mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Cesty tela i ducha - 

Bratrstvo Růžového kříže

neznámy
neznámy | 26.5.2012 22:20
Ahoj Majkl. Napadlo ma, presne, ze proces individuacie moze byt v zapadnej kulture o to tazsi, ze ho tato vobec nepodporuje ale ide proti nemu, rodinne vazby, priatelia, nikto nechape potrebu niecoho takeho. Myslim, ze bolo prirodzene v niektorych kulturach, ze mladi ludia prechadzali skuskou dospelosti a kazdy to pokladal za samozrejmost, tieto skusky boli vsak natolko narocne, ze ich adepti naozaj nemuseli prezit./naschval nechcem napisat, ze primitivnejsich/.
Co sa tyka utajovania svojej podstaty pred svojimi blizkymi, tak si pamatam, ako som citala knihu o Ptahotepovi a moj vtedajsi priatel mi tu knihu citat zakazal.
Ktovie, mozno by som bola mudrejsia, keby som si nechala poradit.-ROLL-
Co sa tyka duchovna, tak si myslim, ze sa ani tak nejedna o pracu, ako skor o stav duse, to co napisala vlnka, prijatie a odpustenie, moznoze ide len o stav, ked precistime vsetky nadoby, aby sme ich mohli znovu naplnit, ale to som zase v biblii.
A co je nam sudene, tomu sa nevyhneme, alebo hadam ano?:)
neznámy
neznámy | 26.5.2012 22:23
vlastne ani neviem, co slovo meditacia znamena, len ma spontanne napadlo, ze ludia by mohli spolocne rozjimat v mene nejakej prijemnej, ocakavanej zmeny. Ci to uz niekto nazve modlitbou, alebo niecim inym, tak to je vlastne jedno.-BOW-
neznámy
neznámy | 26.5.2012 23:34
Ahoj Majkl,
dakujem -FLOWER- -BOW-
neznámy
neznámy | 26.5.2012 23:53
Modlitba ako taka nevyzaduje nejaku techniku, pri meditacii, vsak vidis, ze je k tomu kopec videi a postupov, ale keby sa take nieco dialo, tiez mam pocit, ze je to v podstate jedno.
neznámy
neznámy | 27.5.2012 07:54
Vsetko je v nas a nic nie je dane.Ked prichadzaju duse na zem si dali skusky akymi chcu prejst,ulohy,napravit co nezvladli v minulych zivotov a posunut sa dalej.Lenze ak mi neprecitneme a ideme inou cestou ako bolo v plane tak dostaneme z hora upozornenie.Ak to prehliadame a napriek tomu ideme dalej tak pride velka rana,niekedy sa moze stat,ze odideme skor ako to bolo v plane,pretoze vedia,ze by to nam este viac ublizilo a tym si zatazime este viac karmu.Aj tieto zmeny,ktore sa teraz deju je to skor o rovnovahe,pretoze doteraz prevladala tma nad svetlom.Ludia zacnu sa otvarat k bohu a hladat ine hodnoty bytia.Ja si nemyslim,zeby svetla sli na inu planetu a ktori neprecitnu ostali tu.Skor ti,ktori precitnu a otvoria sa budu pomahat tym tu na zemi aby aj oni nasli to svetlo,lasku.Kazdy ma slobodnu volu a moze sa rozhodnut akou cestou sa ubere.Viem,ze vela ludi cakaju co sa bude diat do konca roka,len musia pochopit,ze nikto za nic nic nevyriesi a vsetko je len v nas.Vela citam,ze vsetko nechavaju plynut ale tiez to nie je spravne.Ak chce nieco zmenit musi najprv sam od seba zacat a robit nieco preto.Bytosti svetla a univerzum nam pomozu ale musime urobit to sami.Zmena je o laske,sucitu a odpusteni.Najst vnutorny pokoj,harmoniu a kto sme .To je spojenie srdca,duse a myslienok v jedno.Preto vsetky informacie berem ako info ale riadim sa srdcom a svojimi pocitmi.Myslim,ze niektore infa uz prekracuju a viac je fantazii.Preto aj jezis povedal,ze bude vela prorokov ale ak sa budeme riadit srdcom tak to nas nesklame a ukaze nam kde je pravda.:):)
