mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Protizánětliý čirok

neznámy
neznámy | 11.6.2016 08:15
opět v prodeji
zde
dodávají i na slovensko
http://www.makrobiotika.cz/Cirokove-zrno-500g-d594.htm

a zde
http://www.bezlepkova.com/zrno-seminka/cirokove-zrno-cervene-250g

Možná už vás také napadlo, že kde jsou antioxidanty, tam bude menší oxidační stres a potenciálně nižší zánět. A máte pravdu. Čirok se řadí mezi protizánětlivé potraviny. Čirokové otruby (či jejich extrakt) se ukázaly být účinné při snižování zánětlivému otoku ucha a také proti uvolňování zánětlivých cytokinů. Tyto výsledky byly potvrzeny v jiné studii, kdy orální podávání extraktu z čirokových otrub po dobu 14 dní vedlo ke snížení chemicky vyvolaného zánětu ucha. Vysoký obsah polyfenolů se ukázal být zajímavý také z hlediska imunostimulace. Tato imunomodulace vede k protizánětlivým účinkům a autoři spekulují o využití při terapii chronického zánětlivého onemocnění.
https://histaminovakasulka.com/2014/04/03/protizanetlivy-cirok-nepravem-opomijena-obilnina/

Recept na čapátí z čiroku. Je to i náhrada pečiva pro bezlepkáče.
Barbara Allan seděla v invalidním vozíku s artritídou a pak se začala alternativně stravou dávat dohromady.
https://www.youtube.com/watch?v=tyojg7YAXxQ
Vtip lepivosti těsta je v tom že vodu tam lijete horkou. Není zapotřebí pak nijak ničím zahušťovat uděláte placky na pánev a už to jede. Troška oleje a soli.

Čirok je považován za chleba revmatiků je populární hlavně v usa jeho vlastností je že i to se nejvíce chuťově podobá klasické mouce.

A Barbara Allan a její příběh.
http://www.conqueringarthritis.com/index.htm
marcie
marcie | 11.6.2016 10:44
no ako dobre, už som sa bála, že budeme musieť obhrýzať tie cirokové metly -PUH-
marcie
marcie | 11.6.2016 20:38
musím ten cirok vyskúšať, ešte som ho nejedla, poznám ho len z tej metly :)
neznámy
neznámy » marcie | 11.6.2016 21:16
metlu nehryž. kdovíkdo to měl už v hubě třeba nějaký pes.
zametají se s tím špina a bacil ze země. fuj.
ale možná že by se na té metle dobře zase lítalo. jako saxana.
neznámy
neznámy » marcie | 11.6.2016 21:20
normálně se vaří ale když ho nenamočíš tak se vaří věčně.
je to tvrdolín. né a né změknout.
ale když se namočí dopředu tak docela dobře se uvaří do měka.
pak se ale musí dochutit sám o sobě nic moc.
dělám z něj nejčastěji mouku a pak se peče jako chleba. nejlepší náhražka obilí. lepší než všechny bezlepkové směsi. a někdy taky teff samostatně anebo k tomu.
tef je etiopský chleba národní pokrm.
uděláš z toho i pizzu. s rajčatama parmezánem parmskou šunkou olivami trochou čili a asi i artyčoky nakládané a česnek. ten tomu dá grády. pokapeš olejem a zapečeš.
neznámy
neznámy » marcie | 11.6.2016 21:38
-ROFL--LOL-
neznámy
neznámy | 11.6.2016 21:40
takový 2v1...okousat a odletět....-LOL-
neznámy
neznámy | 11.6.2016 22:13
okousaná blbě startuje. a pak nabouráš místo do okna vletíš do futer. -NOSMILE-
marcie
marcie | 12.6.2016 08:52
-PUH-no vidíš, ja že prečo sa mi to stále spája s tou metlou ... nebudem ju hrýzť, aj keď by som si tak možno posilnila imunitu, ale skúsim lietať ... môj exmanžel o mne tvrdil, že som čarodejnica a používam mágiu (s čím súhlasím) -LOL-
marcie
marcie | 12.6.2016 08:56
-YUMMIE-to znie moc dobre, dokonca som zacítila vôňu tej pizze, vážne !!! -YUMMIE-
neznámy
neznámy » marcie | 12.6.2016 10:06
to jsme všechny....-LOL-;)
neznámy
neznámy | 12.6.2016 10:10
no a pak se mi o tom ještě zdá......že mám jet za kámoškou a přestane mi jet auto, prostě nestartuje, večer, cizí krajina, neznám cestu a jsem v pr.....kde je " vykladačka snů" - pastýřka? Budu se jí na to muset zeptat, co to může znamenat.....že by nějaký průser?:D
neznámy
neznámy » marcie | 12.6.2016 10:12
no a oregáno samozřejmě jsem zapomněl hlava děravá..
marcie
marcie | 13.6.2016 08:42
oregáno musí byť, bez toho by to nemalo tie "grády" -YUMMIE-, uff, tuším ju v blízkej dobe urobím, zasa cítim tú vôňu -PUH-
neznámy
neznámy » marcie | 13.6.2016 09:34
ještě jsem zapomněl na žampióny ty tam taky musí být a pasta pommodóre.
z ní se dělá taková omáčka kterou se potírá základ těsta. to nejdříve předpečeš v troubě pak potřeš položíš ingredience a dopečeš. byl jsem na školení u itala. i když pravá italská pizza toho obsahuje co nejmíň. nejvyhlášenější pizerka v itálii prý prodává jen dva druhy pizzy a je to jen korpus potřený slaninou a stojí se na něj řady.
u nás je nejvyhlášenější pizerka v litomyšli vede ji tam Sandro pravý ital už dlouhé roky a za servírky si vybírá jen samé dlouhonohé blondýnky. s jednou se už i oženil. :)
http://www.pizzeria-bellanapoli.cz/

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...