mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

EMOCNY CHLAD

neznámy
neznámy | 1.9.2014 11:56
Ja som odstupom casu zistila toto... Ked som bola mala, tak som bola velky introvert... Kvoli tomu som dostavala rozne "nalepky, titule", lebo som bola pre ostatnych "ina"... Casom, pubertou sa to trochu upravilo (ale iba na oko), ten odstup tam bol stale... A teraz si myslim, ze ma to draplo nanovo a este silnejsie... :-) Po urcitych "veciach", ktorymi som si presla, som sa dost zmenila... U mna to nie je iba stena, ale som to ja cela...
neznámy
neznámy | 1.9.2014 12:00
medzi saturnom a uránom je dosť veľký rozdiel. sú to planéty v určitej polarite protikladov. na jednej strane sa môžu obidve planéty prejaviť emočným odstupom, ale motív je úplne odlišný. saturn sa zdráha citových prejavov a citového zblíženia pretože má strach (zranenie, odmietnutie, zahanbenie). saturn nás môže držať v určitom kŕči a blokoch. ten nás zväzuje k určitým veciam, alebo správaniu, ktoré ťažko ovládame. saturn je často planéta, ktorá súvisí s pocitom samoty a prázdnoty. inak ovedané aj pocit nedostatku. lenže pocit nedostatku vychádza z potreby, alebo túžby po niečom. toto sa týka saturna a je to v štádiu, keď ešte city neboli zabité/potlačené traumou. saturn s lunou (venušou) má potrebu sa citovo viazať, potrebuje istotu a stabilitu.

urán je na tom presne opačne - je nad vecou a nepozná strach. ten potrebuje úplnú slobodu a nechce sa viazať. zomrel by od nudy, keby mal trčať priviazaný na jednom mieste. lenže zostať duševne slobodný neznamená bez citov! v podstate neexistuje planéta, alebo živel, ktorý by uberal na citoch. to všetko nám len určuje formu akou prežívame citový život. skutočná láska nie je o zväzovaní a o bolesti. urán je vládcom vodnára a analógiou 11.d, kde ak sú rozvinuté city, patria tam priateľstvá, rovnoprávne skupiny ľudí a vyššie potreby kolektívnej rovnosti - ideály spoločnosti, demokracia. k tomu je potrebný cit k ľuďom ako takým. láska a city urána sa približujú univerzálnej láske, kde neexistuje hierarchia, hranice a väzby. ak by bol urán priviazaný na jednu osobu, nemal by priestor a možnosť prejavovať svoju lásku v takej miere ostatným ľuďom. urán cíti lásku k celým skupinám. AVŠAK rozdiel nastane, ak je "urán" bez rozvinutej lásky. vtedy sa zachová presne opačne - sebacentricky, egoisticky, bez chrbtovej kosti - slobodne. slobodne sa nenechá obmedzovať a nemá zábrany ani hanby chovať sa arogantne. taký urán si svoje osobné potreby nenechá obmedzovať žiadnymi pravidlami spoločnosti a zábranami.
neznámy
neznámy | 1.9.2014 12:36
píšeš to v zmysle podobne ako to písala nikav. ide o to, že samotné živly nám neurčujú schopnosť cítiť a milovať. sme formovaný zážitkami z minulosti, kde patria aj minulé životy. preto sa rodíme rozdielny a na rôznych úrovniach. zážitky nás môžu utiahnuť do seba a zmeniť naše myslenie a to si môžme prenášať aj do ďalších životov. prenášame si určité programy, ktoré pritiahnu konkrétne situácie a tie nás utvrdia v našich postojoch, ktoré sme si priniesli v nevedomí. prežijem si niečo ešte raz - to čo máme aj v horoskope a sme tam kde sme boli. určité veci sa dostanú opäť do vedomia.

v tvojom prípade môže venuša robiť veľa preto, lebo je to sile osobná planéta, predstavuje mladú príťažlivú ženu (nie matku), zmyselnosť, krásu a potešenie zo života. venuša je niečo ako motivácia žiť v našom živote. život je pohyb a pohyb je mars. bez venuše mars nikam (za venušou) nevyrazí, pretože nemá podnet - motiváciu - entuziazmus. býkovská venuša to sú zase naše všetky fyzické zmysly, ktoré nám prinášajú materiálny pôžitok.

