mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Taký malý prieskum :-) - novolunie v direkciách, aspekty a sabiány

lak
lak | 21.1.2017 23:15
samozrejme, ze si krasna :) -COFFEE-
neznámy
neznámy » lak | 21.1.2017 23:35
Ty jsi prostě milá.-FLOWER-

Ale o to nešlo, mně se zdálo, že ten sabián s tou sovou sedí, protože jsem situaci zvládla v klidu, a nebyla to sranda, když máš připravený byt a naobjednaný nábytek a někoho máš hodně ráda a vrátíš se z dámské jízdy a čeká tě jenom pohřeb.
Jakýpak louky. Sova puštík.
(Koukni se jí do očí:)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 09:34
nie je mi z toho jasné, kedy ten direkčný nov bol, znie to ako aktuálna skúsenosť.....

ja mám čerstvý direkčný spln a podobnú skúsenosť v tom, že mňa samotnú prekvapujú moje vnútorné reakcie na situácie, nie je to náhla zmena, predchádzal jej plynulý vývoj, ale i tak je to poznateľná zmena, pôvodná reakcia "svatá válka" :D je nahradená lunou v splne - zjemnenie, ktoré je udržateľné s podporou slnka v splne, pustenie obvyklého rácia....

dva dni po direkčnom splne som zažila situáciu, v ktorej som sa správala podľa môjho klasického vzorca, ostala som "spravodlivo nasr.."zvláštne bolo to, že tento vzorec už opúšťam, a to že som sa v ňom ocitla ma zaskočilo a bola som zmätená, nevedela som z toho von a netušila som čo sa vlastne stalo a kedy som čo nepochopila a kde som reagovala "zle" následne som mala sen, ktorý tú situáciu ukazoval v pre mňa nečakanom svetle a nerozumela som tomu, tie sabiany mi na to hádžu svetlo....
neznámy
neznámy | 22.1.2017 09:48
balzamická Luna je teda tých asi 30 stupňov medzi dvoma novmi...

ty si spln zažil niekedy v detstve a ďalší ťa čaká, takže ten zlom si na sebe ešte nemal možnosť ako astrolog pozorovať.... píšeš že nov určuje následujúcich 30 rokov, myslíš teda, že po splne v polovici cyklu nie je zlom, ktrorý by zásadne presmeroval tému načatú pri nove? Alebo inak, o čom je podľa Teba direkčný spln?

mimochodom podstatný aspekt pri mojom nove bola tá opozícia na Urán zrejme, teraz tam vidím trigon na Mars, ktorý mám v natíve slabo aspektovaný, a napriek veľa ohňu som bolo doposiaľ veľmi pasívna...

tiež ma tu zaujalo, že tu mnohí viete k direkčnému novu priradiť zásadné udalosti, ja mám pocit u mňa, že ako nov (ktorý bol dávno) tak i spln nesprevádzajú zásadné vonkajšie udalosti, ale niečo sa mení vo vnímaní vnútrnom... možno i preto ten spomínaný odstup časový? polosextil to je cca 2,5 roka ak dobre rátam...
neznámy
neznámy | 22.1.2017 10:26
Presne, ako píšeš. Direkčný spln si nevem priradiť k žiadnej podstatnej životnej udalosti. Vynára sa mi iba, že pri prvom splne som začala chodiť do škôlky. Pol roka po druhom splne som druhýkrát otehotnela s druhou dcérou, čo som prijala aj ako východisko, oslobodenie zo slepej uličky v profesionálnej oblasti.

Direkčný nov pred tridsiatimi rokmi bol zásadný. Najprv som pri direkčnej konjunkcii balzamickej luny (strašne sa mi páči ten výraz-PUH- ) s natívnym IC stretla môjho muža, čo je zásadný človek v mojom živote. A pri direkčnom nove nastali také podmienky, vonkajšie aj vnútorné, že vzťah začal byť veľmi vážny, takým úplne samozrejmým spôsobom.

Nie je v tejto súvislosti nepodstatné, že luna je najsilnejšia planéta v mojom radixe, najvyššie položená, vládca môjho MC je v rakovi , muž je rak a rodina je to, čím žijem asi najviac. Všetky dôležité tranzity a direkcie sa týkajú môjho štvrtého domu.

