mesiac
Piatok, 3.5.2024
Meniny má Galina

Zdravie a výživa - 

Omyly alternatívnej medicíny

neznámy
neznámy | 14.3.2014 00:28
Pytala som sa ja; zdvorilost nam kaze odpovedat, a to nie hlupou otazkou. Vek si mozem zadat aky chcem...2 mesiace, 46, 53, 90 rokov atd, to nie je podstatne.
OTAZKA ZNIE? JE TO TVOJA FOTKA? NIE. VIES DOBRE, I VIACERI, PRECO SA PYTAM.

Staci ANO alebo NIE. Nic ine. Spravna odpoved je NIE. Poznam ten film, len som zabudla nazov.
A opytaj sa kona co to znamena. ;):)
neznámy
neznámy | 14.3.2014 15:18
Možná by se téma mohlo spíš jmenovat - Moje omyly při volbě mezi alternativama. ;)
neznámy
neznámy | 14.3.2014 16:52
My dve sa poznae? Zvazovala som ci na teba a tvoj ironicky prispevok reagovat. Nikdy som o sebe netvrdila, ze som vyrovnany clovek, prave naopak. Ja ta nepoznam, ani nesudim. Keby si zazila to co ja, tiez by to s tebou otriaslo...iny by sa obesil ako mi vravel moj muz.
Ano mam...tak po poriadku: este doma ako 20 rocnej mi v Brratislave akupunktura vyliecila silnu alergiu na cervotoce. Lichoreresnice mi vyliecila zapaly priedusiek, ktorymi som v detstve casto trpievala.
Tiez v kombinacii s inymi prirodnymi antibiotikami mi predvlani vyliecila pupienky na tvari - mozno zo stresu. Kedze vieme, ze prekyseleny organizmus sposobuje vela chorob, zaacala som prekyselenost neutralizovat vodou s citronovou stavou - 6 poharov denne a 6 citronov, po kazdom vypiti si vycistim zuby kvoli sklovine.
Ako 18 rocna som zacala trpiet hemoroidmi, bolestami v zaludku...vyliecene homeopatickymi pripravkami odv A. Vogel, tiez mi dali do poriadku pecen a ladviny.
Bachove kvapky odstranili stress a uzkost atd...navyse uzivam dalsi prirodne produkty napr, Real Thing, Echinaforce, Green power, a ine. Staci? A zabudla som na migreny po uraze, tiez A. Vogel....
nikav
nikav | 14.3.2014 17:21
Nadáva tu niekto do mrzákov tebe?!? A do akých???-NOOO-
neznámy
neznámy | 14.3.2014 17:43
Neviem, čo si prežila a ospravedlňujem sa, ak som sa ťa dotkla. Taktiež mám s alternatívnou medicínou svoje skúsenosti, zhruba od 13 rokov som trpela subklinickou psoriázou. Najskôr to začalo menšími plochami kože na rukách, kde sa mi tvorili šupiny, neskôr sa zápalové ložiská rozšírili takmer na celé telo. No najhoršie peklo začalo, keď sa mi to dostalo na tvár, pretože to už nebolo možné skryť ani zakryť. Asi v 16-tich rokoch som si na tvár začala dávať hrubé vrstvy make-upu, čo samozrejme dopadlo ešte horšou katastrofou. Pocity, aké som mala, tiež neželém nikomu. Bolo to nechutné, sama sebe som sa hnusila a vari ešte viac som sa hnusila všetkým okolo seba. Choroba nie je nákazlivá, to zrejme každý vedel, ale to, že som sa všetkým protivila, na tom nemenilo nič.
To množstvo prípravkov, ktoré som skúsila, od rôznych mastí, vodičiek, kvapiek, tabletiek, vnútorných očíst, klystír, pila som aj moč dokonca, skúsila som aj staré recepty starých materí, ako sa hovorí. Proste neexistuje nič, čo by som nebola skúsila. Kúpila som si všetko, čo sa len dalo. Navštevovala som kúpeľné pobyty, lekárov, dietológa, liečiteľov, šarlatánov, veštice, len aby niečo pomohlo. Bola som dokonca aj na regresnej terapii.
Niektoré prípravky na nejaký čas pomohli, ako napríklad kamennouhľný decht alebo rôzne očistné kúry. No všetko to bolo len dočasné a prišlo to späť, niekedy ešte horšie ako predtým.
Roky, naozaj roky som utrácala financie , zadĺžila som sa, len aby som mohla viesť normálny život. Bezvýsledne.
