Zdravie a výživa -
tatarak
parazitóza je u syrového masa častá i přes veterinářské kontroly.
takové kančí maso ani po převaření není možné zbavit parazitů jsou velmi odolnía to co žerou kanci v lese..to je jasné.
nedoporučuje se ani sushi je ze syrového masa ryb a tam je to podobné ryby jsou hodně nasáklé, takže se veškeré maso doporučuje tepelně upravit.
jedna možnost je maso hluboce zamrazit tím je teoreticky zabiješ, pak by se to dalo pomlít a jíst "syrové".
kvalita by neměla utrpět. ale zatím nemám zkušenost. masu se spíše vyhýbám špatně ho trávím.
v německu je čerstvé syrové mleté maso pochoutka ale ani tam mně na něj nikdo nenachytal.
občas si dám gravlax. z mraženého. nemražený se u nás vůbec nesežene ty co prodávají jako čerstvé jsou jen čerstvě rozmražené.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1684-marinovany-losos-gravlax-s-horcicovo-koprovou-omackou/