mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Vtipy a haluze - 

Horkýže slíže sa nezapreli

neznámy
neznámy | 12.12.2011 22:12
Vanda, kazdy sme ini, pre niekoho mozu byt fakt nechutni, ja som "na nich vyrastala", este ked neboli znama skupina, chodievali sme na ich koncerty,..tak ma potesilo, ze aj ked su uz pomaly "starci na chmeli", svojsky (a hlavne trefne a vtipne) vyjadrili nazor -FLOWER-
Antonidas
Antonidas | 13.12.2011 15:54
Takže nakoniec :
http://www.aktuality.sk/clanok/198535/horkyze-slize-do-politiky-nepojdu/
som rád,že iba zablbli a dostali rozum. A budú robiť to,čo najlepšie vedia ,obveselovať ľudí svojou hudbou.
neznámy
neznámy » Antonidas | 13.12.2011 16:04
No na Slovensku je všetko možné, aj tá najväčšia sprostosť sa môže stať realitou. Tak sa ani nedivím ak niekto prehliadol, že ide len o recesiu.
Ale Norika Mojsejová to už asi sranda nebude, že? -ROLL-
Antonidas
Antonidas | 13.12.2011 16:13
Slovensko je krajina neobmedzených možností a jednoduchého národa. A Norika hovorí rečou jednoduchých ľudí....a mám obavy z toho.
Ale zatiaľ sme nezblbli ;) tak ako poniektoré národy božou prozreteľnosťou. Ale jedno je isté !!! Voľby prinesú prekvapenie. Len dúfam...
neznámy
neznámy | 13.12.2011 18:03
v kazdom pripade ja by som ich volila(aj ked sa mi nepacia) len kvoli tomu, ze chcu podporit kulturu na Slovensku, skoda, ze to bolo myslene len zo srandy. takych, co maju taketo predsavzatie je malo, lebo kazdy ocakava, ze ten co pride, bude rozdavat peniaze a o kulture sa toho vela nenahovori, preto je skoda, ze sa tato myslienka vysuva iba do pozicie humornej-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 13.12.2011 18:34
a najlepsie asi je, ked si kulturu vytvori kazdy sam, taku svoju osobnu-COOL-
Antonidas
Antonidas | 13.12.2011 20:25
Nemyslím si,nemajú skúsenosti s vedením a riadením ľudí... o to viac by boli manipulovateľný a ľahko by podľahli peniazom (slepé ľavé oko) ,až by stratili všetko ... Ale keby Ti úprimne vyhovovali v parlamente,prečo nie.
Ľahko sa hovorí o zodpovednosti,ale tak konať je omnoho ťažšie...
neznámy
neznámy » Antonidas | 13.12.2011 23:48
mily Antonidas, kazdy by mal konat predovsetkym z pohladu zodpovednosti za sameho seba, o tom som vlastne hovorila od zaciatku komunikacie nas dvoch, ktora sa ale asi samym nedopatrenim posunula do pozicie mojho monologu-LOL-
ludia by nemali byt stado oviec, ktore vedie pastier(asj ked v krestanstve je pouzivany obraz pastiera dusi, ale toto je nieco uplne ine), to je hanba, kazdy clovek je tak trochu zodpovedny a svojim dielom prispieva k celkovemu vysledku, nie je to iba o politikoch. A kazdy by mal rozvijat nielen svoju stranu intuitivnu, ktora da jeho zivotu zmysel a iskru, ale aj rozumovu, aby v sulade vytvarali vyvazenu dvojicu a clovek mohol prezit stastny zivot. Na to vsak je potrebne, aby sa za svoj zivot citil zodpovedny kazdy sam a neobvinoval zo svojich neuspechov vonkajsie udalosti. Myslim, ze ked zaciname od seba, od svojho stredu, vtedy zacina skutocna cesta, ktora niekam vedie:)
Antonidas
Antonidas | 14.12.2011 11:46
Neboj ,ostávam pri monológu.
Takže v prvom rade s Tebou súhlasím,že každý má niesť zodpovednosť !!! Ale...
Zabúdaš na temnotu ľudskej duše. Politika je len odrazom myslení ľudí. Dnešná spoločnosť je frustrovaná,láska vymiera a peniaze majú väčšiu hodnotu ako ľudský život,ambulancie psychológov sú preplnené. Najprv pomáhaj ľudom zmeniť sa a zmeníš politiku. Myslíš,že v dnešnej spoločenskej situácie by HS niečo spravili? Skončili by ako športovci v politike - boli by bábkou niektorých VYVOLENÝCH. Dali by síce viac do kultúry ale na úkor trebárs zdravotníctva,školstva atď...
HS sú skvelý hudobníci ale vstupom do politiky by stratili výnimočnosť (narážal som na sokratov sen o slepom ľavom oku) Možno by sa dostali do politiky cez fanúšikov,recesistov a frustrovaných voličov..ale ich voľba (v dnešnej spoločnosti) by bola z môjho pohľadu čisté "donkichotstvo".Zmenila by sa politická strana,nie politika.
Takže : Najprv pomôž ľuďom sa zmeniť a zmeníš politiku. Nech KAŽDÝ ide voliť podľa svojho vnútorného pocitu,morálnych zásad. A tak voľbou sa každý zaviaže prijatím zodpovednosti za vládu politikov..."to čo zasejeme,zožneme"
