba milovať najprv seba samého, aby si mohol milovať iných :)
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:17
Odkiaľ beriem lásku? ... :) jednoduchá odpoveď... od ľudí :)
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:17
hm....
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...