mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ľudská duša - 

SMRT JE KONCOM

neznámy
neznámy | 23.8.2012 02:01
To stres je,kéž bychom mohli všichni překonat hranici která dělí život a smrt lehce , například během spánku......
Dívala jsem se na knihu kterou doporučuješ a
vypadá opravdu zajímavě.Díky-FLOWER-
vevuska
vevuska | 23.8.2012 16:53
áno, kniha Tibetská kniha mŕtvych je veľmi dobrá. Človek na niečo vďaka nej príde a už nebude taký v strese a nervózny. Alebo aj Strovolovský mág ti môže veľa povedať. :) S tou smrťou ... hm... nie vždy sa dá zomrieť v spánku. Áno, je to ľahšia smrť, ale bohužiaľ nie je súdená pre všetkých. Niekto si tú smrť musí vytrpieť, aby si niečo uvedomil, aby zistil čo všetko spravil a prípadne odpustil iným, tak aby to tí žijúci aj počuli. No, hlavne ide o tú skúsenosť. Skúsenosti nás posúvajú ďalej. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 24.8.2012 00:12
Děkuji vevuško ,je mnoho lidí,které neznáme a těch kteří nás mohou obohatit svým náhledem a vnímáním.A je jich mnoho se kterými by bylo pro mne ctí se setkat a stejně tolik,kteří již dávno odešli a zanechali po sobě nádherná a moudrá díla.Mám Egyptské knihy mrtvých i Platónskou.Ráda se seznámím i s Tibetskou. Zatím mne nejvíce zaujaly knihy Edgara Cayceho i na knihu Strovolovský mág jsem velmi zvědavá.Stane se že člověk například dostane do ruky dílo ,které ho vůbec nezaujme a po letech je pro něho to samé dílo velkým darem a žasne jak je možné,že ho tenkrát nepovšimnuté odložil.Je to tím,jak píšeš,že zkušenosti posouvají naše duše dál.A pokud se setkáme osobně s Energií o které je psáno,potom v každé knize svítí podstata a pravda jako světelná nitka,která ukazuje co je skutečný zápis energie i to co si autor třeba v dobré víře přidal.Pomáhá nám oddělit zrno od plev jak se říká.Je to jako by nám dala kouzelná víla na cestu zlaté klubíčko.-HEART--FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.8.2012 08:42
aj takto sa dá argumentovať :-))
neznámy
neznámy | 24.8.2012 10:06
Alenka ja vnimam smrt ako koniec moje etapy v tomto zivote tu na zemi.Ukoncila som svoju put s mojimi skuskami a svojou ulohou,ktoru som si sem priniesla tu na zem.Moja dusa si potom prehodnoti kde som to zvladla a kde nie.Kazda skusenost nas posuva alebo moze nas aj vratit spet.Viem,kde este som nezvladla tak sa mi ta situacia opakuje a viem,ze musim vsetko prehodnotit a rozobrat preco sa to deje.Pred rokmi,ked este som sa nevenovala duchovno som videla film celestinske proroctvo.Vtedy som ho brala ako krasny film a zaujimavy.Plakala som pritom.Po dlhom case som ho opet pozerala a brala som ho uz aj inac.Tam bolo hodne co som zazila osobne.Hlavne to precitnutie tam pri tych vrchoch ako toho chalana hladali vojaci.Ja mam tiez podobnu skusenost s tymi vrchmi a kvetmi.To som ti uz davno pisala co som zazila.Posledne som pri meditacii zazila nieco uzasne.Viem aka je to energia a ta laska silna.Pre mna smrt je koniec jednej etapy a navrat domov.:)-HEART-
vevuska
vevuska | 25.8.2012 10:37
:) Súhlasím, film Celestínske proroctvo odporúčam každému. A najlepšie aby si ho každý viac krát pozrel. Lebo nie každý to na prvý krát pochopí a zachytí to, čo sa má naučiť a prijať. Ja som tiež prvý krát pri ňom plakala, lebo ten film je dobre spracovaný, tak aby sme pocítili hlbokú lásku.
A áno, smrť je koniec jednej etapy života duše, ktorá potom putuje s prežitými vedomosťami ďalej. A keď duša bude pripravená, tak znova môže ísť do človeka, kde sa bude ďalej rozvíjať.
neznámy
neznámy | 1.11.2012 23:49
skvela diskusia Stefana Hriba presne na tuto temu prave skoncila na stv 2. no a teda som v rozpakoch a velmi prekvapena kolki si myslia ze jsmrt je konec len to nedokazu akceptovat.laM...
granko
granko | 2.11.2012 20:13
Patriarcha:Akej múdrosti by si sa tu chcel učiť, há?
Opičí kráľ: Každej, hehe. Každej, to už nechám na Vás učiteľ. Chcem poznať všetko.
Patriarcha: Môžeš sa učiť predvídať osud, čoho sa vyvarovať a ako vyvolať duchov. Chápeš?
Opičí kráľ: Chápem! Budem poznať aj nesmrteľnosť?
Patriarcha: Ále kdeže, to nie.
Opičí kráľ: Vyvolávať duchov, to nemusím vedieť. To nie. Čo ďalej?
Patriarcha: Nó mohol by som Ťa v tom prípade naučiť modliť sa k Budhovi, ak chceš.
Opičí kráľ: A nesmrteľnosť?
Patriarcha: Ako loviť mesiac na vode..
Opičí kráľ: Hehehe, to je na mňa príliš zložité. So mnou musíte hovoriť úplne normálne. Čo je to loviť mesiac na vode, há?
Patriarcha: Haha, mesiac sídli vysoko na oblohe a vo vode sa iba zrkadlí, tam ho neulovíš..
Opičí kráľ: Je mi jasné, že to mi je k ničomu. To sa nechcem učiť!
Patriarcha: Tak Ťa budem učiť meditáciám, čo povieš?
Opičí kráľ: A nesmrteľnosť, čo?
Patriarcha: Ako chceš odtrhnúť kvetinu v zrkadle.
Opičí kráľ: To neberiem! Práca s tyčou a skákanie je omnoho lepšie.Tak čo, máte niečo iné?
Patriarcha: Ty drzá opica! Tak ty si budeš takto vyberať?! Možno by sa ti páčilo toto!
(Vezme výchovnú palicu a nadelí opičiemu kráľovi pár pohlavkov. Odchádza.)
neznámy
neznámy » granko | 2.11.2012 22:07
mily granko prosim napis mi jednou vetou co tym chcel basnik povedat .lsmm
neznámy
neznámy | 2.11.2012 22:31
Možno to chcel povedať, že sa máme sústrediť na to, čo sa môžeme naučiť, lebo dostaneme palicou po zadku :)
neznámy
neznámy | 2.11.2012 22:46
ved ano ale vies ze nznasam tyrady.
neznámy
neznámy | 2.11.2012 23:01
Prečo tirády? Veď to je zmysluplné. Príbehy veľa osvetľujú, vychádzajú zo života, napodobňujú ľudí. Cez príbeh dokáže tú istú skúsenosť prežiť dieťa aj dospelý.
V tomto nesúhlasím, príbehy tohto typu by som nezaradila medzi tirády.

