Zdravie a výživa -
Těstoviny
vařim ji spolu s těstovinami. Do vody přidám trochu soli a olivového oleje.
Během varného procesu si připravým zeleninu. Nejčastěji nakrájím :
porek
cherry rajčata
papriku
cibuli
česnek
Zeleninu dělám na másle s kořenim v pánvi wok. Vždy dávám pepř + provensálské koření.
Zeleninu udělám jen do horka. Nedusím ji ani nesmažím.
Jakmile je zelenina hotová, odstavím pánev z vařiče.
Hotové těstoviny scedím a chvíli je míchám v pánvi wok společně se zeleninou na stále horkém ale již vypnutém vařiči.
Konečné jídlo si dochucuji buď kysanou smetanou, a nebo sýrem fettou.
------------------------------------------------------------------------------------
Ten samý postup vřele doporučuji i u rýže. Postup je stejný. jen místo těstovin použiji rýži. Do rýže s mrkví během vaření přidám ještě trochu koření "Mahá".
Samozřejmně nedochucuji ani kysanou smetanou, ani fettou.
----------------------------------------------------------------------
U zeleniny s rýží často používám kvalitní mleté hovězí maso a nebo čerstvou tresku.
Mleté hovězí maso nejdříve připravím v pánvi Woka s cibulkou na řepkovém oleji.
Až potom přidám ostatní zeleninu s t trochou másla a udělám ji s masem jen rychle do "horka" No a potom přidám rýži s mrkví.
-----------------------------------------------------
Co se týče tresky. Ta se dá udělat v krátkém čase se zeleninou na másle do horka.
----------------------------------------------------------
Zeleninu do "horka" zbožňuji. Není jako bláto, má skvělou chuť. Je lepší pro trávicí aparát. A v chladném období nebere tělu energii.
Samozřejmně mluvím o zelenině nemražené a masu nemraženém.
Příprava jídla od A - do Z trvá cca 15- 20 minut. Vše se dá zvládnout včetně jiných činností během vaření rýže, těstovin. Pokud je nálada...i dvakrát třikrát si hodit do terče šipky.-ROLL-...odreagovat se při vaření mezi Angličtinou...-WINKIE-
-kontroluje knedlíky od kynutí až po vaření
-dusí, peče, vyvařuje maso a omáčky
-nádobí většinou hromadí, aby ji musel někdo pomáhat.
-potom ještě napeče něco sladkého, aby mohla celá rodina sedět přeslazená a netečná u nedělní televize kde dávají ptáka loskutáka.-ROLL-
-ženy i rádi používají často brambory, mohou před tím vyžadovat, aby je někdo oškrábal.-NOSMILE-
Posypať parmezánom a zjesť. Komu chutí, môžete posypať trochu vlašskými orieškami. Jednoduché a úžasné.
-THUMBSUP-
kelímek plnotučné smetany rozehřát v kastrolu přidat kostku až dvě tavené nivy a rozpustit (chvíli míchat) až vznikne "krémová poleva". vlít do uvařených scezených špaget aldente.
může se přidat troška kečupu ale samo o sobě je to výborné.-BIGEYE-
troška čerstvé bazalky když je.