mesiac
Sobota, 11.5.2024
Meniny má Blažena

Cesty tela i ducha - 

INTERUPCIA

neznámy
neznámy | 30.10.2019 10:12
Od smrti fyzickeho tela se neumime osvobodit i kdyz ani to neni jiste. Ale to jsme uz u tematu makropulos.
Osvobozeni od tela vnimame jako smrt. A dopad tohoto fatalniho jevu mame tendenci vyvazovat predstavami o posmrtnem zivote abychom tento fatalni fakt nejak zmirnili nebo dokonce zvratili. Ale jeste se nikdo nevratil. Mozna ze jde jen o vzdor nasi mysli ktera nedokaze prijmout myslenku konecnosti. A to je silne totalitni myslenka, ze pak uz neni nic.
V nasich krajinach je smrt stale tabuizovana a je zapovezene o ni uvazovat i jen jako o alternative k tomu co uz lze stezi nazvat zivotem. Proto je diskuse vitana a vsechny nazory i iracionalni obavy je zapotrebi brat v potaz.
Pokud v nas neco vyvolava nejaky dojem, muze to mit ruzne priciny. Ve skutecnosti o smrti nic nevime.
neznámy
neznámy » hrabeti | 2.11.2019 09:46
Zamyslel si sa niekedy nad tým, že ak sa duše rodia na tento svet, tak je v tom pravdepodobne nejaký hlbší význam? Že majú riešiť svoju karmu, majú nejaké poslanie... niečo sem priniesť, vyvíjať sa... Ty vidíš ako jediné riešenie nerodiť ďalšie deti. Myslíš, že ak nebudeš mať potomkov, tak sa už v ďalšej inkarnácii nezrodíš? Že len to k tomu stačí? Možno je tvojím poslaním nám povedať o tom, že by sme teda nemali mať deti, len neviem, či to ideš šíriť na správnom kontinente, keďže priemerný počet detí na jednu ženu v Európskej únii je 1,6 dieťaťa, na Slovensku je to o niečo ešte nižšie. Napríklad v Nigérii je to 7 detí na ženu. Takže vlastne my - Európania sa približujeme k tvojmu názoru nemnožiť sa a postupne vymrieť, za niekoľko storočí sa to možno u bieleho obyvateľstva podarí. Neviem však, či rozhodnutie nemať deti pramení u všetkých z altruizmu a z túžby pomôcť planéte, či tí ľudia majú doriešené karmické záležitosti, či ich myseľ bude mať natoľko vysoké vibrácie, aby sa už duša nemusela zrodiť v ďaľšej inkarnácii, ktorá už bude možno v Afrike, možno v Indii, keďže Európania budú vyhynutí.

Ľudia by mali svoje úsilie vkladať skôr do činov, ktoré iným skutočne pomôžu. Nevmiešavať sa do vnútorných záležitostí slabších štátov, nechať ich aby sa sami vyvíjali, aby prišli sami na to, že toľko detí nemôžu uživiť. https://dennikn.sk/992378/naozaj-velka-migracia-z-afriky-nas-len-caka/
Takže ja s tebou vlastne súhlasím, aby sme ako ľudstvo nevyhynuli, nemôžeme sa toľko množiť, ale povedať to tým, ktorých sa to skutočne týka, je ako drevo do lesa nosiť. Oni si to potrebovali prežiť na vlastnej koži, mali na to sami prísť, že premnoženie je nesprávna voľba. V tom sme im my bieli zamedzili, tým, že sme im posielali potraviny, lieky. (lebo biznis).. ale nenaučili sme ich, aby boli sebestační (lebo potom by nemali štáty odbytiská tovarov), a potom sme ich ešte zbombardovali (lebo ropa). Takže si tú migráciu vlastne v Európe zaslúžime, lebo sme im zabránili rozvíjať sa prirodzene. Dobré úmysly sú často cestou do pekla...
neznámy
neznámy | 2.11.2019 09:53
Ak by smrť skutočne bola len absolútnym koncom, nebolo by to až príliš ľahké? Ono tá silne totalitná myšlienka, je v podstate dosť oslobodzujúca.
neznámy
neznámy | 2.11.2019 10:10
Pokud ji dokazes prijmout, ale to se skoro nikomu nedari.
Dokonce i zaryti komunisti pred smrti znejisti. Jestli treba opravdu neni neco..
Svedomi se hlasi..pokud nejake zbylo.
simetra
simetra | 22.11.2019 19:07
Ján Rak hovorí to, čo som Ti tu chcela mojim príspevkom "povedať" (zmazaná Levanta)


Pred chvíľou som na YouTube natrafila na toto jeho video a spomenula som si na našu "dišputu" tu, ako si oponovala na to, čo je to venovať niečomu pozornosť.
Ak tu ešte pozeráš...presne tak som to myslela, ako o tom hovorí Rak:

"To, na čo sa človek sústredí, to sa potom materializuje.......atď." (približne od 6:50 hlavne)

Preto hovorím...pozor na to, čo koho kam ťahá a pozor aj na to, ako to vplýva na iných a strháva ich do ešte väčších "sračiek" života..

https://www.youtube.com/watch?v=S-kSx-wpnqY
milan08
milan08 | 23.11.2019 05:52
vsetkoje spatne.
Stránka:
< 10 11 12
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...