mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ezoterika a záhady - 

O Vianociach inak. Pravdivo, prísne a spravodlivo!

neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 23:19
a máš jej dosť? :)
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:21
áno.. každý má svoju cestu a preto navrhli tieto fóra, aby sa ľudia mohli zoznamovať aj s inými ľuďmi a ich názormi a zároveň sa od iných učiť :) Preto nemám rada, keď mi chce niekto nanútiť cestu kresťanstva a viery v Boha, keď viem, že to pre mňa proste nie je. Aj keď som pár krát šla tou cestou a ako vravím... som aj pokrstená, ale niekto má so mnou iný zámer.... na ktorý som aj včas prišla a tým sa aj zaoberám :)
vevuska
vevuska | 26.12.2010 23:23
áno... mám jej dosť :) a rada lásku, radosť, šťastie a vrúcne slová rozdávam ďalej :)
neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 23:27
chceš aby chápali tvoju Cestu. potom by si mala chápať, že aj iní majú svoju Cestu. keby si to chápala, nenapísala by si, že - nemáš rada, ak - .
myslím, že tu nikto nikoho okrem smilana nenúti. ale smilan tu vie rozdúchať pekné diskusie....
ešte raz skúsim: nie som kresťanka.:)
neznámy
neznámy » vevuska | 26.12.2010 23:47
nemal som naordinované idealne študium a partnera...dostal som lowcost študium, z ktoreho som drinou urobil dobre zamestnanie. Dostal som sebeckého partnera ako som bol sebecký sám. Ked som to uvidel, mohol som vysloviť Meno, podla ktorého som všetko napravil....omyly prinieslim utrpenie a ja som uvidel ich zmysel. Bol som trpezlivý a nezriekol sa nevhodného partnera....teraz je to milujuci a vhodný partner....got it?

Všetko iba preto, lebo som neuprednostnil lásku k sebe samému....
vevuska
vevuska | 27.12.2010 00:09
Ok... Ebana... beriem na vedomie :) Len som mala pocit, že na mňa niekto útočí za to, že nie som kresťanka... :)
A inak.... nemusia chápať moju cestu... len nech mi nepchajú iní niečo, čo nie je pre mňa, ale pre nich. :) Toť vše :)
vevuska
vevuska | 27.12.2010 00:12
áno... ako si napísal... každý priťahuje takého človeka, ktorý je tvojím zrkadlom :) Ja mám tiež človeka, ktorý je mojím zrkadlom a učím sa pri ňom a som mu vďačná, že som ho spoznala :) Ale nie je to partner, ktorého by som mohla milovať ako životného partnera.
Alebo aj ináč povedané.... každý nájde takého partnera, ktorý je buď zrkadlom, alebo taký človek, pri ktorom sa učíš nové veci :)
Trpezlivosť ruže prináša :)
neznámy
neznámy » vevuska | 27.12.2010 01:02
nemam pocit, ze by sa tu vyzdvihovalo krestanske chapanie ludskej existencie...skor mam pocit, ze sa vyzdvihuje ludskost ako zakladny prvok vsetkeho...a to, ze sa to dava na vrub krestanstva je len zamienka...praveze myslim, ze ludom co sem prispievaju, vyhovuje, ze je to slobodne a takisto Jezisove posolstvo nie je spravne chapane, ak sa vyzdvihuje netolerancia...rozdiely...ci nesloboda alebo nanucovanie...a cirkev toho napachala...neznamena to vsak ze vsetci su zli, ze vsetko je skazene...kde je potom clovek ako taky? v tvojich slovach bol citit smutok, sklamanie nad tym, ze sa veci nedeju tak, ako by si si mozno ze priala, aby sa diali...no oni sa prave preto tak nedeju, ci deju...lebo by sa zislo pozmenit svoje vnimanie...napisala si, ze neveris v Boha...no neveris ani v lasku...mala som pocit ze aj samanizmus je o Bohu..v jednej knihe o samanizme bolo, ze zakladom cesty bojovnika je cesta srdca...myslim, ze pouzivaju tie iste vyznamy len v inych slovach...takisto rozlisuje tonalnu a nagualnu cast existencie, len niekto kto je silne zakoreneny vo svojej realite moze obstat v skuskach a rozplunutosti nagualu...je to podobne ako v nasom vedomi a nevedomi alebo nazorny priklad mozme mat aj v tom, ze kyselina lysergova bola povodne mienena na vyuzitie svojich zvlastnych ucinkov na liecbu dusevnych ochoreni, ale masovym zneuzitim sa z nej stal zabijak nedozretych mladych ludi...takisto saman ziskava vedomie jednoty vsetkeho so vsetkym, vsetci sa ho pytaju, lebo pozna odpovede na otazky...vidi sam seba v kazdom, no nikto nevidi seba v nom...vidi, ze ludia snivaju svoj sen...a vidi, ze vsetko mozno vidiet v zrkadle, no medzi jednotlivymi zrkadlami je dym, preto vnimanie tohto sveta nazval dymovym zrkadlom...je jedno akej mystike sa clovek venuje...ak ma jeho cesta srdce, je to ta spravna cesta..:)
neznámy
neznámy | 27.12.2010 01:11
najkrajšie torty su v tvare srdca.....tolko slov Vanda...mala by si mať tribunu doma
neznámy
neznámy | 27.12.2010 01:25
aha, lenze my sa venujeme praci:)..vadi ti to?
neznámy
neznámy | 27.12.2010 01:31
nevadi, aj to potichu....
neznámy
neznámy | 27.12.2010 02:57
hm, nema kazdy dar byt tichym spolocnikom....
vevuska
vevuska | 27.12.2010 12:54
áno....asi tak to môžeš chápať...Len je to viac obšírnejší pojem, ale samozrejme, že sem to celé písať nemá význam. :) V šamanizme to bez srdca a zámeru ani nejde. Hlavne ak niekoho ideš liečiť. Láska je tu všeobecne poňatá, keby šamanizmus robil človek, ktorý chce niekomu ublížiť, učiteľ aj jeho spojenci by mu v tom zabránili. A to už je skôr čierna mágia :)
neznámy
neznámy | 27.12.2010 14:48
laska k sebe nie je prekazkou lasky k inym.podla mna naopak skor podmienkou.
neznámy
neznámy » smilan | 28.12.2010 21:32
Skopírovali ste tieto slová, ktoré z človečenstva robí monštrum:

