mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Omyly alternatívnej medicíny

neznámy
neznámy | 15.3.2014 21:09
S tym tiez nemozem suhlasit. Klasicka medicina ako sme ju poznali, a pozname, ma od cinskej mediciny veeeeeelmi daleko. Do roku 1989 vacsina nasich ludi sa s inou medicinou nestretla. Nemala odkial, boli len klasicki lekari a "klasicke lieky" z lekarien. A este tie ucinne boli len pre niekoho...
neznámy
neznámy | 16.3.2014 01:38
Mohla som si domysliet, nebula som si vsak ista. Dzus urobim a hned vypijem, neskladujem; sirupy nerobim ziadne. Pestujem si iba rozne bylinky, ktore ppouzivam pri vareni - tam kde byvam by mi nic ine nevyrastlo, slnko spali....tak som toho zanechala. Aj mna to bavi a tiez mam radost, u mna najma z kvetov,,,podobne ako u mna. Tie dzusy, nestracaju na hodnote skladovanim?....ja za dzus pokladam napr cerstvo vytlaceny pomaranc, alebo zmes zeleniny...je rozdiel medzi stavou a dzusom?.:)
neznámy
neznámy | 16.3.2014 08:35
Vážena pani.
Myslím že váš provokačný článok ani tak nerieši pravdivosť vašho vyjadrenie či je alternatívna medicína funkčná alebo nie, ako váš osobný frustračný postoj. Je mi ľuto že sa tolko ludí na tento nezrelý postoj nachytalo a snaží sa vam dokazovať opak. Ludkovia nereagujte na pani.
To nie je predsa problem alternatívnej mediciny ako takej, ale zle myšlienkovo zpracovaná skúsenosť menovanej.
Treba predsa odlíšiť biznis trh a funkčnosť alternativ. medicíny. To že je teraz taká doba dilerov a ziskuchtivých ľudí, nemá nič spoločné s funkčnosťou alternativnej medicíny.
Keby pani rozmýšlala hlavičkou, tak by si všimla že po miliony rokov tu chémia nebola a ludstvo si predsa muselo nejak pomáhať. Dôkaz máme predsa jasný a to, že pani Carmen sa mohla vôbec narodiť. Veď ľudstvo prežilo svojpomocne až po dnešok. No tri krát hádajte na akej chémie sa tak udialo.
Verím že tento nezralý názor mladého človeka (ved má ešte dieťa) sa časom cez realne zdravotné problémy obrúsi a s úctou a pokorou raz siahne potajme po nejakej bylinke či inej metode.
Alebo sa pripraví na amputáciu orgánov ako sa to dnes deje v školskej medicíne. Bolí, tak odrežeme. Vid prsníky, vaječníky, maternice, ladvinky a podobne, až po prst k vôli trieske.
Ďakujem za trpezlivosť.
neznámy
neznámy | 16.3.2014 09:46
Konečne!!!
Konečne sa našiel niekto múdry, kto uvedie veci na tu jedinú pravú mieru a všetkým, čo si tento článok, napísaný neskúsenou matkou malého decka, prečítali, dali sa nachytať a vtiahnúť do tejto zbytočnej diskusie, vyjaví, ako sa veci naozaj majú..
Tak tak, vážený pane, len z úcty k vašim virtuálnym šedinám, Vám nenapíšem nič šťavnatejšie k tomuto Vášmu referátu.
On síce má niekoľko ( podľa mojej osobnej subjektívnej mienky ) dobrých myšlienok, no podaný je spôsobom, ktorý by Vás ospravedlnil, keby ste odrazu dostali nútkanie postaviť sa pred zrkadlo a jednu si vlepiť..
Ďakujem aj za Vašu trpezlivosť..
neznámy
neznámy | 16.3.2014 10:12
Mne osobne se tato diskuze jevi zajimava.A pokud mne treba jine diskuze nezaujmou,pak je kvuli tomu nepovazuji za zbytecne.Proste existujou a lide je meli duvod zalozit.

Myslim ze zajimave a uzitecne je mozna uplne vsechno,

ale mne osobne uplne vsechno nezajima.
neznámy
neznámy | 16.3.2014 10:17
Nevidim duvod,proc bych nemel reagovat.
neznámy
neznámy | 16.3.2014 12:34
Vážený pán,
keby ste čítal celú diskusiu, nikdy by ste nenapísal túto vetu práve mne:

"Verím že tento nezralý názor mladého človeka (ved má ešte dieťa) sa časom cez realne zdravotné problémy obrúsi a s úctou a pokorou raz siahne potajme po nejakej bylinke či inej metode."

