mesiac
Streda, 8.5.2024
Meniny má Ingrida

Cesty tela i ducha - 

Bratrstvo Růžového kříže

neznámy
neznámy | 28.5.2012 15:44
heej? no vidis Zornicka, ja taka mudra nie som, ani som nevedela-SADLEY-skoda...
myslela som ze Jung existenciu jednotlivych principov pomenovava na zaklade podobnosti nabozenstiev ako takych a neselektuje na zaklade rozdielov.
neznámy
neznámy | 28.5.2012 15:48
jo sarjer, tvuj usmev je tak nezny a zensky, ze pevne verim a doufam, ze z tve tvari nebobezi vesmes nevim kde to vezi ze svuj usmev mas a nic se nezeptas-LOL-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 15:54
fíííha :D to je nějaká písnička?-LOL-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 16:00
Ježíííš-už -už jsem skoro zvolala heuréka Sarjer-BOW-....popis by tak nějak snad i odpovídal/alespon počátku filmu/-ale když jsem si přečetla komentáře-BIGEYE--WINKIE-..bud jsem opravdu převážnou část filmu prospala-YAWNEE-a nebo to nebude ono-bo zlo,které se za nocí skrývá v polích a děti v noci třesouce se zimou si tam nepamatuji-NOOO-....ale tak heuréka-alespon za snahu-LOL--BOW-i tak díky
neznámy
neznámy | 28.5.2012 16:14
V živote by ma ani nenapadlo ťa presviedčať o "opaku"..:)Konštatujem to obyčajným sedliackym rozumom a je pravda, že to mnohí oceňujú.
Ja osobne Junga načítaného vôbec nemám, k tomuto sa fakt nemôžem ani zľahka vyjadriť podla čoho on selektuje alebo nie, výroky a citáty nechrlím ako z rukáva. Minule ako sme tu písali o tom Prorokovi, tak to ma dostalo, ale ked mám byť úprimná, tak namiesto hltania niektorých duchovných "diel" hoc známych si radšej listujem v kucharskej knižke.. Mám za to, že načítanosť textu a teoretický rozhľad nikomu šťastný, spokojný život plný optimizmu a elánu ešte nepriniesli, možno ani ten duchovný pokrok, ako by si mnohí želali a už vôbec nie lásku druhých po ktorej snad túžime všetci a okolo ktorej sa to "duchovno" vždy točí ..
Mám rada obyčajné veci a s tým si vystačím

http://www.youtube.com/watch?v=m4j_wrmpMnU&feature=related />
:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 16:28
prepac Zornicka, ale keby som si tvoje slova precitala a nenasla by som tam sarjerine cudesne usmevy, tak by som ich brala inak, chyba bola zrejme v mojej optike. V kucharskej knihe sice listujem nerada, ale varim s radostou detto. Citaty ako z rukava nechrlim, duchovne diela nehltam, staci mi, ze sa dokazem porozumiet par veciam, knihy ked citam, tak citam velmi pomaly a niekedy sa k nim musim vratit. teoreticky rozhlad stastie nikomu neprinasa, to mas teda pravdu, ak vsak clovek porozumie tomu comu tuzi rozumiet, tak mozno ho to k stastiu posunie.
:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 16:29
neviem, mozno by sa dala aj zhudobnit, mozes sa pokusit, mozno sa zadari-LOL-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 16:38
Tulinka, aj to co pises ty, aj ostatni je pravdive, pretoze astrologia je nastroj.
V rukach toho kto ju pouziva nespravne sa moze stat aj samovrazednou zbranou.
Ale povedz, ci je noz zly, alebo dobry?
Jeden si s nim odkroji chlieb, aby sa zasytil a druhy s nim zabije.
Noz nie je na vine, na vine je ten kto ho pouzil nespravne.

