mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

obeta

neznámy
neznámy | 29.3.2013 18:20
Rozhodne by bolo dobré založiť novú tému:), máš zaujímavé otázky a auditórium je pestré, možno niekto odpovie ...

Ako by si ty tie hranice hľadal, ak nie cez "priestupky" a chyby?
V mnohých ľudských oblastiach sa mi podarilo nájsť hranicu až keď som ju prekročila. Príde mi to ako Senecova filozofia o hľadaní zlatej strednej cesty.
Da vinci cez jeden zo svojich obrazov tiež pojednáva o rovnováhe medzi duchovným a materiálnym, takže tie hranice je iste dobré hľadať pre pokoj duše, len neviem, či cesta nie je taká, ako ju v jednom príbehu opísal Kafka...(unavený pútnik umieral pred Božími dverami a strachoval sa, že celá jeho cesta bola márna...a vtedy Boh otvoril dvere. Pútnik sa ho zo zvedavosti opýtal, kde sa podeli všetci tí, ktorých stretol na ceste. A Boh mu odpovedal niečo v tom zmysle: "O tých sa nestrachuj, lebo táto cesta je určená len pre teba." Či nepatrí len tebe tvoja cesta Poznania hraníc ...??? to vedia len Hore.

A čo sa ti na tej sebaľútosti nevidí?:) Zdá sa ti neprimeraná k sebaláske alebo k čomu?
neznámy
neznámy | 1.4.2013 12:24
Ahoj, duchovní cesta je i například zvládnutí emocí. A sebelítost je jednou z negativních emocí. Proč sebelítost? Není lepší se přijmout takovy jaky jsem a místo sebelítosti spracovat emoce, a posunout se dál? To je jedna z hranic překonání. Můj názor je že duchovní rozvoj, potažmo i duše nemají hranic. To pouze mi si je vytváříme sami , tím co máme v sobě pochopit, překonat abychom se posunuli dál.
Stránka:
< 8 9 10
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...