Takisto vaša veta "bolí to, tak odrežeme" je trošku mimo kontext a preto budem váš príspevok brať ako pokus o zbytočnú provokáciu.

A buďte tak láskavý, neberte si do úst moje dieťa.
neznámy
neznámy | 16.3.2014 13:58
Je to hlavne námet, ktorý slúži na to, aby ľudia diskutovali, vyjadrili k tomu svoj postoj, názor, skúsenosť. Sa mi zdá, že ste to mýlne poňali ako vnucovanie názoru - ja v tom takýto účel nevidím. Účelom je výmena skúseností. Dá sa povedať, že tento web je duchovne zameraný a veľa ľudí tu má skúsenosti s rôznymi formami alternatívnej liečby.
Preto podľa mňa nie je dôvod, aby ste túto diskusiu ponímali ako nejaké vymývanie mozgov s účinkom na diskutujúcich a určite nie sa hnevať na autorku diskusie kvôli tomu, že má odlišný názor na základe doterajších skúseností. Každý dospeje sám k tomu, čo mu najviac vyhovuje a občasnému "popáleniu sa" na svojej ceste sa nikto nevyhneme...
neznámy
neznámy | 16.3.2014 15:33
Ona ta argumentace s amputacema je myslim zavadejici.
Jsou spatny a dobri doktori v skolskej medicine a to same se da rici i o alternativnim smeru a kazdem lidskem oboru.

Napriklad diky skolskej medicine existuje miliony lidi ,kteri by jeste "nedavno" nemeli sanci na preziti.

Uz jenom kdyz si vezmu u sebe okamzik kdy se mi pretrhl kolenni vaz.
Alternativni medicina by mi tesko mohla v tomto pripade vratit zdravou nohu.

V tomto pripade spickovy operater mi pri mem vedomi udelal plastiku kolenniho vazu a vsechno co mne zajimalo jsem s operaterem mohl behem operace probrat.
Cele jsem to videl v monitoru,byla to uzasna podivana.

-vrtani der do kosti
-ocisteni chrupavky
-odriznuti stepu slachy z jineho mista a vlozeni tohoto stepu tam kde jsem vaz nemel.
-pouziti dvou plastovych zavrtnych sroubu ktere se behem jednoho roku vstrebaj a nahradi je kostni tkan.

Operaci jsem absolvoval ve 40 letech.Jeden konservativni specialista mne varoval,ze pokud si necham plastiku udelat a dal sportovat,pak diky novemu tesnejsimu vazu si znicim kolenni kloub a do dvou let si zadelam na umele koleno.

Trochu mne nalomil,ale tesil jsem se na dalsi dva roky aktivniho sportu.

Diky alternativni medicine jsem mel po operaci rychlejsi regeneraci a koleno je uplne zdrave.Je to i diky systematickemu neustalemu posilovani "tkanove puncochy" ktera obepina cele nase telo a "alternativni prevenci"


V roce 2011 jsem si pretrhl achylovu slachu na prave noze v telocvicne.(obcas zapominam ze jsem jenom clovek a ne robocop)


A je to podobny pribeh.Specialista mi sesil vaz ctyrvlaknove hned rano po veceru co se mi to stalo.Behem operace jsem si dohodl specialni vakuovou dlahu v plastove konstrukci na kterou se ihned po operaci muze naslapovat celou nohou.
Operaci jsem bohuzel nevidel,lezel jsem na brise.

No a na regeneraci jsem sel alternativni cestou o ktere kdyby vedel ten co mne operoval tak mne asi uskrti.Po trech mesicich od operace jsem hral nohejbal.


Muzu rici ,ze nohy mam po urazech zdrave.

-diky klasickym specialistum
-diky alternativni medicine
neznámy
neznámy | 17.3.2014 11:34
Pro akutní zranění bude nejspíš účinnější klasická medicína. Pro hledání funkční rovnováhy je přirozenější úprava životního stylu a podpora alternativní medicíny.
neznámy
neznámy | 17.3.2014 12:49
Souhlasim.Asi by nic nemelo byt od zdi ke zdi ale nekde idealne mezi tim.
Myslim ze co se tyce nepriklad mikrochirurgie,ortopedie aj.Tak tam funguji uzasne postupy.Urcite je lepsi se k nim zdravotne nedopracovat.Ale jsme jenom lide.

Kdyz napriklad u nekoho velice pozde detekuji nejakou agresivni nemoc,nemusi mit na alternativni lecbu uz dispozice.

Mo a "bila" medicina mu da moznost zachranou fyzickeho zivota treba zmenit zivotni postoj a prejit na alternativu...
dodo41
dodo41 | 17.3.2014 13:02
Ja suhlasim sam zo sebou -ROLL-
Stránka:
2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...