Prelom nastal pred dvoma rokmi v lete, keď som totálne zmenila stravovanie. Jem iba surovú stravu. Surovú zeleninu, surové mäso (občas) a tak ďalej. Nedám do seba ani hlt tepelne spracovaného jedla a takisto žiadne produkty, ktoré sú tepelne spracované. Moja koža klop klop je odvtedy sto a jedno a žijem normálny život. I keď v strachu , že sa to môže raz vrátiť.
Netvrdím, že niekomu inému alternatívna medicína (mala som na mysli hlavne kvapky a rôzne preparáty) nemôže pomôcť, ale mne nepomohla.
A poprosím ostatných, ktorí ste tu mali na mňa dosť nepríjemné poznámky, aby rešpektovali moje skúsenosti ako ja rešpektujem vaše. Načo to nepriateľstvo? ďakujem.:)
neznámy
neznámy | 14.3.2014 18:58
Asi hlúpa otázka, ale musím.. To nepiješ ani len prevarenú vodu, konkrétne vo forme čaju a najmä kávy?
neznámy
neznámy | 14.3.2014 19:10
Nie je to hlúpa otázka :). Nie, nepijem prevarenú vodu. Pri príprave čaju používam výluh za studena (macerát). V noci namočím bylinky do studenej vody a ráno mám hotový výluh. Kávu nepijem vôbec.
neznámy
neznámy | 14.3.2014 19:23
A ak by to náhodou niekoho zaujímalo, tak z astrologického hľadiska som mala v čase, kedy sa mi konečne zlepšil zdravotný stav zaujímavé tranzity.
Jupiter sextil Venuša (+MC), Urán trinus Venuša (+MC) a zároveň Saturn mi tvoril sextil s Neptúnom.
V natíve mám Jupiter, Saturn, Pluto a Mars v konjunkcii s Ascendentom.
neznámy
neznámy » nikav | 14.3.2014 19:24
Tu nie. Pozname sa vela rokov z ineho webu, kde so mnou aj flirtoval. Pred niekolkymi rokmi ma na chodniku zrazil opity sofer velkeho auta Jeep; miesto 60 km/h sa rutil cez mesto 120 km/h, a usiel. Svedkovia si vsak poznacili jeho registracne cislo...dve niekolkodnove komy, strata reci, rovnovahy, koordinacie...bola som na voziku, odkazana na pomoc inych ludi, plus som potratila dvojcata.
Ano, nazval ma tak, posmieval sa mi spolu s jeho byvalou milenkou. Ani ja, ani ziadna ina zena ho nechce. Tu sa verejne priznal, ze je uchyl. Dalej nebudem pokracovat. No vcera /som tu nebola dlho/ som od neho nasla dalsiu nechutnu spravu. Dakujem za pochopenie.
neznámy
neznámy | 14.3.2014 19:41
V pohode, nemusis sa ospravedlnovat. Tu uz akosi reagujem obranne aj ked nemusim. Ale beriem to. A dakujem...zvacsa sa ja vinim za vsetko aj ked bezdovodne.
Uplne ta chapem, ked som mala necistu plet radsej som ostavala doma. Viem ako sa vtedy clovek citi, najradsej by sa niekam skryl pred pohladmi ludi.
Sledujem na BBC program o ludoch s roznymi zahanbujucimi kondiciami ci nemocami. Zaver? ZMENA STRAVOVACICH NAVYKOV, PREJST NA UPLNE INY REZIM.
Takze menim ho postupne aj ja. Surova strava u mna prevlada, ale zatial si nedokazem odpustit treba kuraciu ci zeleninovu polievku, pecene kura ci rybu, obcas steak, dnes jahnaci. Dakujem za podelenie sa.:)
neznámy
neznámy | 15.3.2014 09:44
Este by som sa ta rada opytala aspon na nejaku vzkorku toho co jes. Ja zatial zo surovej stravy len vela zeleniny, i karfiol a brokolicu, ovocie, I susene na slnku, bez pridavnych latok, oriesky, mandle, orechy roznych druhov, semienka, maso-tatarak a sashimi....jes jogurty napr, syry asi tiez nie...Vopred dakujem.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 11:34
Hlavnou zásadou je jesť to, čo nie je tepelne spracované, takže moja strava obsahuje ovocie, zeleninu, semienka, orechy, korienky, klíčky, obilniny, med, za studena lisovaný olej, sušené mäso, niekedy surové mäso, bylinky, sušené huby, produkty zo surového mlieka, takže aj syr zo surového mlieka... Dajú sa vymyslieť vynikajúce recepty, keď sa viete pohrať s chuťami, koreninami, bylinkami. Omáčky, šaláty, dressingy, studené polievky, studené sladkosti, smoothie, džúsy, šťavy - dá sa vybrať a dá sa chutne najesť.

