mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

EMOCNY CHLAD

neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:03
Uran a saturn mají mnoho společného z mytologie. Je to vztah ke svým dětem. Přeneseně to můžou být právě i emoce. Uran své děti nenáviděl, štítil se jich a proto jim nedovolil, aby se vůbec objevili na denním světle, zviditelnily se. Schovával je v útrobách matky Gaii. Možné vysvětlení je, že své potomky nepovažoval za dokonalé, on byl bůh nebes.
Saturn/kronos sice matce Gaii ulevil, nechal je narodit se, ale hned je polykal, protože mu bylo předpovězeno, že jeho syn převezme vládu.

Tedy pokud vezmeme že Gaia je ženský princip tedy luna, pak její projevy emoce v principu urana jsou nedokonalé, přízemní projevy, ke kterým se on nesníží. V principu saturna je to něco co by mohlo převzít vládu za něj a to nemůže připustit. Ten akt toho spolknutí emocí může být vlastně začleněním do svých struktur, "zkameněním" ^^
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:08
Veď práve. Prehĺbenie a zjemnenie od neptúna, zintenzívnenie od pluta môžu spôsobiť ešte väčšiu zranitelnosť.
Čím väčšie zranenie, tým silnejšia reakcia.
Niekto sa vyplače, niekto stuhne a zamrzne. Tie obyčajné prirodzené reakcie vo väčšine fungujú.
Ale niekedy to duša takto nezvládne.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:20
môže byť, ale ak by sme sa pozreli na planéty a znamenia zo všetkých pohľadov, tak všetko so všetkým nejak súvisí. je to len jeden celok/kruh.

s tou mytológiou je to určite správne, len v rozprávkových obrazoch a symboloch. uránovi sa zdali prejavy zviazaných emocii a rodinkovanie príliš obmedzujúce pre jeho rast a slobodu, ktorú na to potreboval.

saturn zase podbne ako pluto, len miernejšie drží veci pod kontrolou (stabilitou) a preňho je dôležitá táto kontrola citov, triezvosť a zrejme preto nedovolil lunárnemu princípu prejaviť sa svojim vlastným prirodzeným spôsobom...
neznámy
neznámy | 2.9.2014 14:24
Presne takto podobne ako tvoja manželka to prežívam aj ja s mojou Venušou v Kozorožcovi. A popritom ju mám v napäťovom aspekte so Saturnom a Jupiterom vo Váhach. No tú veľkú citlivosť a ochranárske sklony najmä k rodine mi spôsobuje asi najviac moja Luna v konjunkcii s IC v Levovi.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 15:57
To, ze som si dovolila sa vyjadrit, ze za emocny chlad by mohol byt zodpovedny kozorozec,to prosim neber ako utok na toto znamenie. Chcela som len dat do placu jeden postreh, co som zaznamenala.
A nakoniec, ja som toto vypozorovala u muza, ty uz druhy krat obhajujes svoju manzelku, ale u zien to tak byt nemusi. -FLOWER-
Preco chce aby boli vsetci stastny? Preco potrebuje ovplyvnovat stastie inych? Problemy inych si prilis pripusta...a co ona, co jej stastie?

Tak toto je citlivost? Tak to ja som potom necitliva mrcha a to mam slnko a merkur v rakovi. A mozno sme my dve prave vynimky, ktore potvrdzuju pravidlo:)