Je plno ľudí morálnych a odborných kvalít schopných riadiť štát,len sú pochovaný v mori kandidátov,majú smolu, že nie sú na výslní ako niektorí politici či ... skupiny ;)
Ani ja neviem,ktorí sú to,tak hľadám kde sa dá ...kým 10 marca nespravím voľbu
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 00:13
ved to mi je jasne, ze horkyze by horkyze dosiahli, lebo tam je potreba niekoho silneho a rozhodneho, nekompromisneho, ochotneho riesit problemy, ktorych je hockolko a takeho, ze ktorym nieco aj vidiet, no tak to by na Slovensko mohol prist na zaskakovanie niekto, kto uz ma uspesnu politicku karieru za sebou a kto by ukazal, ako sa to robi-LOL-
ja si nemyslim, ze by som mala menit ludi, myslim, ze by som mala menit predovsetkym seba, lebo tam mam roboty najviacej, teda sama na sebe a ak to dokazem, budem vediet povedat ostatnym, ako sa to robi. Ale prvotna je vola, od seba, aby clovek nezhnil, zvnutra, revolucia zacina v sebe a nie medzi kmenmi, ani strngotanim klucikov, ale zodpovednostou za seba, za svoje zdravie, za svoje prezivanie, za svoju buducnost. A je jedno, ci je clovek v Papui Novej Guinei, na dne Cierneho mora, V Kazachstane, alebo sa rozhodol ze bude pesky kopirovat vrasnenie Ticheho oceanu. Velakrat som sa zhrozila, ked som sa pytala niektorych ludi, ake lieky uzivaju a mnohi nevedeli. Nevedeli, a pritom to mnozstvo liekov malo dokopy viac neziaducich ucinkov na ich zdravie ako celkovy uzitok z nich. Su lieky, ktore pomahaju, ale ak clovek nieco prehana a spolieha sa na pomoc zvonka, vela tej pomoci nepride. Moderacia a vlastna vola a usilie zmenit vec je na nezaplatenie a hlavne nieco robit so samym sebou a nie zivit sa sebalutostou, marnomyselnostou, lebo to je ovela lahsie ako nieco realne urobit, hovorim o sebe, lebo som clovek ako kazdy iny:)
Antonidas
Antonidas | 15.12.2011 00:57
Nepochopila si zmysel, co som písal.
Mnoho ľudí potrebuje pomoc...a ak získa sebaúctu, dostane nádej a chuť niečo zmeniť - tak by bolo po podpore HS.
A ak každý človek,bez frustrácie z politiky a zo života bude voliť podľa svojho vedomia a svedomia.
Tvoje zmýšľanie mi pripomína Nemecko v 30-tich rokov minulého storočia, keď sa Aďo dostával k moci cez frustrovaných voličov počas krízy...
Nepopieram,že osoba musí byť silná a inteligentná a taká,čo už niečo dosiahla medzi ľudmi.. výsledkami,ktoré uživili rodiny. Nie kecami a spevom - ale činmy.
Zdravá spoločnosť je schopná zosadiť i silnú osobu,vládu z vedenia, moc je opojná, je mnoho príkladov z minulosti...
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 01:59
nerozumieme sa, v skutocnosti by som volila ako prvu stranu Strom zivota
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 02:15
s tymto by som ti chcela zazelat vela uspechu pri ziskavani sebaucty ostatnych a hlavne, aby si bol uspesny pri zbavovani ich z frustracie z politiky a zo zivota( vacsiu chobotinu som este nepocula, sa mi zda, ze co sa tyka tej humornej produkcie, tak jednoznacne bodujes, skoda vsak, ze to myslis vazne) ale mozem ta ubezpecit, ze ludi fustrovanych(vedome a dobrovolne) nie je vela iba na Slovensku, ale hocikde na svete, takze nech sa paci, prace je habadej:);)
Antonidas
Antonidas | 15.12.2011 09:22
... Tvoj pohľad mne osobne nesedí. Je založený na sile ega a nie každý ho má veľké a ty ho máš pekne veľké. Niektorí ľudia potrebujú nakopnúť sa,nechať inšpirovať sa či prijať pomoc. Z môjho pohľadu človek získa aj sebaúctu ,tak,že pôjde slobodne voliť s tým,že je ochotný prijať zodpovednosť za voľbu. Voliť bez ovládnutí emóciami.
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 11:16
Každý pohľad, ktorý niečo presadzuje alebo sa bráni, hnevá sa či uráža obsahuje prvky ega - chcenia. Ego proste chce. Chce niečo presadiť a dotýka sa ho, ak dostane odpoveď bez servítky, zo srdca, zo stredu, z vedomia.
Naopak, keď sa egu podarí nad niekým zvíťaziť (slovne aj inak), spôsobuje krátkodobú rozkoš, ak sa to človeku podarí. Ale potom zase prázdno a hľadanie ďalších víťazstiev. Prílišná upätosť na terč (cieľ), ktorá umlčí vnútornú túžbu, to je ego. Aspoň tak to cítim z vlastnej skúsenosti.

