mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Svědění jizev

neznámy
neznámy | 17.1.2013 08:05
Je to pár posledních týdnů, kdy mne začly svědit víc jak deset let staré jizvy na bříšku.

Je to nějaké sdělení, nad kterým bych se měla zamyslet, myslím z duševního, či duchovního hlediska? Napadá Vás něco?

Díky!
neznámy
neznámy | 17.1.2013 08:08
Našla jsem si v chytrých knihách totok:

svědění - něco dráždivého v podvědomí (často sexualita), vášeň, pálící láska nebo zlost

Nevím jen, jak to spojit s těmi jizvami. Určitě není náhoda, že svědí zrovna jizvy. Vždyť je na tělo toliko míst, které by mohly svědit :-D
neznámy
neznámy | 17.1.2013 09:04
(Staré) jizvy = (stará zranění)... Mě to teda přijde dost jasné. Pálící láska například!!!
neznámy
neznámy | 17.1.2013 09:11
V každom prípade sa po rokoch ozývajú staré rany, o ktorých sme mysleli, že sú už dávno zahojené. To v období "transformácie" nie je nič výnimočného..
neznámy
neznámy | 17.1.2013 09:15
No a ja by som bola úplne opačne za skrytú zlosť, ktorá sa derie na povrch cez kožu..(Stavím sa, že občas padne nejaký ten výbuch zlosti a náladovosti nedefinovateľného pôvodu)
neznámy
neznámy | 17.1.2013 09:20
Myslím, že ve výrazu "pálivá láska" je jasné, že tam je skrytý hněv!
neznámy
neznámy | 17.1.2013 09:24
Nojo, když mně spousta věcí je jasná až teprvá, když mi náhled poskytne někdo zvenčí :-D

Sem to tak měla jaktěživ...
neznámy
neznámy | 17.1.2013 09:57
No jooo, ale tak se vnitřnímu hlasu naslouchat nenaučíš-WALL-
neznámy
neznámy | 17.1.2013 10:00
Tož ono je to trochu jináč, já ho slyším, jen ne vždycky dost dobře, co mi řiká,... :-D Ale to přijde s časem. A mám k otmu předpoklady :-) Myslím, že dělám dost dobré porkoky, na to, že jsem se tím začla zaobírat docela nedávno a jen svépomocí...
neznámy
neznámy | 17.1.2013 10:04
ja som sa v múdrych knihách :) dočítala o svrbení nôh, že súvisí s výčitkami svedomia,
občas ma totiž v noci začnú neznesiteľte svrbieť kotníky a nedá sa mi spať, a skutočne mi zamyslenie sa nad tým, že či ma nekvária znovu nejaké moje staré pocity viny pomáha.... znova znova sa sama so sebou zmierim a odpustím si ak je to v tej chvíli možné a svrbenie ustúpi....
alebo sa zhorší :D:D:D (čo je tiež znak toho, že svrbenie je skutočne o výčitkách svedomia)