Je však dôležité mať doma spotrebiče, ktoré sú vhodnou pomôckou na takéto stravovanie. Ja používam sušičku, samozrejme odšťavovač a mixér, nakličovadlá a špiralizér.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 11:45
S tou syrovou zeleninou to nevidim tak jednoznacne z hlediska stravitelnosti a rocnich obdobi.

Obecne studena syrova zelenina odvadi z tela teplo.

Jde o jednoduchou rovnici Q = m * c *(t2 - t1)

Myslim ze hlavne v zime by se zelenina mela alespon naparit nad horkou parou.

Co se tyce ovoce tak premira ovoce muze z kosti odvadet vapnik.
No a kdyz se ovoce nevhodne kombinuje s jinou stravou pak nekontrolovane v zaludku kysa.

Nevhodne je napriklad ovoce v jogurtech.


Logicky by jsme asi meli v horku zevnitr organismus spise chladit(neni to ale pravidlem, jde o to jak jsi na tom s vnitrni horkosti a chladem)

No a v zime by jsme meli organismus v ramci udrzeni tepla a tim i (energie) organismus ohrivat.


Hodne druhu zeleniny jsou i v syrovem stavu tezce stravitelne.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 11:49
No a hlavni zasadou jest je podle mne: SPRAVNE SPRACOVAVAT INFORMACE.

Potom treba nebudu davat ovoce do jogurtu a praktikovat jine "zdrave komercni stravovaci naviky."

Treba i prestanu verit tomu ,ze mi jogurt vylepsi traveni....atd...atd....
neznámy
neznámy | 15.3.2014 12:05
Neviem, z chémie som antitalent, ani to stravovanie nevnímam takto vedecky. Hovorím, mala som roky zdravotný problém, ktorý sa eliminoval na minimum odkedy som na surovej strave. To je pre mňa smerodajný základ, tak si idem za tým čo mi pomáha. A špekulácie ohľadom chemických procesov nechávam na iných, čo ich to baví. Mňa baví žiť život bez psoriázy, baví ma žiť a baví ma jesť :).
neznámy
neznámy | 15.3.2014 12:23
Co se tyce chemie ,tak kdyz byla ve skole chemie ,tak jsem vetsinou simuloval u doktora.

Z meho hlediska jde spise o "selsky rozum"

Logicky,kdyz snim neco studeneho ,pak se to v zaludku ohriva.K ohrevu studene potravy potrebuje telo energii.
Je logicke ze v zime potrebuje telo vice energie na udrzeni teploty a nemam duvod touto energii jeste mrhat ohrivanim studene stravy v zaludku.



Kdyz je parne leto,pak casto organismus potrebuje dost energie
na "chlazeni"
Aby s tim nemelo telo takovy energeticky vydaj,pak naopak mu mohu studenou stravou pomoci.Ale nejlepe asi chladi tekutiny.

Sami i bez hlubokych vedomosti muzeme citit svoji vnitrni horkost a nebo chlad.

Studene koncetiny,zadek - proste pocit chladu.

A nebo pocit horkosti ,aniz by jsme meli teplotu.


Tyto pocity jsou jednoduche zpravy od naseho organismu,jestli je potreba chladit nebo ohrivat.


Kdyz se hodne tlaskam"tuky,uzeniny,maso,mlecne vyrobky + ostatni" tak moho mit casem skutecne hodne problemu.


Pokud z tohoto prejdu na to co pises ty.Pak je to rozhodne postup dopredu a dosti problemu se muzu zbavit.

AAAle na ostatni si muzu dale zadelavat.Postupem naseho zivota se metabolismus postupne zpomaluje.

U zen je docela meznik klimakterium ,kdy u spousty zen ,ktere se precpavaj ovocem a produkty s mleka propukne osteoporoza kosti.