Zverokruh ma vlastne naučil jednu zaujímavú vec, umlčať na chvíľu ego tým, že ho nechám hovoriť a nechať hovoriť vnútorný hlas tým, že budem mlčať. Ak sa ma príspevok dotkne a vzbĺkne vo mne hnev, nechám svoje ego vrieskať do prázdna a radšej nepíšem. Vedomie ho objíme, pochopí a utíši. To neznamená, že nemôžeš ostať pri svojom presvedčení, ale to, že v tom okamihu ťa iné presvedčenia prestanú urážať a namiesto posudzovania toho, či je ich otcom ego, alebo hlbšia skúsenosť, môžeš hĺbkou vedomia (a jeho skúseností) využiť ego oveľa konštruktívnejšie.

Škoda, že v reálnom živote mi to až tak dobre nejde. Keď kričím po mojom synovi, moje ego sa nafúkne ako balón a neviem ustúpiť a chcem a chcem a chcem - svoje. Až keď spí, počujem vnútorný hlas a plačem, je mi to ľúto.
Človek má dvojitú povahu, nikto nie je bez ega a nikto nie je bez toho, čo je za ním. S týmto vybavením sa učíme pracovať celý život. Všetci a stále, v každej novej chvíli.
Antonidas
Antonidas | 15.12.2011 12:21
Každé rozhodnutie vykonané pod vplyvom výkyvu ega je na škodu...Či už sa cítiš blažene alebo frustrovane .... inak by si sa rozhodovala,ako v jeho strede.V kľude,spokojne s počúvnutím vnútorného hlasu. A preto hovorím,že niektorí ľudia potrebujú pomoc pri hľadaní svojho stredu...
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 13:29
Nie som si istá, či si ma správne pochopil.
Ego je podľa mňa celkom prirodzené, ak je podriadené vedomiu. Z môjho pohľadu môže byť ego proti vedomiu, alebo v súlade s ním, ale nie mať výkyvy. Ak naše ego kričí, niečo proste nebolo v súlade s našim chcením. A potom máme viacero alternatív.
Buď s pomocou vnútorného hlasu nájdeme cestu, aby naše chcenie vyhovovalo aj iným (môže to byť aj cesta prijatia iného názoru, cesta rešpektu, cesta akceptácie - možností je veľa), alebo budeme na nich útočiť iba svojim egom, ktoré je maximálne schopné uhýbať, chrliť logické argumenty, informácie a úsudky o ľuďoch, ktorých nepoznáme.
Cesta k sebe, k svojmu stredu, je podľa mňa prirodzená a celoživotná cesta. Kým človek sám nechce prijať život ako učenie, ak nie je voči tomu, čo príde otvorený alebo nie je na to pripravený, ako dokážeš niekomu dopomôcť k jeho stredu?
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 13:31
Ešte čo sa týka tej sebaúcty - pracovať na sebe je bázou naplnenia pozemského života. Ak človek na sebe nepracuje, nemôže z môjho pohľadu dosiahnuť zdravú sebaúctu, jeho ego a vedomie budú vždy v konflikte.
A uznanie, ktoré dostávame od iných, alebo na základe aktívneho konania, môže síce upevňovať našu sebaúctu, ale až vtedy, ak nejakú máme. V opačnom prípade nás môže zvádzať k iluzórnej, falošnej sebaúcte, ktorá vedie k hádzaniu chýb na iných.

