mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Zdravie a výživa - 

Těstoviny

neznámy
neznámy | 24.11.2016 16:27
Jaké máte nejraděj a které jsou vaše nejoblibenější recepty.....my jsme si ted´hodně oblíbili rýžové, celozrné jsou i lépe stravitelné a dají se kombinovat se vším-YUMMIE-:)
lak
lak | 24.11.2016 16:36
celozrnne so cherry paradajkami, parmezanom a rukolou - rychle, jednoduche a svetove -THUMBSUP- -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 24.11.2016 16:41
celozrnné od Cessi s čerstvou zeleninou, cesnakom a olivovým olejom - posoliť himalájskou soľou :)
neznámy
neznámy » lak | 24.11.2016 16:45
Dík za typ s tou rukolou jsem to ještě nedělala, určitě vyzkouším:)
neznámy
neznámy | 24.11.2016 16:47
Jj s čerstvou zeleninkou jsou super;). Dnes jsme si právě dělali rýžové s kedlubnovým zelím na cibulce-YUMMIE-:)
neznámy
neznámy | 24.11.2016 17:26
Když dělám těstoviny s horkou zeleninou, tak jedinou zeleninu co vařím je mrkev.
vařim ji spolu s těstovinami. Do vody přidám trochu soli a olivového oleje.

Během varného procesu si připravým zeleninu. Nejčastěji nakrájím :

porek
cherry rajčata
papriku
cibuli
česnek

Zeleninu dělám na másle s kořenim v pánvi wok. Vždy dávám pepř + provensálské koření.
Zeleninu udělám jen do horka. Nedusím ji ani nesmažím.

Jakmile je zelenina hotová, odstavím pánev z vařiče.
Hotové těstoviny scedím a chvíli je míchám v pánvi wok společně se zeleninou na stále horkém ale již vypnutém vařiči.

Konečné jídlo si dochucuji buď kysanou smetanou, a nebo sýrem fettou.
------------------------------------------------------------------------------------
Ten samý postup vřele doporučuji i u rýže. Postup je stejný. jen místo těstovin použiji rýži. Do rýže s mrkví během vaření přidám ještě trochu koření "Mahá".

Samozřejmně nedochucuji ani kysanou smetanou, ani fettou.

----------------------------------------------------------------------
U zeleniny s rýží často používám kvalitní mleté hovězí maso a nebo čerstvou tresku.

Mleté hovězí maso nejdříve připravím v pánvi Woka s cibulkou na řepkovém oleji.
Až potom přidám ostatní zeleninu s t trochou másla a udělám ji s masem jen rychle do "horka" No a potom přidám rýži s mrkví.

-----------------------------------------------------
Co se týče tresky. Ta se dá udělat v krátkém čase se zeleninou na másle do horka.

----------------------------------------------------------
Zeleninu do "horka" zbožňuji. Není jako bláto, má skvělou chuť. Je lepší pro trávicí aparát. A v chladném období nebere tělu energii.

Samozřejmně mluvím o zelenině nemražené a masu nemraženém.
neznámy
neznámy | 24.11.2016 17:32
Toto jídlo mne baví. Je chutné pestré barevné. Během vaření rýže, těstovin stačím připravit zeleninu, maso + poslouchat muziku nebo dokumenty , a několik cvičení s Anglického jazyka.

Příprava jídla od A - do Z trvá cca 15- 20 minut. Vše se dá zvládnout včetně jiných činností během vaření rýže, těstovin. Pokud je nálada...i dvakrát třikrát si hodit do terče šipky.-ROLL-...odreagovat se při vaření mezi Angličtinou...-WINKIE-
neznámy
neznámy | 24.11.2016 17:37
Pokud člověk během vaření naplní pračku a zmáčkne knoflík. Třeba místo jednoho kola házení šipek, dá se i během vaření prát. Během vaření se dá i již nepotřebné nádobí a pomůcky dávat do myčky. To znamená, že pokud si již nandavám jídlo na talíř, tak už je i uklizeno a nádobí je v myčce. Myčka pak už jen toužebně čeká na příbor, talíř a vínovou skleničku.....-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 24.11.2016 17:43
Standartní žena v průměru vaří déle.
-kontroluje knedlíky od kynutí až po vaření
-dusí, peče, vyvařuje maso a omáčky
-nádobí většinou hromadí, aby ji musel někdo pomáhat.
-potom ještě napeče něco sladkého, aby mohla celá rodina sedět přeslazená a netečná u nedělní televize kde dávají ptáka loskutáka.-ROLL-

-ženy i rádi používají často brambory, mohou před tím vyžadovat, aby je někdo oškrábal.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 25.11.2016 00:07
celozrnné ak zoženiem;)
neznámy
neznámy | 25.11.2016 01:10
Moja obľúbená fenomenálna kombinácia priamo od taliana, čo bol u mňa na návšteve. Cesnak, žampiňóny a dusiť , nie totálne prevariť, potom pridať slaninu a ešte chvíľku oprážať, potom pridať tie cestoviny zliate a primiešať ešťe trochu čerstvej petrlžlenovej vňate, ale musí ostať zelená, takže ideálne do vypnutých.
Posypať parmezánom a zjesť. Komu chutí, môžete posypať trochu vlašskými orieškami. Jednoduché a úžasné.

-THUMBSUP-
lak
lak | 25.11.2016 14:11
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.11.2016 14:21
jsi šikulka Ivčo.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.11.2016 14:39
Barilla spagety, omacka - oprazena cibula, sampinony, paradajkovy pretlak, sol, bazalka, korenie, mlete maso a hneda fazula... Syr a kecup -YUMMIE- -YUMMIE- -PUH-
neznámy
neznámy | 25.11.2016 14:52
No vánoce. Kolem vánoc je celkově přetlak.-ROLL-
lak
lak | 25.11.2016 15:17
-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 25.11.2016 20:05
studentský recept

kelímek plnotučné smetany rozehřát v kastrolu přidat kostku až dvě tavené nivy a rozpustit (chvíli míchat) až vznikne "krémová poleva". vlít do uvařených scezených špaget aldente.
může se přidat troška kečupu ale samo o sobě je to výborné.-BIGEYE-
troška čerstvé bazalky když je.
neznámy
neznámy | 25.11.2016 20:39
...plnotučná smetana?....:)
není v tom náhodou laktóza? -LOL--PUH-
neznámy
neznámy | 25.11.2016 22:01
nejenom tam ale i v nivě je laktóza.
a ve špagetách je lepek.
a ten kečup taky není moc zdravý.
ale dobře to celé chutná.
nemá to tak strašné následky jako třeba kuře na smetaně.
neznámy
neznámy | 25.11.2016 22:13
Smetanu je dobré kontrolovat, aby se k ní kuřata nedostala. Kuřaty vyžerou všechno.-ROLL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...