mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

tatarak

lak
neznámy
neznámy » lak | 30.9.2016 16:40
Moze byt;)-YUMMIE-sem tam si dám, ještě do nedávna jsem ho nemohla pozřít:)
lak
lak | 30.9.2016 22:09
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » lak | 30.9.2016 22:23
Tak až ho zase budeš dělat - zavolej!-FLOWER-
Mňam.
lak
lak | 1.10.2016 00:02
-FLOWER-
neznámy
neznámy » lak | 2.10.2016 00:25
ja mám taký recept,,,že sa miesto mletého mäska použije baklažánová hmota,,je to vlastne falošný tatarák
lak
lak | 2.10.2016 00:47
a chuti to podobne? :)
neznámy
neznámy » lak | 2.10.2016 10:53
veľmi podobne,,baklažán pečiem v rúre v slanej vode,po tom ho ošúpem,pretlačím vidličkou,pridám to isté čo do mäska a šup na hrianky
nikav
nikav | 2.10.2016 12:22
Dá sa urobiť aj z vareného hovädzieho mäsa s použitím domácej majonézy /žĺtok+olej/.
Putes
Putes | 2.10.2016 13:22
Také dělám občas falešný tatarák z vařených brambor a chutná to stejně a je vynikající.-YES-
neznámy
neznámy » Putes | 2.10.2016 15:42
úžasnéé,čo všetko sa vymyslelo keď nám siahli na tatarák,ppáni hygienyci-ROFL-
lak
lak | 2.10.2016 22:32
-THUMBSUP-
lak
lak | 2.10.2016 22:34
-LOL- jedna poslankyna povedala, ze maso nasich krav je v poriadku, a ja jej verim -LOL- (lebo to dobre chuti -LOL-)
milan08
milan08 » lak | 5.10.2016 08:47
mnan a esteraz mnam!
neznámy
neznámy » lak | 5.10.2016 10:25
může se ještě prodávat na slovensku syrový tatarák?
někde jsem četl že to bylo omezené v gastronomii, kvůli parazitům.
po omezení prodeje prý klesl počet lidí napadených tasemnicí o nějakých 70-80 procent.
ale jinak dobrou chuť.
neznámy
neznámy » lak | 5.10.2016 12:13
Vařené loupané nastrouhané brambory, hodně cibule, kečup/protlak, sůl+pepř = dobrý tatar bez masa.
Putes
Putes | 5.10.2016 12:58
Jo a ještě do toho sojovku, taky to dělám-YES-
lak
lak | 5.10.2016 20:47
nemuze, ale podava sa :)
tak ty si ma teraz odradil :D asi budem muset skusit brambory -YUMMIE-
a ty si to jedaval? :) myslim ten masovy
lak
lak | 5.10.2016 20:48
dakujem :)
neznámy
neznámy » lak | 6.10.2016 09:49
právě že bych ho rád jedával protože je velmi výživný potřeboval bych ty vitamíny a látky ze syrového masa ale neodvážím se.
parazitóza je u syrového masa častá i přes veterinářské kontroly.
takové kančí maso ani po převaření není možné zbavit parazitů jsou velmi odolnía to co žerou kanci v lese..to je jasné.
nedoporučuje se ani sushi je ze syrového masa ryb a tam je to podobné ryby jsou hodně nasáklé, takže se veškeré maso doporučuje tepelně upravit.
jedna možnost je maso hluboce zamrazit tím je teoreticky zabiješ, pak by se to dalo pomlít a jíst "syrové".
kvalita by neměla utrpět. ale zatím nemám zkušenost. masu se spíše vyhýbám špatně ho trávím.
v německu je čerstvé syrové mleté maso pochoutka ale ani tam mně na něj nikdo nenachytal.
občas si dám gravlax. z mraženého. nemražený se u nás vůbec nesežene ty co prodávají jako čerstvé jsou jen čerstvě rozmražené.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1684-marinovany-losos-gravlax-s-horcicovo-koprovou-omackou/
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...