Ps:...a neodpovedal si mi, ako sa da zasytit ten emocny hlad, alebo netusis?-PUH-
neznámy
neznámy | 2.9.2014 16:07
Neviem, či to bol len preklep (hlad/chlad), ale emocionálny chlad je často dôsledkom emocionálneho hladu. Hlad sa časom premení na chlad.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 16:11
Nieje to preklep,daj kuk na zaciatok diskusie:-)
neznámy
neznámy | 2.9.2014 16:30
Hm, napadlo ma, že ak je emočný chlad dôsledok emočného hladu, tak by na to v radixe mohli poukazovať aj planéty, ktoré sa týkajú citov, čiže Venuša a Luna, aspektované alebo spojené niečím, čo sa vyznačuje nenásytnosťou/posadnutosťou (napr. Pluto, Škorpik, prípadne 8.dom, alebo možno aj Jupiter). Tým pádom vzniká citová nenásytnosť (čiže hlad) a možno následný chlad, ak sa osobe nedarí naplniť svoje citové potreby. :)
neznámy
neznámy | 2.9.2014 16:39
Myslim si že na zaklade par pocitu,ktere jsou spise narcistniho trendu,je toto téma zcela neadekvatni,neb emocne chladneho cloveka by nenapadlo neco takoveho resit,myslim si že jde o urcitou skolackou fascinaci , s touhou podobat se chladnokrevnym zapornym hrdinum z upirich deniku apod,ale tak proč ne,pohoda.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 16:47
Tak toto ma bavi...venusa je v uplne tesnej konjunkcii s marsom v strelcovi. Strelec je sebec, prepacte mi to ale na kazde znamenie mam jednoslovne pomenovanie. Tato konjunkcia je poskodena kvadratom pluta. O tomto som sa docitala v mudrej knihe ze to suvisi az s infantilnostou dotycnej osoby a sme znova pri petrovi panovi:-D Luna v koze je v polokvadrate na skorpionske slnko. Dobre nie?:-)
neznámy
neznámy | 2.9.2014 17:11
"Dobry posreh"... Napisem ti k tomu iba tolko...


Toto by som si netrufla povedat ani cloveku, ktoreho poznam odmalicka... A vies preco? Lebo neviem co ta osoba naozaj preziva vo svojom vnutri... Ci sa vnutorne nejak meni alebo nie... (Aj keby ze poznam kazdu jej zivotnu situaciu, nikdy by som nemohla povedat, ze tak toto ta nemohlo zmenit), pretoze neviem, ako to ona citi a preziva...

Ale kedze to je tvoj nazor, tak preco nie, pohoda...
neznámy
neznámy | 2.9.2014 18:04
ako zasýtiť emnočný hlad? ....hm ..treba si počkať na dobré žrádlo! -YUMMIE- možno raz príde aj v meditácii ;)

to že chce aby boli všetci šťastný nesúvisí s citlivosťou. skús sa do toho zahĺbiť a zisti prečo je to tak. prvá nápoveda je "saturn". ked to nezistíš, poviem ti ďalšiu
neznámy
neznámy | 2.9.2014 19:22
Rozšír prosím ťa tú nápovedu o to že v akom znamení má tú konjunkciu Luny so saturnom? vdaka:)
neznámy
neznámy | 2.9.2014 22:10
Niečo na to skutočne bude :). Ono je treba hlavne zistiť z čoho ten emočný chlad vznikol a odkiaľ pochádza. Málokto sa s ním rodí.. skôr to vzniká na základe skúseností, či už v detstve alebo počas zvyšku života.
Z astrologického hľadiska to môže okrem iného, čo už v diskusii bolo spomenuté, spôsobovať napríklad aj Urán v spojení s Venušou/Lunou, ako rozbíjač citov. Dá sa toho nájsť veľa... Preto si myslím, že je to hlavne psychologický problém a v radixe sa to dokonca vôbec nemusí prejaviť. :)
neznámy
neznámy | 3.9.2014 01:33
niekomu sa paci falco, inemu turecka alternativna hudba, niekto je fascinovany crowley tarotom, niekto je narodeny v roku hada, niekoho venusa direkcna putuje 12 domom, a niekedy sa menia rocne obdobia, a po kazdej zime pride jar, alebo?
lak
lak | 3.9.2014 02:00
aj slnko v koze u muza.. mam taku skusenost s muzmi kozorozcami, ze aj ked ma mali velmi radi, nebolo tu lasku citit, "len" vidiet.. aj ked boli dojati a starali sa o mna (robili prve posledne), stale to bolo akesi chladne.. asi to k tej kombinacii patri.. u zien som to, naopak, citila..
neznámy
neznámy | 3.9.2014 08:31
neviem či ti to pomôže, je to vo váhach, ale skôr ti pomôže ked ti poviem, že v tom má prsty saturnova kvalita jin
neznámy
neznámy | 3.9.2014 09:16
som sa na to mrkol včera len na radix a tie aspekty sú tam s dosť širokým orbisom. konjunkcia venuše s plutom je vo veľmi širokom orbise a kvadrát cheirona s lunou v takom, že by som jej už ani nepriradil tento aspekt. jediné čo som si všimol zvláštne ohľadom luny v radixe bol kvinkunx na slnko. otvoril som aj overenú knihu od starého Handa a ten mi to potvrdil. Slnko s Lunou tvoria najdôležitejšie body horoskopu, pretože sú základom pre ostatné princípy. slnko s lunou je v podstate akoby celá naša osobnosť v polarite. vedomá a nevedomá časť. rozum a city/pocity/potreby. kvinkunx je veľmi špecifický aspekt a môže byť veľmi náročný. je to aspekt medzi ktorým planéty nevedia nájsť k sebe cestu. akoby tam nebolo nič spoločné čo by ich integrovalo a vytváralo nejakú súvislosť. aspekty kvinkunxu sa často prejavujú tým, že jedna planéta - jedna psychologická funkcia, ak to tak môžem nazvať, vylúči tu druhú. závisí to od toho, pre ktorú časť osobnosti sa človek rozhodne že je "zlá" a možno ani nie vedome. takže logicky čo ma prvé napadlo pri tomto kvinkunxe bolo, že si odmietla citovú časť zo svojej osobnosti. je to vnútorný rozpor - vedomá myseľ a jej racionálne ciele sú v rozpore s vnútornými potrebami a cítením.