neznámy
neznámy | 27.5.2012 08:17
majkl viem co chces nam tu povedat a poznam tvoje nazory.Jedine viem,ze svetla,ktore maju pomoct tu na zemi,osvieteni su to,ktori ziju v pokore,chudobe a vecsinou o samote.Oni si dali najtazsie skusky a vecsinou prisli o vsetko.Pretoze tym aj boli skusany,ci si to zasluzia.Myslim,ze ti pravi az ku koncu roku sa objavia,lebo aj Jezis povedal,ze bude vela prorokov a ludia budu uictievat falosnych bohov,preto tieto niektore informacie nas maju zmiast.dolezite je aby sme sa riadili srdcom a nasimi vnutornymi pocitmi.Modlidba a meditacie nam maju pomoct a otvorit sa bohu,najst samych seba.Nezabudat na toto,pretoze jedine v tedy najdeme pravu cestu a ostaneme pevny v nasom vnutri.:)
neznámy
neznámy | 27.5.2012 11:35
ahoj Tulinka. V samote prichadzaju vraj nasi vnutorni demoni, ja si na nu netrufam, aj ked mi vyhovuje, ze ju mozem striedat so spolocnostou. Ktohovie, mozno si niekedy trufnem, aj ked nehovor hop, kym nepreskocis. Myslim, ze len skutocne malokto dokaze zvladat samotu, a ten malokto to ma velmi tazke, lebo sa moze potykat s nepochopenim a hnevom/kolektivu/ a este ku tomu bojuje aj s vnutornym nepriatelom, no musi to byt narocne... Na koniec roka necakam, co ked mi nahodou nieco dovtedy unikne-COOL-
A este toto je celkom pekne na zaver-FLOWER-:
Zivot je kriterium pravdy ducha. Duch, ktery cloveka strhava a vynasi nad vsechny moznosti zivota a hleda naplneni jen v sobe samem je duch klamny, je to prizrak, a to ne bez viny cloveka, na nemz prece zalezi, zda se mu vzda ci nikoli. Zivot a duch jsou dve sily ci nutnosti, mezi nez je clovek postaven. Duch dava zivotu smysl a moznost nejvetsiho rozvoje. Zivot je vsak pro ducha nevyhnutelny, nebot jeho pravda neni nicim nemuze-li zit.
neznámy
neznámy | 27.5.2012 12:44
Ahojky, ja si myslím, že s tou samotou, s tou interpretáciou ako by to, čo by to - ľudia veľmi rozdielne vnímajú a podávajú ďalej. Zastávam názor, že na duchovnú cestu a pokrok žiadna samota nie je potrebná. Už som to tu aj písala, že zavretie do jaskyne a izolácia od všetkých nástrah nie je tak ťažká ako odolávanie všetkému čo príde práve v tom spoločenstve, v tej zmesi ľudí, názorov, postojov, energií.. To je umenie! Už som to písala asi pred týždňom, tak sa tu nechcem zas opakovať, ale prečo vznikol názor, že v samote a v chudobe - tak to nechápem. Matéria a všetky nástrahy potrebujeme k svojmu životu ako vodu, jedlo a svetlo. Sú neodlučiteľnou súčasťou nášho bytia tu na Zemi, sú nám prostriedkom na dosiahnutie toho vytúženého, lebo na tom máme ukázať ako sa s tým vieme vysporiadať predsa! Keby neexistovali tie prachy, tie ponuky zvádzania k takzvaným "hriechom", keby nás ustavične niekto nepokúšal že môžeme partnera podvádzať-ale my to neurobíme, že môžeme niečo ukradnúť, ale nás to ani nenapadne - ako by sme potom postupovali tie stupne po schodíkoch? Je až vyššie štádium to čo píše Mišo, ako človek už spätý s prírodou a Bohom necháva všetko plynúť a nesnaží sa už ani nič koordinovať a meniť, len sám seba, svoju tichú existenciu bytia prenecháva vesmíru..
