mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Voľný pokec - 

Jaký máte názor na výchovu dětí v rodině,

neznámy
neznámy » nikav | 29.7.2015 17:42
Také vděčím babičce za hrozně moc dobrého a pokojného v mně:)-HEART-
neznámy
neznámy | 29.7.2015 17:53
S tím, co píšeš o výchově, souhlas.:) Ale právě názor, že se děti rodí do takových rodin, které potřebují ke svému vývoji - mě děsí. K jakému vývoji, k jakému svému? K tomu nejlepšímu, kterého mohou se svým genetickým potenciálem dosáhnout? Nebo k mizernému, který jako možnost naznačuje horoskop zrození? - Kde by pak byla svobodná vůle, už na začátku života by mě někdo vměstnal do škatule do čtverečku, do kuličky, do obdélníčku, no já nevím, pořád se mi myšlenka, jak si dítě vybírá rodinu, která ho může zlikvidovat, dost příčí.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 00:11
ja mám so synom takto, asi mi najlepšie vychádza zo všetkých chlapov, čo som skúšala :-D. Zaujímavé je, že vraj som s ním žila viacero partnerských životov, to mi povedali viacerí, a tu to tiež píšu. Celkovo máme dobrý vzťah, sme na seba veľmi naviazaní.

http://partnersky-horoskop.najdise.cz/rozbor-vztahu-formular/?muz_narozeni_den=6&muz_narozeni_mesic=12&muz_narozeni_rok=2002&muz_narozeni_hodina=09&muz_narozeni_minuta=00&muz_narozeni_mesto=48-48-19-38&zena_narozeni_den=20&zena_narozeni_mesic=3&zena_narozeni_rok=1971&zena_narozeni_hodina=14&zena_narozeni_minuta=10&zena_narozeni_mesto=48-46-18-37
neznámy
neznámy | 30.7.2015 04:03
dakujem, odlahlo mi, pekna profilovka inac, aj Ty mas taku peknu slovencinu a si hanbliva teda?
este jedna vec uz ked tak si intuitivne nastavena, aky ma vplyv spln mesiaca na cloveka ak je mesiac vtedy v tom istom znameni ako jeho slnko v case narodenia?, cochvila tu mame lunu vo vodnarovi tak reku, ze sa radsej spytam specialistu. Mala si aj birmovku? a stav sa, ze take kvalitne pancusky by si uz teraz len tak lahko nezohnala a ani topanky v tom prevedeni a kvalite:))
neznámy
neznámy | 30.7.2015 12:00
Moju slovenčinu si počula na vlastné uši, aká bola, teda vieš -PUH-
Čo sa týka toho špecialistu...to vôbec nie je pekné, keď si robíš takto zo mňa srandu, vieš?! -SAD-
Birmovku som mala, aj keď tak trochu s podvodom, ale o tom nemám hovoriť na verejnosti, tak to len tak Tebe šepkám do uška :)
Vlastne je to aj k téme... vychovávali ma, viď profilovka, pekne kľaknúť na kolená a učiť sa pokore! Akurát mi nikto nejak neobjasnil vtedy, čo to tá pokora je, poňala som to v zmysle poslušnosti voči iným :)
No a tým podvodom pri birmovke, priamo pod strechou Pána :), ma učili klamstvu v priamom prenose.
neznámy
neznámy | 30.7.2015 12:08
ty si podviedla pana, priamo pod jeho strechov!

