mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Doba Jedova

neznámy
neznámy | 17.7.2013 11:09
zaujimavy rozhovor s Jirim Patockom - profesorom toxikologie na univerzite:

http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/clanok/286957-sme-obklopeni-jedmi-zalezi-len-na-davke/

co si myslite, mozu mat jedy v prostredi zasadny vplyv na nase zdravie (napr. vyvolavat autoimunne choroby, tazko diagnostikovatelne, ci liecitelne problemy a podobne...) alebo nase telo si uz na tie davky nejako zvyklo? a ak ano ako sa snazite proti takejto hrozbe vyhnut alebo proti tomu bojovat? existuje nejake riesenie?
neznámy
neznámy | 17.7.2013 11:57
u nas na pracovisti jsou ve vzduchu chemikalie a musim rict, ze po case jsem si na ne "zvykla" -LOL- nejdriv jsem mela obavy, ale ted vim, ze muj imunitni system se tak zalarmoval, ze uz ty latky do tela proste nepropusti, je to tedy velmi nizka az nulova mira a vnimaji ji jen citlivejsi lide, bala jsem se jak to budu zvladat, ale organismus se s tim vyporadal k me velke radosti sam :)
neznámy
neznámy | 17.7.2013 12:50
Já myslím, že jed jako takový je určitý rizikový faktor, ale aby nemoc propukla je zapotřebí nějaký spouštěč a mám za to, že tím spouštěčem jsou jedovaté myšlenky.


Tělo je ohromně vyladěný mechanismus a za předpokladu, že funguje tak, jak bylo stvořeno, si dokáže poradit s čímkoli. Teď teda nemyslím případy, kdy se na vás vyleje barel kyseliny dusičné apod...
neznámy
neznámy | 17.7.2013 14:47
Myslím si, že konkrétně na vzniku mé nemoci poruchy krvetvorby vlivem mutace kmenové buňky se podílely jedy v prostředí. Mám za to, že největší měrou mi přispěl ke vzniku radiační smog z Černobylu. Přes naši lokalitu se přehnal v dost velké koncentraci a toto se tutlalo, bagatelizovalo a ani se neučinila žádná preventivní opatření. V lékárnách však byly vykoupené jódové tablety. Také se dělaly interrupce. V mé rodině jedna těhotná zrovna byla, ale již po 5. měsíci, čekala dvojčata a narodila se znetvořená, života neschopná. Takže to zanedbatelné záření nebylo.
Při expozici záření vznikají následky po 20-40 letech, právě různé poruchy krvetvorby, leukémie a samozřejmě různé typy rakoviny, jejichž nárůst se projevil. U mě se diagnostikovala nemoc přesně po 20 letech. Ještě nyní se v Pošumaví objevili kanci s obsahem vysoké dávky césia v mase.
Samozřejmě nejde vyloučit ani práci s chemikáliemi, chemikálie v okolí, ve stravě apod. To může základní dávku "jedu" jen potvrdit. Pamatuji doby, kdy jsme sypali růže DDT, já jako děcko a bez ochranných pomůcek, brrr...Nebo u nás práškovali pole letadlem a spustili práškování dříve na naši zahradu. To jsou všechno věci, které na naše zdraví mají zásadní a spouštěcí význam. Já byla v té době zdravá jako řípa. Organismus nemůže bojovat se stále zvyšujícími se druhy jedů. Nemůže vyloučit z organismu těžké kovy, které se ukládají v kostech a nějak je uspat na věky.Do organismu příjdou další jedy vdechováním, stravou a ten organismus nemá stále na to, aby boj ustál bez poškození a chronického onemocnění.
U nás máme železárny a strašné exhaláty v ovzduší, proto je také spousta dětí odmala průduškáři a astmatiky.