Prijať zodpovednosť môžeme za svoje konanie, alebo aj nekonanie vo voľbách, ale nie za konanie vyvolených, ktorí sú často lepšími rétormi ako politikmi. Naše ústavné právo je slabé, sú v ňom diery, ktoré sa dajú obchádzať vždy, keď človeku chýba zdravá sebaúcta. Pretože sebaúcta nepredstavuje len úctu k životu svojmu, ale aj k životu ako takému, v konkrétnej spoločnosti, v rozmedzí vzťahov. Ak sa naraz nepostavia kompetentní ľudia, ktorí pracujú v centrálnych oblastiach ako zdravotníctvo, školstvo, sociálne siete, tam hore bude ďalej ľadová galéria obrazov, v ktorej sú bezcenné artefakty namaľované pomocou pekných, ale prázdnych slov bez súcitu, bez uvedomenia si miesta v spoločnosti.

Aby som do nej neupadla, vymyslela som si na základe pozorovania života jedno osobné motto, ktoré podľa mňa platí tak pre spoločnosť ako organizmus, ako aj pre samotnú osobnosť. Používam ho vždy, keď ma chytá pasia, alebo keď sa do popredia môjho konania vtláča myšlienka: "Keď sú drzí a sebeckí všetci, prečo by som nemohla byť ja...?" No jednoducho preto, že...
Ak v nás splesnie zrnko maku, bude pleseň v celom vaku.
Antonidas
Antonidas | 15.12.2011 14:02
Ja tvrdím, že ak ľudia budú voliť podľa svojho vnútorného presvedčenia.. a nie pod tlakom emócií ,tak prosím, nech sú aj Horkýže Slíže v parlamente. Ak to ľudia uznajú za vhodné,to jediné beriem. Konanie pod emóciami v 1989 nás voviedlo sem... Nehovorím, že by sa malo pomáhať ľudom hľadať jeho stred. Každý je individuálny. Len mu pomôcť tým,že ak bude potrebovať pomôcť pomôže sa mu, nech sa slobodne rozhodne,ako čo chce robiť.
Vidíš, bavil som sa s mnohými priateľmi ohľadom politiky,čo by robili. A temer každý vravel,že by hrabal pre seba,aby zabezpečil rodinu. Keď takto rozmýšľa spoločnosť ..niet sa diviť kde sme. Kde panuje ako kde by som najviac nakradol.Preto v takejto spoločnosti by bola len kozmentická zmena jednej strany za druhú...
Nezabudni na Penicilín nie je pleseň ako pleseň
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.12.2011 14:29
Toto ti nemôžem a ani nechcem brať, to je veľmi milá predstava. Len z môjho pohľadu trochu idealistická. Úprimne povedané, nepoznám veľa optimistov, ktorí veria v to, že sa dá urobiť dobrá voľba. A hlavne nie slobodná.
Neviem, či sa tam hore raz niečo zmení, skôr sa tam menia tí, čo tam prichádzajú, to si vystihol. No a osobne sa ani nesnažím oddeliť emócie od vnútorného presvedčenia, potom by to presvedčenie bolo suché a prázdne ako pohár bez vody.

Pozor, antibiotiká sú najväčším zdrojom plesne, lebo oslabujú imunitu a sú zamerané iba na bakteriálne infekcie. Väčšina patogénnych plesní vzniká práve po liečbe antibiotikami.

Ale podľa mňa má aj tak všetko pozitívny význam - ego, aj pleseň. Oba môžu zaceľovať osobnosť aj zdravie, prinášajú skúsenosť.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...