neznámy
neznámy | 27.5.2012 12:52
ja som napisala, ze v samote vraj prichadzaju demoni, to som niekde citala... no samotu si mozeme vytvorit, aj ked sme obklopeni ludmi, to mas pravdu-a preco v chudobe? no moznoze preto, ze mozeme byt obklopeni celym bohatsvom a potom zistime, ze to nie je to, co sme hladali a tak mozeme byt chudobni aj uprostred bohatstva, ktore nam nic nehovori-YAWNEE-
Misko dobre vravi....:)
neznámy
neznámy | 27.5.2012 13:16
Ja neviem ale vobec ste nepochopili co som tam pisala.Pisala som,ze ti,ktori maju tu velke poslanie pre tuto zmenu ziju skromne a utiahnuto.Alebo ziju medzi ludmi a zaroven su o samote.Su to majstri,ucitelia,liecitelia,ktori nemaju reklamy ale predsa ludia najdu k nim cestu.Niektori dokonca ziju v ustrani.Mozes mat okolo seba ludi a zaroven si uplne sama.Je ich strasne malo a preto je dolezite riadit sa srdcom,ono vyciti,kto je naozaj prave svetlo.
neznámy
neznámy | 27.5.2012 13:30
Až teraz som si prečítala tento tvoj príspevok. To čo píšeš na začiatku absolutne súhlasím. To sa na ezoterických stránkach často uvádza, že - človek vymení celé okolie. To staré okolie často kladie také klady pod nohy, že sa to pomaly nedá ani preskočiť.-LOL- Ľudia nechápu, čo sa to deje ani jedna strana, prichádza k situáciám, kedy si nemajú čo povedať príbuzní, alebo dlhoroční priatelia..Človek si často kladie otázku, či je normálny vôbec, stavia na váhy názory seba a toho okolia, vznikajú spory, depresie a pod. Čím ďalej človek pokročí, tým viac sa samozrejme vzďaluje tomu okoliu, trvá istý čas kým si nájde svojich ľudí ktorí majú naladené tie isté vlny hoci len cez internet. Zverokruh a Najdi se je čítankovým príkladom, ako to funguje, opisovali to tu mnohí..Svoj hlad po informáciách a túžbu nájsť spriaznené dušičky tu viacerí skúšali uspokojiť a mnohým sa to podarilo.
Píšeš že podstatou duchovní cesty je samota , osamocení. Vysvetluje sa to všelijako. Ako píšem hore, ja to chápem tak, že - sprievodným faktorom duchovnej cesty je tá samota,, lebo človek sa na míle vzdiali tomu okoliu a tým činnostiam s ktorými žil predtým, čím zostáva nepochopený.
Ľudia sa však mylne domnievajú ked čítajú podstata duchovnej cesty je samota - že tá podstata znamená - cieľ, výsledok, musím sa hodiť do izolácie inak nepokročím
neznámy
neznámy | 27.5.2012 13:35
Ja ti rozumiem co chces povedat,lebo to je tvoj pohlad a nazor tvojho chapania.Ja tiez som zato,ze samota nie je dobra,ze potrebujeme mat ludi okolo seba.Ja vravim o zopar jedincov,lebo oni si to sami vybrali.Pretoze vedia preco sem prisli a akymi skuskami chcu prejst.Cim ide dalej tym su aj skusky tu na zemi tazsie.Praveze ti,ziju v pralesach,v horach a su spety s prirodou.Ja nevravim,ze ziju v jaskynach.Len su to vecsinou bez majetkou a ziju velmi skromne.
neznámy
neznámy | 27.5.2012 14:13
Jasne, ja tomu rozumiem, ale píšem o ľuďoch všeobecne, o duchovnom pokroku obyčajného jedinca . debatujeme o tom ako dosiahnuť duchovného pokroku a môj názor je - skúšaním, zdolávaním rôznych nástrah , to čo píše Michal nakoniec - Opravdová duchovní cesta je plná nástrah a pokušení .. len potvrdzuje moje slová. Ja zas píšem o normálnom bežnom človeku, nie o zopár duchovných čo už sú pomaly za vodou, nepotrebujú majetok ani nikoho.