škorpión s plutom idú veľmi dovnútra a môžu spôsobovať výraznú introverziu. venuša je aj spoločenská planéta a súvisí so vzťahmi všeobecne, s našou schopnosťou nadväzovať kontakty, spolupracovať, spoločenskou diplomaciou a zmyslom pre harmóniu - mier medzi ľuďmi. ak je toto pod vplyvom pluta u ženy plus ešte iné postavenia, môže byť, že si "iná"

no a čo sa týka samotných citov, v tomto zohráva úlohu ani nie tak planéty a postavenia, ale naše vlastné srdce a čistota nášho srdca. môžme zažiť krivdy sveta, ale naše uvedomenie / poznanie "vyššej pravdy" nás môže oslobodiť od kŕčov, podvedomých strachov a nenávisti k druhým. každý v sebe môžme rozvinúť city a tie potom prežívame formou ako nám ukážu planéty. a každá planéta má svoje nie len tienisté, ale aj svetlé stránky
neznámy
neznámy | 1.9.2014 13:01
Ja som bola v detstve, možno ešte aj v puberte tiež veľký introvert.
Ani neviem aké nálepky a tituly som mala, lebo som sa naozaj s rovesníkmi nestretávala. Isteže ma mali za divnú, ale mne to bolo jedno. :)Zo samotárstva vyliezam veľmi pomaly a možno tak viac len posledných pár rokov.
A je to hlavne tým, že som mala to šťastie stretnúť pár veľmi podobných podivínov, medzi ktorými sa necítim iná.
Aj vďaka zverokruhu. :)
neznámy
neznámy | 1.9.2014 13:47
Jde o spatnou koordinaci emoci,existuje neco jako je emocni inteligence ,vlastne jde o poruchy v sede kure mozkove a limbickem systemu,kdy muzeme za jistych situaci pusobit,či se chovat velice chladne,na zaklade spatneho propojovani v techto centrech,muze prijit jakesi uvedomeni v uplne jinou dobu,mnohdy pak takovy clovek nemusí podavat dukazy o tom jak sve emoce vlastne proziva.Nejde vsak o uplne tzv afektivni slepotu,kdy clovek na zaklade uplneho pretnuti center nevnima k nikomu a k nicemu city,ponevadz mu vlastne hyppocampus nedovoli rozpoznat na zaklade vzpominek,co k vecem a lidem citi,vubec ale nejde o psychopaty,nasilniky atd.V astrologii je to stejne slozite,nicmene Kozoroh bude vzdy davat vice prednosti kariere,i kdyz s nemalou kompenzaci v oblasti citu, ovšem zde jiz vice v podobe materialni,kdy prikladne nedela zene problem najat svemu diteti chuvu a postupne se tak docela dost odpoutat od citovych vazeb typickych pro Raka.Vseobecne vsak kazda planeta a aspekt vnese urcity charakter,postaveni domu atd,takze nelze davat vinu Kozorohu,apod,kazde znameni ma svuj ukol a nenese zodpovednost za neharmonicke aspekty.
neznámy
neznámy | 1.9.2014 14:20
Ja ti neviem... Venusa v Skorpionovi s Plutom v konjunkcii sa prejavuje u mna tak, ze nedokazem nadviazat povrchny vztah, (vztah bez lasky, "jednorazovky", vztah kvoli niecomu, atd...)
Venusa v Skorpionovi s Plutom v konjunkcii u mna sposobuje extremy... Mam zasady a pravidla, ktore nemoze nikto narusit, ak sa tak stane, tak smahnutim ruky palim za sebou mosty a vsetko "znicim"... Tam, kde by druhy ludia dali novu sancu a snazili by sa veci davat do poriadku, je vacsinou odchadzam... Mam problem udrzat ten zlaty stred...

Ale to nema nic spolocne s tym, co momentalne citim, alebo lepsie povedane necitim... :-) Preto si myslim, ze to ma na svedomi hlavne Saturn..
To, co mam v sebe nie je podvedomy strach, alebo nenavist voci druhym, ale jedno velke "nic"...

A este nieco doplnim... Myslim si, ze by to mohla sposobovat aj moja Venusa, ale direkcna...
No uz mam v tom znova chaos... -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 1.9.2014 14:58
Ja nedavam vinu iba jednej planete, alebo znameniu... Ale snazim sa zistit, ktora planeta by mohla tieto vlastnosti posilnovat... A myslim si, ze v mojom pripade to je Saturn...

