mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Mesacne uzly

neznámy
neznámy » Ona | 19.10.2011 13:41
Dobrý deň.Tiež si myslím, že tie mesačné uzly majú niečo spoločné s minulosťou a budúcnosťou.. Aké postavenie som podľa karmickej astrológie mohla mať v minulom živote, ak mám južný uzol v levovi? Môže to mať niečo spoločné s panovníctvom? A aké bude v budúcnosti ak je severný uzol vo vodnárovi? .. ;)
neznámy
neznámy | 19.10.2011 16:57
karmickou astrologiou sa nezaoberam, takze neviem fundovane odpovedat...ale keby som sa nou zaoberal, tak by som to bral skor ako spekulaciu...neviem, nejako sa mi to nezda, kedze lunarne uzly beriem skor ako doplnkove prvky horoskopu... a mozno preto je v tvojom zivote vela dolezitych ludi narodenych v znameni Raka, lebo hned opozicii sa nachadza Luna v Kozorozcovi plus po bokoch sextiluje toto znamenia Byk a Panna, kde mas Slnko a Ascendent;)
neznámy
neznámy | 19.10.2011 18:52
este ze to vies tak pekne zdovodnit :)...zrejme to bude tym, racikovia tak volako zahrievaju moju chladnu kozoroziu dusu :P ...vsak ja to beriem viac-menej tiez v rovine spekulacii...pre prizemneho byka su to teorie prilis "mlhave" a vzdialene...no panna vo mne analyzuje a zamysla sa nad vsetkym moznym i nemoznym v tomto obdobi, bude to tym saturnom :D
...a co os MC a IC? Tiez maju skor doplnkovy vyznam?
neznámy
neznámy | 29.3.2014 12:29
Pridám aj ja svoju skúsenosť s uzlami. Keď som spoznala svojho priateľa, tak som mala oba mesačné uzly v konjunkcii, keď som nastúpila do práce, tak som mala Severný uzol v konjunkcii s Jupiterom v 6. dome. Keď som prvýkrát stretla kolegyňu, ktorá mi od prvej sekundy bola blízka, mala som Severný uzol v konjunkcii s Uránom. Keď som sa sťahovala, mala som Severný uzol v konjunkcii s Plutom. Naozaj mi to vychádza tak, že mesačné uzly nám prinášajú do života dôležitých ľudí, lebo v každej konjunkcii som stretla nového človeka, ktorý mi bol od prvej chvíle veľmi blízky a spája nás niečo nevysvetliteľné. A keď sa nad tým ešte hlbšie zamýšľam, naozaj majú vlastnosti planéty, cez ktorú mesačný uzol prechádza. Napríklad tá kolegyňa je Vodnárka... aj ten Plutónsky človek, ktorý sa objavuje v poslednej dobe, je veľmi tajomný a neviem úplne presne, čo z neho vyžaruje, čo si o ňom myslím. Aj ho chcem spoznať bližšie, aj nechcem...
neznámy
neznámy | 29.3.2014 15:19
??? mesačné uzly nemôžu byť predsa nikdy v konjunkcii
neznámy
neznámy | 29.3.2014 15:37
izurajb: Mozu. Tranzitujuce uzly maju cca 16 rocny cyklus. Za osem rokov mozes mat prepolovanie za 16 novy cyklus.
neznámy
neznámy | 29.3.2014 18:22
Keď som mala 18 rokov, tak som tranzitujúci mesačný uzol mala v konjunkcii s natívnym... Teraz mám ich v presnej opozícii, to tzv. prepólovanie.
neznámy
neznámy | 29.3.2014 21:15
Podle toho co píšeš bych si typnul, že cca za dva roky budeš mít tranzitujícího Saturna na nativním, Jupitera v opozici na Jupitera a černou lunu v kvadratuře na černou lunu. Tak bacha na to :D
nikav
nikav | 30.3.2014 03:05
Drahí astrológovia, to sa k vám nedostala kniha jedinečného astrológa pána Vladimíra Sládečka - Karmická astrológia? Prepáčte, ale je mi ľúto ako sa tu trápite s uzlami, už som tu túto knihu raz propagovala. V Google sa dočítate fantastické veci z jeho života. Asi pred 18 rokmi cestovával z Ostravy do Trenčína, skromný, naoko veľmi nenápadný starší pán. Okúzľujúca bola jeho prvá prednáška v úzkom kruhu v priestore čajovne. Zomrel asi pred troma rokmi, takže tieto moje spomienky patria aj jeho pamiatke.
