mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Cesty tela i ducha - 

INTERUPCIA

neznámy
neznámy | 26.10.2019 18:51
Tak znovu.
Je bezpodminecna reprodukce jedinym spravnym vyustenim zivotniho procesu?
Existuje-li neco jako transformacni bod, transformacni krize, neni prave tento moment pocatkem uvedomovani si utrpnosti ziti?
A proc by mel clovek vinit za situaci ve ktere se nachazi automaticky ty druhe, nekoho jineho?
Muze to byt pocatek neceho noveho. Hledani.
Tudiz odpovedi budiz serie novych otazek tak jak je to spravne ma-li zivot byt zivotem s progresem. Nikoli jen ukoncenym cyklem, vegetativnim prezivanim. I etika a moralka jsou promenne. Jsou to velmi osobni a intimni hodnoty do kterych by nemela vstupovat ani cirkev, ani spolecnost. A uz vubec ne nejake pravni zakony.
astonm
astonm | 26.10.2019 18:52
Spomínaná úprava sa týka len účinnosti zákona od konkrétneho dátumu a to, že od 1.apríla 2020 vstupuje do platnosti interupčný zákon platný na území VB čím sa uvedú zákony SI do súladu so zákonmi VB. Nejde o žiadnu zmenu tohto zákona ako takého. Takže to čo som uviedol vyššie platí. A nieže nie. Lebo doteraz boli interupcie v SI trestným činom a ženy chodili za týmto zákrokom do VB. Teda všetko, čo bolo tak demagogicky popísané na tej stránke od Levanta boli skrátka propagandistické táraniny.

https://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-50125124
neznámy
neznámy » astonm | 26.10.2019 19:11
Aha. Takze opet jen demagogie vymysly a propaganda.
simetra
simetra » astonm | 26.10.2019 19:40
Ďakujem.
neznámy
neznámy | 26.10.2019 19:51
nie, petícia žiadala, aby vládna strana prejednala tuto záležitosť najprv v írskom parlamente a neobchádzala tak írov, toto však napriek výzvam a petíciam nespravili.

výmysel tam žiaden nie je

budú mať potraty bez obmedzenia a budú mať aj potraty do 28týždna

tak ako to majú briti

za demagogiu pokladá astonm asi upozornenia kam toto môže ďalej viesť

a o tom tu diskutujeme
hrabeti
hrabeti | 26.10.2019 20:02
O potratoch do 28. týždňa sa tam píše, že sa budú vykonávať iba v prípade ťažkého poškodenia plodu, kedy je jasné, že plod nemá šancu na prežitie a aj tak sa bude každý prípad zvlášť posudzovať.
neznámy
neznámy » astonm | 26.10.2019 20:07
Takže keď si už tak usilovne guglil, nech sa páči, máš možnosť pozrieť si relevantné informácie pekne zosumarizované na jednom mieste, aby bolo jasné, kto tu zavádza.
Stačí si preklikať odkazy a čítať. :-)
A ešte jedna vec. Pokiaľ sa medzinárodná advokátska kancelária venuje pro-life aktivitám, nemáš právo ju nazývať fundamentalistickou, pretože zastáva konzervatívne hodnoty.

https://righttolife.org.uk/news/ni-abortion-regime/
neznámy
neznámy | 26.10.2019 20:28
Už odpoviem len na túto otázku v tejto diskusii, lebo si myslím, že všetko povedané, resp. napísané už bolo, a iba by som donekonečna písala to isté v inom poradí.
Takže, co "oni nevidí"
Nevidí, že život nie je telo. Nevidí, že napriek tomu, že radi a často hovoria o nejakom východisku z materiálneho sveta, tak paradoxne vnútorne hlboko veria materializmu a z neho vychádzajú.
No a tož to by bolo za mňa všetko. :-)
neznámy
neznámy | 26.10.2019 20:32
Prebrala sa táto téma z mnohých strán. Mňa napadla ešte jedna myšlienka. Ak sa uzákonil zákon v tejto podobe, nepriamo núti lekárov, aby sa stali zo dňa na deň katmi. Je niečo iné podať žene tabletku na vyvolanie samovolneho potratu do 9 týždňa tehotenstva a iné usmrtiť dieťatko v 28. týždni.
simetra
simetra | 26.10.2019 20:51
No škoda, tak už sa nedozvieme, koho si myslela tými ľuďmi, čo nevidia, lebo takto nikto nevie, že nevidí a možno by chcel uvidieť :)