Ja astrologiu nevnimam vobec tak ako Majkl, ako sposob predpovedania udalosti.
Ved hoci su planety tie iste, aspekty tiez a ide o kombinacie toho isteho v podstate dookola, kazda jedna ludska bytost je uplne originalna, ma inu cestu za sebou, je na inom stupni vedomia, tak tie principy na kazdeho posobia inak a inak ich aj moze vyuzit vo svoj prospech, alebo aj neprospech, ked je tvrdohlavy. :)
neznámy
neznámy | 28.5.2012 16:52
Tak trochu to prirovnam k predpovedi pocasia.
Vsak ked viem, ze zajtra bude prsat a bude 15 st.C, nepojdem von v sandalkach a kratasoch. A ked ma vypekat nad 30 st.C, nedam si vetrovku.
Nie som pocasim ani posadnuta, ani zufala, ani si nemyslim, ze sama som pocasie, len to beriem ako fakt, ktory mi pomoze dobre sa pripravit na to co pride.
Nic viac a nic menej. :)
neznámy
neznámy | 28.5.2012 17:16
:)
Asi sa nerozumieme. Freja-Sarjer reaguje a od srdca sa smeje tomu čo píšem, ako náš neznalý redaktor SRo označil rockového speváka po slovensky za "Alicu Kúperovú" Pointa je v tom, že Alice Cooper je trdý rocker chlap a na podobnú zámenu poukázal Dr.Faustroll
Ďalej som odkryla s vlastného vnútra ako to robím ja a vôbec som nemala na mysli postupy ako by to mali iní, nemienila som ani spochybňovať Junga či posmievať toho kto ho číta. Písala som ako nemôžem na to reagovať, ako som úplne obyčajná žena a zabudla som ešte dodať že 7 hlavných hriechov si pamätám 35 rokov z katechizmu.
To je celé.
Ale skúsim niečo dodať..Nezaškodilo by, keby každý bral to čo píše druhý s trochou nadhľadu. Tento jav - brať všetko osobne je zdrojom mnohých nedorozumení, úplne zbytočných. Akákolvek otázka, námietka či protirečenie ešte vôbec nemusí znamenať nejakú osobné záujmy, tak som sa chcela zastať aj Buddhu ako písal Majklovi o tej astrologii, alebo včera Tulinke, jak som ja písala o tej samote. Ved vyjadrujeme IBA svoje názory, nič viac. Pokial niekto osobne neuráža a neposiela na psychiatriu, tak by duchovne vyspelý človek mal nechať ten názor plynúť okolo seba a mlieť si svoje za čím si stojí a čo uznáva a nevidieť urážku za každou maličkosťou ktorou druhí argumentujú ..si myslím neskromne - ja.
Tým nemyslím osobne teraz teba, aby zas nedošlo k rozsiahlej diskusii, len opäť konštatujem :)-FLOWER--BYE-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 18:47
hej, hej. To chapem, tak ako nechapem sarjerine usmevy, tak ale zase nemusime vsetko chapat, ni?. Ale uz sa nad tym nebudem zamyslat. Ja Junga necitam, dostala som sa iba k niektorym jeho myslienkam, a katechizmus si tiez nepamatam, ale zrejme by som mala. Na psychiatriu momentalne nikoho neposielam, ak mam byt uprimna, velmi, velmi mi to chyba, aj ked by som tym vobec nemala v zaujme nikoho urazit.
Duchovne vyspela nie som, ani guru, ani vodca, som obycajny clovek, ktory vnima veci po svojom, k Matovicovi zatial nepatrim. Urazku za kazdou malickostou nevidim, ale ked niecomu nerozumiem, tak sa spytam, ked nedostanem odpoved, tak si idem svojou cestou a odpoved necakam. -BYE-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 19:07
:)
Chcela som len napísať, ako súhlasím s tou pýchou, o tom 1. hriechu, ako neviem reagovať na Junga, lebo o ňom nič neviem ..A pridala som k tomu peknú pesničku. To bolo všetko , mám však dojem že sa tu vyvinula nejaká podivná konverzácia v hádankách, takže prajem pekný večer -BYE-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 19:12
Ano? ja som mala pocit, ze som konecne pochopila o co ide-LOL-
tak nevadi, zostanme aspon pri zelani si pekneho vecera-HEART-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 19:14
OK-FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 20:10
No,pýcha není pěkná vlastnost.
Tak se nám Majkl opět odhlásil.
A další nedostatek nastavení.-NOOO- Diskuze se zobrazuje pod mým nickem.-NOOO--NOOO-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 20:21
Niečo sme sa poučili o Rozenkreuzi, tak ďalej to už povedieš ty ..:)
neznámy
neznámy | 28.5.2012 20:44
Vanda, nadviazem na ten tvoj prispevok o svatcovi, ktory opustil rodinu, podobne je spominane v tej knihe Nauka o seberealizaci, ze odchadzaju do samoty (asi ako teraz Majkl?).

Dalsia zaujimava cast z tej knihy na zamyslenie:
Ako poznate, ci je niekto na transcendentalnej urovni (duchovnej)? ...je vzdy blazeny. Nikdy nie je zarmuteny. Po nicom netuzi a pre nic nenarieka. Na hmotnej urovni su zrejme dva priznaky: tuzenie a nariekanie. Tuzime po veciach, ktore nemozeme mat a nariekame pre veci, ktore sme stratili. To su priznaky telesneho ponatia zivota.
neznámy
neznámy | 28.5.2012 20:48
Ale paci sa mi (a to si na rozdiel vyssieho opisaneho prispevku z knihy pamatam) aj mnagozdorpovske "I cesta muze byt cil" :)
http://www.youtube.com/watch?v=ykU8s-o5oEw
neznámy
neznámy | 28.5.2012 20:54
Aj ja mam od Harekrisnovcov dve knihy, Bhagavadgitu a Mahabharatu.
Skoda, ze mi vtedy neponukli aj toto, lebo je to zrejme poriadne mudra kniha. -YES-

Este nieco pohladaj a pridaj, sim pekne. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.5.2012 20:58
Citam pomaly, ale ked docitam, mozem ti poslat (napis potom adresu), nech putuje, uz ju nechcem dalsie roky skladovat :)
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...