mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Cesty tela i ducha - 

INTERUPCIA

hrabeti
hrabeti | 24.10.2019 08:34
Pokiaľ žena odhodí novorodenca na smetisko ako vec, tak jej srdce a rozum to zjavne prijali, ty si tá, ktorá s tým má problém a odsudzuje to.
Ja vravím - nechať tých ľudí, nech si prežijú aj takéto skúsenosti.
neznámy
neznámy » hrabeti | 24.10.2019 08:44
Asi si nečítal, čo som písala kapitánovi.
Píšem o tom, že odhodenie dieťaťa na smetisko sa stáva takýmto zákonom spoločenskou normou, akceptovatelným javom.
hrabeti
hrabeti | 24.10.2019 08:47
Asi si nepochopila, čo som napísal - ak sa to stáva akceptovateľným javom, znamená to, že srdcia a rozum tých, čo to akceptujú, to prijímajú.
Zákonom ich akurát donútiš, aby išli proti svojej prirodzenosti a skrývali to.
neznámy
neznámy | 24.10.2019 08:58
Odhodeni deti na smetiste neni zadny novy fenomen zakon o uvolneni interupci ho jiste nepodporuje protoze takova zena nepohodi nedonosence na smetiste ale pujde s nim na legalni zakrok.
Zakazy delaji z lidi zlocince.
I pres prisne tresty za vrazdy novorozenat se v cine docela nedavno (politika jednoho ditete) dalsi deti nez prvni (ponechavali se prevazne kluci) balili do odpadkovych pytlu a hazeli na smetak.
Bezel o tom ted doku na zdf, cinsky reporter dokumentoval rozmer toho problemu. Delo se to v masovem meritku v zemi kde byla interupce zakazana a potraty i zabiti novorozence prisne trestany.
Ostatne jeste drive predtim v dobe hladu byly v cine cetne pripady kanibalismu, v mnoha rodinach byly i pres prisne tresty pojidany vlastni deti, predevsim nejmladsi dcery. Cinska vlada zridila vysetrovaci komise avsak podarilo se jim zachyrir jen spicku ledovce.
neznámy
neznámy » hrabeti | 24.10.2019 09:03
Tak znovu, aj keď som to už napísala kapitánovi. Potom stráca zmysel akýkoľvek trestný zákonník, musíme teda akceptovať čokoľvek ako normu, však tí, čo sú odhodlaní spraviť to, tak to spravia a tí, čo nie, takí zákon nepotrebujú.
Je teda zbytočné určovať nejaké spoločenské obmedzenia. Ak niekomu chutí vraždiť deti, alebo im chutí pedofília, prípadne ľudské mäso, tak už ani nemusíme posúvať nemyslitelné k akceptovatelnému, rovno tomu dajme volný priechod, však čo...
milan08
milan08 | 24.10.2019 09:06
jahodovy jogurt je super,chuti!
neznámy
neznámy | 24.10.2019 09:07
paráda Čína náš vzor! :)
milan08
milan08 | 24.10.2019 09:08
nech ziju komisie!!!!
hrabeti
hrabeti | 24.10.2019 09:16
Nemusíme to akceptovať ako normu, norma to nie je, ale neprirodzené to tiež nie je.
A tiež si myslím, že by sa všetkému mal dať voľný priechod.
Asi by sa to tu troška lepšie vyselektovalo - ľudia s určitými normami by sa prirodzene združili a separovali od ľudí s inými alebo žiadnymi normami.
Takto mám pocit, že sme nasilu držaní pokope aj nejakými zákonmi.
My, lepšoľudia, by sme mali byť pospolu a oddelení od horšoľudí.
neznámy
neznámy | 24.10.2019 09:19
Ano to je nejlepsi zpusob.
Demokracie znamena rozdat lidem zbrane.
neznámy
neznámy » hrabeti | 24.10.2019 09:22
Ano ja bych chtel take sedet ve sve kavarne mezi svymi a nemuset poslouchat ty kecy rumochlastu od vedlejsiho stolu.
neznámy
neznámy | 24.10.2019 09:29
Odpoviem vám obom, aj tak je to možno posledný príspevok.

Možno by bolo fajn vyskúšať si to dopredu ako nejakú demoverziu, aby ste neboli sklamaní.
Stačí si predstaviť, čo sa deje pri nejakých živelných pohromách, keď dočasne prestanú platiť zákony.

Nepotrebujeme spoločnosť, nepotrebujeme hodnoty, ktoré platia. Hurá do divočiny!
neznámy
neznámy » hrabeti | 24.10.2019 09:30
je to neprirodzený spôsob zavádzania normy, tu je ten problém, nejde o to aby sa čokoľvek zakazovalo, ale aby sa nevnucovala norma, tento zákon nie vôľou obyvateľov, protestovali proti nemu, bol im vnútení, takto bol vnútená proti vôli rodičov v británii i sexualna výchova už predškolákov, proti vôli občanov sa zavádzajú zákony, ktoré ovplyvňujú deti

to nie je o tom, že by sa mali zakazovať potraty ani o tom že by sa mali odsudzovať, je to normalizácia spodinovosti, ktorá postihne až ďalšie generácie, je to regres, normálnosť je stále častejšie postihovaná

otáčať to tu na nejaké odsudzovanie či volanie po zákazoch je nepochopenie

spoločnosť schopná zabíjať životaschopné plody si neváži život, je odsúdená na zánik


Platonovo pojednanie o demokracii
Stojíme pred bránou tyranie, niekde sa už prekračuje prah...

