mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Cesty tela i ducha - 

INTERUPCIA

simetra
simetra | 23.10.2019 07:20
Kruté, áno.

No teraz sa zachraňujú aj tí, ktorí by bez modernej lekárskej vybavenosti neprežili, dôsledky sú často veľmi katastrofálne nielen pre dieťa.
A rovnako sa rodia nechcené deti, ich osudy sú potom veľmi zúfalé a kruté.
neznámy
neznámy » hrabeti | 23.10.2019 09:05
Tomu prvému odstavcu, čo si napísal, nerozumiem. Z čoho vyvodzuješ, že si robím ilúzie o minulosti?
Z čoho usudzuješ, že mám niečo naimplantované v hlave?
Ja si neidealizujem minulosť, však som žila v bývalom režime, nemám dôvod si niečo idealizovať.
Písala som o tom, že miesto toho, aby sme sa pozerali pod nohy a rozpoznávali, tak si tu mnohí práveže idealizujú prítomnosť, tú liberálno demokratickú.

K druhému odstavcu už len toľko. Pozorujeme tú istú vec z odlišných vnútorných svetov. Pokiaľ sa stane prevažujúcim tvoje nahliadanie, tak skutočne môžeme odpratať kohokoľvek nežiadúceho, novorodencov, starých ľudí, postihnutých, tak akoby boli skutočne iba omylom na ceste k dokonalosti.
hrabeti
hrabeti | 23.10.2019 09:36
Vyvodzujem to z toho, že píšeš o Hitlerovych vyhladzovacích praktikách ako o niečom samozrejmom.
To je tvoja naimplantovaná doktrína, tak nás učili, aj mňa - Hitler je čisté zlo a o tom sa nediskutuje.
Ale keby druhá svetová vojna dopadla inak, tak by sme ho tu možno oslavovali ako spasiteľa a učili sa presný opak. Na toto som chcel poukázať, na neobjektívnosť prezentovania histórie.

Ja som žiadnu idealizáciu nespomínal. A tvoju ilúziu vidím v tom, že sa mi zdá, ako keby si zastávala názor, že dnes sa manipuluje s ľuďmi, deťmi viac, ako kedysi, že je to výdobytok dnešnej doby.
Možno sa mýlim, každopádne nezaškodí pripomenúť, že vtedy sa rovnako manipulovalo a podsúvalo stádu, čo si má myslieť. Akurát prostriedky boli primerané tej dobe a zasiahnutá si tým aj ty.

V druhom odstavci vidím nejakú tvoju snahu o kolektivizmus - snahu rozhodovať za iných, zakazovať, prikazovať, akí by mali byť a ako by sa mali správať. Ale prečo? Ak máš matku, ktorá dieťa nechce, kto si ty, aby si jej v tom bránila? Ona sa môže podrobiť zákonu a potlačiť svoju prirodzenosť, ale možno by bolo lepšie, keby tú skúsenosť podstúpila a sama pochopila. A v budúcnosti v podobnej situácii nebude potrebovať zákon, aby sa zachovala inak, zachová sa inak, lebo to bude cítiť inak.
A potom zmúdrie ešte viac a pochopí, že úplne ideálne bude nedostať sa do druhého stavu :) Vlastne jej brániš v sebapoznaní a vo vývoji.
neznámy
neznámy » hrabeti | 23.10.2019 10:05
To, že ako prvých posielal do plynu ľudí z vlastného národa v snahe vyčistiť nemecký národ od postihnutých duševne, či telesne, to je fakt. Neviem, máš mi to čím spochybniť?
Keby druhá svetová vojna dopadla inak, verím tomu, že by jeho ideológia ovládla svet a mala by svojich tupých nasledovateľov ako každá. Vždy je to tak, že vládnuca ideológia si svoju "krásu" dokáže dobre spropagovať a predať davu tak, aby poslušne nasledoval, vždy je určitá skupina v disente a určitá skupina sa vezie na vládnucej moci, profituje z nej a spoluvytvára ju.
História je neobjektívna rovnako ako je neobjektívna prítomnosť.

Nie, nezastávam názor, že dnes je to horšie, alebo inak. Nie je to výdobytok dnešnej doby, ale rovnako ako ktorákoľvek ideológia je vo svojom čase nerozpoznávaná, demaskuje sa až časom a potom slúži opäť iba na odvedenie pozornosti od prítomnosti.

Zákonodarná moc ukazuje stav spoločnosti, v akom sa nachádza. A toto je ukážka par excellence, o tom ako súčastnosť dáva do popredia materiálny aspekt bytia pred duchovným a nadovšetko povyšuje chtíč vo všetkých formách, zbožšťovaním ega.
neznámy
neznámy » simetra | 23.10.2019 10:06
umelé udržiavanie života sa nedá porovnávať s vraždou

aby sa nerodili nechcené deti, tak by štát mohol a mal podporovať život, podporovať projekty vytvárajúce priestor k životu, nie normalizovať vraždu
milan08
milan08 | 23.10.2019 10:37
ano mala by mat ale potom znasat i tie nasledky!
hrabeti
hrabeti | 23.10.2019 10:49
Ja o žiadnom takom fakte neviem, že Hitler niekoho posielal do plynu z vlastného národa.
Pokiaľ je "posielanie do plynu" expresívny výraz v zmysle likvidoval, tak o tom som počul.
Avšak boli to najmä sterilizácie postihnutých ľudí, proti čomu nemožno namietať. Až neskôr začali vraj vykonávať aj eutanázie, ale pokiaľ viem, o žiadny plyn nešlo, títo ľudia dostávali smrteľné injekcie.
A ak je eutanázia vykonaná šetrne a humánne....tiež nemožno moc namietať.

