mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Mesacne uzly

neznámy
neznámy | 20.3.2011 17:52
Pre poriadok zakladam nove vlakno k teme skusenosti s mesacnymi uzlami (ci uz v medziludskych vztahoch alebo vseobecne), zacalo sa to povodne riesit tuna: http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/denny-horoskop/

Z medziludskych vztahov mam zaujimave skusenosti s juznym uzlom. Stoji na 29Sco, pricom na 0Sag sa nachadzalo Slnko mojho otca. Juzny uzol symbolizuje miesto kde sa citime komfortnejsie, su to skusenosti ktore uz mame a pokial nevykrocime k potrebam severneho uzlu zacneme postupne stagnovat. Ci by to tak bolo s otcom neviem, lebo zomrel ked som mal 11. Zaujimave ale je, ze poznam asi 5 ludi ktory sa narodili bud presne v ten isty den ako moj otec, alebo plus minus par dni a Slnko maju v konjunkcii s mojim juznym uzlom. Na druhej strane nepoznam ani jednoho so Slnkom alebo planetami v konjunkcii so severnym uzlom.
Asi dva roky potom co zomrel otec sa mojim najlepsim kamaratom stal clovek s presne rovnakym datumom narodenia ako moj otec, takze i so Slnkom v konjunkcii s juznym uzlom. Dobre sme vychadzali az kym Pluto nevstupilo do mojho 11.domu. Presne ako sa pise vo vykladoch k juznemu uzlu, to priatelstvo mi uz nic nedavalo, tak ho Pluto zarezal.
Ked som sa na vysokej skole odstahoval z intraku na privat, prvy moj spolubyvajuci mal Slnko 0Sag. Byval som s nim rok, sme kamarati doteraz. Posledny spolubyvajuci na intraku ma Slnko 8Sag, s nim sa stretavam casto este teraz. Na dalsom private opat spolubyvajuci so Slnkom 0Sag. Dalo by sa pokracovat ...

Celkovo su uzly v mojom horoskope pre mna zahadou. V tesnej blizkosti juzneho uzlu stoji Venusa, v konjunkcii s Fortunou. Juzny uzol je 29Sco v 9. dome. Na tejto strane sa nachadza i tazisko mojho horoskopu a vecsina planet (8. a 11. dom). Okrem Venuse, ktora ma na Severny uzol oppoziciu, ma Severy uzol najvecsi pocet aspektov ak pocitame i mensie aspekty. Dva inconjuncty od konjunkcie Merkur-Pluto a od Neptuna. Sice mi to nikto neuznava ale ja tomu hovorim i tak Yod. :-) Dalsie dva bikvintily na Severny uzol davaju Slnko a Jupiter, co mi opat nikto neuznava ako Zlaty Yod ale i tak tomu tak hovorim :-) Pricom, napriek tomu ze mi to nik neuznava tak obe Yody "bumeranguju" semikvintilmi resp semisextilmi na Venusu. Vyklad pre mna neznamy, kto ma sa docital az sem moze zafantazirovat :-) Inak kuknite na svoje uzly a na uzly vasich znamych a podelte sa so skusenostami.
neznámy
neznámy | 20.3.2011 20:52
ale mozno tie tvoje vztahy suvisia s tym, ze tam mas venusu a plus ti na tie zaciatocne stupne Strelca tvori trigon aj Luna;)
neznámy
neznámy | 20.3.2011 21:02
Nehovorim ze su v tom len uzly, ale ked k nim citam vyklady, vskutku na uzloch nieco je. A tiez viem povedat, ze efekt juzneho uzla ako reprezentanta stagnacie u tychto ludi citim. Mam s nimi vela spolocneho, dobre sa s nimi travi cas ale je to taky zabity cas.
neznámy
neznámy | 20.3.2011 21:13
shuter, neviem čo sú to Yody a zlaté Yody, ale ja ti ich uznávam! -NOSMILE-

shuter, čo je to Yod?

kukám, že ty si silný astrológ a ako vidím ďalší jedinec na tomto portály s aspektáciou Pluto-Merkúr. možno si už čítal koment odo mňa na tento úkaz - hlboké myslenie a zapodievanie sa jadrom veci.

o severných uzloch je dosť slabá literatúra na Slovensku. ale zrejme o tvojej výraznej karme na vzťahy hovorí Venuša. Venuša je prirodzený vládca 7. domu. ja sa v horoskopoch orientujem vládcami domov. pozerám, že už ti rudi medzitým ako píšem odpovedal.

