mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Jaký máte názor na výchovu dětí v rodině,

neznámy
neznámy » nikav | 27.7.2015 23:46
Rodiče jsou různí, někteří jsou rádi, když si babičky a dědečkové s dětmi hrají, jiní o to nestojí, a jiní ty děti, které si pořídili, dají "starým rodičům" do péče. Protože musí - nebo chtějí - jít do práce. Ale i když si s vnoučetem jenom hraješ, tak ho vychováváš. Můžeš si hrát různě - tupě mastit karty od rána do večera, probouzet v něm fantazii, fixlovat nebo mít na podvádění jasný názor a nikdy sám nepodvádět - prostě vychováš ho ty, i tím, jaká jsi, kdo jsi. Buď jako příklad, nebo odstrašující příklad. Já jsem kromě potřeby vytvořit dětem zázemí a pocit bezpečí chtěla otevřít co nejvíc cest, co nejvíc světů... Ať si vyberou. Prostě koně:) přivést k vodě - jestli bude pít, to už je na něm.
neznámy
neznámy » nikav | 28.7.2015 00:12
Vychovávat vnouče je asi stejné, jako předělávat jahodu na bramboru. -NOSMILE-

Vnoučata by naopak měla asi vychovávat staré rodiče, aby z nich někdy konečně něco pořádného bylo. -WINKIE-
nikav
nikav | 28.7.2015 01:37
Prišla som o matku príliš skoro a stará matka ma opatrovala. Navždy mi zostala veľkým vzorom a rada by som v mojich vnúčatách zanechala aspoň časť toho, čo ona vo mne. -HEART-
neznámy
neznámy | 28.7.2015 04:32
neda sa ist cez mysel, a aj tak tu riesia sa veci cez nu. Presnejsie ma sa ist cez cit, s cim suhlasim, pravdupovediac, vacsinou ludia idu cez pocity, lebo city ani nevedia co su, dostanu sa k nim cez intuiciu, to je to tretie oko, o ktorom nikto nic nevie, a napriek tomu rozprava sa o nom, tradicne, kostrovo, struturalne, bez skutocneho prezitku, a my si tu blabolime jeden cez druheho, milionmi interpretaciami:)
neznámy
neznámy | 28.7.2015 14:59
jaaj, ja som zabudla ze mi neodpovedas:)) dost casto abo niekedy, tak dajme veci do rovnovahy, uz ked mam pluta v stvorke, ze bez struktury a tradicie to je o nicom, nech saturnovi nekrivdim:) To je ta nevyspytatelnost vztahova v ludskej risi, ze clovek si nie je na istom, ci tara odveci, coz asi taram, pripadne je nudny, co je tiez vysoko pravdepodobne, pripadne je vysoko nedolezity az zanedbatelne zabudnutelny a prehliadnutelny, jozif mak clovek milion, umrem z toho?, a taaak..
neznámy
neznámy | 28.7.2015 15:04
no ty si číslo -LOL- !!!
neznámy
neznámy | 28.7.2015 15:06
som, mometalne osmicka-LOL- zaujimave cislo:)
neznámy
neznámy | 28.7.2015 15:13
-THUMBSUP- Je fajn, že dokážeš na vše pohlížet jako na něco, co je možné změnit v opak nebo v pozitivním smyslu rozvíjet.
Poukázala jsem na rozdílnost každého, že ani není možné zadat, co je pro výchovu dětí v rodině tutově správné. Dokonce si myslím, že i různé "nedokonalosti" ve výchově dítě individuálně někam posouvá nebo nutí přemýšlet nad tím, co zase v jiném dítěti žádnou otázku nevyvolává. Proto si myslím, že jde prvotně o originální příběh každého člověka nežli o to, jestli je dítě dobře vychované podle nějakých tradic nebo zvyklostí
neznámy
neznámy | 28.7.2015 16:41
Ale vždy si ťa so záujmom prečítam, patríš medzi mojich obľúbencov. -FLOWER-
Odpovedám obyčajne, keď nájdem toto /?/ za niektorou vetou.
