mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Zistenie Ascendentu

neznámy
neznámy | 6.11.2011 12:10
Zdravim

Je to mozno smiesna otazka, ale kde si mozem zistit cas svojeho narodenia?
Som narodeny mimo svojeho bydliska, kde som uz davno nebol.

Na fore som zaregistroval priblizny datum podla "dohadov rodiny", vysiel mi byk, ale niesom o nom celkom presvedceny podla charakteristiky.


Dakujem
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 6.11.2011 21:32
No dátum svojho narodenia, jedine v pôrodnici v archívoch, tam kde si sa narodil, presne ho však nevie tiež nikto, ale približne asi mami aj vedia, kedy sa im detičky narodili.

Nechaj si ten čas podľa "dohadov rodiny" inak bližšie sa ani nedá zistiť.
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 7.11.2011 11:53
Určite si to overím keď budem na Myjave.

Vďaka za radu.
neznámy
neznámy | 7.11.2011 12:08
Ahoj,
v pôrodnici držia záznamy len nejaký čas, myslím, že teraz je to 5 rokov. Treba ísť na matriku, v matričnej knihe sú základné údaje ako dátum a miesto zapísané. V niektorých rokoch sa tam písal aj čas, v niektorých, žiaľ, nie.
V takomto prípade bude však tvoj presný čas narodenia zapísaný v záznamoch, ktoré sú uložené v archíve (myslím) obvodného úradu v mieste bydliska. Treba sa spýtať na matrike, alebo priamo na obvodnom úrade, pretože ak to chceš zistiť, treba si vypísať žiadosť. Ak sa toto všetko chystáš podniknúť :), na rodnom liste je číslo dokumentu, strana atď. kde je záznam o tvojom narodení v archíve uložený.
neznámy
neznámy | 7.11.2011 15:32
pravda je taka ze ja som to absolvovala v trnavskej porodnici dala som si ziadost v nemocnici na pravnom odd, zaplatila poplatok a isla na oddelenie sestier ktore maju na starosti archiv no a ona isla dolu do archivu a opisala presne udaje vtedy drzali tietio spisy 50 rokov zo zakona. kolko je to teraz neviem toto bolo v roku 2009. jana.
neznámy
neznámy | 7.11.2011 20:52
Hm, je možné, že to funguje v každom meste inak. Aj mňa napadlo volať prvé do pôrodnice, ale tam mi povedali, že sa mám obrátiť na mestský úrad, lebo že oni to na pôrodnici držia iba nejaký čas (ale si nepamätám, koľko povedala). No a z matriky ma odkázali na obvodný úrad. Toto som absolvovala v 2010:) Keď som volala na obvodný úrad, pani bola taká milá, že si zapísala moje t. č. a povedala, že mi zavolá, keď pôjde do archívu a pozrie mi to, lebo že inak sa to robí len na žiadosť.
Možno ak máte v Trnave nemocnicu s archívom, tak to uchovávajú dlhšie. No podľa tohoto by bolo najlepšie zistiť si typ nemocnice.
neznámy
neznámy | 8.11.2011 11:28
počúvajte baby a chalan, napadlo ma že dobrá kineziológia by bola výborným prostriedkom na zistenie času narodenia. naše "telo" si tieto informácie pamätá predsa najlepšie. niekedy sa aj zobúdzame na sekundy presne. takže aj dobrou meditáciou by to šlo
neznámy
neznámy | 8.11.2011 19:32
tak podobne "ezotericke" hladanie casu narodenia vrelo NEDOPORUCUJEM...nikdy nevies, s cim si sa dostal do styku, respektive ci si sa vobec dostal do styku so svojim osobnym nevedomim...takto zisteny cas je cisty hazard a radsej ho vobec nevediet ako pracovat s nejakymi iluzornymi udajmi...
Ona
Ona | 8.11.2011 21:52
sokrates25 ja s Tebou suhlasim - myslim ze takto sa da zistit pomerne presne ascendent, ale kedze ja som zemska panna-kozorozec, tak ja by som to takto zistovala az v tom pripade, keby som si nikde nemohla zistit presny cas narodenia.
Inak ja tiez dokazem vycitit ascendent cloveka, a aj postavenie planet v znameniach, ale musim ho vidiet.
neznámy
neznámy | 9.11.2011 13:39
ja sa zase prikloním k celostnému pohľadu. jedno aj druhé je pravda. preto je dobré si tieto veci overovať z rôznzych zdrojov. ak viaceré "ezoterické" zdroje uvedú rozdielne výsledky (napr. ascendentu), tak je jasné, že niečo nefunguje tak jak má. ale to neznamená, že všetky sú na zahodenie.

