mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

EMOCNY CHLAD

neznámy
neznámy | 31.8.2014 21:35
Vedel by niekto, co by mohlo naznacovat v horoskope tuto "obmedzenu schopnost" vyjadrovat svoje city?
neznámy
neznámy | 31.8.2014 22:59
Mozno luna v kozorozcovi, u chlapa iste a este k tomu zle aspektovana.
neznámy
neznámy | 31.8.2014 23:21
Nedostatok vody? Treba viac piť. :-D Ale nie, myslím vodný živel v horoskope. :-D
neznámy
neznámy | 31.8.2014 23:27
Mám nedostatok vodného živlu v horoskope a tiež Venušu v Kozorožcovi. No a s vyjadrovaním citov nemám žiadny problém. Tak čo teraz? :)
neznámy
neznámy | 31.8.2014 23:31
kozorožec je práveže veľmi citlivý. luna v ňom je veľmi citlivá a zraniteľná. často aj zranená a svoje rany si stráži za "hrubými stenami" ktoré druhí môžu ľahko vnímať ako emočný chlad. skôr by to mohol byť emočný hlad ako chlad. luna v koze, alebo aspektovaná na saturn predstavuje emočný ODSTUP a obranu kvôli svojej citlivosti/zraniteľnosti.
neznámy
neznámy | 31.8.2014 23:44
emočný chlad nepríde len tak. označil by som to ako určitú formu duševnej poruchy, ktorú spôsobilo niečo vážne. nejaký vážny emocionálny úraz. v horoskope to môže byť pluto aspektované veľmi silne na lunu, alebo tvrdo skombinované tieto dva princípy skrz domy a znamenia. samozrejme, môže sa do toho zapojiť aj saturn. takýto človek prežije veľmi silné emočné udalosti a citové zranenia, že zatrpkne a zablokuje sa mu/jej srdcová čakra. kvalita pluta stiahne toto energetické centrum do kŕču a človek odmieta city. city sú veľmi silne potlačené. toto ale nemusí byť pravidlo u človeka s ťažkou kombináciou pluta a luny, alebo týchto princípov. pluto ženie do extrémov a v extréme sa nachádza aj citové prežívanie. človek s touto kombináciou má sklony veľmi silného emocionálneho života, hlbokých citov na život a na smrť, ale jeho/jej emócie to nemusia "prežiť". tam sú sklony ku krízam a transformáciám. takýto človek môže napríklad brať citové záležitosti až tak nezdravo vážne, že má o to väčšie sklony aby si "narazil nos"...
neznámy
neznámy | 31.8.2014 23:55
Hmm, to bol len taký pokus trafiť sa :-), niekde som tu na zverokruhu už čítal, že nedostatok vody má také dôsledky, nemyslel som to ako urážku :-). Možno som len zle pochopil. Ale píšeš, že máš nedostatok, tak zrejme nejakú máš, len jej je málo. Tak to možno stále sedí. :-)
neznámy
neznámy | 31.8.2014 23:56
Hm, vystizne... Vdaka...


A mohol by to sposobovat napr. aj poskodeny Saturn v 1. dome + ten vazny emocionalny uraz?
neznámy
neznámy | 1.9.2014 00:25
A možno máš aj pravdu. :) Keďže mám aj Pluto v kvadratúre na Lunu, tak podľa toho čo píše sokrates, sa mi kľudne môže stať, že po prežití vypätých krízových udalostí sa nakoniec takto chladne do seba uzavriem. No dúfam, že sa mi to nikdy nestane.
neznámy
neznámy | 1.9.2014 00:32
tam ide hlavne o to, ktorým živlom sa človek v živote najviac riadi, ktorým živlom jedná. ženy majú napr. všeobecne viac vody a emócií, ale taktiež intuíciu. keď sa v niečom rozhodujú, tak rozum tam nehrá hlavnú rolu. to ale neznamená, že rozum je jediný a najsprávnejší nástroj na správne rozhodovanie.
nikav
nikav | 1.9.2014 00:41
Aj ja mám Lunu v Kozorožcovi, ešte k tomu s kvadrátmi od Jupitera a Saturna, opozíciou Urána. Živly mám vyrovnané, ale hlavne v numerologickej mriežke mám veľa
citlivých čísel, ASC v Rakovi. Merkúr v konjunkcii s Lunou zaváži asi najviac, prečo ľahko "vysielam na emocionálnych vlnách". :)
neznámy
neznámy | 1.9.2014 00:47
Emocionalny hlad? -CONFUSED-...a prezradis mi aj to ako ho mozno nakrmit,ked je teda podla teba taaaak vyhladoveny? Tu koziu lunu ma na juznom uzle, saturn ju neaspektuje, no kvadratuje ju jupik a pluto s uranom su na nu v trigone. Este polokvadrat slnko- skorion:-) V synastrii je moje slnko v rakovi na jeho severnom uzle. Myslis, ze je kozorozec citlivejsi ako rak? Ktovie...mozno mas pravdu s tou stenou, dozvedela som sa o tom prave podla postavenia jeho uzlov.Vnimam ho aj tak ako malo citliveho cloveka. A mozno to bude len tym,ze ja som asi zase moc precitivela:-)
nikav
nikav | 1.9.2014 00:49
Muži radšej vyjadrujú city činom, než slovami. Aj človek prežívajúci hlboké city môže mať problém vyjadrovať ich slovne.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 1.9.2014 00:53
saturn je dosť problém poškodiť :) to on je ten škodlivec. naše vnímanie predstavujú osobné planéty a body. všetko za marsom sú planéty kolektívne a neosobné. čo som si všimol, tak akoby tie pomalšie planéty aj medzi osobnými predstavovali dofarbujúci faktor pre rýchlejšie. akoby čím rýchlejšia planéta, tým osobnejšia a citlivejšia. ale slnko je ucelený stred. tie ostatné planéty sú niečo ako "funkcie slnka", funkcie vedomia. je to ako rozbité biele svetlo na farebné spektrum cez hranol.