Tie linky, ktoré tu dávate...teraz neviem, to máme posúdiť ich pravdivosť podľa sympatii ku konkrétnemu diskutujúcemu, ktorý ich tu vloží? :)
Kto vie s istotou povedať, ktorý z nich je celý pravdivý a ktorý zavádza?
Hláste sa, ďakujem :)
neznámy
neznámy | 26.10.2019 22:47
Podle nasazeni jake jste s modrou do toho nabusily by to mohlo vest i k treti svetove jaderne valce. :-)
neznámy
neznámy | 26.10.2019 23:05
A co je na materialismu tak spatneho?
Ukazal se snad idealismus jako lepsi?
A pro koho. Mozna pro kleriky, komunisty a demagogy vseho druhu kteri vzdy snadno a pohodlne prezivali (zpravidla v nadbytku proti kteremu sami brojili) diky ideologii idealismu.
Zkratka pro vsechny ty co nikdy sami netvorili materialni hodnoty, ackoli je vzdy radi pokrytecky uzivali.
Neni tak?
astonm
astonm » simetra | 27.10.2019 01:22
simetra, chceš vedieť kde je pravda? Komu veriť? Nuž, never nikomu. Prever si, kto a čo píše. A keď sa odvoláva na nejaké stránky, mali by to byť stránky zdrojové, pôvodné. Nie ich interpretácie a vysvetľovania. Často ide len o účelové a ideologicky prifarbené komentáre. Už som to tu písal v inej diskusii. Som analytik. A idem vždy po podstate. Ak niekto prilepí nejaký link, tak sa snažím overiť aj z iných zdrojov, čo sa v ňom píše. Hlavne, ak je tam niečo, čo sa tvári ako tvrdenie. Väčšinou sa ale ukáže, že nejde o tvrdenia, ale len o názor. A aký je medzi nimi rozdiel? Názor môžeš mať a vysloviť akýkoľvek, ale tvrdenie musíš mať podložené dôkazom. Preto som sem dal link na znenie toho zákona. Linky, jeden aj druhý, ktorý sem dala Levanta, (alebo dal? lebo teraz neviem čo je, keď píše v ženskom rode, ale keď je prihlásená(ý), tak je pri tom nicku značka muža) sú v podstate dosť ideologicky podfarbené. Podrobne som nemal chuť a ani náladu ich nejako podrobne čítať, ale z bežného prebehnutia som pochopil, že popisujú stav vecí zo svojho svetonázorového pohľadu. Na tom by samozrejme nebolo nič zlého, keby tam boli citácie konkrétnych paragrafov daného zákona s prípadnými odvolávkami na predošlé znenie. A vôbec nič by som nemal, keby tam bola vecná kritika. Ale na ideologické prekrúcačky jednoducho odmietam strácať čas. A vôbec, kde chodí na tie stránky, čo sem lepí, keď cez google ich človek nájde až na x-tej strane. Ja viem, to nemusí nič znamenať, len mňa by ani len nenapadlo hrabať sa niekde v útrobách netu, aby som objavil stránku nejakého združenia, ktoré čosi len interpretuje. Hlavne vtedy, keď samotný zdroj predmetu mám rovno pod nosom.
Áno, áno ja viem, celý svet ovládajú židojaštery a Soros a ilumináti a... podsúvajú mi hneď na prvých stránkach čo si mám myslieť. A tá skutočná pravda je len na stránkach tam úplne naspodku, v Hlavných správach, Slobodnom vysielači, Zem a Vek, atď ...
Takže milá simetra, never nikomu. Ani mne. Len si všetko over.
neznámy
neznámy » simetra | 27.10.2019 07:13
K linkom, ktoré tu dávame. Ten odkaz, ktorý som dala, si treba proste pozrieť, pootvárať, prečítať si, pozrieť priložené videá.
Dám ako príklad Istambulský dohovor. Keby nebolo ľudí, ktorí tomu venovali kopec času a odbornosti, doteraz by sme nevedeli, že je to trójsky kôň, ktorý síce jedno hovorí, ale popri tom podsúva niečo ďalšie. Na prvý pohľad nič iné, len dojemná snaha o ochranu žien.
Bol rozkrytý v celej svojej plnosti len vďaka ľuďom, ktorí tomu venovali čas a odbornosť a nebolo to hneď.
Ak si niekedy čítala zákony, tak určite vieš, že nie sú písané jednoduchým jazykom, sú plné odvolávok na iné zákony, alebo novelizácie, nemajú jednoduchú a jasnú kostru, ktorá ti jasne a hneď ukáže stav veci. Častokrát sa ani právnici nevedia zhodnúť na jednom výklade toho istého.
Ja za seba môžem napísať toľko, že táto téma, teda môj príspevok, otvoril veľmi bohatú diskusiu, ktorá je ďaleko za "analytickým rozborom" pána astonma. Diskusia, v ktorej posúvanie hraníc, ktorého sme denne svedkami už nie je zamlčatelné.
Takže je to na tebe, čo si vyberieš a čo ťa presvedčí. Máme tu množstvo tém, na ktorých sa zdanlivo polarizuje spoločnosť a taký pán astonm, ktorý ti vždy vysvetlí, že vie presne ako čo je a zároveň vychŕli oheň na všetkých, ktorí nedržia hubu a krok, taký sa vždy nájde.
simetra
simetra | 27.10.2019 07:27
"Nevidí, že život nie je telo."

