mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

EMOCNY CHLAD

martinbd
martinbd | 2.9.2014 09:08
Ak Saturn aspektuje Venušu sextilom, tak je väčšia šanca, že sa prejaví pozitívna stránka ich spojenia a teda hĺbka, vytrvalosť v láske, cite. Keď, tak myslím že má zmysel sa baviť o celom horoskope a nie o jeho častiach, viac krát sa mi to potvrdilo. Na iných fórach býva zvykom, že ľudia zverejnia svoj horoskop, ale tuto na zverokruhu je trošku iné ladenie, viac teoretické.
martinbd
martinbd » martinbd | 2.9.2014 09:12
Ešte chcem doplniť, že Saturn je vždy len Saturn, takže aj v harmonických aspektoch pôsobí svojím obmedzujúcim, ohraničujúcim vplyvom.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:12
No, tak to uz je ina kava... :-) Ten moj Chiron... Chiron mam v Raku v 7. dome... kvadratura MC, kvadratura Luna, opozicia Neptun, trigon Pluto... -PUH-


Ale este dodam, ze necitim to tak, ze by mi bolo niekym ublizene... Jednoducho to mam od mala a vekom to prerasta do niecoho, comu sama nerozumiem...
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:16
ten denný kolotoč k duchovnému uvedomeniu neoddeliteľne patrí. pozri sa na polaritu 6-12 domu. na jednej strane, na strane 12d je ticho, pokoj, nekonečné more, meditácie a na opačnej kolotoč umývania riadu, podlahy, vysávania, upratovania a celodenného makania v práci pre bohatstvo niekoho iného. niektorí duchovní adepti, ktorí prišli niekde v tibete do ášramu boli plný nadšenia a netrpezlivosti začať s duchovnými technikami a meditáciami a majster im dal namiesto toho pracovať v záhrade. takto tam museli pracovať aj 2 roky, aby z nich opadlo to nadšenie :D. a až potom začali s duchovným cvičením. - to je čo sa týka denného kolotoča (6d je aj o službe)

náš jógový cvičiteľ nám hovorieval, že keď v nás najviac vrie agresivita a zlosť, je to ideálna príležitosť na meditáciu. to je moment, kedy z nás vyliezla špina a my máme príležitosť s ňou vedome pracovať, pozorovať ju, oddeliť sa od nej - nestotožňovať sa s tým a nechať ju samú odísť. je to napätie, v ktorom sa musíme naučiť uvoľniť a nenechať sa pohltiť emočnou vlnou, aby nás odniesla kam ona chce. uvoľňovaním by sme sa mali naučiť oddeliť sa od stresu a žiť si svoj vnútorný pokoj. vonkajšie okolnosti by sa nemali lepiť na náš vnútorný kľud. každodenný kolotoč je náš tréning
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 09:31
Taky bych neházela city a emoce do jednoho pytle. Emoce chápu jako pocity a city pak jako komplex těch pocitů dlouhodobějšího charakteru.
City se usazují v srdci, emoce hlavně v břiše.
A pokud to vnímám správně, výše zmiňované ovlivňují myšlenkové vzorce, hlavně to, kterým směrem se ty emoce budou ubírat, tak by s tímto mohlo souviset i umístění merkuru v horoskopu a jeho aspekty.

Z dlouhodobější perspektivy "emoční chlad" může u saturnu znamenat i stálost, nevrtkavost citu.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:31
Chiron v dome vzťahov a v ultracitlivom rakovi, už aj to samé o sebe by stačilo.
Kvadratúra na Lunu tomu dáva ešte silnejšiu príchuť bolesti a citového zranenia.
Ani tí dvaja mocní, neptún a pluto to neuľahčujú, skôr naopak. -NOSMILE-
Písala si, že sa cítiš ako ľad pripravený do mraziaka.
Aké máš teraz tranzity na chiron, alebo siedmy dom?
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:33
ak je to niečo čo nevieš v bežnom živote ničomu pripísať, ak to nemá objektívny dôvod na to aby si "vychládala", tak v tom môže mať prsty 12.dom. tam pracuje naše nevedomie a myseľ vynáša sama do vedomia kadečo bez nášho vedomia, čiže pržívame niečo čo nesúvisí so súčasným viditeľným životom. dostávajú sa nám len nespracované pocity z minulých situácií, na ktoré si možno ani nepamätáme, ale vychádzajú už len v podobe pocitov, nutkaní, alebo záhadných okolností.
martinbd
martinbd | 2.9.2014 09:34
no áno, ale tiež sa emócie a pocity nedajú úplne oddeliť, preto som to napísal tak zjednodušene a tiež preto, že v hovorovej reči sa to až tak prísne neoddeluje. Emócie súvisia viac s Mesiacom a city s Venušou.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 09:37
Áno samozrejme stým súhlasím,brať ako celok,jedno nemôže byť bez druhého,či je niečo významné,teraz pre mňa asi áno, pluto mi robí štvorec mesiac asi aj preto som sa zamiešala do tejto diskusie :)
martinbd
martinbd | 2.9.2014 09:40
Tak Pluto kv Mesiac je podľa mňa dôležitý tranzit hlavne v ženskom horoskope, aj keby ten Mesiac nebol nejako silne postavený.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:42
lenže neptún s plutom budú mať v aspekte na chiron celá generácia. to už je kolektívna úroveň. city osobná. jedine že by pluto a neptún boli v 7.d, alebo aspektované na citlivú osobnú planétu
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 09:43
Áno aj ja to tak cítim...je to určitým spôsobom kľúčové pre mňa...tak uvidím nakoniec ako tou transformáciou prejdem... :)
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:46
Nestačí, že je tam chiron kvadratúra Luna? Čo je viac osobné a zamerané na city ako luna? Keby v tom tá luna nebola, tie transpersonálne planéty by sa nemali na čo osobné napojiť. Takto majú.
Tiež mám chirona v aspekte na najosobnejšie planéty, konjunkcia slnko, trigon luna.
Myslím, že viem, čo to znamená vo vťahu k chironovi.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:48
Pluto 1. dom opozicia Chiron 7. dom, Uran 3. dom kvadratura Chiron 7. dom, Saturn 11. dom trigon Chiron 7. dom, Chiron 3. dom trigon Chiron 7. dom
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 09:51
to je asi skôr na meditáciu a analyzovanie vlastného vnútra by sme to mohli definovať. najskôr to musí rozpoznať naše srdce až potom rozum
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:52
Takze, ked som to spravne pochopila, tak to mozem definitívne nateraz pripisat direkcnej Venusi v 12. dome?

Ale ta mi pojde este velmi dlho 12. domom... :)
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:53
môžu byť, ale priamo na lunu iným aspektom. inak neptún lunu výrazne zjemňuje a prehlbuje jej vnímanie
martinbd
martinbd | 2.9.2014 09:54
Ak máš Mesiac na 10. stupni Barana, tak by to mala byť už posledná otočka a tranzit ani nebude exaktný, ale Mesiac má širší orbis, takže to asi ešte bude citeľné, tuším v októbri sa otáča.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.9.2014 09:57
,áno ale práve zdá sa mi že tie posledné otočky všetko vyvrbia aspoň to tak cítim s týmito pomalým planetami...že ta posledná zastávka je taká bodka a kľúčová
neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:58
neviem to určite, lepšie by sa mi v tom orientovalo, keby som videl horoskop, prípadne vedel ako sa odvíjal tvoj život
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...