"Pomáhajúca láska a úcta človeka k človeku zostala len krásnou vianočnou rozprávkou, ktorá zmizla skôr, ako prvý sneh. Skutočný život sa totiž riadi úplne inými zásadami! Tu niečo také, ako úcta a pomáhajúca láska k ľuďom nemá miesto! A ak áno iba akože! Iba navonok a nikdy nie skutočne vnútorne a úprimne! Žiaľ, takéto a nie iné je pozemské ľudstvo! Veľká česť tým nemnohým výnimkám.?"

Ak tomuto skutočne veríte, potom je ťažké uveriť, že práve vy ste výnimkou? Bez lásky sa nedá hovoriť láske. Sme dielom Stvoriteľa a Jeho dielo nie je monštrum.
neznámy
neznámy » smilan | 29.12.2010 11:48
....ked to tak celé čítam... ten pravy dovod smutku je, že ludia zabudli...
Zabudli na čo tu prisli...
zabudli na lasku,
na vsetko, co tvorime...ze ma byt o ceste... o lekciach...

Na co je dobre dohadovat sa o tom, v čo je správne veriť?
....a zasa je to o boji o pravdu... o sudcoch v nás...

Že sa na to nevykašleme..... ;-)
neznámy
neznámy | 29.12.2010 13:15
Pretože, kým sa na nejaku tu cestu vôbec vydaš, potrebuješ obraz, ktorý budeš nasledovať. Ked sa vôbec pohneš, prichádzaš nato, že vieru potrebuješ. A keď sa už pohneš, začne sa vkrádať otázka, či sme to my, ktorí tvoríme.
neznámy
neznámy | 30.12.2010 12:27
Ano, vieru potrebujeme.... Ale viera je od slova VERIT.. takze verme.. a precitujme..vsetky odpovede mame v sebe...

Niekedy mi pride, ze az moc filozofujeme...
Zit v laske ..to je jednoduchy navod.. len my si to robime zlozitejsim...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...