Samozrejme, ze problem moze byt aj uplne niekde inde...
neznámy
neznámy | 1.9.2014 15:18
Ja som niekoľko rokov pracovala so ženou, ktorej úplne chýbal vodný živel.
Nebola emocionálne chladná s odstupom.
Naopak, citový emocionálny svet bol a je pre ňu niečo čo absolútne nezvláda.
Hysterické záchvaty, citová závislosť, citové vydieranie a podobné "hry" boli vždy u nej prevažujúce a pre iných ľudí v jej blízkosti veľmi vyčerpávajúce.
Pár krát aj mňa, ale nie len mňa označila za citovo chladnú, pretože som nehrala jej hru a bola som oproti nej naopak veľmi emocionálne pokojná a nehybná.
A to bolo ešte horšie, lebo to, že ma nedokázala vtiahnuť do svojej hry, ju ešte viac vytáčalo.
Vyjadrovať city, mať city, to sa niekedy prejavuje dosť odlišne ako si to predstavujeme.
Môj názor je taký, že nedostatok vodného živlu, alebo jeho chýbanie spôsobuje neschopnosť orientovať sa vo svete emócii.
Je to pre takého človeka krajina neznáma.
Vyjadrovať city môže byť naopak veľmi ťažké práve pre niekoho, kto ich má a sú hlboké.
neznámy
neznámy | 1.9.2014 15:22
-YES-
neznámy
neznámy | 1.9.2014 19:55
presne to som chcel napísať, že ak to nemáš niečo ako životnú tému (radix), tak potom je to v direkciách, alebo v tranzitoch. v súvislosti s 12d je to zaujímavé, pretože tam sa veci dočisťujú a tá prázdnota s čistotou má dosť spoločného. pred tým než nás naplní niečo pravého, nového a pozitívneho sa musíme na to vyprázdniť. polarita 6-12 domu je silne očistná. silné očistné techniky fyzického tela, ale aj mentálne techniky zvyknú pôsobiť na psychiku práve pocitom prázdnoty. najrýchlejšie je to cítiť pri šan-prakšaláne (očistá hrubého čreva 7 litrami mierne slanej vody). tam to prebehne behom 3 hodín celým tráviacim traktom až z človeka ide takmer čistá voda. po takej kúre sa človek cíti byť vypláchnutý aj duševne. vtedy akoby na chvíľu odídu nálady a môže prísť aj mierna depka. raz nám jógovy cvičiteľ povedal, že najlepší pocit je "nič". človek by chcel stále niečo prežívať a vzrušovať zmysly, ale v skutočnosti je to skoro vždy ilúzia a tá nám bráni vidieť to pravé zlato a prežívať pravé šťastie, ktoré nám nespôsobí sklamanie a ktoré v nás zostane ako trvalé poznanie.

pocit ničoho je možno ten správny pocit, ktorý má prežívať venuša v 12d, pretože nato, aby začala žiť nejakú novú etapu, musí doriešiť a vyčistiť zážitky z minulosti. počas života máme rôzne etapy toho čo je pre nás dôležité a aké máme hodnoty a neznamená, že keď sa niečo zmení a my začneme vnímať život ako nikdy pred tým, že je to zlé. vidíme možno iba inú stránku reality, akú sme doteraz nevideli. videli ju možno iní ľudia, ktorým sme dovtedy nerozumeli a možno sme ich aj odcudzovali za ich prejavy, alebo štýl života. každá etapa života prináša iné príležitosti skúseností.

kvality 12d, alebo neptúna sú kvality silne rozpúšťajúce ilúzie. paradoxne sú spájané s ilúziami pretože počas pôsobenia týchto očistných síl ilúzie vyplávu na povrch, sklameme sa a uvedomíme si ich. 12d je posledná fáza vývoja. lenže táto fáza môže fungovať na rôznych stupňoch - poschodiach (ako špirála). touto fázou, alebo pôsobením neptúna musíme všetci raz prejsť a zvládneme ju podľa toho do akej miery sme si ju uvedomovali a pripravovali sa na ňu v predchádzajúcich fázach. inak povedané ako sme sa duchovne čistili aj v čase keď sme nemali ešte problémy, ktoré by nás tvrdo tlačili k zmenám. jednoducho povedané, pôsobenie transpersonálnych planét (božských) nás chce posunúť ďalej od materiálnych a svetských hodnôt k uvedomeniu si a prežívaniu Boha. to sú veľmi často naše ťažké karmy, choroby, krivdy a iné problémy, za ktoré naopak odsudzujeme existenciu Boha. my máme iné predstavy o tom čo by mal Boh robiť. tieto náročné postavenia planét prežívame ťažko vtedy ak sa nestaviame k problému vedome, nesnažíme sa uvedomiť si lásku a radosť vo vlastnom srdci, istotu, ktorú potrebujeme nájsť v dôvere v Boha, nevidíme, že v skutočnosti nemáme žiadne problémy, že všetko je v našej hlave, že v sebe máme možnosť prežívať neskutočnú radosť a slobodu, že sme ako smädné ryby vo vode, ktoré zabudli že voda je všade a že nikdy nie sme samy. naše životné problémy tu nie sú preto, aby sme trpeli. Boh od nás nechce aby sme trpeli, ale aby sme boli šťastní. to my sme si vybrali tú "nešťastnú" cestu riešenia našej "slepoty" a často si myslíme, že bez bolesti to nejde a že tu nie je iná riadiaca sila v našom živote ako naša vôla a náš rozum, ktorá riadi úspešnosť nášho života.
neznámy
neznámy | 1.9.2014 21:43
Moja zivotna tema je odstup od druhych ludi, nepristupnost, atd... Ale veci sa menia a zacinam mat v tom celkom slusny chaos... Poslednu dobu sa vnimam uz ako prichystana voda (na lad), ktora bola vlozena do mrazaku a iba chladne...