no a to hlavné čo som chcel povedať je, že hlavný problém je v tom, že NEVIEME z kade sme dostali informáciu "zhora". hlavnú úlohu zohráva naše vedomie, pretože ak raz niečo nevieme, tak to nie je v našom vedomí. od našej vnútornej čistoty, od čistoty nášho podvedomia závisí dôveryhodnosť nášho intuitívneho vnímania. už som viac krát spomínal, že duchovný rozvoj je v podstate rozvoj vedomia, s ktorým sme schopní vnímať čoraz viac vecí ako sa posúvajú naše hranice poznania. v astrológii aj v joge je vedomie priraďované k slnku. takisto v astrológii slnko predstavuje jednak naše jadro osobnosti a tiež miesto ku ktorému sa máme v živote dopracovať, alebo rozvinúť svoju osobnosť. slnko predstavuje naše dlhodobé ciele. všetky živé organizmy smerujú k tejto energii a aj rastliny sa otáčajú tým smerom kde svieti slnko. prejavuje sa to takto aj na fyzickej rovine. ďalej je v astrológii slnko priraďované srdcu. z celostného pohľadu je to teda tiež miesto ku ktorému sa máme dopracovať, nájsť v sebe lásku. je to jeden z tých najvyšších univerzálnych cieľov v živote. postavenie slnka je už len spôsob akým sa bude prejavovať. z pohľadu čínskej medicíny, alebo ajurvédy so srdcom je spájaných zopár častí tela a jednou z nich sú oči. oči sú bránou do duše a zase majú veľký vplyv na naše vedomie a schopnosť vidieť. akonáhle oči zavrieme, naše vedomie začne meniť hladinu a v hlbších hladinách vidíme veci, ktoré sa normálne vidieť nedajú. nakoniec aj v astrológii slnko súvisí so zrakom. ďalšia zaujímavá vec je keď ukážeme prstom na seba a povieme "ja". kde smeruje náš prst? to je miesto ktoré celý život hľadáme či si už toho sme vedomí alebo nie :)

takže toľko som chcel k nášmu vedomiu-nevedomiu. hľadať pravdu v spisoch a archívoch môže byť užitočné pre zistenie číselného údaju, ale mali by sme sa intuitívne orientovať na náš vnútorný svet a neodcudzovať nehmotné zdroje informácií
neznámy
neznámy | 9.11.2011 19:38
Nedá sa s tebou nesúhlasiť, napísal si to veľmi pekne.