stará jóga sa týmito dvoma princípmi zaoberá od základu a do hĺbky, takže tá má na to aj účinné prostriedky ako riešiť nerovnováhu medzi týmito princípmi. povedal by som, že všetky druhy emočných problémov a ešte aj iných je disharmónia týchto princípov - na fyzickej úrovni disharmónia sympatického a parasympatického nervového systému. je to aktivita (útek/útok) vs. pokoj (pohodlie), vedomie vs. spánok, stres vs. lenivosť, ospalosť, pohodlie v teplom hniezdočku
neznámy
neznámy | 3.9.2014 09:29
Dakujem...
Takze Luna kvinkunx Slnko nebyva casto v horoskopoch? Ked studujes horoskopy ludi, tak stretol si sa s tym uz? Ked ano, tak mali ti ludia rovnaky problem?
neznámy
neznámy | 3.9.2014 10:35
je to aspekt len dvoch telies s rýchlim periodickým opakovaním, takže je to logicky bežný aspekt. lenže o úplne rovnakom probléme viacerých ľudí je ťažko hovoriť, keďže v rámci celku sme každý jedinečný. problémy závisia od toho ako sa rozvinú. takisto aj fyzické zdravotné problémy závisia od toho ako napríklad zvládame životné situácie na duševnej úrovni. z planét by sa dali zistiť duševné príčiny zdravotných problémov, ale konkrétne problémy len ako potenciálne možné dôsledky. okrem toho, že na výsledku sa podieľajú aj iné postavenia, podieľa sa na tom aj samotný človek svojimi rozhodnutiami a cestami po ktorých sa ťažko, alebo vôbec nedá vrátiť.

ale určite toto postavenie bude cítiť každý jedinec tak ako všetky polohy slnka a luny. kvadratúra má podobné vlastnosti. ale tam je zrejme cítiť výraznejšie napätie a nespokojnosť. tiež je tam rozpor medzi cítením a racionálnym uvažovaním, ale nedochádza tam k separácii týchto princípov. pri kvinkunxe niekto iný možno dá prednosť lunárnemu. neviem si predstaviť ako by mohol takýto človek fungovať. asi sa vykašle na objektívne dôvody a fakty a bude robiť len to na čo má chuť a čo sa mu páči a nebude sa zamýšľať nad objektívnymi dôsledkami. sú to akoby dve osoby v jednom človeku, ktoré spolu nedokážu fungovať. a v podstate muž a žena. s touto dvojicou súvisí v neposlednom rade aj schopnosť fungovať v partnerských vzťahoch. mám pocit, že je to až pravidlo, že je to silne prepojené s rodičmi - s ICH vzájomným vzťahom. navyše lunu máš ešte aj na IC (rodinné prostredie). vzájomný vzťah rodičov formuje našu schopnosť fungovať s opačným pohlavím a vnímať tento druh vzťahu. pri synastriách sa kvinkunxy zvyknú prejavovať tak, že dvaja nedokážu existovať ani spolu, ani bez seba. inak dobežný kvinkunx, ten ktorý máš ty, je analógiou 8.domu, akurát asi nie tak očividne ako samotný 8.dom. ten je nie len o znovuzrodení, ale aj o neoddeliteľných väzbách ako je manželstvo (spoločné vlastníctvo, deti, hypotéky, ...) v ktorých dochádza potom k obrusovaniu...
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...