Rozprávala mi priateľka, ktorá pracovala v domove sociálnych služieb, bolo to v období, keď tam vtedy "vládli" mníšky. Z ich viery v ducha zakazovali dávať utišujúce lieky proti bolestiam pri umieraní človeku, ktorý bol celý život pripútaný na vozík. Lebo ony vraj nemajú zasahovať do toho, čo bolo dané niekym vyšším, v čo verili.

No neprajem Ti taký život ani umieranie, pri Tvojej viere, že život nie je telo.
neznámy
neznámy » simetra | 27.10.2019 07:42
No, upravila si si napísané po svojom, nevadí. Všetko, úplne všetko sa dá vysvetliť po svojom. Preto už ani nechcem v tejto diskusii pokračovať, lebo nie je dôležité, čo píšem a ako to myslím.
Ale pekne sme si popísali i tak. :-)

Doplnenie: Pred chvíľou som uvidela citát, zdieľaný priateľom na FB, prišlo mi to ako pekná synchronicita, tak ho sem ešte vložím.

„Nie v tom, že trpíme, ale v tom ako trpíme, spočíva zmysel utrpenia.“ — Viktor Frankl rakúsky neurológ a psychiater, prežil holokaust 1905 - 1997
neznámy
neznámy | 27.10.2019 08:46
To nevydrzis. :-)
neznámy
neznámy » simetra | 27.10.2019 08:52
Zivot neni toto telo a paradoxne tak moc odpurci interrupce lpeji na zachovani tohoto tela. Zvlastni.
Zivot neni toto telo, pripadne nejsi toto telo opakuji lide kteri maji potize s prijetim sve telesnosti, materie. Proc se tedy tito lide mnozi. A vybavuji dalsi "duse" temito "necistymi" tely..
neznámy
neznámy | 27.10.2019 08:58
Vydržím, hneď ďalším príspevkom si ma presvedčil, že už nie je o čom. :-)
neznámy
neznámy | 27.10.2019 09:00
ľudskosť nespočíva v tele, nie je to dôvod na odmietanie tela a telesnosti, nie je to dôvod mať telo za nečisté, nie je to dôvod nemilovať telo
Stránka:
< 8 9 10 11 12 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...