takže, možno to s tvojimi jazvami úplne nesúvisí, ale isto si na správnej stope
neznámy
neznámy | 17.1.2013 10:04
Nie celkom. Vlastne to vôbec jasné nie je. Každý výraz si človek vysvetlí po svojom a preto sa pod rôznymi pojmami vyskytujú rôzne interpretácie. Takým typickým príkladom je psychologický velmi obľúbený pojem ezoterikov - zrkadlo. Každý to chápe inak a často sa to posúva ďalej úplne skreslene. Takto sa údajne nesprávne ponímali, vysvetľovali a ďalej šíril SLOVÁ biblie, dnešný výsledok poznáme..
Pálivá láska môže byť láska čo ju spaľuje, nezdravo vášnivá od nej samej, či od druhého, rovnako to môže byť láska čo pôsobí ako pálivá paprika, v malom množstve chutí, ale vo veľkom škodí, môže to byť postoj jej samej, ktorý vysiela, ale aj postoj akým pozornosť, dobré pocity, lásku prijíma - obohatí ju to ako korenie, alebo zastrie chuť iných emócií, či pridaním príliš veľa pálivého sa zvyčajne jedlo (nálada) pokazí..Môže sa jednať o vnímanie lásky ako takej k blížnym svojim, nie je vylúčená však len milostná láska vyvolávajúca túto reakciu.
Môže sa jednať o skryté nespracované emócie čo si nesieme z detstva, žiarlivosť na súrodenca, hnev za málo pozornosti..Nedovolila by som si odhadnúť na počkanie, čo vyvoláva túto reakciu. Možno telo dostatočne neodbúrava odpadové látky a pretože obličky nepracujú dostatočne (obličky sú párový orgán, pripisuje sa im stav nášho podvedomia v oblasti vzťahov ako takých, nie len milostných), tak sú proste nahromadené látky nútené vyrážať na povrch cez najslabšie miesta, v tomto prípade napríklad cez symbolické staré jazvy
Rovnako nespracované staré "bolístky" na seba upozorňujú, že treba ešte niečo preliečiť, ale nie sú to zrovna tie jazvy čo by sa malo liečiť. Čo je to, vie len ona sama. Píše že ju to svrbí a nie páli, "pálivá láska" je len výraz vygúglený. Ked niečo svrbí, škriabeme si to, nervujeme sa, až nás to páli, máme to akoby horúce. Potrebuje to ochladiť, preto sa na svrbiace vyrážky dáva chladivý gel, osprchujeme si to, len aby sa to upokojilo. Ked nás niečo páli tak to pofúkame..
Možno potrebuje pritiahnuť pozornosť niekoho, pritúliť sa a pofúkať bebe ako ked bola malá ..Ktovie ??
neznámy
neznámy | 17.1.2013 10:11
Hezký Zorničko! Neznáme se odněkud? :-D
neznámy
neznámy | 17.1.2013 10:18
No, ona ta odpověď byla přímo pro Hají, a myslím, že ví co jsem tím myslela...
neznámy
neznámy | 17.1.2013 10:25
Pred Vianocami som bola jak lazar, všetko mi vyrážalo na povrch, keby som šla doktorovi, tak ma dá na invalidný.. Po sviatkoch sa to prelomilo, už ma bolí len ľavé rameno.. Smejem sa, že asi sa už rozpadám. Ale ked si to človek prežije, prebolí, vyrieši, precíti, spracuje a odbúra, nielen zametie pod koberec ako to často robíme (ja dosť často), tak to prejde ako švihnutím čarovného prútika.
Všetko je len v človeku samom, tá sila je neobmedzená, nie som literárny dramatik, neviem to popísať, ale ani nie je treba.
Stačí len ODPUSTIŤ, to potrebuješ najviac a počúvať ten vnútorný hlas čo ho hľadáš vo vedľajšej diskusii
-BYE-
neznámy
neznámy | 17.1.2013 13:24
tiež ma už zo dva týždne svrbia lýtka :-)a tiež predlaktia a kostrč :-)

niečo v tom bude-WALL-
neznámy
neznámy | 17.1.2013 23:37
:D Sú aj horšie veci.. Pokial svrbia len lýtka, tak to je ešte stále dobré -LOL--FLOWER--KISS-
neznámy
neznámy | 18.1.2013 08:51
Ano, síla je v nás. Však už jsme to probíraly, tehdá ještě na najdise...

Vracel se mi stále jeden stejný problém, pořád jsem řešila homeopatii, byliny a jiné alternativy, věděla jsem, čím si to dělám, ale řešení nebylo poctivé a tak jak se mi úspěsně a s náležitou hrdostí podařilo zamést pod ten pomyslný kobereček a jeden problém jako "odstranit" a on se začal projevovat někde jinde se stejnou neodbytností. :-)

Rok se s rokem sešel a jsem díky tomu všemu zas o něco moudřejší (snad) a dál odkrývám a odpouštím a propouštím a odhaluji nové a nové vrstvičky hniloby :-D
milan08
milan08 | 11.4.2014 08:02
hoji sa to.........

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...