Asi je nejlepší pro lepší zdraví odstěhovat se z takového prostředí, což mnohdy nejde.Některým věcem člověk nezabrání. Já se snažím alespoň bylinkami zlepšit svůj zdravotní stav. Dívám se na potraviny, které mají mnoho éček nekupuji. Kdybych měla dobré zdraví, určitě bych na zahradě pěstovala svou zeleninu, protože ta koupená je vyhnaná také na prášcích. Je to v téhle době ještě horší, protože ti, co dosud chovali svá zvířata na maso a pěstovali svou zeleninu, nemají už své následovníky.-SAD-
neznámy
neznámy | 17.7.2013 18:43
v podstate s tebou suhlasim, ze takym spolocnym korenom chorob je najcastejsie psychicka nerovnovaha (ak odhliadneme od genetiky, "kliatby" predkov, ci karmy alebo ako to nazyvame...), ktora oslaby imunitny system alebo detoxikacny system tela a problem je na svete...na druhu stranu snad nepoznam cloveka, ktory v dnesnej dobe netrpi stresom v praci, ci vo vztahoch, depresiou, uzkostou, strachom...a toboz je problem najst osobu, ktora zije v dokonalej harmonii s prirodou a vesmirom...co potom s nasou civilizaciu?!-PUH-
neznámy
neznámy | 17.7.2013 19:13
S civilizaciou? uz len koniec ;) myslim, ze to cele smeruje do bodu, kedy jedine, co sa bude dat spravit je zmenit sa (teda ak ten bod uz nenastal, napr. minuly rok v decembri...)

tie pocity, ako depresia, uzkost a strach, to je vsetko len tym, ze clovek nezije v sulade sam so sebou a svojim zamerom. no a v takom pripade nema ani sancu zit v harmonii s prirodou alebo vesmirom...
neznámy
neznámy | 18.7.2013 01:59
Velmi pěkná poslední věta v rozhovoru=..Pravděpodobně nejučinnější zpusob ochrany je přirozený zpusob stravování...otázkou je,zda ještě dnes vůbec víme,co je přirozený zpusob stravování...jsem přesvědčena o tom,že zasadit do dnešní doby někoho,kdo se stravovat třeba před 100lety a tak rok ho krmit tím,co běžně konzumujeme-do roka je mrtvý...ono stačí na rok/a v poměru s délkou života je rok celkem zanedbatelný čas/ vysadit např sůl,nebo tuk na smažení,nebo cukr a pod..-po roce si dopřát pár vydatných jídel a každý uvidí jak na to jeho tělo zareaguje,tělo není uplně pitomé-pokud se k němu pitomně nechováme...umí se samo přihlásit,pokud je někde deficit-ovšem,pokud např na pokles energie,cukru zareagujeme tak,že si do bříška pošleme kremroli a děláme to mnoho let-těžko pak můžeme chtít přirozené reakce...celkem ukázkový příklad=před pár dny přišlo za dcerou/8let/ pár kamarádek na odpolední koupačku -přesto,že na stůl jsem jim připravila misky se sušenými švestkami,jakblíčky a čerstvým ovocem ze zahrady-nikdo kromě dcery se toho ani nedotkl a postupně vytahovaly z batůžků sušenky a bonbony/které jim tam maminky napěchovaly/-těžko se pak divit,že za 10-20let budou stejné návyky předávat další generaci...

Osobně jsem velký nadšenec a zastánce permakultur-bohužel je to tak"okrajová"záležitost,že nepředpokládám,že by se kdy z toho stala běžná forma pěstování a zakládání permakulturních zahrad i když by to mnohému mohlo pomoci...
neznámy
neznámy | 18.7.2013 02:18
To je určitě pravda pravdoucí,že myšlenky jsou hybatelem mnohých spouštěčů-ovšem vyhnout se v dnešní době-občasným nárazům stresu,nebo psychického propadu je téměř nemožné...ale pak je tu ještě další faktor a tím je tzv"unava materiálu"-jinak si se"zamořenými"potravinami a životním okolím poradí 20ti leté tělo,jinak 40ti leté a jinak 60ti leté tělo a to,co 20ti letý přejde bez viditelnější ujmy-po 20ti letech"huntování už se projeví podstatně rozkladnější reakcí...
Rozhodně si tělo nedokáže poradit s čímkoli-pokud do toho vyladěného mechanismu -posíláme dlouhá léta nekvalitní a neodpovídající" palivo"..
