mesiac
Štvrtok, 2.5.2024
Meniny má Žigmund

Voľný pokec - 

Odmietnutie darcovstva orgánov a pitvy

neznámy
neznámy | 16.10.2015 21:05
Zaujímavé tvrdenie. U môjho muža žiadne zmeny v správaní ani v zručnosti nebadám. Je presne taký istý ako aj pred transplantáciou.
Čo sa týka detí. Tak po chorej dcérke sa nám narodil úplne zdravý syn.
Prírodu by som do toho neplietla.
neznámy
neznámy | 16.10.2015 21:14
Netvrdím, len opakujem, čo vyskúmali vedci. A nie je to rovnako u každého, inak by nehovorili o stovkách prípadov.
Reagovala som na Zyry - na jej vetu, že zvieratká si tiež medzi sebou orgány nevymieňajú.
Mám podobné názory ako ona, napriek tomu, že plne chápem, aká nesmierne vďačná si za život tvojho manžela a tiež mu prajem, aby sa úplne vyliečil a aby ste boli spolu šťastní po smútku, ktorý ste prežili :)
neznámy
neznámy | 16.10.2015 21:25
Ďakujeme. Ktovie možno po dlhšom čase si nejaké tie zmeny začnem všímať. Zatiaľ okrem jeho väčšej aktivite nič, aj je tvrdohlavý ako predtým... Len dúfam, že ak nejaké nastanú, tak to budú tie lepšie... :)
neznámy
neznámy | 16.10.2015 21:28
Hm...to je zaujímavé, ty s manželom ste nesúhlasili s transplantáciou orgánov vašej dcéry a nejaký čas nato, potreboval takúto pomoc tvoj manžel...prišlo mi to ako ponaučenie, aby si sa dokázala vžiť do protistrany...určite si tým aspoň zmenila názor na vec.

Ja osobne transplantáciu orgánov neriešim...aj keď pracujem v zdravotníctve, tak ma pravdu povediac ani nenapadlo rozmýšľať o tomto...niesom ani za, ani proti... neviem reagovať, pokým sa mi táto situácia nestala...
neznámy
neznámy | 16.10.2015 21:54
No, vlastne vtedy nejak nebolo veľa času sa nad tým zamýšľať. Začali jej zlyhávať ostatné orgány, tak sme nejak pre ten náš smútok ani normálne nerozmýšľali. Najmä ja som panikárila. Lebo som bola v tom čase hospitalizovaná v inom meste. Nemohla som byť pri nej, ani osobne celú túto vec konzultovať s lekármi. V skutočnosti viac rozhodoval môj muž. Nechcela som ani, aby ju odpojili od prístrojov... To že sme sa mali rozhodnúť inak, som si uvedomila krátko po tom. Odvtedy prešlo už skoro 11 rokov. V tom čase som o transplantáciách nič nepočula, takže rovnako ako aj ty som to neriešila. Nemala som na to žiadny názor. No zmenilo to moje zmýšľanie jednoznačne...
neznámy
neznámy | 16.10.2015 22:42
Nemyslím, že dojde u Tvého muže k nějakým podstatným změnám- když, tak jen k dobrému,:) protože po zážitku vlastně daru druhého života si člověk daleko víc váží všeho, co může dát i toho, co dostává.
Můj muž žil léta s transplantovaným orgánem, udělal neuvěřitelnou spoustu práce, která měla smysl, a žil naplno.
Nejen proto bych nikdy nepodepisovala papír, že nechci darovat orgány, nebo tkáně či buňky.-
O tom, že se odebírají orgány pacientů v kómatu slyším poprvé, podle zákona musí dva lékaři konstatovat smrt. (I když si dovedu představit, že praxe může být jinde - byznys je všude, ale pokud má ten člověk příbuzné, museli by k tomu dát souhlas).
Putes
Putes | 17.10.2015 10:05
Moc hezky jsi to napsala-FLOWER-
marcie
marcie | 17.10.2015 10:55
V podstate rovnaké je darovanie krvi - pri pôrode som dostala transfúziu krvi a ak by sa to dalo vrátiť, tak by som ju odmietla ... spolu s krvou alebo orgánom automaticky dostaneš aj energiu darcu, čo ťa musí ovplyvniť ... ja viem len toľko, že darcom bol nejaký muž ... možno mal dlh voči mne a takto mi ho splatil, ktohovie ;)
lak
lak | 18.10.2015 04:06
-LOL--LOL--LOL-
lak
lak | 18.10.2015 04:06
-LOL--ROFL- boze, zeny, co robite? skapem z vas -LOL-
lak
lak | 18.10.2015 04:07
velmi pekne pises, klobuk dolu -THUMBSUP-
lak
lak | 18.10.2015 04:09
:D -ROFL- ked sa ten nick napise, vyzera to smiesne -ROFL-
lak
lak | 18.10.2015 04:10
Staršie dievča v dedine, omnoho staršie, dokonca staršie ako iné staršie deti, ale natoľko stará, aby bola dievča....hej, hej, je mi to úplne jasné :)