Inak, super prispevok si dal... Pekne si to popisal...
neznámy
neznámy | 1.9.2014 21:51
zaujímavo píšeš:)
ja som panna,asc rak
mesiac mám v napätí na merkúr a urán a mám ho v 12.dome....asi som tiež celkom dobrý príklad neprejavovania citov /oddelenia sa od nich- aby viac nezraňovali.....
dá sa vôbec prekročiť svoj vlastný prah?
čo z horoskopu je tak nejak nemenné a čo sa dá vôľou ovplyvniť ?...občas mám pocit,že niektoré časti svojho horoskopu-tie pozitívnejšie- akoby vôbec nežijem-COOL-
neznámy
neznámy | 1.9.2014 21:53
Myslim si, ze prist k tomu ozajstnemu uvedomeniu bude asi pre kazdeho cesta na dlhe trate... A este k tomu pri tom dennom kolotoci a s tymi vsetkymi problemami, ktore sa na nas lepia kazdy den...
Ale ak by sa nam to podarilo, tak potom by to stalo naozaj za to...
martinbd
martinbd | 2.9.2014 06:14
V Tetrabible sa píše že Saturn je planéta suchá a studená. Studená vraj preto, že je ďaleko od Slnka. Emočné planéty sú v prvom rade Venuša a Mesiac. Takže ak ide o emočný chlad, tak Venuša alebo Mesiac v aspekte na Saturn, alebo v Kozorožcovi. Saturn ich nie len chladí ale navyše aj vysušuje. Samozrejme ide o to, ako narába človek so svojím horoskopom, ak sa vnútorne nevyvíja, tak to asi bude ten emočný chlad alebo sucho, ale môže sa to otočiť a môže to byť emočná hĺbka, pretože aj hĺbka je princíp Saturna, takže princíp zostane zachovaný, len sa zmení jeho prejav.

Neviem či je úplne to isté emočný chlad a obmedzená schopnosť vyjadrovať city, takže som sa vyjadril len k tomu emočnému chladu.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 07:44
Tiež si myslim a nieje to namierené proti kozorožcom, že v tom bude on. Napísala som to hneď na začiatku, no nestretla som sa moc s pochopením . Pekne si to vystihol-FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.9.2014 08:34
manželka má Lunu so Saturnom v exaktnej konjunkcii a Venušu má v Kozorožcovi. je veľmi citlivá a viazaná na rodinu. problémy druhých si veľmi pripúšťa k srdcu a trpí tým. chcela by aby všetci boli šťastní, ale nevie to ovplyvniť. aj Venušu dokáže prežívať naplno, ale to čo je pre ňu typické je odstup od ľudí. je minimum ľudí, ktorých si pripustí k telu.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 08:50
Tak mám saturn v opozícii na mesiac ak by sme brali orbis 7st tak aj v konj na venušu,ak môžem sa seba povedať,som až prehnane citlivá,niekedy sa dívím akú pestrú paletu emócií je možné precítiť,taktiež prežívam dosť značne utrpenie druhého,ako keby som sa nevedela odosobnit...je ale aj pravda že sú chvíle keď pôsobím na ľudí veľmi chladne až bez emócií aj keď sama viem že to nieje pravda, len použijem takú studenú masku...
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 08:59
Ahoj.
Lunu nemam v aspekte na Saturn a Venusu mam v sextile na Saturn... Lunu mam vznameni Barana v konjunkcii s IC a v trigone s ASC, kvinkunx Slnko, trigon Uran...
Nehadam sa, ze to je tak alebo tak...
Ale ten odstup a chlad neviem pripisat Venusi...
martinbd
martinbd | 2.9.2014 09:04
Závisí od toho, ako človek spracuje tie aspekty, ale to som už písal, horoskop nie je niečo fixné, chápem to skôr ako potenciál, akýsi základ, materiál s ktorým človek pracuje. Ináč opozícia, hoc ťažké takto vytrhnuto z kontextu hodnotiť, môže byť aj o tom, že človek je raz Saturnom, inokedy Mesiacom. Okrem toho závisí od celého horoskopu, napríklad kde tá opozícia, alebo konjukcia padne, či to je v tom horoskope niečo významné, alebo okrajové a ako je na tom zvyšok horoskopu.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:05
Odstup a chlad môžu byť spôsobené zranením. Ako máš aspektovaný chiron? V akom dome?
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...