Teraz som našla. Neumreš. -LOL-
neznámy
neznámy | 28.7.2015 16:51
janecka je aj moja obľúbenkyňa, nielenže má zaujímavé príspevky, do ktorých vkladá nielen múdrosť, ale aj humor, vie aj najkrajšie "sprdnúť" za nevšímavosť voči nej, ako nikto iný -HEART-
-LOL-
neznámy
neznámy | 28.7.2015 16:54
Ale ja nie som nevšímavá, čestné pionierske, že si ju čítam, ale keď nedáva otázky a téma sa mi zdá naplnená, tak už neriešim.
Alebo nemám proste čo dodať, bo všetko bolo povedané.
neznámy
neznámy | 28.7.2015 16:54
Alebo nech admin tuto dorobí také fasabúkové, že páči sa mi to, prečítam a lajknem. :D
neznámy
neznámy | 29.7.2015 02:59
no hej, tie rybne znamenia niekedy maju prah komunikacie posunuty uplne inde, niekedy nemusia komunikovat vobec:)-FLOWER- a hlavne nerozdavaju srdiecka iba tak, z brucha, aj ked by im nejake mohlo niekedy sa posmyknut(-HEART-). pripadne, sledovat prispevky tuna je dost narocne, niekedy asi ani ja nereagujem, lebo si nevsimnem, a niekedy pisem dost dysfazicky, a v rychlosti, s pocetnymi nelogickymi gramatickymi chybami, este ze sa to da neskor editovat, niekedy aj zmenim nazor niekolkokrat v priebehu pisania prispevku. To byva dost narocne pre mna:) Umrem ked umrem, alebo umrem ked neumrem? Kedy? Si mudra hlavicka aj so simetrickou, a s pocetnymi hlavickami roznorodymi tuna, pestrofarebneho charakteru a razu, urcite mate odpovede v malicku:) PS:necakam odpoved, ale keby prisla tak by potesila
neznámy
neznámy | 29.7.2015 03:05
-LOL--HEART- jaaaaj hlavne tie konfabulacne materialy moje ked podriadis svojej analyze (zaujimave prve styri pismenka v slove analyza, len teraz som si vsimla). V kazdom pripade slovne dynamicke vymeny versus my dve my davaju obcas zabrat, niekedy uz meliem z posledneho, ale zase tvorivost nema medze:))
a co si myslis o saganovi celkovo a jeho slovencine len tak medzi recou? ja som napriklad celkom rada ze gustav v teme hudba ma funkciu typickeho uzemnovaca, nech sa riesi co chce, stale si hodi standardne dva prispevky s linkom:) ale zase celkove vyhliadky buduceho mojho posobenia tuna sa pohybuju v slusnych medziach sebakontroly, aby som nekomunikovala iba selektivne s niektorymi jedincami a tak nebrzdila prirodzeny tok komunikacie na zverokruhu, mimo ineho. Mimo ineho mam rada aj zabiehavost myslenia, a slovnu vatu uplne ze milujem.
neznámy
neznámy | 29.7.2015 08:23
:D-HEART--HEART--HEART-
neznámy
neznámy | 29.7.2015 08:26
Čo máš furt s tým Saganom?! :)
Je to Žilinčan, ako ja, my tu tak pekne rozprávame, vieš? :) No nemáme tu všetci tak pekný, "nevinný" až hanblivý kukuč ako on, ale to ho prejde :) Ledaže by si ho zámerne uchoval, ak sa to dá, dá sa to? :)
K tomu umieraniu...neumriem keď umriem :)
neznámy
neznámy | 29.7.2015 10:18
Ja zastavam nazor,ze dieta sa narodi do takej rodiny,takym rodicom,ktorych potrebuje k svojmu vyvoju. Dieta povahu,vlastnosti dostane do vienka.Ale aj vychova zohrava rolu. Ja deti nebijem, snazim sa nekricat,vsetko s laskou a objatim, s oochopenim riesit. Co si tak vsimam,deti skor obkukavaju spravanie sa rodicov.Napr.rodic ak reaguje na pocin dietata bitkou,hnevom,krikom,tak dieta je nepokojne,v skole mlati spoluziakov, vykrikuje na hodinach, robi presne to,co obkukalo od rodica. Ale zase to nie je na 100%.
neznámy
neznámy | 29.7.2015 12:20
neznámy
neznámy | 29.7.2015 14:43
Hlavne s klidem a trpezlivosti, jinak to nepude.
neznámy
neznámy | 29.7.2015 15:54
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...