no a to hlavné čo som chcel povedať je, že hlavný problém je v tom, že NEVIEME z kade sme dostali informáciu "zhora". hlavnú úlohu zohráva naše vedomie, pretože ak raz niečo nevieme, tak to nie je v našom vedomí. od našej vnútornej čistoty, od čistoty nášho podvedomia závisí dôveryhodnosť nášho intuitívneho vnímania.
Citujem ťa, lebo aj ja si myslím, že práve toto je "kameň úrazu" všetkých ezoterických postupov.
Nepoznáme ani samých seba a už vôbec nie tých za ktorými ideme s dôverou pre informácie "zhora". A nielen že sa častokrát úplne spoliehame na informácie, ktoré sme dostali ale ešte si za to aj dobre zaplatíme. Pritom nás môžu stiahnuť zo správnej cesty, pretože sme úplne pasívne odovzdali svoje "slnko" do rúk klamára.
Ale človek dokáže klamať veľmi úspešne aj sám seba, nepotrebuje na to druhých.
Len je to lacnejšie.
Čo sa týka presného určenia času, bolo by zaujímavé, urobiť test. Najprv cez kineziológiu napr. určiť čas u niekoho, kto ho nepozná a potom hľadať v spisoch.
Aj keď neviem, pretože dieťatko pri svojom narodení možno vníma také veci ako sú zvuky, farby, obrazy, ale asi ťažko taký pojem ako je čas.
Napríklad, keď sa mi narodil mladší syn, videla som na veľkých červených hodinách v pôrodnej sále presný čas. Mala som ich rovno pred sebou. Ale zároveň som vnímala, že vonku práve svitá, vtáci sa prebúdzajú a začínajú jemne švitoriť. A že sa práve rozchádzajú oblaky po daždi. Keby som bola Indiánka, dostal by meno "Ten, čo prišiel na svitaní, keď ustal dážď."
Takže si myslím, že on a jeho podvedomie by cez kineziológiu vedel len toto. O čase na hodinkách by asi nemal pojem. :)
neznámy
neznámy | 10.11.2011 08:24
Ja by som bola v podstate voči tomu nápadu celkom otvorená, prečo to neskúsiť. Tiež by som nehmotné zdroje neodcudzovala, pretože to, čo sa skrýva za životom a čo cítiť v zákonitostiach tohto sveta, to som nenašla v nijakom náboženstve. Pre ten pocit som vlastne nenašla ani slovné vyjadrenie.
V literárnom okienku som písala jednu báseň (bol v nej takto formulovaný verš: a čo sa chytiť nedá, nie je výpoveď ?) - v nej som vlastne otvorila túto polemiku. Išlo o noc na Kréte. Sedeli sme na lehátku s mojim synom a dlho sme tam boli len tak, bez jediného slova. Kým sa človek pozeral na more a vlny, tak vnímal vánok, šum, ale keď som oči zavrela, cítila som silný dotyk celku, toho, čo je za ním a nemusela som mu rozumieť vo vedomí, stačilo ho intuitívne cítiť, vedieť, že niečo krásne je (v tej básni som ten pocit nazvala: bezzmyslový dotyk snov, chorál plný vášne neporozumenia, v ňom stráca zmysel veta za vetou..)
Ale zas rozmýšľam nad tým, že čas je ľudský pojem. Ak sú v podvedomí informácie dotýkajúce sa kolektívneho nevedomia, pozná podvedomie čas? Zuzka to v podstate vystihla. A tiež som si nie istá, či je celkom prirodzené vyťahovať informácie, ktoré nášmu vedomiu, slnku života:), vlastne ešte nemali patriť, keďže v ňom nie sú.
Nemôže to meniť práve tú základnú orientáciu za niečím centrálnym v tomto živote?
neznámy
neznámy | 10.11.2011 10:42
prirodzené vyťahovať informácie, ktoré nášmu vedomiu, slnku života:), vlastne ešte nemali patriť, keďže v ňom nie sú.
Nemôže to meniť práve tú základnú orientáciu za niečím centrálnym v tomto živote?