Pomaly, ale iste sa začínam toho blížiaceho sa novu obávať....-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 22.1.2017 10:31
zažila som minulý december

vonkajší prejav: nová práca, nový byt, nové záujmy, nové začiatky
vnútorný: strach. tma. ako pri nove. mala som sa naučiť dôverovať svojim inštinktom. rudiho slová.
sabián:(sabian) Garážmistr testuje baterii auta hustoměrem. Klíčová poznámka: Zručnost v použití přírodních zákonů k řešení každodenních problémů, které vyplývají z života v naší technologicky zaměřené společnosti. Klíčové slovo: Mentální schopnost. Výklad: Energie, které máme k dispozici, musejí být sledovány a analyzovány. Naše bezpečnost závisí na intelektuální schopnosti pozorovat a zvažovat.
neviem, či si to vykladám správne, ale skutočne mám teraz po roku problém s energiou. bolo to veľmi náročné obdobie psychicky aj fyzicky a už mám svoje roky :D. dospela som k záveru, že ak chcem prežiť, musím zmeniť to, čo nedokážem zmeniť celý svoj život.
neznámy
neznámy | 22.1.2017 10:39
A určite platí, čo píše aj L.Green, voľne parafrázujem, že všetky tranzity aj direkcie sú o tom, čo je obsiahnuté v našom radixe. Tranzity a direkcie tie témy iba otvárajú.
neznámy
neznámy | 22.1.2017 11:07
Výklad sabiánu pre tvoj opis teda tiež sedí veľmi dobre. :-) Ďakujem.
Ja zatiaľ neviem, čo hovorí sabián môjho novu, ešte je to prikrátko. Ale jedno sa už deje.
Stav, keď vedomé racionálne ego už nie je kontrolujúcim faktorom.
No a to je úľava. Ty si vyzývaná práve naopak k vedomej kontrole, čo je určite pocit záťaže z neustálej bdelosti. Pocit straty energie je možno iba dočasná únava, potreba oddychu.
Hovorí sa, že ťažké úlohy dostávajú iba dobrí žiaci. :)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 11:39
Mňa tiež zaujal ten protiklad k môjmu splnu, teba život vyzýva opustiť tú spontaneitu, ktorou si, ako ťa poznám žila, už to nebude fungovať rovnako, teraz sa skôr musíš začať spoliehať viac na seba, svoj odhad...
Celkom by ma zaujímalo, v akom duchu a na akych sabianoch bol tvoj predchádzajúci spln, a nov, tento ťa stavia do naozaj novej pozície :)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 12:26
ahoj,
posledný nov : Přírodní duch tančí v duhové tříšti vodopádu. Klíčová poznámka: Schopnost vnímat skrytého a tvořivého ducha přírodních fenoménů. Klíčové slovo: Okultní energie. Výklad: Voda symbolizuje astrální svět, bez oživujícího účinku vody - emocí, lásky - by se jen větry proháněly vypálenou pouští země. Z vyšších míst padá proud "živé vody" plný inspirace a oživuje naše vědomí.

spln: slnko desiaty vodnára, luna desiaty (myslí sa deveť volačo) leva. spadol mi net, uvidím, či sa toto vôbec odošle, kukni sama......
neznámy
neznámy | 22.1.2017 12:54
ležala som vo vani a premýšľala o tebe ako ťa vnímam,
tie sabiány uplynulého cyklu sú podľa mňa dosť výstižné i s tou rosou... -FLOWER-

poznám ťa ako niekoho, kto počúva intuíciu a riadi sa ňou, dokázala si odstaviť racio a robiť rozhodnutia, ktoré mohli pôsobiť šialene, ale neboli bezhlavé

tento ďalší nov mi preto pripadá pre teba tak nový, iný spôsob myslenia, naučila si sa spoliehať na intuíciu a racio púšťať, teraz máš pred sebou zrejme obdobie keď máš vedome strážiť a rozkladať svoje sily a používať k tomu i ten rozum viac ako si bola zvyknutá...
neznámy
neznámy | 22.1.2017 13:25
A keď sa tak pozeráte spätne na minulý nov, ktorý vymedzuje obdobie od novu do novu, tak som sa teda pozrela aj ja. Keby som nesedela, tak padnem na riť. :)
Mala som 20 rokov, začínala som novú etapu života. Stratila som práve prvú lásku, niekoho, kto sa nezmazatelne zapísal do môjho života. A učila som sa pochopiť zmysel života bez neho. Práve sa mi zázračne vyliečilo dlhoročné ochorenie obličiek, obojstranný chronický zápal.
Môj život si vytýčil nový smer a ten sabián to tak presne vyjadruje, že nemám slová.
Fáza 20 , Baran - Zima. Mladá dívka sype ptákum.
Kľúčová myšlienka: Prekonávanie krízy súcitom.
Človek môže vytvoriť puto medzi sebou a ostatnými tvormi neschopnými uniknúť zmaru a deprivácii. Udržať pri živote ducha, pokiaľ ako mladé dievča dá priechod súcitu a láske. Témou symbolu je trasmutácia života v lásku.