niektorí sa na to ako je vidno tešia, kapitán sa teší z práva vraždiť , ale to je pochopiteľné, on je veľmi múdry muž totož :)

mne napríklad sa zdá samozrejmé brániť život
neznámy
neznámy | 24.10.2019 09:55
milka vašáryová sa vyjadrila že tradičná rodina neexistuje a nikdy neexistovala, že je to len súčasť hybridnej vojny o moc
keby šlo o ojedinelú vec, človek by sa zasmial

ak sa však na jednej strane vnucuje proti vôli zatiaľ väčšiny promiskuita už deťom, blbnú sa im hlavy genderizmom, učia sa že je v poriadku potrat do deviateho mesiaca (lebo aj také už je, v niektorom s amerických štátov) a na druhej stane sa normálnosť odsudzuje a postihuje (a ona sa postihuje)

nemá to so slobodným výberom nič spoločné, zažívame normalizáciu, vchádzame do totality
hrabeti
hrabeti | 24.10.2019 10:13
Ja nechápem, prečo to stále vnímate ako nejaké vnucovanie.
To že sa otvorí nejaká možnosť predsa neznamená, že ju musíš využiť.
Ale ak sa nájde niekto, kto ju využiť chce, prečo mu v tom brániť?
Pokiaľ, ako píšeš, že spoločnosť schopná zabíjať životaschopné plody je odsúdená na zánik, asi by sme to mali akceptovať.
Sme odsúdení na zánik, pretože zjavne sme schopní a aj ochotní zabíjať plody a aj seba navzájom. Zákaz to nezmení, ten potenciál tam stále ostane.
Sme odsúdení na zánik a je to tak dobre, akceptujte to.
neznámy
neznámy » hrabeti | 24.10.2019 10:58
no ánu tu je to nedorozumenie, ty nechápeš kde je vnucovanie, ja nechápem kde vidíte niektorí volanie po zákaze

ono sa to volanie po zákaze samozrejme ako protiakcia ponúka, a aj sa tak deje, v tomto ale osobne východisko nevidím, nesúhlasím s tým. vlastne ani nehľadám východisko či riešenie, ani nemám záujem vnucovať či meniť názor niekomu

nepáči sa mi ak sa názor vnucuje a to sa deje! vnucuje sa deťom prostredníctvom škôl, ktoré sú povinné, osnovy im zadávajú vlády a tie sú ovládane menšinovými mimovládkami
reálne sa to deje a voliči tých vlád nemajú na to už dosah

takže potratový zákon je neškodný, lebo je zbytočný, ak je zbytočný, prečo ho presadili proti vôli väčšiny? ak sa však na deti odvšadiaľ valí spodinová morálka a presadzuje sa už aj do škôl, tak keď tie deti vyrastú zákon budú využívať ako spôsob antikoncepcie stále častejšie

zase nehovorím tým nič čo by mal kto robiť či nerobiť, nevolám po zákaze, ja som presvedčená, že do tohto rozhodnutia nemá žene nik čo kecať, a to ani zákazmi, ale ani manipuláciou, ako je to normálne, každý príbeh je jedinečný, tu sa však vytvára blud, že promiskuita je prirodzená a rodina je zlo, potrat nikomu neubližuje a dieťa je prekážka životu, a tak vzniká klamlivý dojem vyostrenej polarity

akoby ten kto uprednostnuje normálnu rodinu bol bigotný a volal po zákazoch, nie je to tak, mne je fuk čo si kto robí v spálni a s kým, neodsudzujem interupciu, neprekážajú mi srandovní transvestiti, masturbácia je fajn a bla bla bla

pomaličky ale isto sa však z normálnosti vyrába akési Zlo, brzda progresu
takéto zákony sú toho súčasťou, isto nie samo o sebe, ale zasadené do súvislostí

nie je treba s tým robiť nejak zvlášť nič, v tom sa s tebou zhodnem, prosto riešenia prirodene vyplývaju z toho, čo človek rozpoznáva
neznámy
neznámy » hrabeti | 24.10.2019 11:01
A čo keby sme namiesto kultu smrti začali ako spoločnosť posilňovať hodnotu života naplneného vyšším zmyslom? Čo keby sme ako spoločnosť začali živiť to, čo je pre nás prospešné a zmysluplné?
To, na čo sa upriamuje pozornosť, to sa posiluje.
Ľudia od základu sprostí nie sú a od základu vedia, kde je pravda. Iba sa k tomu základu opäť potrebujú dostať a prehliadnuť falošné cesty, na ktoré sú navádzaní.
hrabeti
hrabeti | 24.10.2019 11:16
Možno sú tieto tendencie protiváhou bezhlavému ľudskému rozmnožovaniu.

Vadí ti, čo vlády a mimovládky tlačia deťom do hláv?
Riešenie je jednoduché - nedodávajte tomuto zvrátenému systému muníciu - deti.
Postačí jedna generácia a je po zvrátenosti :)
simetra
simetra | 24.10.2019 11:22
A toto je presne to, čomu ja nerozumiem. Že človek, ktorý neustále opakuje, že na čo sa upriamuje pozornosť, to posilňuje, je zároveň človek, ktorý veľmi intenzívne poukazuje na to zlo.

A čo ak verím v dobro človeka a v to, že prevládne zdravý sedliacký rozum?
neznámy
neznámy » simetra | 24.10.2019 11:41
Toto je veľmi prekrútené, čo si napísala. Hanga to napísala aj za mňa, naša reakcia vyplýva z vnucovania, nie z odsudzovania.
Dokonca ty sama si niekde dala citát, neviem ho presne citovať. Ale znel nejako tak, že zlo zvíťazí pokiaľ dobrí ľudia neurobia nič.
Venovať niečomu pozornosť znamená rozvíjať niečo, starať sa o niečo, aby rástlo. Tým, že pomenuješ nejaký stav, neživíš ho. Keď zavrieš oči a budeš sa tváriť, že to tak nie je, nezmizne to.
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...