skúšal som si to teoreticky prepočítať čo si písal o postaveniach planét a domov a zdá sa mi že máš slnko v 8 dome a teda 8.dom vo váhach. 8.domu potom vládne tá Venuša. z toho by sa dalo usudzovať, že vzťahy môžu byť pre teba záhadou a taboo - 8.dom-váhy + Slnko vo váhach v 8.dome. toto postavenie by mi dávalo zmysel. slnko je symbol otca, váhy vzťahy, 8.dom kríza a tajomno.
neznámy
neznámy | 20.3.2011 22:11
Yod je tzv. "Bozi prst" 2 inconjuncty na jednu planetu od dvoch inych planet medzi ktorymi je sextil. Zlaty Yod je to iste s kvintilmi:
http://www.bobmarksastrologer.com/TheYod15.5.htm
V zasade platia iba tie konstalacie ktorych sa zucastnuju vyhrande planety. Kedze uzly planetami nie su, neviem sa k tomu nic rozumne dopatrat ani dopytat. Vychadzam z toho ze pri tak silnej aspektacii je sum a fuk ci je to planeta alebo pomaranc, smeruje mi na neho viac nez pol horoskopu, tak si ho asi mam vsimat :-)

Porozmyslam este i o tom co pise Rudi, doteraz som to zakopavanie o ludi co maju Slnko 0Sag pripisoval hlavne uzlom. Nad Venusou a Mesiacom som sa ani nezamyslel. Asi i pretoze ten trigon Mesiac-Venusa uznavam len tak tak, on je totiz disonantny, preto na neho casto zabudam. No na nultom stupni Strelca uz funguje normalne, takze nieco na tom moze byt.

Na veci ako karmu v ezoterickom zmysle neverim, rovnako malo na minule zivoty. Tuna ma akurat zaujima preco sa ludia so Slnkom v okoli juzneho uzla okolo mna objavuju spontanne. A myslim ze stoji za pozornost fakt, ze poznam 5 ludi co sa narodili v jeden den, nikdy sa nestretli a pochadzaju z roznych kutov republiky ale mam k nim velmi blizko. Mozno je to nejaky midpoint o ktorom neviem, alebo nejaky arabsky bod, zatial mi najlogickejsie vychadzali uzly.

Vypocital si to spravne aj ten vyklad takto nejako tipujem tiez, ale skor by som to nazval, ze "smola vo vztahoch" a to viem i bez astrologie :-) Menej viem preco to tak je, a tu mi nepomohol ani PlutoMerkur ... Citam o uzloch, ze su ich treba chapat ako dve casti draka. Severny je hlava, juzny zaludok. Takze ak chceme uzivat vyhody plneho bruska musime do zaludka prv nieco dostat dracou hlavou. Intuitivne v zasade chapem a viem si predstavit i cirka smer, ktorym sa uberat, pomocou astrologie akurat sa snazim dopatrat dalsie detaily.

Na a na koniec citania na dobru noc, taka pikoska, ked spominas Slnko v 8.dome ako symbol otca. Mam dvoch surodencov a fascinuje ma ze ja a sestra mame Slnko v 8. a druha sestra v 12. dome. Vsetko znaci absencia/smrt otca. Fascinujuce jak je to vo hviezdach zosuladene a narysovane predom.
neznámy
neznámy | 20.3.2011 23:30
Mozno budem trochu od veci, ale zistila som, ze mam so svokrom vztahovy horoskop velmi pozitivny (na www.astro.com same modre ciary, ziadna cervena - t.j. negativny aspekt) a na mieste, kde mam severny uzol ma on juzny a kde ma on juzny, nedaleko (15-20 stupnov) mam moj severny a na jeho juznom uzle mam Jupiter. Inak, fakt sa s nim da dobre pokecat o vsetkom :)
neznámy
neznámy | 20.3.2011 23:31
Zabudla som otazku, co to moze znamenat, ked mate tie uzly s niekym inym skoro zrkadlove?
neznámy
neznámy | 21.3.2011 09:22
konjunkcie sú vo vzťahových horoskopoch najdôležitejšie. suter to síce nemá rád, ale so severným uzlom je to karmické spojenie. váš vzťah sa určite vybudoval už dávno v minulých životoch v iných vzťahoch
neznámy
neznámy | 21.3.2011 12:18
Nie som expert ale u uzlov by som to pokladal za pozitivum. Je to ako na polceste do neznamej krajiny stretnut kamrata, ktory nam porozprava co ma za chrbtom a ake to tam je. Pricom tym istym mozno posluzit i jemu. Plati len pokial sa nachadzaju v tom istom pare znameni.
Ten Jupiter si si vylozila sama: "fakt sa s nim da dobre pokecat o vsetkom", k tomu viac dodat netreba :-)
neznámy
neznámy | 21.3.2011 16:43
Nieco in english pre karmistov:
Sun conjunct South Node - The person was in authority over you.
Moon conjunct the South Node – The person was your child.
Mercury conjunct the South Node – The person was a brother or sister.
Venus conjunct the South Node – The person was a your lover in a past life.
Mars conjunct the South Node – The person was a soldier you knew in a past life.
Jupiter conjunct the South Node – The person was your benefactor.
Saturn conjunct the South Node – The person was your teacher.
Uranus conjunct the South Node – The person was a revolutionary who influenced you.
Neptune conjunct the South Node – The person was a prophet or spiritual leader who influenced you.
Pluto conjunct the South Node – The person was in control of a group in which you were a member.