Ja píšem len o tom, ako sa mnoho ludí naivne domnieva že zomrieť chudobný, nahý na slame a sám ešte k tomu - že to je akási jediná cesta duchovného pokroku. Už k tomu chýba len celibát, lebo sex je niečo nečisté, špinavé a za to sa pôjde do pekla. A tí čo majú peniaze sa nikam nedostanú - to je jedna z najhorších interpretácií biblie, tak farári často utešovali prostý ľud na utláčanom Slovensku, aby vydržali, lebo ich údelom je niesť tento ťažký kríž a mám dojem, že sa to tak vžilo a vzalo za normu, ako keby mať peniaze a užívať si život, jeho krásy a všetko čo ponúka bolo pomaly škodlivé. Velmi často to využívajú tí čo vlastnú hnilobu, lenivosť, nezáujem a neschopnosť schovávajú za CNOSŤ, že ja som chudobný, tak som dobrý, cnostný, duchovný a podobne.
Takisto to môže zvádzať že ludia neznesitelní, namyslení, ktorým práveže to ego vyteká až z rukávov sa naivne domnievajú že sú neporozumení a osamotení nie pre svoju hnusnú povahu ale preto že sú iní, lepší, duchovnejší - načítali príklad mnoho kníh, bohužial v praxi z nich nevedia použiť ani Ň..
Dalo by sa popísať toho mnoho. V tomto som trochu tak zástancom tých amerických hysterických výkrikov - Bůh si přeje, ať jste bohatí ..:) Pozitívne myslenie, vidieť vo všetkom tú dobrú stránku, neodsudzovať ani bohatstvo ani peniaze, nezávidieť a dopriať druhému sú základ toho aby človek žil v spokojnosti a mohol sa venovať niečomu zmysluplnému, aj svojmu duchovnému pokroku, bez toho aby ho mamon pohltil a prachy zatemnili mozog. Ja uznávam stred, a preto neuznávam žiadny extrém - ani šialenstvo z bohatstva ani mátanie mozgov chudobou. Človek časom zistí sám, že k životu skoro nič nepotrebuje, k tomu ale musí každý dospieť.
Mnohé populárne bohaté svetové hviezdy, totálne v centre diania - Michael Jackson - obvinenie z pedofílie, nezvládnutá popularita, John Travolta - terajší škandál so sexuálnou orientáciou, Elizabeth Taylor - tuším osemkrát vydatá, Lady Diana - ustráchaná bulimička, podvádzala budúceho následníka trónu s arabským obchodníkom, obvinená že má mladšieho syna s ryšavým športovcom -
nemusia byť a podla mňa ani nie sú o nič duchovne pozadu, práve naopak, boli pre ľudstvo prínosnejší, prinútili mnohých sa zamyslieť - či už zlým príkladom alebo dobrým :) pomohli viacerým ľuďom, podporovali projekty ekológie, humanitárne atď, venovali peniaze na charitu, ich duchovný život môže byť stokrát bohatší a užitočnejší ľudstvu, než u kohokolvek iného. Z hľadiska svetského posudzovania čo sa nám javí ako odsúdenia hodné nám ale v skutočnosti nič odsudzovať neprináleží, sme na to malí páni, možno tam hore to všetko vidia inak
:) -FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.5.2012 14:22
Velmi ma zaujalo čo píšeš o Forrest Gump -ovi, Yv. Ako to myslíš, môžeš to rozvinúť?
Mám k tomu filmu neuveriteľný "vzťah" -HEART-
neznámy
neznámy | 27.5.2012 14:24
Moja to je v poriadku a jedine ti mozem povedat,ze ja poznam zopar ludi tu,ktori maju krasne poslanie pre inych a vidis to nevidime
neznámy
neznámy | 27.5.2012 19:37
-FLOWER-