Ale nechcem tu salamunovi štrnástemu kaziť tému, či odbočovať, ja to robím často, veď vieš a štrnásty znie tak vážne, až sa ho bojím, či čo -NOSMILE-....no ale spýtam sa Ťa, či by si darovala orgány, lebo vieš, napríklad by si tým ušetrila 2,39 alebo 1,50...


tak toto ma uz uplne zabilo, este nikdy som sa na tvojich prispevkoch tak nezasmiala :D
lak
lak | 18.10.2015 04:17
so mnou si mozu robit co chcu (ak niekomu pomozu moje stare kosti alebo neprepita pecen, preco nie) ale predtym poprosim srdce prepichnut ihlicou - pre istotu (cudovali by ste sa, ale aj v 21. storoci su este stale niektori doktori lamy, co poriadne nevedia diagnostikovat exitus) - nechcem riskovat a nahodou sa zobudit pri tom, ako sa vo mne niekto vrta.. a to plati aj pre cervy hrobove, takze som si rozkazala kremaciu. a ak mi to pozostali nesplnia, pridem ich strasit :D
neznámy
neznámy | 18.10.2015 08:19
neznámy
neznámy | 18.10.2015 08:19
neznámy
neznámy | 18.10.2015 11:21
Môj otec bol v kóme takmer polroka, podľa lekárov bol jeho mozog prakticky mŕtvy, ale otec dýchal samostatne.
Zažila som pri ňom viackrát prejavy, ktoré lekári vysvetľovali ako reakciu nervového systému a boli úplne mimo.
Keď som otca držala za ruku, cítila som že sa o to snaží tiež, bolo cítiť jemný tlak jeho ruky na moju, keď som sa s ním rozprávala plakal a mal živý emočný výraz v tvári, raz dokonca, keď som šla otvoriť okno, otočil za mnou oči. Pre lekárov bol však prakticky mŕtvy, hoci ja a mama sme jasne vnímali ako s nami komunikuje.
Odoberanie orgánov z človeka v kóme je nehoráznosť, to by som zakázala ak sa tak deje, je to svinstvo.
Inak, taká malá poznámočka. Pred pár dňami som bola v egyptskom národnom múzeu a stretla som tam živú sochu z kameňa. :) V tej soche bolo pre mňa evidentne prítomné vedomie a mala som veľmi silný pocit vzájomnej interakcie.
Dokonca mi pripadala živšie ako ľudia okolo. :) Ale to je o inom.
neznámy
neznámy | 18.10.2015 13:58
Byl jsem kdysi v louvru. A viděl jsem sochy i mumii. Docela nepříjemný pocit mezi těmi bílými sochami z mramoru. Jako živé.

David Wainwright Evans je bývalý kardiolog, který odešel z nemocnice Papworth hospital, provádějící transplantace, předčasně do důchodu, protože nesouhlasil z osobního přesvědčení z odstraňováním orgánů z těla osob, jejichž mozkový kmen odumřel, argumentuje, že by měly být změněny formulace na dárcovské kartě, kterou u sebe nosí mnozí potenciální dárci tělesných orgánů.

"Je na ní napsáno, že lékaři smějí odebrat mé orgány po mé smrti," konstatuje Evans. "Je docela dobře možné, že dárce má úplně jinou představu o tom, co je jeho smrt, než lékaři. Protokol byl uzavřen a vy jste mrtví, ale není to tatáž smrt, jakou jste si při podpisu dárcovské karty představovali vy."

http://www.britskelisty.cz/0008/20000822e.html
neznámy
lak
lak | 18.10.2015 14:20
:( boze, z tohto je mi zle.. strasne.. menim nazor, o tomto som nevedela -SADLEY- dakujem
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...