nikav
nikav | 30.3.2014 03:32
Severný mesačný uzol hovorí o poslaní tohto života, nie budúceho. Ja ho mám v Rybách tesne pri MC a hrá v mojom živote výsostnú úlohu. "Vlastník horoskopu v minulom živote získal kritický rozum, spojenie s praktickou organizačnou schopnosťou /Panna/...pútal sa príliš na pozemské. Teraz sa musí stretnúť s nepredvídaným, čoho sa vždy obával - prežívať dobrodružstvo nových myšlienok /som Vodnár/. Teraz vanie silný vietor ducha a táto osoba sa mu musí nechať unášať, s obavou pred neznámym. Teraz sa musí naučiť poznávať veci, ktoré nevidí, neuchopí... atď...."
neznámy
neznámy » nikav | 30.3.2014 10:05
A čo hovorí na môj Severný uzol? Mám ho na hrote 8. domu v Baranovi.
nikav
nikav | 30.3.2014 16:30
Spravím to pre teba - založila si túto tému. Potom mi daj prosím ťa vedieť, hoci cez správu, ako ti to sedí. Severný vzostupný lun. uzol v BA, južný zostupný vo VÁ - / z češtiny/ V minulej inkarnácii sa osobe nepodarilo upevniť svoju osobnosť, bol zrkadlom iných, napodoboval ich, snažil sa im zapáčiť, chcel byť u nich obľúbený. Bol spokojný s tým, že ho skupina chráni a rozhoduje zaňho. Sám sa nevedel rozhodnúť medzi dvoma alternatívami, jeho nerozhodnosť z neho urobila oportunistu alebo
niekoho, kto nevie čím je. Teraz sa musí naučiť prekonať túto nadmernú citlivosť, má sa naučiť byť pevnou osobnosťou, samostatne sa rozhodovať, odvážne sa presadzovať, neskrývať sa za iných. Prvá polovica života môže byť ešte poznačená touto sebzibilitou a prinášať problémy vo vzťahoch. Ale zápas, pre ktorý sa rozhodol, upevní jeho osobnosť. Keď spozná o čo ide, potom nebude mať obavy presadiť sa voči iným, aj keď to bude šokovať jeho blízkych. Bude sa snažiť o svoju nezávislú existenciu. Veľa významných ľudí má takéto usporiadanie uzlov. . . . .

9. dom sever.uzol. 3.dom južný uzol - V minulosti bola osoba asi veľmi žiarlivá, mala obavy zo sklamania. Žiarlivosť a pocit vlastníctva sú démoni, s ktorými musí teraz bojovať. .... V tomto živote ako následok tejto minulosti si zvolil nejaké obmedzenie alebo nemoc, aby sa naučili hodnotiť to, čo im bolo dané, namiesto toho, aby závideli iným svoje prednosti. Človek musí prejsť symbolickou púšťou, znamenajúcu symbolickú smrť ich lásky a nešťastných nízkych pudov /8.dom-ŠK/ Toto postavenie uzlov mali ľudia, ktorí veľa vykonali v spirituálnej. ezoterickej alebo vedeckej, ktorým sa ale nepodarilo odpútať od pozemských pút a majú negatívne, niekedy až ničivé osobné vyžarovanie /Pluto/. Môj postreh - mám v rodine skúsenosť, že Býk je ten posledný, kto by sa odvážil k zmene a myšlienka z literatúry - " Býk potrebuje pomoc pri introspekcii", tebe môže byť nápomocný tvoj ascendent a navyše Zverokruh je miesto, ktoré je pre teba to najsprávnejšie,
kde máš určite nejaké spriaznené duše. Býk má navyše Škorpióna s Plutom v opozícii, takže téma spájania protikladov je pre teba veľmi dôležitá. Ja osobne radšej používam termín "doplnkové znamenia" namiesto "opozičné", číže vzájomne sa dopĺňať, nie oponovať si. Toľko na tvoje povzbudenie a prajem ti smelo vykročiť.;)-FLOWER-
neznámy
neznámy » nikav | 30.3.2014 18:36
Ja som túto tému nezaložila, len som sa ku nej pripojila. Ďakujem ti za obšírne opísanie uzlov, ale opísala si uzly v 9. a 3. dome. A ja ich mám v 8. a 2. Takže tá druhá polovica sa ma netýka.
nikav
nikav | 30.3.2014 20:11
Pardon, ja som sa pomýlila len v označení uzlov, ale text chvalabohu platí na 8. dom -sev./2 d.juž. Dôkaz toho je to, keď som k textu doplnila "/8. dom - ŠK/" a 2. dom je býkovský, preto môj postreh bol zameraný na Býka. Aj tak prepáč.:)
neznámy
neznámy » nikav | 31.3.2014 10:18
V pohode, takže s tou druhou časťou sa stotožňujem len napoly. Nie som žiarlivá ani majetnícka a už vôbec ľuďom nezávidím. Nanajvýš tým, ktorí nemusia pracovať a len cestujú po svete, ale i to je "závisť" v dobrom... tzn. že ukazujú, ako by som to chcela a nespôsobuje mi to žiadne životné výkyvy alebo negatívne správanie...ja ľuďom doprajem. takže tak. Možné životné obmedzenia, aby sme si začali vážiť to, čo máme - to sedí a myslím, že toto už mám na 90 % zvládnuté, ale stále to môže byť lepšie. A tiež mi vôbec nesedí to negatívne až ničivé osobné vyžarovanie. Ľudia sa mi nevyhýbajú, deti ma majú až príliš rady :D, ale možno to ešte len príde niekedy v budúcnosti. Dá sa to aj tak brať?