Nemyslím si milá Vando,že by byl nějaký velký rozdíl mezi východní a západní kulturou.Východní země jsou k těmto rozhodnutím člověka poněkud víc vstřícnější než lidé ze západních zemí,ale když vezmeme v potaz Ježíšova slova,který tu žil před 2000 léty a řekl tady to:

"Nemyslete si,že jsem přišel uvést na zem pokoj,nepřišel jsem uvést pokoj,ale meč.Nebot sem přišel rozdvojit syna s otcem,dceru s matkou a snachu z tchýni,lidé z vlastní rodiny se s člověkem znepřátelí.


Už tehdy Ježíš věděl,co duchovní cesta jednoho z členů rodiny způsobí - hádky a neklid,takže z toho vyvozuji,že tohle muselo probíhat už za jeho doby a trvá to do dnes.

Rodina raději přijme,když se z člověka stane alkoholik,nebo spadne do špatné společnosti a živí se napřkl.prodejem drog,se vším ostatním,co je ze světa, přijme lépe než když se rozhodne osvobodit.
Člověk se vymkne kontrole společnosti,nikdo ho nemůže ovládat ani vlastní rodina.Proto se dostavuje pocit osamění,nepatří již do tohoto světa.Je sám a svobodný.
Ale to neznamená ,že by takový člověk svou rodinu nemiloval,právě naopak - miluje je čistou, nesobeckou láskou,která nikoho nevlastní.
Tento svět není pro lidi bez tužeb,přání a žádostí - člověk se spojil,uvedl v jednotu se svou dokonalou podstatou - Bohem a jako takový tu nemůže dlouho pobývat,proto si musí ponechat nějakou umělou závislost na něčem světském. O svém odchodu z tohoto světa si rozhoduje sám.;)


K tvé poslední otázce,zda-li život máme predurčený ,musíme zabruslit do Astrologie,tou se sice moc nezabývám ale něco málo o tom vím.

Astrologie je stoprocentně přesná, pokud je člověk zcela ve hmotném světě a vede obyčejný lidský život.
Když vstoupí do duchovního života, je přesná z šedesáti až sedmdesáti procent.
Je-li člověk vědomě,či nevědomě v kontaktu se svou vnitřní bytostí(průvodcem) a pokud je tato vnitřní bytost v nepřetržitém kontaktu se Zdrojem,může se vyvarovat mnoha,mnoha špatných věcí.A konečně - je-li ve vědomém společenství s Bohem,astrologie pro něj neplatí,nebot všechno v jeho životě přichází přímo od Boha.Skutečná jednota s Bohem zcela překonává astrologii.
Z toho vyplývá,že osud máme ve svých rukou a záleží jen na nás co si vybereme.;)-FLOWER--BYE-
neznámy
neznámy | 27.5.2012 19:55
Není za co,jsem rád ,když mé zkušenosti a poznatky někoho obohatí nebo dokonce podpoří v jeho hledání...-THUMBSUP--FLOWER--BYE-
neznámy
neznámy | 27.5.2012 20:17
A konečně - je-li ve vědomém společenství s Bohem,astrologie pro něj neplatí,nebot všechno v jeho životě přichází přímo od Boha.Skutečná jednota s Bohem zcela překonává astrologii.

Ahoj, môžeš mi vysvetliť túto časť ako to myslíš? Pretože pokiaľ je človek fyzicky prítomný na Zemi a jestvuje v hmotnom svete, nemôže sa vymaniť spod fyzikálnych ani spod menej hmotných energií, ktoré sú súčasťou jeho existencie.
Môže tým, že svoje vedomie posúva na vyššiu úroveň ovplyvniť to ako sa aspekty budú prejavovať, môže do istej miery prevziať zodpovednosť sám za seba a nepoddať sa osudu, postaviť sa vôľou proti tomu, čo a kam ho ťahá, ale nemôže sa stať plne nezávislým pokiaľ je tu.
neznámy
neznámy | 27.5.2012 21:26
Možná tomu špatně rozumím,ale zdá se mi,že astrologii vytěsňuješ z 'božského rámce',či jak to nazvat.
A protože jsi na astrowebu,divil bych se,kdyby nikdo nic nenamítal ;).Tak překvapivě třeba já:)-LOL-. Napadlo mě : Co když je to naopak a svatí svá rozhodnutí činili v souladu se svou intuicí -a ta čekala na to správné postavení planet ? Mně by to tak dávalo větší smysl,protože kdyby se to chápalo takhle,byla by astrologie vyjádřením božského plánu a ne něco mimo něj:)
neznámy
neznámy | 27.5.2012 21:28
...když si odmyslíš hollywoodskou omáčku a podíváš se na "životni příběh" Forresta-tak je to jedna z nejkrásnějších ukázek ralizace dharmy-doslova=následoval svoji dharmu-mj proto se mi toliko líbil onen citátek-co někdo výše psal=dokonalá jednoduchost a vystihuje celek=dharmou cukru je sladkost,dharmou soli je slanost=prostě geniální....
Forrest byl ve filmu nastíněný -jako jednoduchý-resp prostoduchý-:D/možná bychom tací měli být všichni a svět by byl jiný.../-tzn šel doslova tam-kde bylo třeba,dělal co bylo třeba/dharma/a vidíš tam-jak vše zapadá do celého soukolí naplněného života...v celém filmu nezahlédneš žádný počin,který by vedl k zasazení semínka karmy-tzn nasledování své dharmy nejen,že nevytváříš naslednou karmu,ale současně-vyprazdnuješ karmu minulosti/pokud už je/..
je to takto srozumitelné?
;)taky ten film-HEART-
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...