Podla tohoto som mal v minulom zivote velmi vela sefov a obaja moji surodenci boli dajaky revolucionari :D
neznámy
neznámy | 21.3.2011 19:13
no neviem či by som práve tomuto veril. astrológia nehovorí o konkrétnych prejavoch v materiálnom svete, pretože to čo sa deje je len hmotná forma, prostriedok, ktorý skrýva niečo "kozmické" - to skutočné. avšak materiálny svet je často tak obmedzený, že sa dá "predpovedať" čo sa stane. konjunkcie planét a iných bodov v synastrii sú len pôsobenia a prelínanie kozmických kvalít, ktroé sa môžu, alebo mohli prejaviť v mnoho podobách. to či v minulom živote bol človek so saturnom v konjunkcii na moj južný uzol niekedy učiteľom je diskutabilné, pretože to by mohli teoreticky byť celé generácie.

pre mňa je skúr zaujímavá všeobecná skutočnosť cyklu znamení, alebo domov. 8.dom hovorí o smrti, ale v prvom rade o transformácii a fyzická smrť je len jedna z mnohých foriem transformácií. ale pre mňa osobne je na tom zaujímavejšie to, že 8.dom nie je na konci púte - cyklu domov. už len z astrologického hladiska to smrťou nekončí. je to len premena na vyššiu alebo nižšiu formu. končí to až 12.domom, ale to nie je smrť. je to rozplynutie sa v nekonečne priestoru aj času. je to najvyššie poznanie a splynutie s bohom. a celkovo celá logika horoskopu mi takto dáva zmysel ako celok
neznámy
neznámy | 21.3.2011 21:07
Áno, s tým suhlásim. Toto som tu dal skor pre pobavenie, tie výklady sa určite nedajú použiť na nič praktické. Prešiel som za posledných pár dni niekoľko desiatok stránok o uzloch a toto bolo proste najvtipnejšie :-)

8.dom by so so smrťou tela moc nespojoval. Je to proces premeny duše, je odvodený od vodného znamenia. Smrť spôsobiť môže lebo označuje najkomplikovanejšie zmeny v živote jedinca, ktoré ho môžu ovplyvňovať dlhodobo alebo celoživotne a ktorým môže nakoniec podľahnúť i fyzicky. Zlá aspektacia osadenstva 8. domu v minulosti, keď človek nemal možnosť slobodne ovlyvňovať svoj život, znamenala s určitosťou strašné veci. Dneska sme na tom lepšie. Do ezoterity sa nevyznám, takže život po smrti v tom nevidím. Spiritualita a ezoterika nie je moj fach.

Ale na druhej strane som teraz našiel niečo, čo je silným kandidátom na tretiu priečku mojích osobných divov asrológie. Možno niekto kto prešiel viac horoskopmi videl i lepšie, ja sa udivujem i na tomto. A je to opať k teme mesačné uzly:

Uzly v našej rodine z otcovej strany:
Babka Severny uzol 26Sco
1. presne opačný k mojmu a zároveň v konjunkcií s mojou Venušou
2. vo vzdialenosti 5 stupňov od Slnka mojho otca, jej jediného syna

Dedo SU 6Aqu kon jeho vlastny Merkur na 9Aqu
1. konjunkcia s Mesiacom mojho otca, jeho jedineho syna (cize otec mal obe svetla v konjunkcii so severným uzlom svojich rodičov)
2. Mesiac cca 0Sag čiže v konjunkcií s babkinim SU a otcovým Slnkom
3. dedov SU vo vzdialenosti 9 stupňov od mojho ASC
4. dedov SU v konjunkcií na Slnko-Merkúr mojej sestry