nikav
nikav | 31.3.2014 15:05
Tie negativity na začiatku /žiarlivosť atď.../, napísané je - v minulosti, ale myslí sa tým minulý život. Až v treťom riadku je písané .."V tomto živote -súčasnosť. Mala som muža Býka, tiež boli u nás značné problémy v komunikácii, je úsmevné, že ten kvadrát medzi Vodnárom a Býkom funguje aj virtuálne.:)-ROFL-
nikav
nikav » nikav | 31.3.2014 15:09
To negatívne a ničivé vyžarovanie sa pripisuje Škorpiónovi, preto je to tam uvedené, ale ty môžeš mať dispozície, ktoré to eliminujú.
neznámy
neznámy | 31.3.2014 19:34
brala by som do uvahy opozitum znameni uzlov, pricom severny je velkou neznamou v nasom zivote, krokom k nemu je ked aj napriek strachu sa odovzdame niecomu, co stoji mimo naseho logickeho chapania a vsetka bezpecnost, co bola naakumolvana v juznom uzle uz prestava mat pre nas vyznam. Ak je juzny v skorpionovi, tak jeho nizsi vyznam, ktory nas moze obmedzovat je podla najdise:)) Zatímco Štír musí zápasit, útočit a měnit, Býk dokáže být trpělivý, stojí nohama pevně na zemi a má schopnost uchovávat věci.
upgradnuty byk je znamením smyslu pro hodnoty, máte instinktivní schopnost znát potřeby těch, které milujete. Hromadění peněz, bohatství a plnosti je tudíž prostředkem pro to, abyste mohli přispívat ke zvyšování krásy a lásky ve světě. Víte, jak vyjadřovat tyto energie tím, co děláte a jací jste, a jste významným darem pro ty, jejichž životů se dotýkáte.
Takze cielom je ze sa priblizime k davaniu lasky a citu.
Ale vtedy sa nase city a ciele stavaju nepodstatnymi, pretoze dokazame obsiahnut inu cast svojej identity. Ak dokazeme:)

A deviaty versus treti dom mozu poukazovat na to, ze zijeme viac mimo vsedneho zivota, a ze realizaciu dosiahneme ak sa zameriame na vsedne kontakty, kazdodenny zivot, vsetko prakticke co je napr. v byku obsadene. A to je aj odpovedajucou analogiou vztahu byk skorpion. Som si vsimla, ze urcity typ vykladu alebo vztahu je obsiahnuty a ten isty v akomkolvek vztahu dvoch prvkov v hroroskope, alebo dokonca moze byt to iste povedane niekolkokrat pri roznych aspektoch, umiestneniach a znameniach v tom istom horoskope.

Akoby to bol ten isty usek hudby co sa opakuje a caka kym nam zasvieti, ved toto tu uz bolo, co s tym? Co s tym? Proste vnimam dejavu v horoskope, Samsaru. Akoby
v tom existovala napoveda, potencial, ze sme schopni to prekrocit, ze sme schopni vnimat za horizont, ktory vidime.
neznámy
neznámy » nikav | 31.3.2014 19:49
áno je tam napísané v minulom živote, súhlasím, ale v tej ďalšej vete už nie je minulý čas, takže mi to vyznelo tak, ako som ti to napísala. To je tá nevýhoda chatu. Každý si vysvetľuje písaný text podľa svojho vnútorného naladenia.
K tomu kvadrátu - podľa mňa pôsobí iba jednostranne, lebo ja s Vodnármi nemám absolútne žiadny problém, dokonca mám veľmi dobrú kamarátku Vodnárku.
nikav
nikav | 1.4.2014 00:08
Aj ja mám kamarátku v Býkovi, býva blízko, je odo mňa oveľa mladšia, spoznali sme sa na akciách zameraných na duchovno, robí aj automatické písmo a spolu sme sa učili riešiť problémy vo svojich rodinách pomocou duchovna. Ona sama povedala, že Býk žena je veľmi odlišná od Býka muža a ja som to pri nej aj cítila. Lenže kamarátsky vzťah je o pohode, ale môj partnerský život bol poznačený ťažkou karmou a tá problematická komunikácia bola len jednou jej stránkou. Takže OK.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...