mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Taký malý prieskum :-) - novolunie v direkciách, aspekty a sabiány

neznámy
neznámy | 21.1.2017 11:22
Každý, kto už prešiel novoluním v direkciách mi isto dá za pravdu, že niečo sa významne mení v atmosfére jeho života, duševné naladenie, často aj vonkajšie okolnosti.
Zaujalo ma, hoci som neprišla na to sama, že pri novoluní môžu hrať významnú úlohu aj ďalšie okolnosti. Presné aspekty na toto novolunie a zrejme aj bod, na ktorom sa novolunie odohráva, sabiánsky stupeň.
U mňa tam nastala zaujímavá synchronicita, ale som iba na začiatku nového cyklu, tak veľa postrehov nemám.
Preto prosím všetkých, ktorí novoluním prešli, keby sa mrkli spätne na bod novolunia a sabiánsky symbol, aj presné aspekty ak pri tom boli na toto novolunie.
Zaujíma ma, či sa to nejako významne odzrkadlilo v období nasledujúceho cyklu.
Ďakujem. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.1.2017 12:05
Nov som mala velmi davno a je tazke z toho obdobia nieco vyvodit... Ale dnes mam spln, tak som si znova pozrela tesne aspekty, ze kam smeruju, ktoru temu otvaraju a tiez sabiansky stupen na ktorom sa spln odohrava... A poviem ti, je to velmi zaujimave ako celok -PUH-

No, moc som nepomohla, tak aspon posuvam temu hore :)
dodo41
dodo41 | 21.1.2017 12:08
No mozem, konalo sa to u mna rok a pol dozadu. Pustil som sa do vazneho vztahu, prestahoval som sa konecne od rodicov, zacal som najprv sam, a teraz sme uz dvaja, a takisto som menil zamestanie. Fakt novy zaciatok ako vysity, na vsetkych frontoch.

Moje data tusim mas, ak nie, poziadaj, supnem Ti ich do posty, mozes sa pozriet sama.
dodo41
dodo41 | 21.1.2017 12:14
Ale obzvlast zaujmave obdobie, bola balzamicka Luna, pred novom. To Ti bolo ako na jesen, vsetko sa stracalo, odumieralo, pustal som vtedy vela myslienok ci veci, co som sa ich predtym drzal, a zacal snivat o niecom novom, k comu aj doslo. Ku koncu som si uvedomil, ze som uz vlastne sam a s nicim vo vacku, a to doslovne. A bol to uzasny pocit :)

Tam som pochopil, ze ak chce clovek cosi ziskat, musi najprv z toho chrbta zlozit stare, aby si mohol nalozit nove. Furt len nakladat, to sa jednoducho neda, teda da, do urcitej miery, no lahko sa moze stat, ze sa cloveku podlomia kolena a zosype sa jak domcek z karat. A to zvykne boliet.
joulutahti
joulutahti | 21.1.2017 12:48
zaujimave, toto som si este nepozerala, ale vyklad vyzera celkom lakavo, budem to mat medzi 27-28 stupnom Leva , zacne mi to od jula, tak potom dam vediet :)
neznámy
neznámy » dodo41 | 21.1.2017 13:38
A čo aspekty nejaké presné boli? Môžeš napísať aj ten sabián?
A vlastne bola by som každému vďačná práve za ten opis sabiánu a aspektov v súvislosti s vplyvom direkčného novolunia. :)
neznámy
neznámy | 21.1.2017 13:40
Aj direkčný spln je významné obdobie, takže keby si mohla opísať tiež nejako bližšie ten sabián, prípadne aspekty...
neznámy
neznámy | 21.1.2017 13:48
A vlastne tak ja za seba... direkčný nov mi tvoril presný trigón na Pluto a sabíán novu sa nachádzal na 19.st. Býka - Z oceánu sa vynára nový kontinent.
Potom, čo bola myseľ vypráznená a bolo privolané svetlo, aby vyčistilo vedomie oslobodené od väzieb a kontaminácií, môže z nekonečného oceánu potencionalit vytrysknúť prílev nového života.
Nová životná fáza opúšťa štádium predstavy a skutočne sa potvrdzuje. Neobmedzená spontaneita. Stav, keď vedomé racionálne ego už nie je kontrolujúcim faktorom.