neviem či som tomu celkom pochopil ako to vnímaš, ale naše podvedomie - nevedomie vie viac než by sme si mysleli a všetko je navzájom poprepájané. je to ale na dlhé rozprávanie. v každom prípade moment prvého nádychu si podvedomie pamätá a aj to aké kozmické kvality vtedy vládli. neviem či má zmysel sa nad tým intelektuálne zamýšľať. aj samotná astrológia je pre mnohých nezmysel a aj tak funguje
neznámy
neznámy | 10.11.2011 12:42
Áno, takto som to vnímala. Tiež ma napadlo, že musia byť prepojené, len ten pojem čas mi nešiel do hlavy. Inak mňa to zaujíma, aj keď je to na dlhé rozprávanie, rada by som si to vypočula. SkodovaJ už raz navrhla stretko a nič sa nekonalo, tak teraz by sa už mohlo, nie?
A určite má význam sa nad tým intelektuálne zamýšľať, veď nato máme hlavy:), lebo ak to nemá nejaký háčik, potom by si takto naše telo (resp. bunka) mohlo pamätať aj čas počatia, nielen čas prvého nádychu.
neznámy
neznámy | 10.11.2011 13:36
mám na teba aténka jednu intelektuálnu otázku --- kedy vznikol čas?
neznámy
neznámy | 10.11.2011 13:37
ty! a s tým počatím to je fakt dobrý nápad! to si musím zistiť ;)
neznámy
neznámy | 10.11.2011 14:10
Podľa toho, čo som čítala, čas vznikol vtedy, keď vznikol vesmír. Ešte Einstein si myslel, že vesmír musí byť nemenný, ale už krátko po vyslovení tejto predstavy priniesli astronómovia dôkazy o rozpínavosti vesmíru.
Vieš čo, niekde doma mám knihu, tak keď ju nájdem a nepamätala som si dobre, večer môžem odcitovať z nej. Kúpila som ju svojmu synovi, ale dosť som sa netrafila vekovú kategóriu, tak som ju prečítala aspoň ja, aby nezapadla prachom. Celkom pekná, česká, je o čase, o vesmíre, o vývinových poňatiach času.
Inak ma teraz napadlo, že ak je čas odjakživa, potom musí byť zafixovaný aj v podvedomí.
Ale ak je to inak, oprav ma, rada sa poučím;)
neznámy
neznámy | 10.11.2011 15:04
a ako vznikol priestor? čo bolo pred tým keď ešte neexistoval priestor, čas a hmota (energia)? vo vesmíre predsa nič nevzniká. iba sa mení. z toho vyplýva, že ak vesmír vznikol z ničoho, tak v podstate neexistuje. bola to len premena veľkého "Niču" na vesmír. vesmír je len forma ničoho (alebo veľkého niču). v matematike existuje pojem absolútneho čísla a to sa skladá z (+) a (-) ovej hodnoty. dohromady tieto hodnoty dajú číslo 0 vo všetkých prípadoch. nula je teda skutočná hodnota každého čísla. neviem ako k tomu matematici došli, ale perfektne to nahráva tejto teórii o hmotnom svete. takže nič sa rozdelilo na 2. na +x a -x. na svet a antisvet. na čas a antičas, na priestor a antipriestor a na energiu (hmota - forma energie) a antienergiu, ktorá možno existuje v antipriestore a možno aj antičase a keby sa všetky tieto 3 veci naraz stretli, došlo by asi k veľkému antitresku a všetko by sa vrátilo do pôvodneho stavu a zostalo by veľké Nič. ak teda svet vznikol, mohol by teoreticky aj zaniknúť, ale o definitívnom zániku sveta ja nerozhodujem -CONFUSED-


teda poviem ti toto hľadanie ascendentu je fakt dobrá téma -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 10.11.2011 16:06
Hm, niekedy sú aj tie hodinky v podstate nanič, keď už je reč o tom ascendente.
Keď sa mi narodil mladší syn, veľmi dobre a presne som videla koľko je hodín a minút / ak samozrejme pôrodnica disponovala v tom čase presnými hodinami, čo ja viem mohli mať teoreticky aj vycicanú baterku a trebárs meškať./ A aj tak je mi to nanič, lebo syn sa narodil s ascendentom presne na rozhraní Blížencov a Býka a tak niektoré astroprogramy u neho uvádzajú ascendent v Blížencoch a iné ascendent v Býkovi.
A ešte k tomu čo písala aténka o zážitku na Kréte. Niečo podobné bezčasové a bezpriestorové zažívam v lete na chalupe. Keď v teplú bezveternú noc sedím pri ohníku a okolo seba vnímam len priestor plný hviezd a nekonečna, mám pocit asi ako Guliver na lietajúcom ostrove.
Niet ničoho, čo by ma spájalo zo zemou a časom.
To bude zrejme to absolútne číslo o ktorom píšeš, v mojom vedomí. Keď si porátam plusy a mínusy a výjde mi z toho "Nič". Také krásne a dokonalé "Nič". :)
neznámy
neznámy | 10.11.2011 17:02
ono tento Ničotný fenomén bezrozmernosti je pre nás rozmerných blbcov ťažko pochopiteľný pojem
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...