Práve toto som sa snažila nejako žiť. Všelijako nedokonale, úboho ľudsky, ale vždy s touto víziou pred sebou...
Takže, keď tak premýšľam, pozriem si nasledujúci nov, ktorého sa možno nedožijem, ale ten sabián mi možno pomôže nájsť zmysel tohto nastávajúceho obdobia. :)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 13:28
odpoviem ti do správy -FLOWER-
neznámy
neznámy | 22.1.2017 13:45
:)

v širších súvislostiach ako na seba nadväzujú tie obdobia je to zretelnejšie,
ja mám práve obdobie splnu a diskusia je o nove, zdá sa že jak u Teba tak u lilith bola téma nastolená pri nove prítomná po celé obdobie cyklu, moc nerozumiem tomu, čo prináša spln, i u Teba doplňal a rozvíja tému nastolenú pri nove?
neznámy
neznámy | 22.1.2017 15:13
Pozerám si to, ale ten spln a jeho protiľahlé symboly nie je tak jednoduché pochopiť a začleniť.
Keď som mala direkčný spln na rovine udalostí som skončila materskú a zamestnala som sa tam kde som aj dnes. Začalo mi dosť náročné obdobie.
Sabiány splnu.
Slnko 4.st.býka - Hrniec zlata na konci dúhy - Kľúčová myšlienka : Bohatstvo pochádzajúce zo spojenia nebeskej a pozemskej prirodzenosti.
Mesiac 4.st.škorpióna - Mladík nesie pri rituále uctievania zapálenú sviecu.
Kľúčová myšlienka : Výchovná sila ceremónií,vtláčajúca veľké obrazy kultúry tým, ktorý sa zišli, aby sa ich zúčastnili.
V popise vysvetlené, že ide o prijatie spoločenských rituálov. Prijímanie hodnôt ako obecných a platných až do doby presadenia vlastnej individuality.
Chápem to ako prispôsobenie sa pri začlenenení, prijatie spoločenských hodnôt a symbolov bez revolty ako nutnosť.
Bola to nutná fáza cyklu predstavujúca pre mňa asi fázu najťažšiu, príliš ďaleko k predošlému novu a príliš ďaleko k budúcemu. Vízie v nedohľadne, iba práca.
Tak neviem, či ti to nejako pomôže pochopiť vlastný obraz a jeho zmysel. :)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 18:11
Áno, je to podobné ako u lilit a u mňa.....
Luna je nový doplňujúci pohľad, niečo, čo sa samozrejme pripája, skusenosti od novu doplna alebo rozsiruje, Slnko splnu je aspekt, podmienka, čo to umocňuje, drží pohromade
U mna ide o svätú vojnu :D konflikt, Luna splnu je ako riešenie, udržateľné len Slnkom

Mimochodom ten hrniec na konci dúhy je stupeň budúceho novu mojho muža :)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 18:27
To je pekné, tak bude obdarovaný. :) Kedy bude mať nov?
neznámy
neznámy | 22.1.2017 18:35
Ešte si počká, až 2024 po tých ale fakt šialených tranzitoch čo stále nie a nie skončiť si ten hrniec zaslúži :)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 19:28
No, po šedesátce. tedy ve věku, kdy už má člověk kráčet " k moudrosti" (MÁ). Taky měním svaté války za kapku nadhledu, ne vždy se zadaří, kráčím opozicemi a kvadráty jak minovým polem...
Já té zkušenosti onoho popsaného novu dobře rozumím, není to na veřejné povídání, je to o změně priorit atd.
Ale dívala jsem se na nov předcházející, ten kolem třicítky - a tam sabián jednoznačně vypovídal o "společenské situaci" , o tom, v čem asi budu nucena fungovat, a aspektace o osobním životě, o cítění a vnitřku.

Ale já si tím celým nejsem "jistá". Když se dívám na mnohé další sabiány, také by mohly o těch třiceti letech vypovídat, resp. vypovídat o výchozí situaci oněch třiceti let. Spíš to, asi k hrůze znalých astrologů a diskutujících, vnímám jako moc fajn test...

Samozřejmě, označuje to jisté předěly, ale těch předělů člověk zažil víc a k těmhle by třeba našel přesněji odpovídající stupeň.
:)
neznámy
neznámy | 22.1.2017 19:49
tak to je jasné, že sabián nejakého direkčného novu je len čiastková informácia :) a funguje minimálne ako dobrý asociačný test :)
zaujalo ma ako presne si pamätáš to vnútorné prežívanie, akoby to bolo včera :)

pravdupovediac, ja astrologii málo rozumiem, no a bez tých sabianov mi vôbec neprechádzalo hlavou, čo môže ten direkčný nov a spln znamenať.... takto mi to dáva ako taký zmysel (pre znalých astrológov sú moje závery možno k hrôze :D)
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...