A dalo by sa pokračovať, hotový pávuk vzťahov s uzlami. Otcov Severný uzol smeruje na Slnko mojej druhej sestry, zároveň v jeho blízkosti majú osobné planéty jak prvá sestra, tak mama, tak babka. Mám v svojej databáze možno dvadsať rodín, je fakt že večšinu bez starých rodičov, ale i tak som nikdy nevidel obe svetlá v konjunkcií na severné uzly oboch rodičov.
neznámy
neznámy | 22.3.2011 23:59
ano, taketo podihuvodnosti sa vo vztahoch medzi blizkymi ludmi stavaju...niekto sa trebars v partnerskom zvazku stretava stale so skorpionmi, dalsi ma v rodine ludi, ktori maju vsetci ascendent v levovi a u dalsich sa trebars opakuje v rodine vazba Slnko - Mars...neviem, cim to je, ale u kazdeho je to individualne...alebo ze by to bola len nahoda?! kazdopadne, u nas v rodine sa mesacne uzly nijako zvlast neprejavuju ku vztahu k druhym rodinym prislusnikom, ci uz ich ku mne alebo moje k nim;)
neznámy
neznámy | 24.3.2011 15:31
Ano, to som si vsimol. Mam kamarata ktoreho rodicia sa narodili den po sebe, obaja Barani s tromi planetami v Barane. On tam ma Mesiac a Mars, pricom sam je Lev. Zdedil silne ohnivu povahu, velmi akcny chlapik.
U nas v rodine sa dedia aspekty k Marsu, kombinacie Mars-Jupiter, Mars-Saturn a aspekt Jupiter-Neptun. Trebars ja mam siroku konjunkciu Neptun-Jupiter-Mars, pricom Jupter-Mars su v Kozorohu aby tam nechybal ten Saturn :-)
Tie uzly ma prekvapuju, nevedel som ze mozu byt tak silne dedicne vplyvy od bodov. Na druhej strane preco by nemohli byt? Kludne sa moze dedit i Fortuna alebo Lillth ..
Ona
Ona | 11.7.2011 13:39
Podľa niektorých prameňov sa bod Severného mesačného uzla zhoduje s postavením Slnka v čase smrti v minulom živote - takže ak som v minulom živote zomrela 1.januára /= cca 10°50´Kozorožca/ tak mám v tomto živote pri narodení Severný mesačný uzol na 10°50´Kozorožca.

Južný uzol by mal poukazovať na naše postavenie v minulom živote - takže ak mám Južný uzol na 10°50´Raka, to by znamenalo že som bola v minulom živote vysoko postaveným bohatým a slávnym človekom.

Našou úlohou v tomto živote by malo byť - čo najviac sa priblížiť k Severnému mesačnému uzlu - v tomto prípade (=ak je v Kozorožcovi) by som mala byť veľmi samostatná a mala by som prevziať takzvanú "otcovskú rolu" v živote - teda postarať sa o seba a o rodinu ako "himself mann".

Z tohoto vyplýva, že mesačné uzly súvisia s minulým životom a s karmickým pokračovaním života.
neznámy
neznámy | 13.7.2011 22:46
Ano, som si dost isty :-)
neznámy
neznámy » Ona | 13.7.2011 22:49
Tie karmicke vysvetlenia sice zaujimavo zneju ale osobne som ich davnejsie zamietol ako nefunkcne. Nie, definitivne .. reinkarnisti/karmisti ma mozu presvedcit o opaku :-)
Ona
Ona | 1.8.2011 21:22
...... tak - rada by som Ťa presvedčila o opaku, ale neviem ako .......

:-)

........ ako Ti to mám dokázať ? - Viem že existujú ľudia ktorí sú schopní vidieť kým bol človek v minulom živote - ale neviem ako dosiahnuť aby si to videl aj Ty? ........

To o mesačných uzloch čo som napísala vyššie, spomína vo svojich knihách český psychotronik Stanislav Brázda, ale stretla som sa s ich karmickým vysvetlením aj v literatúre od iných autorov.

Za karmickú sa pokladá aj každá retrográdna planéta v natívnom horoskope - človek musí prejsť skúškou v oblasti ktorú naznačuje takáto retrográdna planéta.
neznámy
neznámy » Ona | 19.10.2011 09:27
tak ja to mam zase opacne s tymi mojimi uzlami :)...severny v rakovi....a asi nie je ani zvlastnostou, ze dost dolezitych ludi v mojom zivote maju sln, mes. alebo asc. v rakovi....ja si to vysvetlujem tak (neviem ci spravne), ze sa mam snazit zit viac pre inych, ucit vacsej vnimavosti k ich potrebam a pod...kdesi som vycitala, ze prave na sev. mes. uzli stoja karmicki partneri, viete o tom niekto nieco? :)
neznámy
neznámy | 19.10.2011 13:18
Ja mám Severný uzol v Levovi v 4-tom dome v opozícii s Merkúrom a Marsom, v sextile s Jupiterom a Saturnom a v kvadratúre s Chironom. A Južný uzol v znamení Vodnára v 10. dome, v ktorom je Merkúr a Mars.
Lunárne uzly sú takmer vždy retrográdne a ich umiestnenie v horoskope spája človeka s jeho minulosťou a naznačuje cestu do budúcnosti... ;)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...