A čo sa pôvodnej otázky týka, tá zas tirády vyžaduje. V podstate nie je celkom fér ju položiť, ak očakávame, jasnú stručnú odpoveď. Ako môžeš vecne vyjadriť, čo je po smrti? Jedine tak, že očakávaš jasnú odpoveď typu Zeitgeist movie...a to je tiež zaujatosť. ˇ

No teba mám, Jani, rada, pre tvoju priamočiarosť, ale aj ty si človek - subjektívny a toto bola dosť subjektívna otázka. Ak si čakala objektívnu odpoveď, tak ten príbeh tu je asi najobjektívnejšou odpoveďou.

A ak by som mala odpovedať, tak by som musela asi do smrti rozmýšľať:) Neviem si predstaviť, čo sa deje v zákulisí, po smrti. Vlastne som pri tej radikálnej človečine asi ešte neprekročila hranicu pocitu, v ktorom existuje aj na maximálnej hranici iba akési spoľahnutie sa na nejaký efektívny systém, ktorý nefunguje len tak pre nič za nič..nie bez príčiny, bez niekoho, kto je jeho pôvodcom.
Uspokojila som sa s týmto pocitom, ale zas keby ma ten pocit pustil ďalej, vedela by som si predstavovať od nevidím do nevidím, ale tiež asi len s vedomím, že som nezašla ďalej, ako za ľudskú predstavu :)
vevuska
vevuska | 8.11.2012 13:36
:) presne tak :)
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...