Ono treba Vegetarianstvi a veganstvi je docela velika veda z hlediska zamezeni postupneho sebeposkozeni,ke kteremu dojde ,pokud tato strava neni vyvazena.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 12:33
Dakujem pekne za odpoved. Na susene maso a klicky som zabudla; jem no organicke a bez prisad kupovane vo Woolworths alebo v Health shope. Vyjde to draho tak si mi radu ako na to. Nepomyslela som, ze by som si mohla susit potraviny doma; nakllicovanie som skusala prirodzenym sposobom, odradila ma vsak zdlhava praca s tym...mozno som len leniva alebo momentalne dost vytazena.
Neviem co je spiralizer a na co sa p;ouziva. Odstacovac, pijem len stavu urobene doma, dzusy uz nekupujem potom ako som si precitala jedn clanok o nich....
Musim suhlasit aj zo zveroelipsou, co sa tyka stravitelnosti, ochladzovania organizmu atd. Sucasne, ak ti to vyhovuje a vyliecila si tym psoriazu, tak je surova strava spravna, je to tvoj zivot a zdravie. A podla toho by sme sa mali riadit, individualne. Jest co nam cuti, co na nas posobi dobre a uzdravuje. Mam priatela ayurveda, ten ma troche poucil co je pre mna ako typ pita vhodne. A paradox: je dost chory a skoro nic mu nepomohlo. Treba skusat a na cchybach, omyloch sa poucist a najst si to "svoje".
neznámy
neznámy | 15.3.2014 13:26
Ono aj v tomto spôsobe stravovania platí, že telo si samé pýta to, čo potrebuje v podobe toho, že mám na niečo chuť. To klimaktérium je v mojom prípade ešte dosť ďaleko, takže netuším, či to raz bude mať dopad alebo nie. A stále tvrdím, že každý nech si nájde, čo jemu sedí. Myslím si aj, že svoj význam má krvná skupina, ale hlavne je dôležité fakt to, čo si telo pýta samé. Čo sa týka ochladzovania alebo otepľovania organizmu, tak poslúži aj horúci kúpeľ, keď mi je zima alebo vlažná sprcha, keď je teplo. Ty sa tiež stravuješ nejakým špeciálnym spôsobom?
neznámy
neznámy | 15.3.2014 13:42
Špiralizér je krájač na výrobu zeleninových alebo aj ovocných špagiet :). Ja tiež pijem len doma vyrobené šťavy a džúsy si tiež vyrábam sama, takisto sirupy. V rámci možností si sama pestujem čo najviac potravín v záhrade. Je to veľmi príjemné, pretože som si vďaka tejto strave našla tiež úplne nový spôsob života, nové končíky, záhradkárstvo a pestovateľstvo ma úplne pohltilo a je radosť sledovať, ako vďaka vašej starostlivosti niečo rastie, niečo vzniká. Taktiež sa teším zo synom, keď ho vidím ako sa babre v zemi je to veľakrát fakt sranda :). Baví ma tiež uskladňovať džúsy, sirupy atď v pekných fľašiach, teším sa z pohľadu na svoju špajzu. Takže ozaj, musím povedať, že tento spôsob života mi priniesol okrem zdravia aj veľa radosti do života a naplnenie voľného času spojeného s tvorivosťou. :)
neznámy
neznámy | 15.3.2014 13:46
No,to hodne slychavam "telo si rekne"

Osobne bych to postavil spise o "duse si rekne"


Pokud totiz budu "poslouchat telo" pak by se z nej treba mohla chtit casem duse odstehovat.Mohlo by se prestat v mem tele dusi libit.

Proto se zkousim chovat tak,aby se dusi v mem telu libilo.

Telo si treba rika i o alkohol,drogy,cukr,sul....Tim mi mozna telo rika ze neco neni v poradku a spise bych ho nemel poslechnout doslova a vyvodit z toho zaver jako kdyz je mi teplo a nebo zima.

Ke klimakteriu nemusi byt daleko -muze prijit klidne v 35 letech a nebo vubec.
U klimakteria jde hlavne asi o nedostatek,rovnovahu,prebytek.
Menstruace muze zacit take klidne v 9 nebo 20 a nebo vubec.

Horuci kupel nedoporucuji.Pokud nechces treba zit ohledne tepla v horke vode.


po horke koupeli Jsi myslim cela "otevrena" obema smery.
Takze celkove nachylnejsi na vniknuti "nemoci" a energeticke a jine ubytky.


Dnesni doba dosla tak daleko,ze pokud by hooodne lidi prestali jist to co nemaji,tak vlastne umrou hlady.

Zijeme i v dobe kdy vetsina obeznich lidi trpi podvizivou.


Mysli ze cca 80 procent populace v soucasne dobe povazuje prirozeny stravovaci rezim za dietu.


Snazim se stravovat tak,abych se regeneroval a detoxikoval kazdy den.Ne jenom za uplnku na jare.Proste prirozene.

Stravovani beru jako vedlejsi podpurnou pomucku zivotniho stylu.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...