zranené emócie súvisia hlavne s Lunou a IC (4.domom). saturn v 1d je hlavne o opatrnosti a bude mať podobné vlastnosti ako slnko v koze a slnko v aspekte na saturn. sáťo v 1d bude vytvárať v osobe prejav rezervovanosti. môže sa javiť šlovek aj ako skúsenejší, môže sa javiť ako starší, môže mať viac strachu byť otvoreným a môže sa takisto skrývať za určitú masku (bariéry), ktorá sa javí byť niečim spoločensky štandardným a prijateľným pre danú dobu a spoločnosť. to sa nemá moc k emocionálnemu chladu.

ale venuša v škorpiónovi s plutom v konjunkcii to kľudne môže spôsobiť. a u ženy dupľom. v indickej astrológii je venuša dokonca vodného živlu, takže tie city tam určite sú! nie všetky planéty a znamenia sú jednoznačne definované živlom
lak
lak | 1.9.2014 03:04
podla mna prevaha zemskeho zivlu. :0
neznámy
neznámy | 1.9.2014 08:36
Tak pod tohle se mohu podepsat.

Luna (1. dům, Vodnář), kvádr Pluto (8. dům, Štír), kvádr Saturn (9. dům)
neznámy
neznámy | 1.9.2014 10:21
"emočný chlad nepríde len tak"

Toto je dost podstatný postřeh.

Zranění všeobecně dost často vytváří krunýř, který city nevypustí ven. Tady bych řekla, že vedou vodní znamení. Výrazné je to u znamení raka, štíra.
Aspekt pluto luna emoce blokuje specifickým způsobem do těch extrémů.

Jinak bych přiřadila "emoční rezervovanost" saturnu a uranu, ale i merkuru, hlavně pokud se týká principů panny.
nikav
nikav » lak | 1.9.2014 10:27
ÁNO! Je to prípad môjho bývalého, ktorý mal zároveň nedostatok vody, zemský živel ich "prečíslil" všetky dokopy. Spočiatku som to nevnímala.-COOL-
neznámy
neznámy | 1.9.2014 11:35
No ked si to tak zhrniem, tak mam Slnko v Panne, prevahu zemskeho zivlu, Sáťa v 1. dome, :-) (1. dom "ukazuje" na vzhlad, chovanie, sposob akym sa clovek prejavuje navonok... atd...) Preto si myslim, ze prave Saturn sposobuje to, aka som, co citim... Ked si clovek drzi odstup, ma chladne vystupovanie, tak to musi do urcitej miery zasahovat aj do jeho citov. -CONFUSED-

Venusa v Skorpionovi s Plutom v konjunkcii robi zas ine problemy si myslim...
neznámy
neznámy | 1.9.2014 11:40
Ked si clovek drzi odstup, ma chladne vystupovanie, tak to musi do urcitej miery zasahovat aj do jeho citov.

Nemyslím si to. Tiež mám saturna v prvom dome, navyše v konjunkcii so slnkom.
Odstup a chladné, bezemotívne vystupovanie používam ako ochranu.
Za tým vnútri je veľa veľa vody.
U mňa je to len stena, za dverami je to iné. :)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...