V druhom odstavci píšeš celkom rozumne :)

Aj v treťom odstavci, ale stále nechápem, o čo ti ide tým bojom proti tomu. Veď teba predsa nikto nenúti chodiť na potraty, nikto ťa nenúti dávať do popredia materiálny aspekt bytia a zbožšťovať ego. Znovu opakujem, že rozumný a rozhľadený človek nepotrebuje zákon a človek, ktorý je niečo také schopný konať, sa síce môže zákonu podrobiť, ale jeho myslenie sa v skutočnosti nezmení. Treba ich nechať, nech si odžijú skúsenosti.....nebrzdi vývoj.
hrabeti
hrabeti | 23.10.2019 10:54
Aby sa nerodili nechcené deti, tak by štát mal podporovať sterilizácie, interrupcie a celibát.
neznámy
neznámy » hrabeti | 23.10.2019 11:04
áno veď to sa deje, áno rozumiem, že Teba to teší
hrabeti
hrabeti | 23.10.2019 11:09
Teší ako teší, ja som skôr za prevenciu - pokiaľ dieťa nie je splodené, netreba sa zamýšľať nad interrupciami. Ako najschodnejšia cesta mi príde tá sterilizácia/celibát.
neznámy
neznámy » hrabeti | 23.10.2019 15:46
tiež si myslím, že by sme sa už mohli poučiť a ako prevenciu vyučovať Platóna už na ZŠ
nikav
nikav » hrabeti | 23.10.2019 15:56
V týchto slovách sa zásadne mýliš

"Novorodenec má potenciál stať sa vedomým človekom, samozrejme, ale tesne po pôrode a ešte aj nejaký čas po ňom je, čo sa vedomia týka, skôr na úrovni rastliny."

Plod vníma v maternici dianie okolo seba a emocionálny stav matky počas dlhej doby jej tehotenstva. Moja kolegyňa riešila kinoziológiou zdravotný stav svojej chcenej dcérky a ona jej povedala, ako sa správala voči "tatinovi"/nevhodne/ aj popísala priestor, v ktorom jeho matka a otec žili pred jej narodením.
nikav
nikav » nikav | 23.10.2019 15:59
Na rodinných konšteláciách som zas zažila ženy, čo si touto formou riešili svoje psychické problémy

ešte po mnohých rokoch od absolvovania interrupcie.
hrabeti
hrabeti | 23.10.2019 16:15
Uniká mi zmysel tvojej reakcie.
hrabeti
hrabeti » nikav | 23.10.2019 16:20
Rozlišuj medzi VNÍMANÍM a UVEDOMOVANÍM si.
Veď rastliny tiež vnímajú, stále sa z času na čas objavujú články o tom, ako reagujú rastliny na emócie majiteľa, či na hudbu a podobne....
Takže nerozumiem, čo vlastne rozporuješ, keď som embryo alebo novorodenca prirovnal k rastline.
neznámy
neznámy » nikav | 23.10.2019 16:23
Esoterika je mor.
simetra
simetra | 23.10.2019 16:43
Čo vlastne chceme???

Čo sa zakazuje štátom, je zle. Podľa vnímania jednotlivca.
Čo sa povoľuje štátom, je zle. Podľa vnímania jednotlivca.

Odsudzujú sa súdy. Odsudzuje sa nesúdenie.

Chce sa sloboda, hovorí sa o prirodzenosti, brojí sa proti moderným "vymoženostiam", zamietajú sa, lebo príroda vie čo má robiť a keď sa udeje niečo, čo príroda "vykáže" ako nie úplne zdravé, tak sa siaha po moderných vymoženostiach, lebo treba zachraňovať a udržiavať.

Dávajú sa rady, že treba byť sám sebou, treba byť prirodzený a konať podľa svojej vôle, potom je to odsudzované lebo práve to, čo je niekomu prirodzené a ním chcené je druhým neprirodzené a odmietané.

Každý kto vraždu vykoná, bude on za ňu zodpovedný, neznamená to však, že je to príkaz k vražde, že je to štátom stanovená povinnosť zavraždiť.
neznámy
neznámy | 23.10.2019 16:43
ako súvisí trauma z potratu a rodinné konštelácie s esoterikou?
simetra
simetra » nikav | 23.10.2019 16:45
Ženy si vždy nájdu nejaké kruhy a pastičky, do ktorých sa zamotajú a chytia.
neznámy
neznámy » simetra | 23.10.2019 16:59
našťastie ale vzniklo feministické hnutie, ktoré za všetky ženy presadilo možnosť slobodne súložiť bez antikoncepcie a prípadný nežiadúci vedľajší produkt odstranovať ako plevel, popritom máme ďalších skvelých pionierov, ktorý tieto budúce ženy už od škôlky vyškolia v tom aká je promiskuita prirodzená a žiadúca... úžasný nový dúhový svet plný lásky a zábavy a pohody... prípadne by sme tie pekne vyrastené plody mohli jesť, o tom sa už tiež diskutuje, je to totiž vraj velice ekologické
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...