neznámy
neznámy | 18.7.2013 08:54
zaujimave, co si spomenula s tym stravovanim, uplne s tym suhlasim. lenze stravovat sa prirodzene je dnes neuveritelne tazke. znamena to totiz, ze clovek nesmie kupit v obchode takmer nic spracovane. Ja som momentalne na strave bez cukru a vsetkych takych sladidiel typu glukozovo fruktozove sirupy a podobne (jedine co si sladke dam je lyzicka medu do kavy...) a musim povedat, ze ma dost sokovalo, ked som si precitala, ze slanina obsahuje glukozu-WINKIE- Tiez je sranda to, ze som si uvedomila, ze cukor je vlastne navykova latka, takisto ako drogy (nie div, ze tu uz davaju vsade aj malym detom, vychovavaju si dalsiu generaciu zavislakov). asi po tyzdni som tie abstaky nejako prekonala a tiez, uvedomila som si, kolko veci je prirodzene sladkych - napr. taka cukina alebo sladky zemiak (ten mi prisiel az nechutne sladky)... bez soli si to velmi predstavit neviem, predsa len, neslane maso... ale asi je to vec zvyku (kvoli detom ale aj tak solim omnoho menej ako predtym). ale musim povedat, ze sa so svojim novym stylom stravovania nestretavam s velkym pochopenim okolia, neviem preco maju ludia pocit, ze detom patria do ruk a ust sladkosti...-SADLEY-
neznámy
neznámy | 18.7.2013 13:13
Ahoj, do slaniny sa pridáva glukóza, aby si mäso zachovalo ružovú farbu. To isté sa robí pri šunkách. Keby sa nepridal cukor, vybledli by (cukor v bunkách zabraňuje soli, aby ich vysúšala, tak zostanú pekné, ale výrobok je menej trvanlivý ako napr. domáca slanina. Preto sa to musí konzervovať ostošesť).
Prečo ľudia dávajú deťom sladkosti? Lebo nespoznali ich škodlivý účinok na sebe, tak tomu nerozumejú. Nevšímajú si spojitosť medzi tým, keď napr. zjedia celú mliečnu čokoládu a neskôr cítia mierne škrabanie v hrdle, ani nevenujú pozornosť pocitu prekyslenia z cukru. No to, že si nevšímajú varovné odozvy neznamená, že sú voči následkom imúnni. Len potom nevedia, z čoho ochoreli (často druhotne, z prekyslenia).
Keď som mala 6 rokov, jeden pán homeopat z BA mi úplne zakázal všetky sladkosti, lebo by znižovali účinok liečby. Veľa rokov som ich nejedla a po rokoch keď som sa k nim vrátila som zistila, že sa po nich cítim dosť zle. Možno, keby si ľudia dali napr. na 2 mesiace pauzu od sladkého, všimli by si rozdiel v odozve...
neznámy
neznámy
neznámy | 18.7.2013 20:29
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 18.7.2013 20:40
to, ze ich vobec nepusti do tela je hovadina, maximalne sa s nimi mozno dokaze vyrovnavat po tom co sa do tela dostanu a to tiez zalezi na dlzke posobenia, takze zas tak pokojna by som nebola....
Putes
Putes | 19.7.2013 07:22
Ano, poruchy krvetvorby. Černobyl - také si to myslím, protože mi na leukemii zemřela nejmladší sestřička ve věku 44 let. Už s tím nic nenadělám. Dnes se snažím používat vše přírodní. Na zahrádce si všechno vypěstuji a pak tím krmím sebe i vnoučata a děti. Zrovna je tu mám na prázdninách a tak kromě koupání jsem je vytáhla na kopec a natrhali jsme jahodové listí na čaj, mateřídoušku na voňavé spací polštářky a i třezalku tečkovanou. Znovu a znovu nadávám dcerám,že své děti zbytečně nacpávají sladkostmi. Všechno jsem jim zabavila a předkládám jim všechnu zeleninu a ovoce, které mi vyroste na zahrádce. Dívají se na to s podezřením, že je chci otrávit.-ROFL-. Naštěstí si netroufnou odmítnout a tak to statečně pojídají. Navíc je zapojuji do běžné činnosti v domácnosti a tak si to musí sami očistit i připravit. -LOL-. Jen ať se naučí, že na světě nejsou jen počítače, laptoky, notebooky a tablety.
Nejmladšího vnoučka jsem během týdne naučila plavat a teď mám v práci vnučku a vsadím se, že za týden bude umět hrát i bedminton. Vůbec nejsou zvyklé se hýbat.-NOOO- Mají se na co ještě těšít-ROFL- a budou dlouho vzpomínat.-FLOWER-
neznámy
neznámy » Putes | 19.7.2013 08:54
Ked uz sa tu viac spomenula suvislost medzi krvotvrobou a cernobylom, mna by zaujimala ina suvislost choroby a prostredia. Konkretne autoimunitna tyreoditida. Pred par rokmi ju diagnostikovali mne a vsimla som si, ze v mojom okoli je zien s rovnakym problemom velmi vela, vacsinou rovesnicky... na to, aby to bola nahoda je ich az prilis vela. co si o tom myslite?