co je vela, to je malo! -WINKIE-
neznámy
neznámy | 31.7.2015 01:01
nie, nerobim si srandu, vnimala som aj ten vyznam, ze si srandu robit mozem, zaujimalo ma aj to, ako to pochopis. moja skusenost je taka, ze najvacsie mudrosti hovoria ludia, ktori sa v danej oblasti nejak vyznamnejsie nespecializuju, netrpia totiz syndromom vsetko viem, a som odbornik, lebo kazdy je v podstate odbornik aj laik zaroven. Tvoj nazor ma uprimne zaujima.
Pokora nie je zla vec, je vsak naozaj tazke ak nas k nej nuti niekto, v kom vidime, ze prirodzeny moralny standard postrada, alebo sme proste nedokazali prijat vztah k takemu cloveku, nevidime v tom ziadne prednosti. Bez urcenia a spolocneho akceptovania co je dobre a co zle, moze dojst k rozkladu, popripade aj nemusi, zavisi to vsak od cloveka. Rigidna strukturalizacia tradicne podavanych hodnot zrejme neprinasa vseobecne uspokojenie a moralka celi chaosu ( v case najvacsej rigidity stredoveku boli ludia schopni mat vizie, nieco co by sme my dnes uz bez drog asi nedokazali), a dnes sa nevie co dobro a zlo vlastne je, je otazne ze ci tento vyvoj uspokojenie prinesie. Tak isto, nemozem hadzat stupecov nejakej viery do jedneho vreca, lebo tradicia sama o sebe nie je zla, zlou ju mozu robit ludia. Ako aj volnomyslienkarstvo a otvorenost vyvoju nie je zla, vsetko vsak moze byt zneuzite, lebo to zavisi od ludi, ktori vyznavaju nejake hodnoty. Otazne je, ako ich ziju. A hej, ako ziju vztah k realnemu cloveku.
:)
neznámy
neznámy | 31.7.2015 01:03
-HEART--FLOWER--HEART-
mne sa aj uprimnost gyca paci, aj srdieckovych tapetarov:)
neznámy
neznámy | 31.7.2015 01:16
pekne si to napisala, kon ked je smadny sa pri vode vacsinou napije, niekto by mohol namietat ze naco ho tam vodit, ked moze byt slobodny a najst si cestu sam, ale to je uz o tej slobode mnohorakych tvari:) najkrajsie je ked sa kon a clovek privedu k vode navzajom ako rovnocenne bytosti.
neznámy
neznámy | 31.7.2015 10:00
No ja skôr trpím syndrómom, že nič neviem a ničomu nerozumiem a teda úprimne odpovedám, že neviem :) A to preto, lebo ako prvotný impulz videnia nejakých súvislostí neprišiel, všetko ostatné by bolo už len o rozume v spojení s neodbornosťou, takže neviem :)
Spojitosť tam určite bude, lebo spojitosť je vo všetkom, to je taká tá všeobecná až alibistická odpoveď, nič nehovoriaca :)
A k ostatnému sa mi nechce, lebo som roztrieštená na cimpr-campr, vibruje mi každučká bunka tela :) To bude asi tým modrým Splnom, ktorý má čarovnú moc! :)
neznámy
neznámy | 31.7.2015 13:46
Ano, ta vzajemnost pri hledani a objevovani vod je krasna. Jenom to hribatko vetsinou netusi, co vsechno muze najit za humny... Je tu dum plnej Prazaku, co vubec neznaji svoje mesto jeho hudbu a tolik, co nabizi, jako navstevnik, to na pr, jak jsem to myslela.
neznámy
neznámy | 31.7.2015 14:01
Som proti výchove detí v rodinách.
neznámy
neznámy | 31.7.2015 19:51
A jak tedy? Porodit, odebrat, nastosovat kam? Nebo odkojit, odebrat? Nevim, jak si to predstavujes -?
neznámy
neznámy | 1.8.2015 03:47
no vidis, aj takto sa da uprimne nic nepovedat. tak uz iba hadam nosit modry mesacny kamen, a vizie su nam zarucene:))
neznámy
neznámy | 1.8.2015 03:55
tak to puto niekto ma take pekne, matka a dieta, a niekto take pekne puto nema. Pretoze niekto definuje, ze je pekne nieco ine. Co sa tyka odoberania deti rodinam, tieto myslienky sme uz mali niekolkokrat v historii, napriklad residencne skoly pre indianske deti, neviem preco vsetci dospeli co to zazili spominaju na to ako na obrovsku traumu. Mozno sa ich nazory uz neberu do uvahy lebo su dospeli. -ROLL-
neznámy
neznámy | 1.8.2015 06:53
Najlepšia je prevencia problémov, čiže vôbec nerodiť....a potom ani nevznikne otázka výchovy v rodine.
Ani iná otázka.
Tak si to predstavujem.
nikav
nikav | 1.8.2015 10:22
Aká INÁ otázka?! Či vôbec súložiť?? -ROLL-
neznámy
neznámy | 1.8.2015 10:53
A nechceš túto záležitosť posunúť vyššie... k stvoriteľovi? Teda, že to nejako nedomyslel a mal by urobiť nejakú korekciu stvorenia. :D
neznámy
neznámy | 1.8.2015 12:08
Hehe, takova reklamace jo? Toz to nevim jeslti by uspel :D Ale rada zajimava-LOL-
neznámy
neznámy | 1.8.2015 12:20
Prečo by som to mal posúvať stvoriteľovi?
Vy veríte, že máte slobodnú vôľu, takže vy ste za to z vášho pohľadu zodpovední, nebudem s tým unúvať jeho :)
Stránka:
< 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...