Takže mne to dáva veľký súvis vzájomne. Novolunie, to Pluto a aj sabiánsky symbol.
dodo41
dodo41 | 21.1.2017 14:13
16 stupen - panna, Deti v zoo se ocitaju tvarou v tvar orangutanovi.

Karmicka konfrontacia. Priama konfrontacia s divokou silou prapovodnej povahy v nas.

Nevnimal som to ako nieco divoke na druhej strane, skor vzrusujuce.
neznámy
neznámy » joulutahti | 21.1.2017 14:18
Keď si čítam výklad k 28.stupňu Leva, tak mi z toho vychádza, že nová fáza by mala byť fázou, keď skončí hľadanie sa a ujasní sa smer, ktorým sa vydáš. Hovorí, že si treba vybrať z možností, nutnosť zamerať sa len jedným smerom.
Alebo ako tomu výkladu rozumieš ty? :-)
neznámy
neznámy » dodo41 | 21.1.2017 14:31
Tak som si to pozrela a vieš ty, že si mal novolunie v úplne presnej konjunkcii s marsom??? Preto tá aktivita na všetkých frontoch. :-) A ešte v prvom dome.
To mi dáva súvis aj ten sabián potom. :)
dodo41
dodo41 | 21.1.2017 14:47
Jo, viem - Mars v 12ke, a navyse direkcnu Venusu tusim v trigone s Plutom :)
neznámy
neznámy | 21.1.2017 15:23
ja som mala 12. direkčný spln, dir. Luna presný trigon na nat. Mars, zaujmavá zhoda, že v ten den bol i realny spln (kvadrátoval mi Slnko) sabiany k splnu sú dva

dir.Slnko
(sabian) Santa Claus (Mikuláš) potají plní punčochy visící před krbem. Klíčová poznámka: Odměněná víra v duchovní požehnání. Klíčové slovo: Stav nevinnosti. Výklad: Duchovní požehnání přichází k lidem čistého srdce, jejichž vědomí je vědomím dítěte. Dychtivé očekávání a víra v existenci nebeských mocností, čisté vědomí nezkostnatělé Egem a racionalistickými argumenty zažívá konkrétní manifestaci svých představ. Rozumující intelekt musí zůstat stranou, aby zjevení nezmizelo.

Luna
(sabian) Bílé čepice vln předvádějí sílu větru nad mořem. Klíčová poznámka: Mobilizace povědomých energií pod tlakem superpersonálních motivů. Klíčové slovo: Subtilizace skrze rytmickou intenzitu - to je zjemnění. Výklad: Myšlenka - Duch manifestuje svou sílu nad emocemi.

no moc k tomu nemám čo povedať, cítim vnútorný tlak (súvisí to i s tranzitmi Urán posedáva na Merkúre a Slnku a aktivovaný je celý ohnivý trigon ku ktorému patrí Saturn na MC a Neptún)

nov, čo tomu predchádzal som ešte nepozerala
neznámy
neznámy | 21.1.2017 15:38
dir. nov sa odohrával jeden stupen za opozíciou na Urán

(sabian) Symbolická válka mezi meči a pochodněmi. Klíčová poznámka: Hledač odmítá závislost na minulosti a stává se válečníkem bojujícím znovu věčnou "Velkou (svatou) válku". Klíčové slovo: Polarizace hodnot. Výklad: Nelze tomu uniknout, svět se rozdělí jen na dvě opačné strany - černou a bílou, duchovní světlo velkého ducha musí bojovat proti vůli Ega, které ovládá síly materiálního a intelektuálního světa. Válka "dobra" se "zlem".