Putes
Putes | 19.7.2013 09:28
Nevím, co je to tyreoditida, ale já i celá moje rodina vždycky žila na vesnici, tedy v čistém prostředí. Jinak v mé rodině všichni umírají předčasně na srdeční problémy, jen za naše Zdenička byla nějaká výjimka. A zrovna po Černobylu a navíc pracovala v tírně lnu, kde tehdy naváželi laciný stonek právě z Černobylu. Napřed jsme si z toho všichni dělili legraci, ale ta nás rychle přešla, když tam začali houfně umírat lidé na rakovinu. A bylo po srandě.-PUKEY-:) Na smrt byla příliš mladá, ale druhý faktor zapracoval, když dostala výpověď z práce a zůstala s 3. dětmi bez peněz, místo výplaty dostala od vedení vánoční krůtu-CRY- Zapracoval stres a do tří měsíců už propukla zlá nemoc.-FLOWER-
Putes
Putes » Putes | 19.7.2013 09:31
Aha, už to vím, zánět štítné žlázy-NOOO-
Putes
Putes | 19.7.2013 09:34
Tak ta souvislost s Černobylem se přímo nabízí, zvláště, když to postihuje mnoho lidí.
jako spouštěč stačí stres a neštěstí je hotovo. Na druhé straně, když se na to přijde včas, tak dnes už snad je pomoc možná.-WINKIE-
neznámy
neznámy | 20.7.2013 10:16
ak pominieme psychologicke, ci duchovne priciny, tak dovodov moze byt viacero...
napriklad zalezi aj aku vodu vsetci pijete...je zname, ze na fungovanie stitnej zlazy je potrebny najma jod...a jod patri do skupiny halogenidov spolu s chlorom, borom a flourom. je zname, ze tieto latky spolu reaguju a blokuju vyuzitie jodu pre stitnu zlazu...teda ak sa vo vasej vode nachadza prilis vela tychto latok, tak aj tam moze byt pricina...dalej tieto latky nemusia byt len vo vode ale aj vo vasom prostredi...a nielen to...moze sa jednat aj o nejake tazke kovy, ci ine jedovate latky bud z prostredia alebo z roznych pripravkov, ci amalganov, ryb, hub a inych potravin (hlinik sa uz hadam pridava do vsetkeho). a ludia, co maju problemy s toxicitou tazkych kovov vravia, ze prve co napadaju tieto neziaduce latky v tele, su zlazy - stitna zlaza, nadoblicky, prostata, hypofyza, hypotlamatus...takze fyzickych pricin moze byt vela...
a ked spominam ten jod...kedze slovensko sa nenachadza pri mori, ktore je casto zdrojom jodu, tak tieto krajiny bez mora dostali prezyvku "pas strumy". navyse aj ked dodavame umelo jod, ci z rias alebo doplnkov, tak jej elementarne formy nemusi nase telo vediet dobre spracovat (hlavne ak mame problemy s crevom). najlepsie vysledky pri doplnani dosahuje iodide pottasium...
inak dobry clanok o tejto problematike (a celkovo aj stranka o podobnych temach):
http://www.badatel.sk/kpm/znizena-funkcia-stitnej-zlazy-priznaky-priciny-liecba/
neznámy
neznámy | 20.7.2013 10:39
suhlasim s nazorom Curry. -PUH- imunitny system nema s tym nic spolocne...imunitny system nici zive organizmy ako parazitov, virusy, bakterie...ale na nezivu hmotu nema vplyv...u teba je skor dolezite ako ti pracuje tvoj detoxikacny system tela...a to nemozes si byt ista, ci pracuje na plne obratky...u tychto chemikalii, tazkych kovov, pesticidov je typicke, ze posobia nenapadne, takze dlhe roky nemusis nic citit a potom naraz prepukne nejaka autoimunna choroba...a doktor len pokrci ramenami, ze nevie z coho to mozes mat...preto by som pre istotu podporoval ten tvoj detoxikacny system tela napriklad infrasaunovanim, ci podpornymi latkami na pecen (sylimarin, koren pupavy, olivovy olej, selen, jod, vitamin C...) a oblicky...stoji to len minimalnu namahu a aspon znizis riziko nejakych neskorsich trablov ;)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...