..................
neznámy
neznámy | 21.1.2017 16:23
Zodpovedalo tomu symbolu nasledujúce obdobie? Teraz máš spln, slnko prinieslo zaslúžené dary, luna víťazstvo ducha nad emóciami, zjemnenie... to znie ako veľmi dobrý výsledok. :-)
Ešte som sa pozerala na jeden direkčný nov, ktorý bol veľmi dramatický a ten človek odrazu musel reagovať na úplne novú a náročnú situáciu. Náhle zomrel dlhoročný spoločník vo firme a bolo treba okamžite a pružne reagovať, prevziať kompetencie. Situácia, keď bol postavený zo dňa na deň pred nové povinnosti a nič sa nedalo odložiť, pretože firma musela fungovať.
Novolunie prebehlo v presnej kvadratúre na radixovú lunu a sabián bol na prvom stupni škorpióna.
Tento sabián hovorí o rozširovaní skúseností vo veľmi konkrétnych a možno šokujúcich súvislostiach. Nové pocity a expanzia vedomia.
joulutahti
joulutahti | 21.1.2017 16:32
uvidim casom, ale kedze riesim vacsinu casu teraz len karieru, ktora je u mna spata s temou 9.domu, tak asi bude zaujimave, ze nov nastane v 9.dome a bude tam trigon od urana (1 st. +3 minuty odchylka) a na direkcnom MC bude Jupiter.
neznámy
neznámy | 21.1.2017 16:57
Direkčný nov ma čaká na jar, v konjunkcii s direkčným IC (orbis 5 st.), v radixe mi bude spadať do 5.domu v rybách.

Sabiánsky symbol pre 8 - 9 st. Rýb:

Žokej pobízí koně, aby předjel své soupeře. Klíčová poznámka: Soutěživý duch intenzivně mobilizuje svou energii a zručnost v puzení po úspěchu v jakémkoliv sociálním snažení, které má pro něj význam. Klíčové slovo: Sebeurychlování. Výklad: Jasný.

Aktivované planéty budú venuša, mars a saturn, a to radixové aj direkčné.
V tranzitoch budem mať pluto tesne na natívnom slnku.

No, uvidím, čo to prinesie. V lepšom prípade sa konečne vzchopí ten môj zaspatý mars. V horšom... ani nepomyslieť...
Bez ohľadu na aspekty som na to obdobie mimovoľne začala plánovať výlet do delty Dunaja. Láka ma to už roky.
neznámy
neznámy | 21.1.2017 17:18
keď som si pozrela ten nov, lepšie rozumiem, splnu.... lepšie viem zachytiť oblasť vnútorného prežívania, ktorej sa to týka..... vnímam to tak, že nov otvoril tému, ktorá je naozaj po celý čas živou témou, konflikt, či prinieslo zaslúžené dary, to neviem. to o čom sú sabiány splnu, je ako riešenie konfliktu sabiánu predošlého novu, nie som si istá, či to však naozaj chápem (teda či to tak žijem, možno len začínam) dáva mi zmysel pozerať na polohu Luny ako na čiastkový "ciel" od novu a polohu Slnka načrtnutá ďalšia cesta.... neviem ako to astrologia časovo vymedzuje, zverokruh mi píše obdobie splnu do začiatku apríla, tedy niekolko týždnov od skutočného splnu...
tak by toto obdobie bolo v znamení Luny, čo tak i naozaj je (zažívam búrky ako obvykle, dokonca možno viac, vnútorne však reagujem inak)



pre zaujímavosť som nakukla i na budúci nov, v tom čase, ak sa dožijem budem mať v direkciach okrem splnu i presnu konjukciu dir marsu a saturnu na nativnom MC a stupen tejto konjukcie so stupnom novu sa tematicky doplna a podporuje :)

smrť v čase direkčného novu na sabiane expenzie vedomia, to je vážne pozoruhodné :)
neznámy
neznámy | 21.1.2017 17:18
Výklad sabiánu sa parádne dopĺňa s tranzitnou konjunkciou Pluto - Slnko.
Vypadá to tak, že ideš do obdobia veľkého osobného pokroku a premeny.
Zaujímavé... zatiaľ sa mi zdá, že tie sabiány aj tranzity, či direkcie výrazne dokresľujú význam nadchádzajúceho obdobia. :)
neznámy
neznámy | 21.1.2017 17:38
Rudi tvrdí (dúfam, že neprekrúcam), že direkčný nov sa začne prejavovať až za nejaký čas, najskôr keď bude direkčná luna v polsextile na direkčné slnko.

Takže na výsledok si ešte počkám.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...